Am facut zilele trecute nutella si mousse de cioco.N-am poze individuale,dar una cu ele impreuna.
Nu mai stiu daca se scrisese pe undeva reteta de nutella,dar a sa o scris si daca e o rog pe Adriana sa modifice.
Nutella
90 gr zahar
60 gr alune padure
100 gr ciocolata neagra
70 gr unt la temoeratura camerei
100 gr lapte
Zaharul se mixeaza 10 secunde la treapta 10.Se adauga alunele si se mixeaza inca 15 secunte , treapta 10.Adaugam si ciocolata , mixam 15 secunte, treapta 8.
La final se adauga untul si laptele si se lasa 3 minute la 50 grade, treapta 2.Se da la rece.
Eu am lasat-o la rece cam o ora pana am folosit-o la tort si am pastrat si pt ornat pe a doua zi.
A doua zi era super.
Mousse de ciocolata
200gr cioco neagra
4 oua(eu am folosit 2 oua si 2 galbenusuri)
10 gr lichior portocale(Grand Marnier sau Cointreau)
20 gr cafea tare(eu am folosit ness Amigo)
50 gr unt la temperatura camerei
250 gr smantana
Ciocolata se mixeaza 8 secunde la treapta 10.Oul, lichiorul si cafeaua se fierb 5 minute la 50 grade , treapta 4.
Se adauga apoi untul taiat bucatele si se mixeaza 15 secunde , treapta 3.
Compozitia rezultata pana acum se pune intr-un vas si se da la frigider.Eu am lasat aproximativ o ora pana am preparat frisca.
Se curata vasul.Se adauga smantana(eu am folosit creme fraiche) in vasul rece si se mixeaza la treapta 3 pana capada consistenta de frisca.
Se amesteca apoi cu cioclata si se da la frigider minim 3 ore.Eu am lasat de seara pana dimineata.
Cand am gustat din ea dimineata inainte sa pun pe tort mai aveam putin si era sa nu mai am crema sa fac tortul

.Este divin.
si dovada cu cele 2
Ce pot spune de el e ca este divin, are consistenta acea cremoasa si aerata a moussului veritabil.