Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#121
Postat 22 January 2011 - 06:22 PM
Norocoaso, de aia nu esti convinsa
Uite-o
http://adriananicole...piine-cu-lapte/
#122
Postat 22 January 2011 - 06:34 PM
Adriana, la 22 January 2011 - 06:22 PM, a spus:
Norocoaso, de aia nu esti convinsa
Uite-o
http://adriananicole...piine-cu-lapte/
Ei lasa ca si noi am returnat un cadou aproape la fel de insemnat. N-am facut nici o afacere sa stii !
Foarte fain, idee numai buna de sarbatori cu bradutul asta.
Tu aluatul l-ai facut tot timpul cu Ken sau l-ai incercat si cu bimby?
#123
Postat 22 January 2011 - 07:55 PM
Pot face cite un experiment de vreo prajitura in Bimby.
Tine-mi pumnii ca am facut aluat de ecler acum in Bimby.
#124
Postat 22 January 2011 - 08:56 PM
Adriana, la 22 January 2011 - 07:55 PM, a spus:
Pot face cite un experiment de vreo prajitura in Bimby.
Tine-mi pumnii ca am facut aluat de ecler acum in Bimby.
Am facut si mi-a iesit foarte buna, prajitura cu visine.
Dar tiramisu, saptamana trecuta l-am facut tot cu robotul meu vechi si vai de capu' lui (am scapat pe jos cana si s-a descompus manerul, a sarit arcul - tre' sa-l pun eu mereu si sa-l tin cu mana sa nu sara).
Mai, eu am fost intrebata "ce preferi Bimby sau KA"? si am zis bimby pt ca eu n-as fi dat niciodata atatia bani pe el, sa-mi fie cu iertare.
La KA tot mai visez.
Ok, eu am beigli in cuptor !
#125
Postat 22 January 2011 - 09:13 PM
Au iesit foarte bine.
#126
Postat 22 January 2011 - 10:03 PM
Adriana, la 22 January 2011 - 09:13 PM, a spus:
Au iesit foarte bine.
A iesit si beigli meu
Facea bunica beigli, asta al meu a iesit f. bine , numa' ca ...nu-mi mai place macul..
Cum adica imi placea si acum nu-mi mai place ?
#127
Postat 22 January 2011 - 10:14 PM
#128
Postat 22 January 2011 - 10:22 PM
#130
Postat 23 January 2011 - 01:56 AM
#132
Postat 23 January 2011 - 05:36 PM
Aseara am facut compozitia in Thermomix cu reteta din cartea sa
250 gr apa
1 strop de sare
100 gr unt bucatele
150 gr faina 00
4 oua ( de 60 de gr)
Se pun in cana apa, sarea si untul, se amesteca 10 min 100° viteza 2.
Se adauga faina, se amesteca aluatul 30 secunde viteza 4
Se lasa 10 minute sa se odihneasca aluatul, in acest interval de timp se amesteca la viteza 4 citeva secunde la fiecare 2 minute,
Se lasa sa se raceasca compozitia in cana (eu am lasat-o pina ce a ajuns la 37°) si se adauga in timp ce lamele se invirt cite un ou pe rind, la sfirsit se amesteca 30-40 de secunde viteza 5.
Cu poshul am facut mini eclere rotunde in tava acoperita cu hirtie de copt lasind intre ele o mica distanta
Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 de minute, depinde foarte mult de dimensiunea lor, in orice caz se desface unul si numai cind interiorul e uscat se scot. Se lasa sa se raceasca pe gratar
Am facut crema de vanilie
100 gr zahar
500 gr lapte
2 oua
40 gr amidon din griu
Pun toate ingredientele in bol si apoi coc 10 minute la 90° viteza 4.
Cind s-a racit am pus-o la frigider.
Astazi am pregatit “instalatia” pentru a-i umple
E foarte buna siringa asta pentru operatia asta
Pudrati cu zahar pudra
rupti in doua
#133
Postat 24 January 2011 - 01:38 PM
#134
Postat 24 January 2011 - 01:43 PM
Eu metoda asta o adopt mereu si-mi place tare, mai ales pentru ca in felul asta se umplu bine si uniform cu crema dar isi mentin forma.
#135
Postat 24 January 2011 - 09:27 PM
Am facut si eu odata compozitia in Bimby,dar ma misc mai repede cu aluatul normal pe foc, mi se pare ca dureaza prea mult in aparat.
In schimb am patit o chestie aiurea(o amica de-a mea zicea ca ea il arunca pe geam la banii care costa si nu face ce tb ), sambata mi s-a rupt paleta de la mixer tocmai cand faceam prajitura cu branza, asa ca am turnat albusurile cu zahar pt bezea in Bimby, ei bine nu s-au batut deloc, erau zaama.M-am enervat si am aruncat si nu e prima data cand mi se intampla asta,pe cand cu mixerul n-am patit-o niciodata, egal ca erau albusurile atunci scoase din frigider sau la temperatura camerei.
#136
Postat 24 January 2011 - 10:43 PM
Eu n-am incercat sa bat spuma nimic in el pentru ca am si Ken-ul, am si mixerul vertical cu tel, n-as vrea sa am traume dintr-astea, dupa mine Thermomixul nu e facut pentru a bate spuma.
Mie mi-a placut aluatul asta, da, e lung dar e efort minim din partea mea, faza cu amestecat dupa ce pui faina ma termina pe mine la mina. Plus ca au iesit splendid, crocante, aluat care s-a mentinut minunat in timp ce prima tava s-a copt.
#137
Postat 24 January 2011 - 11:21 PM
Eu n-am nicio o pb cu amestecatul in aluat.
#138
Postat 24 January 2011 - 11:36 PM
Eu de exemplu am facut piureul de cartofi de 3 ori si doar o data a iesit splendid, acelasi procedeu dar cartofi diferiti
#139
Postat 25 January 2011 - 12:22 PM
#140
Postat 25 January 2011 - 05:18 PM
Eu le visez deja umplute cu o crema de fistic !