Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#141 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2011 - 08:12 PM

numa crema de fistic n-ar fi prea mult?
eventual crema de vanilie amestecata cu un pic de fistic?

#142 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2011 - 12:44 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2011 - 08:12 PM, a spus:

numa crema de fistic n-ar fi prea mult?
eventual crema de vanilie amestecata cu un pic de fistic?



Da, ceva in genul cremei de patiserie, cu gust de fistic.

#143 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2011 - 12:33 AM

Aseara am facut gnocchi alla romana in Thermomix.
Foarte buni.
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- o lingurita de sare
- putina nucsoara
- 60 gr unt
- 70 gr parmigiano reggiano ras
- 250 gr gris

Se varsa in cana laptele, sarea si nucsoara, 20 de gr de unt si se fierbe: 12 minuti, 100°C, viteza 3. (mie in ultimul minut mi-a iesit tot prin gaura din capac asa ca l-am oprit, deci cred ca cel mult 10 min sunt suficiente)
Se adauga varsind prin gaura din capac cu lamele mergind la viteza 3, 40 de gr de parmigiano reggiano si grisul, se coace: 8 minute, 90°C, viteza 2.
Apoi am scos tot amestecul si l-am pus pe o bucata de aluminiu si am incercat pe cit posibil sa fac un sul din compozitie.
Dupa ce s-a racit aproape de tot am taiat sulul felii, am pus deasupra citeva picaturi de unt si abundent parmigiano reggiano si am pus in cuptor pina cind s-a rumenit un picut brinza.
Foarte foarte buni, reteta din carte prevedea si 2 galbenusuri dar nu le aveam asa ca nu le-am pus.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12966860125373.jpg

#144 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2011 - 12:33 PM

Eu am refacut ieri focaccia dupa aceeasi reteta din carte.
Data trecuta facusem jumatate de portie si n-a crescut deloc.
Ieri am facut portie intreaga, m-am speriat cand m-am uitat in cuptor s-o controlez :notworthy: !
Raman fidela acestei retete.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-13-12970748222341.jpg

#145 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2011 - 12:34 PM

Ai vazut ca e bun :notworthy:
Eu simbata si duminica l-am folosit masiv, besciamella, amestecul umpluturii si aluatul pentru tarta sarata.

#146 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2011 - 12:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 February 2011 - 12:34 PM, a spus:

Ai vazut ca e bun :)
Eu simbata si duminica l-am folosit masiv, besciamella, amestecul umpluturii si aluatul pentru tarta sarata.



Eu cred ca a mirosit ca l-am abandonat, asa ca ieri a dat la maxim :notworthy: !
Ce mi-a ramas, am pus intr-o punga si avem pe diseara.
Eu inca nu-l folosesc atat de mult, dar ii vine randul.

#147 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2011 - 12:23 AM

Crema de cartofi si conopida
Aveam cartofi fierti de aseara, am pus si frunzele conopidei pe care am fiert-o acum si citeva buchetele, am acoperit cu lapte
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-1298155283131.jpg
si fiert la 100°C pentru 15 minute in Thermomix, la sfirsit am adaugat un unt mic aromatizat cu usturoi si ierburi aromatice si am mixat la viteza maxima
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12981542016278.jpg

#148 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2011 - 12:50 AM

Am facut tortuletele cu ciocolata lichida in interior, reteta din cartea de baza, excelente!

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008342314756.jpg

#149 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2011 - 08:57 AM

Frumoase, acu citiva ani erau tare la moda tortuletele astea, dar eu nu le-am facut niciodata.

#150 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2011 - 01:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 March 2011 - 08:57 AM, a spus:

Frumoase, acu citiva ani erau tare la moda tortuletele astea, dar eu nu le-am facut niciodata.


Coaja de portocala le da un gust minunat :-* .

#151 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2011 - 11:20 PM

Crema "Bimby" din cartea de baza am facut-o de cateva ori.
In seara asta dupa cina, sotul meu zice ca vrea el s-o faca din nou, dar sa nu m-ating eu de nimic, face el tot :floare: .
A facut crema, insa toata cu cacao. In carte e jumatate simpla (gen crema de patiserie), jumatate cu adaos de cacao.
Apoi a luat biscuiti "savoiardi" si a procedat ca la tiramisu.
A pus un rand de biscuiti inmuiati in cafea, un strat de crema, alt rand de biscuiti , alt strat de crema.
Vom vedea maine ce a iesit.
Restul de crema l-am mancat, of course cu lingurita :love7: .

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13009151850323.jpg

#152 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2011 - 11:40 PM

Bravissimo!
Si eu ador crema Bimby, o fac mereu, reteta de crema de vanilie are prea multe oua pentru gustul meu.
Singura chestie pe care inca n-am facut-o este sa adaug cacao-a.

#153 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2011 - 11:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 March 2011 - 11:40 PM, a spus:

Bravissimo!
Si eu ador crema Bimby, o fac mereu, reteta de crema de vanilie are prea multe oua pentru gustul meu.
Singura chestie pe care inca n-am facut-o este sa adaug cacao-a.


Da, la crema bimby trebuie numai 2 oua, iar daca o faci toata de cacao, trebuie dubla cantitate de cacao fata de cat scrie in reteta.
De data asta am vrut s-o facem cu lapte de soia, a iesit foarte buna, fara nici o diferenta, nici nu se simte.

#154 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 March 2011 - 04:26 PM

Dulcele bun, l-am mancat deja.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13009767364276.jpg

Am mai facut pesto cu migdale, reteta am pus-o aici pe topic la pagina 5 postul 96

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13009767780814.jpg

#155 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 March 2011 - 11:53 PM

Am facut pesto-ul (care este foooarte bun si a doua zi si a treia zi, in caz ca ramane, deci avantaj cand avem musafiri, putem sa-l facem de dinainte) si l-am pus deoparte.
Am incalzit feliile de paine in cuptor, de obicei "pugliese".
Am facut apoi tartinele si deasupra am pus cubulete de branza "tuma" cu ardei iute.

Am pus in Thermomix 50 de gr de migdale(fara pielita) , 10 secunde la viteza 7.
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13026061782458.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13026061868414.jpg

Am adaugat apoi 80 de gr de parmigiano macinat, 100 de gr de rosii uscate (eu am luat in ulei, am scurs uleiul de pe ele) si frunzle de busuioc, 10 secunde viteza 7

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13026062803244.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13026062988571.jpg

Am adaugat 50 de ml de ulei de masline, sare (nu multa) si piper, 1 minut viteza 4

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13026064025123.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13026064164955.jpg

#156 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 March 2011 - 12:06 AM

Ce-mi place ca voi il folositi, chiar vb azi cu al meu ca nu l-am mai folosit de mult, da uneori parca "mi-e lene" sa-l folosesc doar pt 2 persoane :) .Tb sa arunc un ochi pe retetele trimise de Adriana.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#157 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2011 - 12:48 AM

Chiar azi ma gindeam, ca acu il folosesc cam putin si eu, dupa ultimele pe care vi le-am trimis am facut budinca de cafea.
Miine insa mi s-a dat comanda de lasagna asa ca o sa fac sosul bechamel.

#158 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 March 2011 - 10:30 PM

Am refacut (adica l-a refacut tot el :P ) dulcele cu "crema bimby", de data asta savoiardi nu i-a inmuiat in cafea ci in zeama de visine trimise de mama (visine in aspirina, nu compot - delicioase).
Mult mai bun a iesit :pupic: !

#159 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2011 - 01:05 PM

Am facut smantana de soia cu:
- un pahar de lapte de soia "Valsoia"
- un pahar si jumatate de ulei de floarea soarelui

Am pus laptele in bocal, viteza 6, apoi uleiul in capac cu capacelul de plastic pus, ca sa curga usor usor in bocal.
Dupa ce a curs tot uleiul am mai lasat 1 minut sa se amestece.
Am pus-o in frigider pana diseara, vreau sa fac crema de ciuperci.

#160 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2011 - 03:57 PM

Asta e smantana, am facut si crema de ciuperci ca n-am mai rezistat pana diseara!

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13027030521331.jpg

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi