Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#141
Postat 25 January 2011 - 08:12 PM
eventual crema de vanilie amestecata cu un pic de fistic?
#143
Postat 03 February 2011 - 12:33 AM
Foarte buni.
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- o lingurita de sare
- putina nucsoara
- 60 gr unt
- 70 gr parmigiano reggiano ras
- 250 gr gris
Se varsa in cana laptele, sarea si nucsoara, 20 de gr de unt si se fierbe: 12 minuti, 100°C, viteza 3. (mie in ultimul minut mi-a iesit tot prin gaura din capac asa ca l-am oprit, deci cred ca cel mult 10 min sunt suficiente)
Se adauga varsind prin gaura din capac cu lamele mergind la viteza 3, 40 de gr de parmigiano reggiano si grisul, se coace: 8 minute, 90°C, viteza 2.
Apoi am scos tot amestecul si l-am pus pe o bucata de aluminiu si am incercat pe cit posibil sa fac un sul din compozitie.
Dupa ce s-a racit aproape de tot am taiat sulul felii, am pus deasupra citeva picaturi de unt si abundent parmigiano reggiano si am pus in cuptor pina cind s-a rumenit un picut brinza.
Foarte foarte buni, reteta din carte prevedea si 2 galbenusuri dar nu le aveam asa ca nu le-am pus.

#144
Postat 07 February 2011 - 12:33 PM
Data trecuta facusem jumatate de portie si n-a crescut deloc.
Ieri am facut portie intreaga, m-am speriat cand m-am uitat in cuptor s-o controlez

Raman fidela acestei retete.

#145
Postat 07 February 2011 - 12:34 PM

Eu simbata si duminica l-am folosit masiv, besciamella, amestecul umpluturii si aluatul pentru tarta sarata.
#146
Postat 07 February 2011 - 12:47 PM
Adriana, la 07 February 2011 - 12:34 PM, a spus:

Eu simbata si duminica l-am folosit masiv, besciamella, amestecul umpluturii si aluatul pentru tarta sarata.
Eu cred ca a mirosit ca l-am abandonat, asa ca ieri a dat la maxim

Ce mi-a ramas, am pus intr-o punga si avem pe diseara.
Eu inca nu-l folosesc atat de mult, dar ii vine randul.
#147
Postat 20 February 2011 - 12:23 AM
Aveam cartofi fierti de aseara, am pus si frunzele conopidei pe care am fiert-o acum si citeva buchetele, am acoperit cu lapte

si fiert la 100°C pentru 15 minute in Thermomix, la sfirsit am adaugat un unt mic aromatizat cu usturoi si ierburi aromatice si am mixat la viteza maxima

#148
Postat 23 March 2011 - 12:50 AM

#149
Postat 23 March 2011 - 08:57 AM
#151
Postat 23 March 2011 - 11:20 PM
In seara asta dupa cina, sotul meu zice ca vrea el s-o faca din nou, dar sa nu m-ating eu de nimic, face el tot

A facut crema, insa toata cu cacao. In carte e jumatate simpla (gen crema de patiserie), jumatate cu adaos de cacao.
Apoi a luat biscuiti "savoiardi" si a procedat ca la tiramisu.
A pus un rand de biscuiti inmuiati in cafea, un strat de crema, alt rand de biscuiti , alt strat de crema.
Vom vedea maine ce a iesit.
Restul de crema l-am mancat, of course cu lingurita


#152
Postat 23 March 2011 - 11:40 PM
Si eu ador crema Bimby, o fac mereu, reteta de crema de vanilie are prea multe oua pentru gustul meu.
Singura chestie pe care inca n-am facut-o este sa adaug cacao-a.
#153
Postat 23 March 2011 - 11:59 PM
Adriana, la 23 March 2011 - 11:40 PM, a spus:
Si eu ador crema Bimby, o fac mereu, reteta de crema de vanilie are prea multe oua pentru gustul meu.
Singura chestie pe care inca n-am facut-o este sa adaug cacao-a.
Da, la crema bimby trebuie numai 2 oua, iar daca o faci toata de cacao, trebuie dubla cantitate de cacao fata de cat scrie in reteta.
De data asta am vrut s-o facem cu lapte de soia, a iesit foarte buna, fara nici o diferenta, nici nu se simte.
#154
Postat 24 March 2011 - 04:26 PM

Am mai facut pesto cu migdale, reteta am pus-o aici pe topic la pagina 5 postul 96

#155
Postat 26 March 2011 - 11:53 PM
Am incalzit feliile de paine in cuptor, de obicei "pugliese".
Am facut apoi tartinele si deasupra am pus cubulete de branza "tuma" cu ardei iute.
Am pus in Thermomix 50 de gr de migdale(fara pielita) , 10 secunde la viteza 7.


Am adaugat apoi 80 de gr de parmigiano macinat, 100 de gr de rosii uscate (eu am luat in ulei, am scurs uleiul de pe ele) si frunzle de busuioc, 10 secunde viteza 7


Am adaugat 50 de ml de ulei de masline, sare (nu multa) si piper, 1 minut viteza 4


#156
Postat 27 March 2011 - 12:06 AM

#157
Postat 27 March 2011 - 12:48 AM
Miine insa mi s-a dat comanda de lasagna asa ca o sa fac sosul bechamel.
#158
Postat 31 March 2011 - 10:30 PM

Mult mai bun a iesit

#159
Postat 13 April 2011 - 01:05 PM
- un pahar de lapte de soia "Valsoia"
- un pahar si jumatate de ulei de floarea soarelui
Am pus laptele in bocal, viteza 6, apoi uleiul in capac cu capacelul de plastic pus, ca sa curga usor usor in bocal.
Dupa ce a curs tot uleiul am mai lasat 1 minut sa se amestece.
Am pus-o in frigider pana diseara, vreau sa fac crema de ciuperci.
#160
Postat 13 April 2011 - 03:57 PM
