Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#121 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 06:22 PM

Pai ma lasa ca-s mai batrina ca tine :violent1:
Norocoaso, de aia nu esti convinsa :floare:
Uite-o
http://adriananicole...piine-cu-lapte/
:scratch:

#122 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2011 - 06:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2011 - 06:22 PM, a spus:

Pai ma lasa ca-s mai batrina ca tine :violent1:
Norocoaso, de aia nu esti convinsa :floare:
Uite-o
http://adriananicole...piine-cu-lapte/
:floare:


Ei lasa ca si noi am returnat un cadou aproape la fel de insemnat. N-am facut nici o afacere sa stii :scratch: !
Foarte fain, idee numai buna de sarbatori cu bradutul asta.
Tu aluatul l-ai facut tot timpul cu Ken sau l-ai incercat si cu bimby?

#123 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 07:55 PM

Always and forever pentru aluaturi si pentru batut spuma, pandispan, compozitii de prajituri Ken! :violent1:
Pot face cite un experiment de vreo prajitura in Bimby.
Tine-mi pumnii ca am facut aluat de ecler acum in Bimby.

#124 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2011 - 08:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2011 - 07:55 PM, a spus:

Always and forever pentru aluaturi si pentru batut spuma, pandispan, compozitii de prajituri Ken! :violent1:
Pot face cite un experiment de vreo prajitura in Bimby.
Tine-mi pumnii ca am facut aluat de ecler acum in Bimby.


Am facut si mi-a iesit foarte buna, prajitura cu visine.
Dar tiramisu, saptamana trecuta l-am facut tot cu robotul meu vechi si vai de capu' lui (am scapat pe jos cana si s-a descompus manerul, a sarit arcul - tre' sa-l pun eu mereu si sa-l tin cu mana sa nu sara).

Mai, eu am fost intrebata "ce preferi Bimby sau KA"? si am zis bimby pt ca eu n-as fi dat niciodata atatia bani pe el, sa-mi fie cu iertare.
La KA tot mai visez.

Ok, eu am beigli in cuptor :scratch: !

#125 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 09:13 PM

Pai daca asta l-ai primit cadou la celalalt poti visa linistita, sa speram ca se va implini :violent1:
Au iesit foarte bine.

#126 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2011 - 10:03 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2011 - 09:13 PM, a spus:

Pai daca asta l-ai primit cadou la celalalt poti visa linistita, sa speram ca se va implini :floare:
Au iesit foarte bine.



A iesit si beigli meu :scratch:
Facea bunica beigli, asta al meu a iesit f. bine , numa' ca ...nu-mi mai place macul..
Cum adica imi placea si acum nu-mi mai place :violent1: ?

#127 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 10:14 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 January 2011 - 10:03 PM, a spus:

Cum adica imi placea si acum nu-mi mai place :violent1: ?

eu cred ca ne schimbam si ne schimbam si gusturile
la mine din pacate e taman invers, ce nu-mi placea imi place :scratch:

Sa fi vrut si n-as fi reusit sa fac un puiut ca asta :floare:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957272895033.jpg

#128 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2011 - 10:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2011 - 10:14 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 22 January 2011 - 10:03 PM, a spus:

Cum adica imi placea si acum nu-mi mai place :violent1: ?

eu cred ca ne schimbam si ne schimbam si gusturile
la mine din pacate e taman invers, ce nu-mi placea imi place :scratch:

Sa fi vrut si n-as fi reusit sa fac un puiut ca asta :floare:



Chiar ca e un puiut! Seamana perfect!

#129 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 10:50 PM

Si cind te gindesti ca le-am facut pe toate de aceeasi forma
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957293891661.jpg

#130 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 23 January 2011 - 01:56 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2011 - 10:14 PM, a spus:

Sa fi vrut si n-as fi reusit sa fac un puiut ca asta :hungry:
Atasament pulcino.jpg


Imi place si puiutul. In prima clipa nu am priceput la ce te referi. Acum stiu. Super haios. :)

#131 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 01:17 PM

Tu vezi barbosi eu puiuti :hungry:

#132 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 05:36 PM

Aluat de eclere
Aseara am facut compozitia in Thermomix cu reteta din cartea sa
250 gr apa
1 strop de sare
100 gr unt bucatele
150 gr faina 00
4 oua ( de 60 de gr)
Se pun in cana apa, sarea si untul, se amesteca 10 min 100° viteza 2.
Se adauga faina, se amesteca aluatul 30 secunde viteza 4
Se lasa 10 minute sa se odihneasca aluatul, in acest interval de timp se amesteca la viteza 4 citeva secunde la fiecare 2 minute,
Se lasa sa se raceasca compozitia in cana (eu am lasat-o pina ce a ajuns la 37°) si se adauga in timp ce lamele se invirt cite un ou pe rind, la sfirsit se amesteca 30-40 de secunde viteza 5.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957965663393.jpg
Cu poshul am facut mini eclere rotunde in tava acoperita cu hirtie de copt lasind intre ele o mica distanta
Imagine postata
Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 de minute, depinde foarte mult de dimensiunea lor, in orice caz se desface unul si numai cind interiorul e uscat se scot. Se lasa sa se raceasca pe gratar
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957966329083.jpg
Am facut crema de vanilie
100 gr zahar
500 gr lapte
2 oua
40 gr amidon din griu
Pun toate ingredientele in bol si apoi coc 10 minute la 90° viteza 4.
Cind s-a racit am pus-o la frigider.
Astazi am pregatit “instalatia” pentru a-i umple
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957967047142.jpg
E foarte buna siringa asta pentru operatia asta
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957967429456.jpg
Pudrati cu zahar pudra
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957967690885.jpg
rupti in doua :bounce:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957967879186.jpg

#133 Useril este offline   victoria_alba 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 24 January 2011 - 01:38 PM

Aoleo, mortali, ce pofta mi-ai facut, super ideea cu "instalatia", ti-o fur. Eu ma chinuiesc cu lingurita. Felicitari, esti profi!

#134 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2011 - 01:43 PM

Mersi :D
Eu metoda asta o adopt mereu si-mi place tare, mai ales pentru ca in felul asta se umplu bine si uniform cu crema dar isi mentin forma.

#135 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 January 2011 - 09:27 PM

Frumoase bigne-urile Adriana, iar puiul e haios rau.
Am facut si eu odata compozitia in Bimby,dar ma misc mai repede cu aluatul normal pe foc, mi se pare ca dureaza prea mult in aparat.
In schimb am patit o chestie aiurea(o amica de-a mea zicea ca ea il arunca pe geam la banii care costa si nu face ce tb :cheers: ), sambata mi s-a rupt paleta de la mixer tocmai cand faceam prajitura cu branza, asa ca am turnat albusurile cu zahar pt bezea in Bimby, ei bine nu s-au batut deloc, erau zaama.M-am enervat si am aruncat si nu e prima data cand mi se intampla asta,pe cand cu mixerul n-am patit-o niciodata, egal ca erau albusurile atunci scoase din frigider sau la temperatura camerei.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#136 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2011 - 10:43 PM

Presupun ca ai pus paleta aceea neagra de plastic, nu?
Eu n-am incercat sa bat spuma nimic in el pentru ca am si Ken-ul, am si mixerul vertical cu tel, n-as vrea sa am traume dintr-astea, dupa mine Thermomixul nu e facut pentru a bate spuma.

Mie mi-a placut aluatul asta, da, e lung dar e efort minim din partea mea, faza cu amestecat dupa ce pui faina ma termina pe mine la mina. Plus ca au iesit splendid, crocante, aluat care s-a mentinut minunat in timp ce prima tava s-a copt.

#137 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 January 2011 - 11:21 PM

Da. am pus paleta, normal :cheers: .Daca nu era sa fie pb cu paleta nu puneam in el.Asta e,maine sper sa ajung sa-mi cumpar alt mixer.

Eu n-am nicio o pb cu amestecatul in aluat.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#138 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2011 - 11:36 PM

Nu esti prima care se plinge, probabil trebuie indeplinite numai anumite conditii.

Eu de exemplu am facut piureul de cartofi de 3 ori si doar o data a iesit splendid, acelasi procedeu dar cartofi diferiti :cheers:

#139 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2011 - 12:22 PM

Cu gogoselele de ecler facute duminica, umplute cu crema de vanile am facut aseara profiterol, am varsat doar deasupra un pic de ciocolata topita cu un strop de lapte.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12959509707244.jpg

#140 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 January 2011 - 05:18 PM

Sigur imi iau si eu seringa de umplut, prea faine ti-au iesit :floare: !
Eu le visez deja umplute cu o crema de fistic :-* !

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi