Cotlete de vinete cotolete di melanzane
#1
Postat 10 April 2010 - 10:53 PM
-2 vinete mari,sau depinde de cate cotlete doriti sa va iasa.
-2 oua
-pesmet (la ochi)
-sare
-sunca felii
-cascaval feliat,eu am pus sottilette
-ulei pentru prajit
Se taie vinetele felii groase cam de 0,5 centimetri,pe lungimea lor.Se sareaza si se lasa la scurs cam 30 minute.Scuzati dar am sarit peste pasajul acesta cu pozele.
Apoi se sterg si se prajesc in ulei.
Se scot si se pun pe hartie absorbanta.
Se ia o felie de vanata,si se aseaza deasupra o felie de sunca.
Deasupra suncii se pune cascavalul.
Daca doriti sa exagerati,mai puneti o felie de sunca deasupra cascavalului,daca nu,puneti alta felie de vanata,si eu le-am inchis cu scobitori la extremitati,de frica sa nu mi se desfaca la prajit.
Se dau prin ou si pesmet(cine vrea prin faina,ou,pesmet)
Si se prajesc in ulei.Se scot pe hartie absorbanta.
.
Sunt bune si calde si reci.Aveti numai grija sa avertizati devoratorii sa scoata scobitorile
#2
Postat 10 April 2010 - 11:01 PM
Astept doar sa apara alea romanesti.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 10 April 2010 - 11:07 PM
#5
Postat 11 April 2010 - 11:28 AM
Cat de reteta...stii ca eu as face si baie in vinete!
#6
Postat 11 April 2010 - 11:31 AM
#7
Postat 11 April 2010 - 11:35 AM
#8
Postat 11 April 2010 - 12:34 PM
9Ramy9, la 10 April 2010 - 11:07 PM, a spus:
Ramy, eu am facut anul trecut ceva asemanator, dar la gratar. Intre 2 felii de vinete stropite cu putin ulei de masline, am pus o felie subtire de cascaval si 2 rondele de rosii - totul fiind prins cu ajutorul unei bucati subtiri de bacon.
#9
Postat 11 April 2010 - 12:36 PM
Mersi pt reteta
#10
Postat 11 April 2010 - 09:12 PM
#11
Postat 11 April 2010 - 09:13 PM
Dana,si vinetele tale arata foarte bine!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 12 April 2010 - 10:55 AM
#13
Postat 12 April 2010 - 11:24 AM
#14
Postat 12 April 2010 - 12:13 PM
Multumesc de reteta arata super yami.. ,e pe lista de asteptare...
#15
Postat 12 April 2010 - 01:32 PM
#16
Postat 20 April 2010 - 08:09 PM
M-am gandit la ceva de acest gen: sa coc vinetele pe piastra, le umplu si apoi le bag la cuptor/grill sau le prajesc, ramane de vazut...
Cine are mai multa experienta decat mine: ce ziceti, ar iesi bine asa cum m-am gandit eu sau se piered mult din gust?
Multumec pt idee! Sorina