-De alea mami(eu sunt mami) ,cum erau la brutarie pe..vremuri...
Nostalgii comuniste.
Azi dimineata,am purces la treaba.
Avem nevoie de :
600 g faina alba,cernuta
1 plic drojdie uscata
300 ml lapte caldut
1 ou
65 g unt moale
1 lingura miere(sau zahar)
1 lingurita sare
Am framantat un aluat ,moale si elastic,pe care l-am lasat la crescut o ora si jumatate.
L-am pus pe masa si l-am impartit in patru bucati egale.
Ca sa fiu sigura le-am cantarit.Aveau aproximativ 270 g.
Fiecare bucata,am intins-o cu sucitorul si am taiat-o in patru.
Din sferturi am facut cornuletele,pe care le-am pus in tava pe hartie de copt.
Am mai lasata sa creasca putin.
Apoi le-am uns cu galbenus de ou,si le-am presarat cu mac.
Am ales macul,pentru ca ne place,dar se poate folosi la fel de bine chimen,susan,
cascaval....
Am copt la foc mediu,20 de minute prima tava si 15 minute a doua.
Asa arata finalul.
Si sectiunea.
Si pentru ca niciodata nu e prea mult unt,vorba Juliei Child,
Am facut rapid un corn cald pentru mine cu unt si dulceata de zmeura.
Paharul cu lapte,lipseste din poza,dar vi-l imaginati cu putin efort !
Aceste cornuri sunt foarte bune,pufoase si nu sunt dulci.
Se pot manca la micul dejun in orice combinatie.
POFTA BUNA !