Forum Culinar: Salata de telina,citrice si rodie - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata de telina,citrice si rodie

#21 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 January 2010 - 11:03 PM

Maya, sper ca nu te superi ca vin si eu aici (dau navala :oops: ) cu salata mea de telina si morcovi rasi (de care-ti povesteam.... :mrgreen: ). Am avut o telinoaie (ca nu pot sa-i zic telina, tinand cont de dimensiunile domniei sale):

Imagine atasata: 97_0625dadde2c047aa482c796e9f5e12fe.jpg
Si mai multi porcovasi:

Imagine atasata: 97_35d0c85c46fbdbe0aeceeb83d3e50b10.jpg
Am facut si-o maioneza dintr-un galbenus fiert dat prin razatoare, o lingurita de mustar si niste usturoaie. Am amestecat totul bine-bine, am pus ulei si apoi am mai pus si-un galbenus crud:

Imagine atasata: 97_54e974380e9e953381b928b3422e8a14.jpg
Telina si morcovii i-am dat pe razatoare si i-am amestecat cu maioneza:

Imagine atasata: 97_ebde3b1aaa81639e5615db44644eb68e.jpg
Salata am ornat-o cu patrunjel proaspat.

Imagine atasata: 97_d2b37b36fa0384780cc927a2b46d3e45.jpg
Gustul? O nebunie.... :appl: Telina e asa parfumata!!!!! :pupic: Ne-a placut tare mult!
O sa incerc si varianta ta, Maya, ca noua si-asa ne plac mai toate ingredientele (rodie mancam in fiecare seara!). :wasted: :toothy9;

#22 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2011 - 12:09 PM

Eu tot fac salata de telina si morcovi in ultima vreme, dar as vrea sa inlocuiesc maioneza. Aveti idee ce s-ar potrivi mai bine? Vreun sos din iaurt / smantana si mustar? Sau altceva? Nu prea fac sosuri (in general) si n-am idee ce s-ar asorta la aroma de telina si morcov.
Jupanu' stramba din nas :floare: cand vine vorba de salata de telina si citrice, da' poate ma-nierviez si-i trantesc o strachina in fata (pe masa adica, nu in mecla) si-i zic suav (aka la trompeta :floare:) sa manance si abia apoi sa comenteze! :floare:

#23 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 November 2011 - 01:30 PM

As avea doua raspunsuri pentru tine, ala scurt si ala mai lung!
Ala scurt este banala vinegreta cu ceva ierburi care-ti plac, vinegreta facuta cu lamaie sau otet, cum preferi.

Ala lung este iaurt cu ulei de masline, un strop de zeama de lamaie si sare dupa gust, batute bine pana se omogenizeaza! Mie personal imi place si cu smantana si mustar, dar nu pot baga mana in foc pentru altii! Eu mai pun si ridiche neagra rasa sau ridiche daikon. Dupa cum vezi, toate au lamaie la mine, ce sa fac, :drool: imi place!!!

Sicera sa fiu, mie cel mai mult imi place cat mai simpla, dar o mai coafez si eu!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#24 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2011 - 01:32 PM

Vezi postareazerda, la 18 November 2011 - 01:30 PM, a spus:

As avea doua raspunsuri pentru tine, ala scurt si ala mai lung!
Ala scurt este banala vinegreta cu ceva ierburi care-ti plac, vinegreta facuta cu lamaie sau otet, cum preferi.

Ala lung este iaurt cu ulei de masline, un strop de zeama de lamaie si sare dupa gust, batute bine pana se omogenizeaza! Mie personal imi place si cu smantana si mustar, dar nu pot baga mana in foc pentru altii! Eu mai pun si ridiche neagra rasa sau ridiche daikon. Dupa cum vezi, toate au lamaie la mine, ce sa fac, :drool: imi place!!!

Sicera sa fiu, mie cel mai mult imi place cat mai simpla, dar o mai coafez si eu!!

Multam de informatii! :drool: Suna bine ambele variante.

#25 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 November 2011 - 03:02 PM

Eu zic ca, doua linguri generoase de creme fraîche sau o smîntîna groasa olecuta acrisoara + mustar, un strop de ulei de masline(asa de aromatizarea "maionezei" fara oua... sare, piper, usturoaie and co dupa gust si sigur e buna si asa :drool:

Sau freci un galbenusul fiert cu un strop de ulei si mustar, amesteci creme fraîche s.a.m.d.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2011 - 03:40 PM

Vezi postareaMaya, la 18 November 2011 - 03:02 PM, a spus:

Eu zic ca, doua linguri generoase de creme fraîche sau o smîntîna groasa olecuta acrisoara + mustar, un strop de ulei de masline(asa de aromatizarea "maionezei" fara oua... sare, piper, usturoaie and co dupa gust si sigur e buna si asa :P
Sau freci un galbenusul fiert cu un strop de ulei si mustar, amesteci creme fraîche s.a.m.d.

Sau asa. Daaaaaaa! :drool: Usturoaiele rulz! :drool:

#27 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 November 2011 - 04:09 PM

Mai, tu bine ca ai înteles ce vroiam sa spun, ca eu cam am tremurici în dejte, si cre'ca mi-am pierdut coerenta în cafea.
Am primit masinuta :drool:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#28 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2011 - 04:13 PM

Vezi postareaMaya, la 18 November 2011 - 04:09 PM, a spus:

Mai, tu bine ca ai înteles ce vroiam sa spun, ca eu cam am tremurici în dejte, si cre'ca mi-am pierdut coerenta în cafea.
Am primit masinuta :drool:

Am pricipit, am pricipit! :drool: Am vazut ca ai scris si "aventurile" masinutei. Acu' ai de spalat pe acolo... :santa: Da' cine o sa bea cafeluta buna-buna??? :P

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi