"Portofele" de cod cu fasole verde
#1
Postat 25 April 2010 - 04:45 PM
Ingrediente:
600 g file cod
100 g cascaval ras
400 g fasole verde congelata sau din conserva
100 g faina
2 oua
150 g pesmet
1 lamaie
1 legatura patrunjel
sare
piper
ulei pentru prajit
File-urile de cod se spala si se taie in patru bucati (daca aveti din ce, eu le-am lasat intregi pentru ca erau mai mici) si se scurg bine de apa
Se amesteca cascavalul ras cu fasolea verde taiata bucatele si patrunjel tocat fin
Se umplu file-urile cu amestecul de fasole
Condimentam cu sare si piper si se stoarce zeama de lamaie deasupra
Rulam si prindem cu o scobitoare sau cu mai multe in caz de nevoie
Puteti bate ouale si sa le amestecati cu faina (fiecare stie cum e obisnuit), de aceea eu am facut fiecare procedeu separat.
Dam pestele prin faina
Apoi batem ouale si tavalim pestele prin ouale batute
Si ultima data prin pesmet
Si se pajesc in ulei incins
Si gata de servit! Astfel va doresc Pofta Buna!
#2
Postat 25 April 2010 - 07:17 PM
#3
Postat 25 April 2010 - 07:59 PM
Arata mortal !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 25 April 2010 - 09:10 PM
De aceea toata stima pentru fetele, baietii care reusesc sa fotografieze ceea ce fac!
#5
Postat 26 April 2010 - 01:28 PM
Felicitari!
#6
Postat 26 April 2010 - 01:28 PM
yoyo, la 25 April 2010 - 09:10 PM, a spus:
De aceea toata stima pentru fetele, baietii care reusesc sa fotografieze ceea ce fac!
E foarte bine Yoyo, fotografiile sunt explicite, chiar si un barbat incepator in ale bucataritului ar reusi reteta.
Pe mine ma framanta o intrebare...esti sigura ca-s fileuri de cod si nu de merlucius? Stii de ce te intreb? Eu aici nu gasesc fileuri de cod in forma asta, la noi codul se vinde taiat in jumatate sarat si uscat, iar jumatatile alea uneori au si 2 m lungime. Poate parea ciudat dar eu nu stiu cum arata codul in forma "proaspata".
Oricum eu am retinut reteta ta, cum n-am cod o voi face cu merlucius ori pangasius, sigur va fi gustoasa.
#7
Postat 26 April 2010 - 01:41 PM
laura_lala, la 26 April 2010 - 01:28 PM, a spus:
yoyo, la 25 April 2010 - 09:10 PM, a spus:
De aceea toata stima pentru fetele, baietii care reusesc sa fotografieze ceea ce fac!
E foarte bine Yoyo, fotografiile sunt explicite, chiar si un barbat incepator in ale bucataritului ar reusi reteta.
Pe mine ma framanta o intrebare...esti sigura ca-s fileuri de cod si nu de merlucius? Stii de ce te intreb? Eu aici nu gasesc fileuri de cod in forma asta, la noi codul se vinde taiat in jumatate sarat si uscat, iar jumatatile alea uneori au si 2 m lungime. Poate parea ciudat dar eu nu stiu cum arata codul in forma "proaspata".
Oricum eu am retinut reteta ta, cum n-am cod o voi face cu merlucius ori pangasius, sigur va fi gustoasa.
Laura, eu am cumparat fileuri de cod la fel ca ale lui Yoyo. Nu stiu de ce la tine se vand numai file-uri mari...
#8
Postat 26 April 2010 - 02:17 PM
Foxyy, la 26 April 2010 - 01:41 PM, a spus:
Ooo aici se vinde asa fiindca portughezii il mananca doar in forma asta, deshidratat si sarat, se cheama bacalhau si e mancarea nationala portugheza. Se mananca asa si prin Spania, in Italia si Brazilia. Insa portughezii sunt inebuniti dupa bacalhau si-l gatesc in sute de feluri dupa ce-l re-hidrateaza si desareaza. Prelucrat asa are un gust destul de puternic/ciudat, mie mi-a trebuit cam un an de "degustari" pana sa inceapa sa-mi placa. Acum de abia astept sa gateasca soacra-mea.
Arata asa: - poza de pe net
Edit: Am reeditat deshidrateaza, mersi Zerda.
#9
Postat 26 April 2010 - 03:34 PM
M-ar interesa cateva retete de bacalhau , pliiiiiiz!!
#10
Postat 26 April 2010 - 06:38 PM
zerda, la 26 April 2010 - 03:34 PM, a spus:
M-ar interesa cateva retete de bacalhau , pliiiiiiz!!
Uite am postat aici: Bucatariile lumii, o reteta pentru tine. Vad ca esti din Bucuresti. Pai voi gasiti pe acolo cod sarat ori cod re-hidratat? Ori ai vreo sursa de unde sa-l primesti?
Scuze Yoyo de off-topic!
#11
Postat 26 April 2010 - 07:01 PM
#12
Postat 26 April 2010 - 07:03 PM
Laura_lala multumesc tare mult , ma bucur ca am reusit sa o prezint asa cum trebuie reteta .
Cum spune si Foxyy la noi in Romania sunt fileuri mici (de aceeala inceputul retetei spun ca "se taie in patru bucati" astfel revista facea referire la tipul de cod mare ca si la voi) insa la noi sunt ca si in poza aceasta luata de pe internet si astfel nu am ce sa tai in 4 bucati.
File-uri sunt mici adica pui umplutura pana la jumatate si apoi intorci cealata parte a fileului peste si gata, insa la tine daca spui ca e asa mare codul il imparti ca sa iasa o bucata buna de impaturat.
Nu ma pricep foarte tare la pesti doar ce am observat la fileul meu care era congelat ca proaspat nu exista la noi are carnea alba in comparatie cu pangasius care e putin rozalie pe alocuri.
#13
Postat 26 April 2010 - 07:18 PM
yoyo, la 26 April 2010 - 07:03 PM, a spus:
Laura_lala multumesc tare mult , ma bucur ca am reusit sa o prezint asa cum trebuie reteta .
Cum spune si Foxyy la noi in Romania sunt fileuri mici (de aceeala inceputul retetei spun ca "se taie in patru bucati" astfel revista facea referire la tipul de cod mare ca si la voi) insa la noi sunt ca si in poza aceasta luata de pe internet si astfel nu am ce sa tai in 4 bucati.
file_de_cod_alaska.jpg
File-uri sunt mici adica pui umplutura pana la jumatate si apoi intorci cealata parte a fileului peste si gata, insa la tine daca spui ca e asa mare codul il imparti ca sa iasa o bucata buna de impaturat.
Nu ma pricep foarte tare la pesti doar ce am observat la fileul meu care era congelat ca proaspat nu exista la noi are carnea alba in comparatie cu pangasius care e putin rozalie pe alocuri.
Ahaaa, m-am lamurit! Voi sunteti norocosi, il gasiti gata transat, filetat si congelat. Aici unde locuiesc eu nu gasesc nici cod proaspat, nici congelat. Dar nu-ti fa probleme, cumpar fileuri de merlucius si voi face, cu siguranta vor fi delicioase preparate asa ca-n reteta ta!