Dulceata de Portocale cu Ciocolata Pure haven !
#1
Postat 03 February 2010 - 07:36 PM
Este o dulceata fina si foarte parfumata
Sau un topping bun pentru inghetata,budinci,orez sau gris in lapte si poate fi folosita pentru uns foile de prajitura,inainte de a pune crema.Parfumul de portocale ,ramane nealterat.
Avem nevoie de :
1,5 kg portocale
Sucul de la 2 lamai
1 lt.apa
1,5 kg zahar
Cateva batoane de scortisoara
200 g ciocolata min 70 % cacao
Procedam astfel :
Spalam cu o perie ,portocalele si lamaile.
Taiem portocalele,felii groase cam de 1 cm.
Le asezam intr-un vas si le acoperim cu apa (aprox 1 lt).Ca sa ramana sub apa,puneti o greutate deasupra.Eu am pus portocalele in vas de yena si le-am aoperit cu capacul pus invers .
Le punem in frigider pentru 12 ore.
Eu le-am pregatit seara,si le-am fiert a doua zi dimineata.
Dupa 12 ore,le punem la fiert ,cu apa in care au stat si zeama de la cele 2 lamai.
Coja lamailor nu se adauga,pentru ca schimba gustul.
Fierbem la foc moale,60 de minute,pana cand coaja,se inmoaie putin.
Dupa aceasta etapa,se trage gemul deoparte ,se adauga tot zaharul si se fierbe la foc mare,pana apar bulele de sirop la suprafata.Din acest moment mai dureaza aproximativ 20 de minute.
Eu am un termometu special,pentru care ii multumesc Nicoletei si am fiert pana la 120 grade.In poza scazuse deja temperatura.
Tragem dulceata deoparte.Daca vreti sa fie ca o marmelada,o mixati cu blenderul ,eu am mixat-o putin,sa ramana bucatile mai mari.
Adaugam batoanele de scortisoara si mai dam un clocot.
Asa arata gata ;
Intre timp,tocam ciocolata.
Punem dulceata fierbinte in borcane.Un strat de dulceata,apoi unul de ciocolata si acoperim iar cu dulceata.
Dulceata e dementiala,atat la culoare cat si la gust.
Eu am facut azi un dulce cu iaurt,dulceata si migdale.
In acelasi mod se poate face si dulceata de lamai sau mandarine.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 03 February 2010 - 08:54 PM
Piscotel, la 03 February 2010 - 07:36 PM, a spus:
Este o dulceata fina si foarte parfumata
Sau un topping bun pentru inghetata,budinci,orez sau gris in lapte si poate fi folosita pentru uns foile de prajitura,inainte de a pune crema.Parfumul de portocale ,ramane nealterat.
Dulceata e dementiala,atat la culoare cat si la gust.
Eu am facut azi un dulce cu iaurt,dulceata si migdale.
In acelasi mod se poate face si dulceata de lamai sau mandarine.
Hmmmm.... parca simt aroma dulcetii.... Foarte frumoasa culoarea! Sa-ti mai spun ca la prima poza imi venea sa-nfing o lingurita in monitor???
#3
Postat 03 February 2010 - 09:06 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 03 February 2010 - 09:25 PM
#5
Postat 03 February 2010 - 09:40 PM
Imagini atasate
#6
Postat 03 February 2010 - 10:29 PM
#7
Postat 04 February 2010 - 12:31 AM
Foxyy, la 03 February 2010 - 08:54 PM, a spus:
Hmmmm.... parca simt aroma dulcetii.... Foarte frumoasa culoarea! Sa-ti mai spun ca la prima poza imi venea sa-nfing o lingurita in monitor???
Sa stii Foxy ca si eu am fost surprinsa de culoare.
Ma asteptam sa se deschida in timpul fierbeii.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 04 February 2010 - 12:34 AM
Maya, la 03 February 2010 - 09:06 PM, a spus:
Citric fever e cu folos,ca uite ce bunatati ies.
Incearca Maya si te asigur ca nu o sa-ti para rau.
Eu am mancat marmelada si dulceata de portocale din comert,dar eu zic ca nu sufera comparatie.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#9
Postat 04 February 2010 - 12:37 AM
iepure, la 03 February 2010 - 09:25 PM, a spus:
Iepurash,coconash,
Chiar ma gandeam zilele trecute ca ar trebui sa creieresc un dulce pe baza de morcovi.
Poate mi-o iei tu inainte.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 04 February 2010 - 12:40 AM
stella, la 03 February 2010 - 09:40 PM, a spus:
Stella,
Reteta mea e de pe un forum spaniol.
Un macho-chef,mi-a impartasit-o si mie.
Asa frumos explica,ca m-am lasat sedusa.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 04 February 2010 - 12:42 AM
Nicoleta, la 03 February 2010 - 10:29 PM, a spus:
Nicoleta,multumesc.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#12
Postat 04 February 2010 - 09:18 AM
#13
Postat 04 February 2010 - 09:39 AM
#14
Postat 04 February 2010 - 11:25 AM
Bunny, la 04 February 2010 - 09:18 AM, a spus:
Pisco, am fugit sa pun de dulceata! O sa renunt insa la cioco, multam de reteta
Bunny,
Daca o faci sa urmezi "pasii" intocmai !
E foarte important sa stea la rece 12 ore in apa.
Apoi fiertura de 1 ora.
Iar dupa ce pui zaharul,sa fierbi la foc mare.Si sa stai pe langa ele.
Apoi le mixezi cum iti place.
Eu am facut cu ciocolata 3 borcane,si 3 fara.
SPOR !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 04 February 2010 - 11:29 AM
Eataly, la 04 February 2010 - 09:39 AM, a spus:
Mie imi plac tare mult toate citricele.
Acuma vreau sa incerc cu limes,ca sunt inebunita de aroma lor.
Daca mai pun si menta,poate iese mojito.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#16
Postat 04 February 2010 - 11:17 PM
eu am sa fiu la dieta, cred ca toata viata, da tare mi-as infinge un deget in borcanul ala...de fapt cred ca am sa si fac o portiora...ca n-o fi bai...,decat sa-i simt lipsa mai degraba ii duc o tzara doru`
#17
Postat 05 February 2010 - 10:49 AM
#18
Postat 05 February 2010 - 12:35 PM
Nico-Vya, la 04 February 2010 - 11:17 PM, a spus:
eu am sa fiu la dieta, cred ca toata viata, da tare mi-as infinge un deget in borcanul ala...de fapt cred ca am sa si fac o portiora...ca n-o fi bai...,decat sa-i simt lipsa mai degraba ii duc o tzara doru`
Nyco,de luni intru si eu la dieta.
O dieta,care din cand in cand ne da voie 2 lingurite de dulceata,dimineata.
De ce sa nu fie cea de portocale ?
http://povesticulinare.blogspot.com/
#19
Postat 05 February 2010 - 12:36 PM
raluca elena, la 05 February 2010 - 10:49 AM, a spus:
O culoare care se potriveste de minune cu albul si frigul de afara.
Te incalzeste instant pe dinauntru.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#20
Postat 05 February 2010 - 05:02 PM
Uite o portie si pentru voi, dupa cum va face placere: