Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#181 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2011 - 07:41 PM

Mazare garnitura
Am taiat o ceapa, am maruntit-o viteza 7 5 secunde, am adaugat un pic de ulei si am copt-o 5 minute 100°C viteza1, am pus fluturele si pus pe viteza 2, adaugat un pic de vin, selectionat temperatura 100°C si am varsat mazarea in timp ce robotul mergea pentru ca era congelata, apoi am selectiona timpul 20 de minute. Foarte buna si asta
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13070364708026.jpg

#182 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 June 2011 - 02:03 PM

Crema de dovlecei si cartofi

Cind am un dovlecel mare de tot il tai bucatele, il amestec cu citiva cartofi mici si fac aceasta crema, in acest caz am facut-o in Thermomix dar se poate foarte bine folosi o olcica normala si gati pe aragaz. Am taiat o ceapa, am maruntit-o 5 secunde la viteza 7, am adaugat o lingura de ulei si am copt 3 minute, viteza lingura, 100°C. Am adaugat dovlecelul si cartofii bucati impreuna cu 2 catei de usturoi, circa jumatate de litru de apa si am copt la 100°C, viteza lingura pentru 15 minute, cu citeva minute inainte am scos dopul capacului si am adaugat sare, piper si o mina buna de frunze proaspete de busuioc. Cind a terminat l-am mixat, servit cu crutoane din piine veche incalzite intr-un strop de ulei in tigaie si parmigiano reggiano ras.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13089169496845.jpg

#183 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 July 2011 - 10:20 PM

Sorbet de piersici

4 piersici mari
50 gr zahar(daca nu-s prea dulci mariti cantitatea pana la 100),dar mie mi s-a parut mult prea dulce asa
4 cuburi de gheata

Piersicile se spala si se taie bucati apoi se congeleaza(eu pt o zi).Zaharul se poate folosi pudra sau daca nu se macina 20 secunde pe varianta turbo.
Se adauga piersicile si se amesteca cca 1 min pe viteza 4/turbo dupa care se adauga gheata si se amesteca la viteza 7.
Devine un continut asa de cremos care v-a ramane asa si dupa congelare daca va mai ramane :)

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-479-13104156499779.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#184 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 July 2011 - 11:06 PM

am fructe congelate de anul trecut in scopul asta, cre ca ar fi vremea sa le folosesc :biggrin:

#185 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 July 2011 - 07:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 July 2011 - 11:06 PM, a spus:

am fructe congelate de anul trecut in scopul asta, cre ca ar fi vremea sa le folosesc :rolleyes:



la noi ba e soare, ba da cu ploaie ca azi de zicei ca-i sfarsitul lumii, ca altfel as face non stop.Am in plan si inghetata cu vin,acum mi-a sarit in ochi cea de ness a lui Foxy,da sa vad cum o transpun pt Thermomix
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#186 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 August 2011 - 02:34 PM

Dovlecei acri dulci
reteta de aici
http://www.cookaroun...t=195882&page=1
foarte buni
Ingrediente
2 catei de usturoi si o ceapa rosie
50 gr ulei de masline extravirgin
800 gr dovlecei
5 gr sare
40 gr zahar
30 gr otet de miere
40 gr vino bianco secco

Se caleste usturoiul si ceapa taiate felii 3 min 100°C viteza 1. Se adauga dovleceii taiati felii si restul ingredientelor si se lasa la fiert pentru 30 de minute la temperatura Varoma viteza lingurita sens antiorar
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-4-13129788250064.jpg

#187 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2011 - 10:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 August 2011 - 02:34 PM, a spus:

Dovlecei acri dulci

Azi am refacut dovleceii astia plus marmelada de smochine.
E foarte util pe caldurile astea, noi ne topim, eu care sunt destul de rabdatoare simt ca nu mai pot.
Asa ca bag totul in Thermomix si el lucreaza :(

#188 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 September 2011 - 04:09 PM

Am incercat ieri o prajitura cu lichior si mere,super buna,doar 2 bucati am mai salvat din ea.

3 oua intregi
500 gr faina
300 gr zahar
1 plic praf de copt
250 gr unt moale
60 ml lichior amaretto(eu Disaronno)

Pt decor:
2 mere
zahar pudra

Ouale se amesteca cu zaharul timp de 3 min la treapta 4.

Se adauga faina putin cate putin, untul ,praful de copt si lichiorul pe treapta 4 pana devine compozitia omogena.daca pare prea tare se mai adauga putin lapte sau tot lichior.

Se pune intr-o tava unsa(de 26 cm) si se pun merele felii deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 60 minute.

O poza cu produsul finit n-am,fiinca era prea tarziu sa fac poze si dimineata i-am dat sotului la el si mi-am pastrat si eu 2 feliute.

Atat am reusit sa pozez

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2011/post-479-13160957176306.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#189 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 September 2011 - 10:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 June 2011 - 02:03 PM, a spus:

Crema de dovlecei si cartofi

again

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-4-13163776647043.jpg

#190 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 October 2011 - 10:34 AM

din pacate il pun in functiune mai mult cand sunt fara aragaz/cuptor.Asa ca ziele astea am facut peste in varoma cu legume pe langa

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-479-13179763080504.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-479-13179763291799.jpg

scoci facute tot in varoma pe care le-am servit cu paste(astea sunt fierte separat pe plita) si sos de rosii facut tot in thermomix

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-479-13179764071978.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-479-13179764297542.jpg

si supa a la greq

am sa revin cu retetele,imediat ce o sa reusesc sa am o viteza mai buna
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#191 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2011 - 10:42 AM

Si eu tre sa trec mai des pe aici ca sunt multe idei :floare:

#192 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 October 2011 - 07:06 PM

ce-i aia varoma?

#193 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2011 - 07:39 PM

E cutia asta de plastic, se pot coace 2 lucruri in acelasi timp, se aseaza peste bocalul in care trebuie sa fiarba ceva sau apa ca sa creeze aburul cu care se coc lucrurile in Varoma, bocalul il vezi in prima pagina
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-4-13180091300582.jpg

#194 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 October 2011 - 07:47 PM

acum m-am dumirit, merci!

#195 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2011 - 11:59 PM

Am facut in vara "tortul mimosa din cartea de baza (pt fetele din Italia) si vreau sa zic ca e foarte bun, chiar neasteptat de bun, estiv.
La fel, "torta alla crema di limone" tot din cartea de baza. Aici secretul sunt lamaile, neaparat sa fie bune.
Poze din pacate nu am, tot ce am facut la mare in 4 luni am pierdut, mi s-a ars hard disk-ul si am pierdut toate pozele cu tot ce-am bucatarit toata vara :-* .

#196 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2011 - 08:11 AM

Te cred pe cuvint :D

#197 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 October 2011 - 07:05 PM

Iaurt
Incalzesc laptele la 90°, se face in vreo 8 minute, il las sa se raceasca pina la 50°,n-am cronometrat cit dureaza pentru ca am facut altele intre timp, vars un borcanel de iaurt simplu, facut doar cu lapte si fermenti si amestec citeva secunde pe viteza 5-6, pun in borcanele
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-4-13192166013222.jpg
si pun in iaurtiera, minim 10 ore, ea mentine temperatura constanta si dupa numarul de ore stabilit se stinge, in acel moment le pun in frigider. Sunt 6 borcanele in ea deci ma tin 6 zile.
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-4-13192167414249.jpg
Dupa ce am varsat amestecul in borcanele ramine o spuma groasa pe fundul thermomixului cu care ii fac un capuccino lui Marco :occasion14:

#198 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 30 November 2011 - 04:49 PM

Buna tuturor,

Ma alatur si eu posesoarelor de Thermomix si nu numai.
L-am primit acum o saptamana de la sotul meu. Stiam de existenta lui de mai multi ani, de la prietenele mele din Italia. Pe mine nu m-a atras niciodata. sotul meu este prieten foarte buna cu reprezentatul Thermomix de la mine din "sat" ca sa zic asa si s-a gandit ca mi-ar fi de ajutor. Am fost destul de sceptica la inceput, dar dupa ce am fost la prezentarea unui meniu de Craciun (in viziunea reprezentantelor) am inceput sa am incredere in capacitatile acestui robot.
Pana acum am facut cu el paine, o salata de sfecla, ragu bolognese, involitini de carne cu sos de rosii si acum am in cuptor torta de rose. Toate retetele incercate le am din cartea de retete primite o data cu robotul. Am atat retete in lb germana cat si in lb italiana.
O sa incerc sa particip si eu pe cat pot cu retete noi.
Intre timp va urmaresc cu interes.

#199 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2011 - 05:11 PM

Bine ai venit Ardeleanca!
Te astept cu retete probate :headbang: !

#200 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2011 - 07:20 PM

Bine ai venit si te asteptam cu idei noi :notworthy:

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi