Cum am ramas fara vegeta si cuptorul meu face figuri si nu am mai putut sa o fac pe cea uscata, am recurs la reteta asta.
Reteta(fetele din It o stiu) este:
200 gr telina(eu m pus 300)
2 morcovi(eu am pus 150 gr ,adica vreo 3 morcovi)
1 ceapa(eu am pus rosie)
1 dovlecel
1 rosie(eu n-am pus)
20 gr ciuperci(nu le-am pus)
1 catel usturoi(n-am pus)
frunze rosmarin,salvie,busuioc(la alegere)(eu am pus frunzele de la telina)
30 ml vin
200 gr sare grunjoasa
1 mana patrunjel(n-am pus)
1 lg ulei
parmesan(n-am pus)
Eu am optat sa scot anumite ingrediente pt a putea sa o folosesc la cat mai multe chestii.
Legumele se curata si taie bucatele se pun in bol , se macina 10 secunde la tr 7.Se adauga sarea, vinul, uleiul, verdeata se lasa 20 minute, treapta 2 optiunea varoma.
LA final se pune parmesanul(cine vrea) si se macina urcand viteza pana la 6, dupa care se omogenizeaza la treapta 10.Daca vreti mai omogenizat se pune pe treapta 2 optiunea varoma atata cat doriti.
Cum mie mi s-a parut ca e putin cam moale o parte am intins pe hartie de copt si am dat la cuptor.Se vede diferenta in borcane

