Asadar sa vedem niste tipsuri,cine stie altele poate ni le dezvaluie:

Am sa incep cu cipsurile,taiem cartofii in felii f. subtiri rotunde,ajutandu-ne de o razatoare de tip mandolina,cutit special de curatat legumele,sau un cutit bine ascutit.Cazul meu:1mandolina n-am

Am fiert feliutele in apa cu sare 3 minute pana au devenit usor translucide,si leam scurs,in strecuratoare

Leam zvantat bine cu hartie absorbanta,si le-am prajit in ulei profund, f. incins ,nu prea multe o data.Le-am scos din nou pe hartie absorbanta si le-am presarat cu sare,boia dulce ,boia iute(dar aici fiecar cu gustul lui,otet si sare,praf de usturoi, praf de ceapa,ierburi mediteraneene etc.)

Patatine fritte este denumirea in italiana pt. cartofii prajiti feliute,iata un tips daca va plac(ca si mie)coaja crocanta si miezul pufos.Taiati feliile da cartofi mai grosute,si le puneti la fiert in apa cu sare.

Cum vrea sa dea in clocot,scurgeti bine si absorbiti cu servetel absorbant,si aruncati in ulei incins.Si aici imi place sa ma joc,de data asta pusesem 2 catei de usturoi in coaja si rosmarin,altadata,inainte sa pun cartofii am aromatizat uleiul cu ardei iute rosu(pe care ulterior l-am scos),altadata intai am frecat tigaia fierbine cu o ceapa taiata pe jumatate,si apoi am adaugat uleiul ,altadata cand i-am scos din apa inainte sa-i prajesc i-am presarat bine cu boia si iute si dulce,(ies foarte frumos colorati si gustosi )etc.

Scoatem pe hartie absorbanta

Sun absolut deliciosi,coaja crocanta miez pufos.
French fries,taiem cartofii bastonase,ii clatim bine cu apa rece,si-i tinem in apa cu gheata,ii scurgem bine,sii zvantam cu hartie absorbanta,ii prajim in ulei incins nu prea multi deodata

Scoatem cu paleta pe un servetel absorbant

Si-i aruncam in alta tigaie cu ulei curat f. incins continuand prajirea,scoatem pe servetel absorbant,si servim cu ketchup,maioneza,alte sosuri pe baza de maioneza,smantana ,iaurt, usturoi,sunt toate preferatele mele

Daca voi stiti alte retete, tipsuri, va astept,sper ca v-au placut cartofiorii