Forum Culinar: Brezel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brezel reteta KikenHana

#1 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 April 2010 - 11:12 AM


Imagine postata


Cand mergem in Germania, unul din motivele pentru care oprim la benzinarie este acela de a cumpara acesti covrigi, care ne plac foarte mult. Zilele trecute, baietii i-au adus in discutie asa ca am inceput cautarea unei retete. M-am bucurat sa gasesc una postata de KikenHana pentru ca am putut s-o incerc cu toata increderea.

Am folosit: 500g faina, 350 ml lapte, 40 g unt, o lingurita zahar, 2 lingurite sare, o lingurita ( 7 g ) drojdie uscata, 4 linguri de bicarbonat de sodiu.

Am pus intr-un castron faina, sarea, zaharul si drojdia uscata ( se poate inlocui cu 20 g drojdie proaspata, dar in acest caz, trebuie diluata in prealabil in putin lapte caldut indulcit). Am adaugat untul topit si laptele incalzit usor.


Imagine postata

Am framantat pana cand am obtinut un aluat elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea moale se mai poate adauga treptat cate o lingura de faina, iar daca e prea tare, se mai adauga cate o lingura de lapte, pana cand capatat consistenta dorita.


Imagine postata

L-am pus la dospit pana cand si-a dublat volumul.


Imagine postata

Am impartit aluatul in 12 bucati. In poza apar doar 11, una dintre bucati era deja transformata in covrig.


Imagine postata

Pe masa unsa cu ulei, am dat forma covrigilor, dupa metoda aratata in imaginile urmatoare.


Imagine postata



Imagine postata



Imagine postata



Imagine postata


I-am acoperit cu un prosop si i-am lasat sa se odihneasca,


Imagine postata

timp in care am pus la fiert intr-un vas 3 litri de apa. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat 4 linguri de bicarbonat de sodiu ( a nu se confunda cu bicarbonatul de amoniu !!!).


Imagine postata


In solutia obtinuta, am scufundat pe rand fiecare covrig pentru cca 30 secunde.


Imagine postata

I-am scos cu paleta pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Am crestat fiecare covrig in partea groasa si i-am presarat cu sare mare.


Imagine postata


I-am copt cca 20 minute la 200 grde Celsius

Au fost foarte buni, au avut gustul celor din Germania.Noua nu ne-a placut sarea, pe care am dat-o la o parte, asta probabil pentru ca nici-unu dintre noi nu mananca prea sarat.

Multumim frumos, Andrada, i-am mancat cu mare placere si cu siguranta am sa-i mai fac.




Imagine postata




#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 April 2010 - 01:09 AM

Narnia, Kiken, saru'mana pentru reteta. Noi mancam in fiecare miercuri pui la rotisor si brezel-ul merge brici pe langa pui si-o bere nefiltrata! :)
De poze nu mai zic nica, ca n-are rost! Sunt superbe! :)

#3 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 06 April 2010 - 01:45 AM

Vezi postareaFoxyy, la 06 April 2010 - 01:09 AM, a spus:

Narnia, Kiken, saru'mana pentru reteta. Noi mancam in fiecare miercuri pui la rotisor si brezel-ul merge brici pe langa pui si-o bere nefiltrata! :)
De poze nu mai zic nica, ca n-are rost! Sunt superbe! :)



Kiken, saru'mana si din partea noastra, ca tare buni au fost. urmeaza covrigii lui Geani, sunt urmatorii la rand. :D)
Faxy, te pup cu drag si multumesc frumos. Imagine postata

#4 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 08 February 2012 - 12:23 PM

Narnia, Andrada, sarut mana de reteta, covrigii sunt deliciosi! :) :)

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-593-13286965861732.jpg
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#5 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 08 February 2012 - 03:54 PM

Foarte frumosi si apetisanti!

Stiti cumva cu ce se ung covrigii ca sa iasa asa luciosi? presupun ca nu se ung cu ou, ca la covrigarie se zice ca sunt de post!

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2012 - 06:25 PM

eu chiar am intrebat intr-o vara la un cuptor de asta de covrigi la Mamaia. aveau o oala c-o zeama imputita, ca o cafea spalacita, in care bagau un ghemotoc de tifon si cu el ungeau covrigii in timp ce se coceau si mergeau usor pe banda - ati vazut cum sunt cuptoarele alea electrice, cu rezistenta sus.
ei au crezut ca intreb din cauza mizeriei evidente din oala aia cu zeama si n-au vrut sa-mi raspunda, ba au ascuns si oala de ochii cumparatorilor. da'n afara de mine, nu parea nimeni nici interesat, nici deranjat.

#7 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 09 February 2012 - 05:33 PM

hai ca m-ai distrat Moatzo!
eu chiar sunt curioasa cu ce-i dau!

#8 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 10 February 2012 - 09:27 AM

superbi la gust, fetele mele tot molfaie la ei. am facut dubla cantitatea si ma bucur.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-49-13288588126235.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi