Forum Culinar: Dulceata de Portocale cu Ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dulceata de Portocale cu Ciocolata Pure haven !

#1 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 February 2010 - 07:36 PM

Dulceata de Portocale cu Ciocolata



Este o dulceata fina si foarte parfumata
Sau un topping bun pentru inghetata,budinci,orez sau gris in lapte si poate fi folosita pentru uns foile de prajitura,inainte de a pune crema.Parfumul de portocale ,ramane nealterat.


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521748542.jpg


Avem nevoie de :

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521751178.jpg


1,5 kg portocale
Sucul de la 2 lamai
1 lt.apa
1,5 kg zahar

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521753396.jpg


Cateva batoane de scortisoara
200 g ciocolata min 70 % cacao

Procedam astfel :

Spalam cu o perie ,portocalele si lamaile.
Taiem portocalele,felii groase cam de 1 cm.


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521755341.jpg



Le asezam intr-un vas si le acoperim cu apa (aprox 1 lt).Ca sa ramana sub apa,puneti o greutate deasupra.Eu am pus portocalele in vas de yena si le-am aoperit cu capacul pus invers .

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521758101.jpg

Le punem in frigider pentru 12 ore.
Eu le-am pregatit seara,si le-am fiert a doua zi dimineata.

Dupa 12 ore,le punem la fiert ,cu apa in care au stat si zeama de la cele 2 lamai.
Coja lamailor nu se adauga,pentru ca schimba gustul.
Fierbem la foc moale,60 de minute,pana cand coaja,se inmoaie putin.


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521778632.jpg



Dupa aceasta etapa,se trage gemul deoparte ,se adauga tot zaharul si se fierbe la foc mare,pana apar bulele de sirop la suprafata.Din acest moment mai dureaza aproximativ 20 de minute.
Eu am un termometu special,pentru care ii multumesc Nicoletei =)) si am fiert pana la 120 grade.In poza scazuse deja temperatura.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521785013.jpg


Tragem dulceata deoparte.Daca vreti sa fie ca o marmelada,o mixati cu blenderul ,eu am mixat-o putin,sa ramana bucatile mai mari.
Adaugam batoanele de scortisoara si mai dam un clocot.
Asa arata gata ;


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521793557.jpg



Intre timp,tocam ciocolata.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521807329.jpg



Punem dulceata fierbinte in borcane.Un strat de dulceata,apoi unul de ciocolata si acoperim iar cu dulceata.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126521801261.jpg

Dulceata e dementiala,atat la culoare cat si la gust.
Eu am facut azi un dulce cu iaurt,dulceata si migdale.

In acelasi mod se poate face si dulceata de lamai sau mandarine
.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 February 2010 - 08:54 PM

Vezi postareaPiscotel, la 03 February 2010 - 07:36 PM, a spus:

Dulceata de Portocale cu Ciocolata
Este o dulceata fina si foarte parfumata
Sau un topping bun pentru inghetata,budinci,orez sau gris in lapte si poate fi folosita pentru uns foile de prajitura,inainte de a pune crema.Parfumul de portocale ,ramane nealterat.
Dulceata e dementiala,atat la culoare cat si la gust.
Eu am facut azi un dulce cu iaurt,dulceata si migdale.
In acelasi mod se poate face si dulceata de lamai sau mandarine
.



:) Hmmmm.... parca simt aroma dulcetii.... =)) Foarte frumoasa culoarea! :) Sa-ti mai spun ca la prima poza imi venea sa-nfing o lingurita in monitor??? ;)

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 February 2010 - 09:06 PM

Wowww,eu si-asa sint in citric fever,iti dai seama ca înghit in sec pe aici.Ce idee!Trebuie sa probez si eu un borcanel! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   iepure 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Locationa...pai...tot de pe imash

Postat 03 February 2010 - 09:25 PM

Maaama...cum arata...Fie-va mila d-un biet iepure =))
"Cine fura azi un bou, are muschi.. nu gluma."

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2010 - 09:40 PM

Interesanta reteta matale. eu facui 2 feluri dupa niscai retete de pe forum italian

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126522601609.jpg


#6 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 03 February 2010 - 10:29 PM

eu am primit un gem din asta de portocale amare ,e ca si al tau Stella :) dar ma duc sa fac o reclamatie ca cioco nu mi-au pus in ea =)) Piscotel , nota 10* ;)
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 12:31 AM

Vezi postareaFoxyy, la 03 February 2010 - 08:54 PM, a spus:


:thumleft: Hmmmm.... parca simt aroma dulcetii.... :cheers: Foarte frumoasa culoarea! :blush: Sa-ti mai spun ca la prima poza imi venea sa-nfing o lingurita in monitor??? :notworthy:


Sa stii Foxy ca si eu am fost surprinsa de culoare.
Ma asteptam sa se deschida in timpul fierbeii.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 12:34 AM

Vezi postareaMaya, la 03 February 2010 - 09:06 PM, a spus:

Wowww,eu si-asa sint in citric fever,iti dai seama ca înghit in sec pe aici.Ce idee!Trebuie sa probez si eu un borcanel! :notworthy:


Citric fever e cu folos,ca uite ce bunatati ies.
Incearca Maya si te asigur ca nu o sa-ti para rau.
Eu am mancat marmelada si dulceata de portocale din comert,dar eu zic ca nu sufera comparatie.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 12:37 AM

Vezi postareaiepure, la 03 February 2010 - 09:25 PM, a spus:

Maaama...cum arata...Fie-va mila d-un biet iepure :thumleft:


Iepurash,coconash,

Chiar ma gandeam zilele trecute ca ar trebui sa creieresc un dulce pe baza de morcovi.
Poate mi-o iei tu inainte. :notworthy:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 12:40 AM

Vezi postareastella, la 03 February 2010 - 09:40 PM, a spus:

Interesanta reteta matale. eu facui 2 feluri dupa niscai retete de pe forum italian


Stella,

Reteta mea e de pe un forum spaniol.
Un macho-chef,mi-a impartasit-o si mie. :thumleft:
Asa frumos explica,ca m-am lasat sedusa. :notworthy:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 12:42 AM

Vezi postareaNicoleta, la 03 February 2010 - 10:29 PM, a spus:

eu am primit un gem din asta de portocale amare ,e ca si al tau Stella :cheers: dar ma duc sa fac o reclamatie ca cioco nu mi-au pus in ea :thumleft: Piscotel , nota 10* :blush:



Nicoleta,multumesc. :notworthy:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#12 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 04 February 2010 - 09:18 AM

Vezi postareaPiscotel, la 03 February 2010 - 07:36 PM, a spus:



Pisco, am fugit sa pun de dulceata! O sa renunt insa la cioco, multam de reteta =))
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2010 - 09:39 AM

Wow ,Pisco ce bine arata, si noua ne place dulceata de citrice, mai ales sotului.Daca gasesc o tura netratate .

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 11:25 AM

Vezi postareaBunny, la 04 February 2010 - 09:18 AM, a spus:


Pisco, am fugit sa pun de dulceata! O sa renunt insa la cioco, multam de reteta =))


Bunny,

Daca o faci sa urmezi "pasii" intocmai !
E foarte important sa stea la rece 12 ore in apa.
Apoi fiertura de 1 ora.
Iar dupa ce pui zaharul,sa fierbi la foc mare.Si sa stai pe langa ele.
Apoi le mixezi cum iti place.
Eu am facut cu ciocolata 3 borcane,si 3 fara.
SPOR !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 11:29 AM

Vezi postareaEataly, la 04 February 2010 - 09:39 AM, a spus:

Wow ,Pisco ce bine arata, si noua ne place dulceata de citrice, mai ales sotului.Daca gasesc o tura netratate .



Mie imi plac tare mult toate citricele.
Acuma vreau sa incerc cu limes,ca sunt inebunita de aroma lor.
Daca mai pun si menta,poate iese mojito. :D
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#16 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 04 February 2010 - 11:17 PM

:tongue3: Pure heaven , ai dreptate....din cate dulciuri am mancat eu pana acum , nu stiu ceva sa se potriveasca mai bine decat ciocolata cu aroma de portocale,
eu am sa fiu la dieta, cred ca toata viata, da tare mi-as infinge un deget in borcanul ala...de fapt cred ca am sa si fac o portiora...ca n-o fi bai...,decat sa-i simt lipsa mai degraba ii duc o tzara doru` :D :occasion15:

#17 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 February 2010 - 10:49 AM

Pisko, vroiam sa zic ca arata intr-un foarte mare fel dulceata ta...are o culoare :hello:
raluca elena

#18 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 February 2010 - 12:35 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 04 February 2010 - 11:17 PM, a spus:

;) Pure heaven , ai dreptate....din cate dulciuri am mancat eu pana acum , nu stiu ceva sa se potriveasca mai bine decat ciocolata cu aroma de portocale,
eu am sa fiu la dieta, cred ca toata viata, da tare mi-as infinge un deget in borcanul ala...de fapt cred ca am sa si fac o portiora...ca n-o fi bai...,decat sa-i simt lipsa mai degraba ii duc o tzara doru` ;) ;)


Nyco,de luni intru si eu la dieta. :scratch:
O dieta,care din cand in cand ne da voie 2 lingurite de dulceata,dimineata.
De ce sa nu fie cea de portocale ? ^_^
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#19 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 February 2010 - 12:36 PM

Vezi postarearaluca elena, la 05 February 2010 - 10:49 AM, a spus:

Pisko, vroiam sa zic ca arata intr-un foarte mare fel dulceata ta...are o culoare ^_^


O culoare care se potriveste de minune cu albul si frigul de afara.
Te incalzeste instant pe dinauntru. :scratch:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#20 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 February 2010 - 05:02 PM

Pisco, sarumana! Eu am facut-o marmelada, pentru ca am intentii ascunse cu ea (prajiturit). Imi place ca pastreaza o usoara nuanta amaruie (abia sesizabila), ca e suficient de dulce (si nu iti omoara papila cu zaharul in exces) si ca are o aroma incredibila!

Uite o portie si pentru voi, dupa cum va face placere:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-6-126538209693.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-6-126538211487.jpg
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi