Eu nu sunt o mare amatoare de spanac, dar din cand in cand trebuie sa mai prind si eu puteri, asa ca fac mici exceptii :oops:
De data asta, am incorporat spanacul in niste muffinsi deliciosi si foarte aspectuosi deopotriva
Ingrediente:
150g de faina integrala
200g de faina alba
30g de drojdie proaspata
150g de spanac (al meu a fost congelat, asa ca l-am lasat la dezghetat, apoi l-am scurs de lichidul in exces)*
50g crema de branza
1 ou
50ml de lapte/apa sau chiar supa
2 linguri de ulei
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
*Spanacul poate fi inlocuit cu urzici sau poate leurda sau cu ce va place..
Drojdia se lichefiaza cu zaharul, apoi se adauga laptele/apa/supa calduta si se lasa cateva minute sa se activeze drojdia. Se adauga sarea, spanacul, uleiul, oul si crema de branza si se omogenizeaza.
Se adauga si cele 2 tipuri de faina.
Se framanta cateva minute pana abtinem un aluat elastic si usor de lucrat. Daca aluatul e prea moale sau lipicios se mai adauga cate putina faina alba.. daca, din contra, e prea vartos, se mai adauga apa. Aluatul se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasa la crescut intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura am folosit:
1 cutie crema de branza
100g piept de pui fiert si taiat cubulete
1 morcov
50g de unt la temperatura camerei
1 albus (pastrati galbenusul pentru uns)
sare dupa gust si putin piper
Totusi, post muffins, ma gandesc ca erau si mai bune cu telemea in loc de crema de branza Oricum, puteti folosi orice umplutura doriti
Untul se amesteca cu crema de branza, apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.
Aluatul se intinde intr-o foaie cu grosimea de 1/2 de cm, apoi se taie cercuri de 10cm diametru si se pun in formele de muffins unse cu unt. Se pun 1-2 lingurite de umplutura in forma, iar marginile aluatului se indoaie usor peste umplutura. Din cantitatile date ies 10-12 muffinsi.
Din resturile de aluat se taie cercuri mai mici, suficient de mari cat sa acopere umplutura ramasa la vedere si se asaza la locul lor in forme.
Se mai lasa 20-30 de minute sa creasca, apoi se ung cu galbenusul pastrat si se dau la cuptor pana se auresc.
Si o sectiune..
Aluatul e foarte pufos si se rupe fasii fasiute Ma gandesc ca sunt o varianta buna de a-i pacali pe copii cand nu vor sa manance spanac, urzici si alte cele..
Spor la facut muffinsi si pofta buna!!
Pagina 1 din 1
Muffins cu spanac
#2
Postat 18 January 2010 - 06:54 PM
Foarte faina reteta!! Felicitari!
Noua ne plac muffinsii aperitiv. Chiar aseara am facut o varianta cu branza si carne din carnat.
Cand merg la piata iau spanac si incerc reteta ta, caci imi place mult ideea. O sa pun la umplutura niste cas afumat, nu crema de branza.
Noua ne plac muffinsii aperitiv. Chiar aseara am facut o varianta cu branza si carne din carnat.
Cand merg la piata iau spanac si incerc reteta ta, caci imi place mult ideea. O sa pun la umplutura niste cas afumat, nu crema de branza.
#3
Postat 18 January 2010 - 07:31 PM
Si eu fun monoportii.Arata bine ce ai facut acolo Sophie.Cu spanac , cu branza.Bun , bun.
#4
Postat 19 January 2010 - 12:50 PM
Issis a spus:
Foarte faina reteta!! Felicitari!
Noua ne plac muffinsii aperitiv. Chiar aseara am facut o varianta cu branza si carne din carnat.
Cand merg la piata iau spanac si incerc reteta ta, caci imi place mult ideea. O sa pun la umplutura niste cas afumat, nu crema de branza.
Noua ne plac muffinsii aperitiv. Chiar aseara am facut o varianta cu branza si carne din carnat.
Cand merg la piata iau spanac si incerc reteta ta, caci imi place mult ideea. O sa pun la umplutura niste cas afumat, nu crema de branza.
Issis, te astept cu rezultatul
Eataly a spus:
Si eu fun monoportii.Arata bine ce ai facut acolo Sophie.Cu spanac , cu branza.Bun , bun.
Multumesc, Eataly {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
#5
Postat 19 January 2010 - 02:08 PM
buna de incercat .imi place cum arata.
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine
#6
Postat 19 January 2010 - 03:13 PM
taylor a spus:
buna de incercat .imi place cum arata.
Multumesc, taylor {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Daca le incerci, te astept cu impresii
#7
Postat 19 January 2010 - 04:41 PM
Arata tare fain!Trebuie încercati!
Merci,Sophie
Merci,Sophie
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 19 January 2010 - 05:22 PM
Mami de pui mic,
Ce mufins frumosi ai facut !
E de revista si productia si pozele.
Si mie imi plac fomele alea ca sunt tare practice !
Ce mufins frumosi ai facut !
E de revista si productia si pozele.
Si mie imi plac fomele alea ca sunt tare practice !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#9
Postat 19 January 2010 - 06:52 PM
Maya a spus:
Arata tare fain!Trebuie încercati!
Merci,Sophie
Merci,Sophie
piscotel a spus:
Mami de pui mic,
Ce mufins frumosi ai facut !
E de revista si productia si pozele.
Si mie imi plac fomele alea ca sunt tare practice !
Ce mufins frumosi ai facut !
E de revista si productia si pozele.
Si mie imi plac fomele alea ca sunt tare practice !
Saru'mana Maya si Piscotel {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Nu se apropie nici pe departe de retetele voastre minunate si nici de poze, dar usor usor invat
Da, formele alea sunt tare practice.. si nu-s scumpe deloc. Cand le-am luat pe astea, pusesem in cos vreo 4 seturi si tot plimbandu-ma prin supermarket, 2 din ele le-am pierdut (plus sosetelele pe care le luasem pentru piticul meu) .. ajung eu la casa si incep sa pun pe banda rulanta si nu stiam de ce nu-mi iese numaratoarea
Arata acest topic
Pagina 1 din 1