Forum Culinar: Friptura de porc (cu soric) si legume - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Friptura de porc (cu soric) si legume (dupa o reteta nemteasca)

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 February 2010 - 11:42 PM

In decembrie, tot studiind :lol: ofertele magazinelor, in cautare de cadouri, mi-a cazut in mana si un pliant cu reteta urmatoare:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-126721920339.jpg

N-am stat prea mult pe ganduri si-am trecut la treaba! Am cumparat o bucata de carne de porc cu soric, de 1 kg, apoi am crestat soricul:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-126721923735.jpg

Am condimentat carnea cu: sare, piper, putina nucsoara si maghiran:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-12672192775.jpg

Am taiat marunt 2 cepe (in reteta scria praz, dar nu gasisem), 2 morcovi i-am taiat in cateva bucati mai lungi, usturoi pisat, am adaugat patrunjel proaspat si niste apa:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-126721932053.jpg

Carnea am pus-o in cratita si am bagat-o la cuptor la 180 de grade, pentru o ora si jumatate. Aproape de final, am rasturnat si-o bere peste carne (nu-ntreaga, a trebuit s-o verific :) sa nu fie veche, stricata, ori trezita :)). Cat si-a facut berea datoria (in cuptor), am fiert rapid cateva paste, apoi am pus in farfurii cate-o felie-doua de carne, paste si apoi am presarat zeama lasata de carne in cratita si niste legume:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-126721936437.jpg

Foarte buna carnita! Se vede ca s-a fragezit - cand am taiat-o, a trebuit sa o manevrez cu foarte mare atentie, ca altfel se desfacea! Cred ca am tinut-o cam prea mult in cuptor. :) Dar pe noi nu ne-a deranjat! :)

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-126721940712.jpg

#2 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2010 - 11:47 PM

Mai Foxxy, ai postat in ultimul timp niste retete, de tre' sa-mi schimb tastatura ca am inundat-o :)
Felicitari ca arate tare apetisant :lol: :)
Imagine postata

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 February 2010 - 11:50 PM

Vezi postareaSophie, la 26 February 2010 - 11:47 PM, a spus:

Mai Foxxy, ai postat in ultimul timp niste retete, de tre' sa-mi schimb tastatura ca am inundat-o :)
Felicitari ca arate tare apetisant :) :)


Ups.... tre' sa-ti dau o tastatura noua, nu? :)
Eu abia acum am reusit sa-mi fac (cat de cat) ordine-n poze si acu' m-a troznit si harnicia cu postatul pe site! Friptura asta, spre exemplu, e din decembrie, dar am reusit sa-mi ametesc folderele si pozele :lol: ca mi-a luat ceva vreme pana le-am dat iar de cap si am trecut la aranjat! Asa ca acum.... postez! :)
Sa stii ca fripturica e si foarte gustoasa, nu doar apetisanta! :D

#4 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 04 March 2010 - 02:58 AM

buna,da'colesterolica rau ! si ce-o fi si cu soriciul ala !!!! nenorocire circulatorie si deliciu culinar.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 March 2010 - 01:19 PM

Vezi postareapansy, la 04 March 2010 - 02:58 AM, a spus:

buna,da'colesterolica rau ! si ce-o fi si cu soriciul ala !!!! nenorocire circulatorie si deliciu culinar.

Ei na, si 'mneata acu'! Tot ce-i bun ori e ilegal, ori e imoral, ori ingrasa! S-atunci??? :floare: Cu ce mai ramanem? :tongue3:

#6 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 10 March 2010 - 03:44 AM

cu supragreutatea in cel mai bun caz :floare:
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 March 2010 - 11:40 AM

Eu de ce n-am vazut reteta pana acum?Fac si eu ca Shefu'!
Daca te uiti la caut o reteta, prin noiembrie cautam exact reteta asta!
E exact ce am mancat in De , anul trecut!
Danke, Foxy!

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 March 2010 - 01:13 PM

Vezi postareapansy, la 10 March 2010 - 03:44 AM, a spus:

cu supragreutatea in cel mai bun caz :)

Detaliu nesemnificativ... :)

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 March 2010 - 01:16 PM

Vezi postareaEataly, la 10 March 2010 - 11:40 AM, a spus:

Eu de ce n-am vazut reteta pana acum?Fac si eu ca Shefu'!
Daca te uiti la caut o reteta, prin noiembrie cautam exact reteta asta!
E exact ce am mancat in De , anul trecut!
Danke, Foxy!


Nu stiu de ce n-ai vazut reteta pana acum, n-am idee... Poate ca n-ai frunzarit cum trebuie forumul. :)
Cu placere! :)

#10 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2010 - 04:47 AM

Asa e bine??

Imagine postata

peste legume sar, ca eu sunt adepta salatei

sau asa:

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 March 2010 - 03:48 PM

Vezi postareazerda, la 18 March 2010 - 04:47 AM, a spus:

Asa e bine??
peste legume sar, ca eu sunt adepta salatei
sau asa:


Oau! :) Cum sa fie bine??? B) E super-bine!!!!!! :) Acu' am realizat ca io n-am pozat soricul, dupa ce s-a facut carnea, sclerozata de mine a facut-o lata! :) Da' las ca ai pus tu niste poze.... de-mi ploua-n gura! :)
Legumele nu-s musai, eu le-am pus ca sa le am si pe post de garnitura, dar si pentru ca asa zicea reteta si am zis sa fiu ciupil constiincios si sa respect ce zice acolo! :)

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2010 - 06:38 PM

Eu le puneam daca le gaseam in reteta, dar de mancat nici pomeneala! Bine ca se gaseste cine sa le manance!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 December 2010 - 07:27 PM

Foxyy, e timpul sa scoatem topicul la aer de sarbatori :P ca poate se mai inspira si altii. :occasion14:

Eu am facut friptura intr-o varianta simplista. Bucata de costita de porc (2,2 kg), dupa ce i-am crestat soricul, am condimentat-o cu sare grunjoasa (Maldon) si piper sfarimat (am scapat cam mult tura asta :D) si am lasat-o pt. 24 h la frigi. A doua zi am pus-o intr-o tava incapatoare deasupra unui cocolos din folie de aluminiu si am turnat 1 l de apa (in felul asta carnea se frige la abur si ramine frageda). Am dat tava la cuptorul preincalzit 180°C (pe ventilatie) timp de 1 h, iar dupa aceea am ridicat temperatura la 230°C si-am lasat in continuare friptura pt. inca 1 h la cuptor. In ultimele 30' am scos tava (cam din 10 in 10') si-am stropit soricul cu zeama din tava, ca sa iasa crocant.

Imagine postata

Imagine postata

am servit friptura linga o garnitura de varza calita cu chimen si cartofi fierti

Imagine postata

Vreau sa incerc si varianta ta cit de curind. Numai ca legumele din tava cre' ca am sa le pasez printr-o sita si am sa ingros zeama cu niste maisena sa iasa un sos, pe care am sa-l fierb un pic. :P




#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 December 2010 - 08:26 PM

Vezi postareauptown girl, la 19 December 2010 - 07:27 PM, a spus:

Foxyy, e timpul sa scoatem topicul la aer de sarbatori ;) ca poate se mai inspira si altii. :pupic:
Vreau sa incerc si varianta ta cit de curind. Numai ca legumele din tava cre' ca am sa le pasez printr-o sita si am sa ingros zeama cu niste maisena sa iasa un sos, pe care am sa-l fierb un pic. ;)

Ce bunatate facusi.... Imi ploua-n gat! :lol: Bine ai facut ca ai scos topicu' de la naftalina. Chiar e sezonu' friptanelor acu'! :hug:

#15 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 20 December 2010 - 09:25 PM

Waw ce bine arata , pare asa de frageda , cred ca se topeste in gura.

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 December 2010 - 10:21 PM

Vezi postareaizuk, la 20 December 2010 - 09:25 PM, a spus:

Waw ce bine arata , pare asa de frageda , cred ca se topeste in gura.

Normal ca se topeste! Si daca pui moare de varza..... ai imbulinat-o! :pupic:

#17 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 December 2010 - 12:07 PM

Vezi postareaFoxyy, la 20 December 2010 - 08:26 PM, a spus:

Ce bunatate facusi.... Imi ploua-n gat! :D Bine ai facut ca ai scos topicu' de la naftalina. Chiar e sezonu' friptanelor acu'! :lol:


... si a kilogramelor in pluuuus !!! :D :D

Azi ii dau un bis fripturii incercind metoda ta. :D

#18 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 December 2010 - 02:05 PM

(pun dovada la dosar) asta e carnea cruda pt. fripturisionul lui Mos Craciun :lol:


Imagine postata

Imagine postata

(stay tuned ! :D )



#19 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 December 2010 - 04:35 PM

in episodul #2 ... prezentam cutitul de torturat soricul :lol:

Imagine postata

si carnea de porc inainte de-a o da la cuptor pt. 1h (in tava am adaugat: 1l apa rece + 2 morcovi + 1 praz + 8 catei de usturoi in coaja)

Imagine postata

intre timp m-am ocupat si de garnitura de varza rosie tocind-o ca o lady :D (cu manusi de unica folosinta, sa nu-mi pictez degetele intr-o nuanta de mov turbat :D )

Imagine postata

(va urma :D )



#20 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 December 2010 - 12:26 PM

(asaaaa, sa reluam de unde am ramas)

dupa 1h de stat la 180°C, am scos tava din cuptor

Imagine postata

am intors carnea cu soricul in sus, am mai adaugat 2 dl de apa (ca scazusera simtitor cotele apelor, iar bere n-am avut :hug: ) si zdup! inapoi cu dinsa la cuptor avind grija sa ridic temp. acestuia la 200°C

Imagine postata

booon ! - mi-am zis, las fripturisionul pt. juma' de ora sa stea linstit; hai sa vedem ce fac cu varza: intr-o cratita incapatoare am calit-o un pic in 2 Lg ulei de masline (virgine ca Maria pina in noaptea de Craciun :occasion15: ), iar apoi am acompaniat-o cu 2 esalote tocate (stiu, in planul secund apare si o bucatica dintr-o caisa tinara deshidratata si nelinistita, aterizata mult prea devreme in varza)

Imagine postata

de fapt nu a fost niciun bai, ca dupa fo' 5' am adaugat 6 caise si 6 smochine, ambele uscate si tocate


Imagine postata

am turnat imediat o solutie (din 2 Lg otet de vin rosu + 2 dl suc concentrat de coacaze + 2 dl vin rosu)

Imagine postata

iar ca sa contrabalansez aciditatea solutiei mai sus mentionate, am scapat in cratita cu varza, 1 lg cu miere de albine

Imagine postata

am amestecat totul bine si am lasat varza sa fiarba la foc mic pina cind a fost gata fripturisionul

Imagine postata

aaa, sa nu uit: dupa 30' am ridicat temp. cuptorului la 230°C si am inceput sa stropesc soricul cu zeama din tava din 10 in 10' pina s-a rumenit frumos si-a devenit crocant

Imagine postata

(to be continued)




Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi