Forum Culinar: Clatite umplute cu salată de pui și avocado - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Clatite umplute cu salată de pui și avocado

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 12 January 2010 - 10:07 PM

Imagine atasata: 95_fc5831b93ac85d3587ac59a400b14d84.jpg

Ingrediente pentru aluatul de clătite (10 bucăți)

4 ouă
300 ml lapte
300 g făină
1 legătură pătrunjel
6 linguri ulei
sare, piper

Ingrediente pentru salată

1/2 piept de pui copt sau fiert, mărunțit
1 salată
1 avocado
2 ouă fierte tare
2 gălbenușuri
2-3 căței usturoi
200 ml ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
sare, piper

Ouăle pentru aluat se bat împreună cu laptele și uleiul, apoi se înglobează făina; va rezulta un aluat fluid.
Imagine atasata: 95_a9b8f0f069bbb135da5dffa98dc610f4.jpg

Se adaugă 1 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, pătrunjelul tocat și se amestecă bine. Aluatul se dă la frigider 1/2 oră.
Imagine atasata: 95_cc453a5754fd5263ec12764cdc2585ca.jpg

Pentru salată am făcut o maioneză cu usturoi: 2 gălbenușuri se bat cu sare, piper, căței de usturoi zdrobiți, 1 lingură ulei de măsline și 1 lingură zeamă de lămâie, cam 30 secunde, pană se albesc, apoi continuă să se bată adăugându-se treptat restul de ulei de măsline.
Imagine atasata: 95_eb9187916c6de63b8da7038c57967256.jpg

Avocado se curăță și se taie cuburi, se amestecă cu salata tăiată grosier, pieptul de pui mărunțit, ouăle fierte tăiate și ele cuburi. Se adaugă maioneza și se amestecă bine.
Imagine atasata: 95_9ba69ce8ed87e55bf9a83a9ae503b5a2.jpg

Se coc clătitele și când s-au răcit se umplu cu salată și se rulează.
Imagine atasata: 95_07d6b4edb74f44276311e32f4f767a6a.jpg
Imagine atasata: 95_3e7c4d3e9636e1a128226d04f5f0e56d.jpg
Imagine atasata: 95_3d39b7ccf97049e764590a1cf52555e7.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2010 - 10:11 PM

Mmmmm,alta bunatate!Chiar am un avocado,dar cam tarisor :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 12 January 2010 - 10:15 PM

Maya a spus:

Mmmmm,alta bunatate!Chiar am un avocado,dar cam tarisor :D


”Uita” de el cateva zile intr-o punga de plastic :floare: ...eu asa am patit, luasem 2 sa fac guacamole de revelion, dar n-am mai apucat, erau si cam tari si le-am uitat in punga, in camara. Ieri mi-am amintit si am pus unul la lucru, a fost numai bun, moale și cremos...celalalt, sa vad maine pe program ii fac 8-)
Take a walk on the wild side...

artizan

#4 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 01 April 2011 - 02:43 PM

Vezi postareaKikenHana, la 12 January 2010 - 10:15 PM, a spus:

Maya a spus:

Mmmmm,alta bunatate!Chiar am un avocado,dar cam tarisor :bounce:


”Uita” de el cateva zile intr-o punga de plastic :hungry: ...eu asa am patit, luasem 2 sa fac guacamole de revelion, dar n-am mai apucat, erau si cam tari si le-am uitat in punga, in camara. Ieri mi-am amintit si am pus unul la lucru, a fost numai bun, moale și cremos...celalalt, sa vad maine pe program ii fac 8-)


Hana, itimultumesc pentru reteta!!! Asta voi presta diseara :)

#5 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 04 April 2011 - 11:37 AM

Hana, le-am facut! Rezultatul e delicios!!!!!! Iti multumesc mult pentru idee! :violent1:

P.S. Spune-mi te rog, cum as putea pastra salata de avocado, ca respectivul fruct sa nu se innegreasca?
L-am stropit cu suc de lamaie, dar tot pe dimineata era gri..

#6 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 April 2011 - 03:08 PM

Vezi postareaseima, la 04 April 2011 - 11:37 AM, a spus:

Hana, le-am facut! Rezultatul e delicios!!!!!! Iti multumesc mult pentru idee! :blackeye:

P.S. Spune-mi te rog, cum as putea pastra salata de avocado, ca respectivul fruct sa nu se innegreasca?
L-am stropit cu suc de lamaie, dar tot pe dimineata era gri..



lasa samburele inauntru,desi de preferat e sa nu lasi mai mult de o zi salata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 04 April 2011 - 06:05 PM

Vezi postareaseima, la 04 April 2011 - 11:37 AM, a spus:

Hana, le-am facut! Rezultatul e delicios!!!!!! Iti multumesc mult pentru idee! :blackeye:

P.S. Spune-mi te rog, cum as putea pastra salata de avocado, ca respectivul fruct sa nu se innegreasca?
L-am stropit cu suc de lamaie, dar tot pe dimineata era gri..


Seima, o cale sigura 100% este sa treci bucatile de avocado la tigaie, cu un pic de ulei de masline, 3-4 minute la foc iute.
Metoda are avantajul de a nu denatura gustul, cum este cazul pentru zeama de lamîie.

Ai sa remarci în plus ca verdele fructului va deveni mai aprins.
Explicatia metodei : temperatura descompune o enzima care e responsabila de înegrirea fructului.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 04 April 2011 - 06:07 PM

Vezi postareaMaya, la 12 January 2010 - 10:11 PM, a spus:

Mmmmm,alta bunatate!Chiar am un avocado,dar cam tarisor :blackeye:


Îl înfasori în hîrtie de ziar si astepti o zi, maxim doua.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 05 April 2011 - 09:48 AM

Vezi postareaAlexandru, la 04 April 2011 - 06:05 PM, a spus:

Seima, o cale sigura 100% este sa treci bucatile de avocado la tigaie, cu un pic de ulei de masline, 3-4 minute la foc iute.
Metoda are avantajul de a nu denatura gustul, cum este cazul pentru zeama de lamîie.

Ai sa remarci în plus ca verdele fructului va deveni mai aprins.
Explicatia metodei : temperatura descompune o enzima care e responsabila de înegrirea fructului.


Multumesc mult!! Cu prima ocazie voi proceda astfel :blink:

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 April 2011 - 11:42 AM

Vezi postareaAlexandru, la 04 April 2011 - 06:05 PM, a spus:

Vezi postareaseima, la 04 April 2011 - 11:37 AM, a spus:

P.S. Spune-mi te rog, cum as putea pastra salata de avocado, ca respectivul fruct sa nu se innegreasca?
L-am stropit cu suc de lamaie, dar tot pe dimineata era gri..


Seima, o cale sigura 100% este sa treci bucatile de avocado la tigaie, cu un pic de ulei de masline, 3-4 minute la foc iute.
Metoda are avantajul de a nu denatura gustul, cum este cazul pentru zeama de lamîie.

Ai sa remarci în plus ca verdele fructului va deveni mai aprins.
Explicatia metodei : temperatura descompune o enzima care e responsabila de înegrirea fructului.


multumesc :tongue3: si eu pentru informatia pretioasa (...am tot incercat si eu cu lamaie si sambure si tot se oxidau... ). Desi acum un an de Craciun am facut un guacamole care a tinut si 3 zile neoxidat ... nu inteleg de ce aceeasi metoda (zeama de lamaie si sambure) nu mai da roade ... :floare: cred ca gresesc undeva ..., dar nu stiu inca unde, m-am tot incapatanat sa-l repet ...dar rezultatul tot prost :headbang:

Hanna felicitari pentru reteta de clatite si pentru prezentare! Fac si eu similar cu diverse umpluturi in functie de ce am prin frigider si folosesc foi de wrap cumparate de la Metro (Au 3 variante).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 05 April 2011 - 05:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 April 2011 - 11:42 AM, a spus:

...Desi acum un an de Craciun am facut un guacamole care a tinut si 3 zile neoxidat ... nu inteleg de ce aceeasi metoda (zeama de lamaie si sambure) nu mai da roade ... :tongue3: cred ca gresesc undeva ..., dar nu stiu inca unde, m-am tot incapatanat sa-l repet ...dar rezultatul tot prost :headbang: ...


Doua explicatii :

1) Cînd mixezi ceva mai mult de zece secunde începe sa se încinga. Daca ai mixat pulpa de avocado ai deja un prim raspuns.
2) O data emulsionate cu zeama de lamîie si ulei, particulele de avocado nu mai au posibilitatea sa se oxideze asa rapid, fiind închise ca într-un fel de capsula.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi