Forum Culinar: Cornulete cu rahat - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornulete cu rahat

#1 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2010 - 09:57 AM

Stiu ca le cunoaste toata lumea si ca sunt mai mult decit banale, dar noua ne plac foarte mult, aseara le-am facut asa ca mi-am zis ca nu pot lipsi si de aici :rolleyes:
Aluatul l-am ajustat eu pornind de la unul scris de demult in carnetelul de retete al mamei si se face astfel:
se pune in bolul de la robot (Ken) faina (600 gr, dar cantitatea poate varia in functie de cit sunt de mari oualele) amestecata cu praful de copt (15 gr, sau un pliculet, eu il folosesc pe cel de la Lidl) si 2 linguri de zahar (eu am folosit zahar tos, daca vreti un rezultat mai fin puteti folosi zaharul pudra), se face gaura in mijloc si se adauga: 250 de gr de unt la temperatura camerei taiat bucatele, 4 linguri de smintina lichida (eu aseara am pus lapte pentru ca n-aveam smintina) si 2 oua (in poza par 3 pentru ca unul avea galbenusul dublu).
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126708432782.jpg
Se porneste robotul (eu folosesc cirligul K pentru aluat fraged) si se amesteca pina cind se formeaza aluatul.Se poate lasa la frigider sa se "odihneasca" un pic, eu neavind timp de asteptat l-am folosit imediat.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126708436413.jpg
Din aluat tai bucati pe care le intind, daca aluatul tinde sa se lipeasca ma ajut cu faina, le ajustez marginile ca sa fie rotunde, tai triunghiuri pe baza carora asez bucata de rahat
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-12670844797.jpg
le rulez si le pun in tava
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126708450039.jpg
si le coc la 180°C pina cind incep sa se coloreze si sa miroase frumos :headbang: dupa care le pun la racit pe gratar
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126708454901.jpg
ce mai ramine, dupa ce trece toata familia pe rind sa mai "fure" cite unul, se pozeaza artistic :toothy9;
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126708465524.jpg

#2 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 25 February 2010 - 03:02 PM

Adriana,ce frumoase sunt si par foarte fragede!trebuie sa-mi fac rost de rahat din tara :floare:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#3 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2010 - 03:46 PM

Iertati-ma ca ma repet si nu va ginditi la alte sensuri :drool: dar... rahat romanesc se gaseste si la Torino :floare:
Dava va intereseaza cind ma duc la magazinul romanesc le zic sa-mi aduca o cutie de 3 kg si o impartim, pentru mine e mult, dovada asta pe care am luat-o nu stiu cind si care se usuca, mama l-a curatat ieri si a luat doar miezul cuburilor.

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 February 2010 - 04:01 PM

Frumoase cornulete.Trebuie sa le le fac!Eu cumpar rahat turcesc :drool: ...fiecare cu ce rahat gaseste :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2010 - 04:03 PM

Mie nu-mi place ce gasesc aici ca turcesc sau grecesc, asta e rahatul romanesc ordinar :floare: ca pe vremuri, adica in cutia aia maro cu o mica eticheta si atit.

#6 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 26 February 2010 - 09:17 PM

Adriana,buna idee.impartim in doua sau trei?! :unsure:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#7 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2010 - 12:41 AM

Pai daca vrea si Eataly in 3, daca nu in 2. Cind ma duc la magazin le intreb daca pot sa-mi aduca o cutie.

#8 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 27 February 2010 - 09:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 February 2010 - 03:46 PM, a spus:

Iertati-ma ca ma repet si nu va ginditi la alte sensuri :) dar... rahat romanesc se gaseste si la Torino :)
Dava va intereseaza cind ma duc la magazinul romanesc le zic sa-mi aduca o cutie de 3 kg si o impartim, pentru mine e mult, dovada asta pe care am luat-o nu stiu cind si care se usuca, mama l-a curatat ieri si a luat doar miezul cuburilor.

ADRIANA il poti folosi si uscat ca el se hidrateaza de la umezeala aluatului si se face ok
eu prefer sa cumpar dinala mai uscat decat dinala prea proaspat si umed
Imagine postataImagine postata

#9 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 February 2010 - 11:24 PM

Nu stiu, e foarte uscat si crapat pe margini.

#10 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 12 January 2011 - 11:05 PM

Am facut si eu vinerea trecuta cornuletele,dar nu am avut timp sa postez.Sunt foarte bune si usor de facut.Mi-au mai ramas vreo 4-5 pentru duminica.Sunt parca si mai bune daca stau cateva zile.Am facut cu dulceata de prune,de capsuni si de capsuni+cirese.Ca la mama acasa au iesit;si reteta asta e notata in caietul pe care sper sa-l ia ca mostenire Amelie,candva.

Multumesc ,Adriana! :occasion15: :tongue3: :floare:


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-59-129486628637.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-59-1294866295196.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#11 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2011 - 11:12 PM

Ma bucur ca ti-au placut, cum se comporta marmelada? ca mie mi-e frica sa o folosesc ca ma tem ca iese la copt

#12 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 12 January 2011 - 11:24 PM

Aia de prune a stat frumos inauntru,celelalte au dat si pe dinafara,dar nu a deranjat.
Bun,poate daca pui ceva teapan bine de tot,nu va curge.Eu nu am numai dulceata facuta de mami,si e mai moale,adica,nu stiu cum sa explic,dar stii si tu cum e aia facuta acasa.

In orice caz au fost tare bune,si cu cat au stat,s-au patruns si mai bine aromele.Sunt excelente de facut pentru petreceri,ca le poti face doua zile inainte.Data viitoare vreau sa fac si cu nutella;cu rahat nu mananca ai mei
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#13 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 03 February 2011 - 11:56 PM

Cu mac,neaparat sa le incercati cu mac(daca va place).Sunt extraordinare!Am gasit mac preparat si l-am luat pt cozonac,dar l-am folosit la cornuri(imi trebuia ceva dulce ce sa mearga si rapid).Super-idee!

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-59-12967701369024.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-59-12967701453066.jpg

Daca stau bine cu timpul maine,fac varianta fara zahar,cu feta :occasion14:

Ah,astazi am pus margarina,ca nu am mai avut unt.Parca au iesit si mai bune
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#14 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2011 - 12:00 AM

Nu stiu, tre sa incerc, nu prea ma innebunea macul :occasion14:

#15 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 04 February 2011 - 12:03 AM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2011 - 12:00 AM, a spus:

Nu stiu, tre sa incerc, nu prea ma innebunea macul =))



Eu stau si ma gandesc cu ce sa le mai umplu.M-am indragostit de ele cat sunt de bune si cat de rapid se fac
:occasion14:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#16 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2011 - 12:17 AM

Vezi postareapetunie, la 04 February 2011 - 12:03 AM, a spus:

Eu stau si ma gandesc cu ce sa le mai umplu.M-am indragostit de ele cat sunt de bune si cat de rapid se fac
:occasion14:

Ma bucur, mie cel mai mult si mai mult imi plac cele cu rahat =))

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 February 2011 - 10:21 AM

Adriana f. frumoase cornuletele,intreaba sora mea unde se gaseste in Torino rahat (ea sta langa Torino Aglie,dar cand o avea drum sa stie exact unde sa se duca,ei stau prost cu timpul si nu prea au timp sa caute) :occasion14:

#18 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2011 - 05:47 PM

Pai in orice magazin romanesc care e mai aproape de ea, unde sunt tre sa caute singura, din pacate eu nu pot sti ce magazine sunt la Agliè.
De exemplu din Internet
Magazine si restaurante romanesti in Italia
76. -Torino - Macelarie "Piccolini", Piazza Stampalia
77. -Torino - Magazin alimentar, via Renato Martorelli 8/E , tel 011-7651669
78. -Torino - Pasticceria "Il Galletto d'Oro", Via Domodossola 13
79. -Collegno - "Salumeria da Beres Dan", Via De Amicis 138 (colt cu via F.lii Cervi, tel: 340.476.7315
80. -Collegno - Supermarket cu produse romanesti "Ro-Market", Via De Amicis, 138, tel:328.322.0706, 328.088.7612
81. -Strambino, Canavese - "Sapori Esteri din Strambino", Viale Stazione 15, tel: 320.056.4731
82. -Venaria Reale (Prov. Torino) - Magazin alimentar "Romanizza", Via Mensa 13
83. -Mondovi' - Magazin Alimentar Romanesc, Via Ripe 1, Tel. 346-8045634
Dar cu siguranta mai exista o multime.

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 February 2011 - 07:10 PM

Multumesc frumos. :scratch:

#20 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 05 February 2011 - 11:29 PM

Vezi postareapetunie, la 04 February 2011 - 12:03 AM, a spus:


Eu stau si ma gandesc cu ce sa le mai umplu.M-am indragostit de ele cat sunt de bune si cat de rapid se fac
^_^


Ce ispititoare reclama!
Eu n-am facut niciodata cornulete, si tare ma tenteaza...

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi