Forum Culinar: Tort de portocale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort de portocale (bun rau si parfumat!)

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 March 2010 - 11:59 PM

1/2 l lapte
300g zahar pudra
4 portocale
4 oua
2 linguri faina
5 lingurite gelatina (noi puneam mai mult )
1/2 kg frisca
vanilie
faguri / fursecuri / biscuiti / piscoturi de sampanie

Am ras coaja de la 2 portocale si am pus-o intr-o cratita:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765286975.jpg

Peste ea am turnat laptele si vanilia si am pus totul pe foc.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765291419.jpg

Am pus gelatina intr-o cana:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765297161.jpg

Si-am topit-o cu lapte:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765304671.jpg

Cand a clocotit laptele, se da deoparte cratita si se adauga gelatina, rand pe rand, ca sa nu se branzeasca!

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765308733.jpg

Separat se freaca zaharul cu galbenusurile (cu mixerul):

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765312488.jpg

Eu le-am batut cu telul, pana s-au albit:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765317059.jpg

Se adauga faina si se toarna peste laptele fierbinte. Se pune cratita pe foc si se fierbe mestecand in ea. Cand se vede fundul in timp ce se invarte se da deoparte si se raceste in chiuveta sau se da la rece. Crema mea a iesit nitel cam prea scazuta, din pricina ca trebuia sa urmaresc si Dexter in acelasi timp!!!! :angryfire: Sa nu faceti ca mine!!! :violent1:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-12676532182.jpg

Albusurile batute spuma se adauga peste crema:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765325749.jpg

Apoi frisca:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765334024.jpg

Separat se taie portocalele in rondele subtiri. Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu rondelele de portocale pe fund si lateral. Se toarna 1/3 din crema, se pune un rand de biscuiti. Eu am folosit faguri

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765340566.jpg

Se toarna restul de crema si se pune inca un rand de faguri / biscuiti. Se da la rece 24h (frigider):

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765346745.jpg

Se "plimba" cratita pe flacara apoi se rastoarna tortul pe platou, cu grija:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765351741.jpg

Se feliaza foarte frumos:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126765358412.jpg

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 March 2010 - 12:09 AM

Tare fain ti-a iesit.Imagine postata
Si ce frumos se vad feliile de portocala !
Vad ca faci chestii tot mai complicate.
Maine poimaine te vad la impletit dantela din pasta de zahar.Imagine postata
Bravo.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2010 - 09:41 AM

Draga foxy rezultatul final e tare fain,dar hai sa-ti spun eu cum asi fi facut ca sa nu mi se ''branzeasca'',crema.Sper ca nu te superi,imi dau si eu cu opinia na.... :violent1:
Deci din galbenuse,zahar, lapte si faina asi fi facut crema fiarta,apoi la baie de aburi(adica,cana ta de exemplu pusa intr-un alt vas cu apa si pus la fiert muiata cum ai facut si tu) asi fi dizolvat gelatina si asi fi adaugat-o la crema, doar calduta(si crema si gelatina calduta)
Alt truc de-al meu ca sa nu ai surprize cu gelatina sa gasesti cine stie ce cocolos ici si colo prin tort este sa amestec gelatina dupa ce am scos-o de la bain marin si am lasat-o sa se racoreasca putin s-o amestec cu 2 linguri de frisca (batuta)
Pt. cine nu doreste cojitele de portocale prin tort,se lasa la infuzat intai cojile cu laptele cald si apoi se strecoara in felul asta ramane doar aroma.
Eu mai stiu ca gelatina se adauga intodeauna calduta la sf.dupa ce a fost dizolvata,niciodata direct pe flacara... :angryfire:
Foxy ai toata dragostea mea :-* :)

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 March 2010 - 01:24 PM

Vezi postareaPiscotel, la 04 March 2010 - 12:09 AM, a spus:

Tare fain ti-a iesit.Imagine postata
Si ce frumos se vad feliile de portocala !
Vad ca faci chestii tot mai complicate.
Maine poimaine te vad la impletit dantela din pasta de zahar.Imagine postata
Bravo.


:tongue3: Multumesc pentru incurajari! ;) Sper sa si reusesc sa impletesc pasta de zahar, candva... :floare:

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 March 2010 - 01:40 PM

Vezi postareaGeany, la 04 March 2010 - 09:41 AM, a spus:

Draga foxy rezultatul final e tare fain,dar hai sa-ti spun eu cum asi fi facut ca sa nu mi se ''branzeasca'',crema.Sper ca nu te superi,imi dau si eu cu opinia na.... :floare:
Deci din galbenuse,zahar, lapte si faina asi fi facut crema fiarta,apoi la baie de aburi(adica,cana ta de exemplu pusa intr-un alt vas cu apa si pus la fiert muiata cum ai facut si tu) asi fi dizolvat gelatina si asi fi adaugat-o la crema, doar calduta(si crema si gelatina calduta)
Alt truc de-al meu ca sa nu ai surprize cu gelatina sa gasesti cine stie ce cocolos ici si colo prin tort este sa amestec gelatina dupa ce am scos-o de la bain marin si am lasat-o sa se racoreasca putin s-o amestec cu 2 linguri de frisca (batuta)
Pt. cine nu doreste cojitele de portocale prin tort,se lasa la infuzat intai cojile cu laptele cald si apoi se strecoara in felul asta ramane doar aroma.
Eu mai stiu ca gelatina se adauga intodeauna calduta la sf.dupa ce a fost dizolvata,niciodata direct pe flacara... :tongue3:
Foxy ai toata dragostea mea :P ;)


:P Ma fastacesc complet! ;)
Pai la mine nu s-a branzit crema niciodata! De aia am si zis ca se pune gelatina rand pe rand! Intr-adevar, stiam si eu ceva de genul: gelatina nu se fierbe, pentru ca se-ntampla nu-stiu-ce. Da' la tortul asta mereu am urmat procedeul descris si n-am avut niciodata nici cea mai mica problema / surpriza! ;) Multam pentru idei, chiar o sa-ncerc sa fac asa cum ai zis tu, cu prima ocazie! :P

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2010 - 01:43 PM

Vezi postareaFoxyy, la 04 March 2010 - 01:40 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 04 March 2010 - 09:41 AM, a spus:

Draga foxy rezultatul final e tare fain,dar hai sa-ti spun eu cum asi fi facut ca sa nu mi se ''branzeasca'',crema.Sper ca nu te superi,imi dau si eu cu opinia na.... :floare:
Deci din galbenuse,zahar, lapte si faina asi fi facut crema fiarta,apoi la baie de aburi(adica,cana ta de exemplu pusa intr-un alt vas cu apa si pus la fiert muiata cum ai facut si tu) asi fi dizolvat gelatina si asi fi adaugat-o la crema, doar calduta(si crema si gelatina calduta)
Alt truc de-al meu ca sa nu ai surprize cu gelatina sa gasesti cine stie ce cocolos ici si colo prin tort este sa amestec gelatina dupa ce am scos-o de la bain marin si am lasat-o sa se racoreasca putin s-o amestec cu 2 linguri de frisca (batuta)
Pt. cine nu doreste cojitele de portocale prin tort,se lasa la infuzat intai cojile cu laptele cald si apoi se strecoara in felul asta ramane doar aroma.
Eu mai stiu ca gelatina se adauga intodeauna calduta la sf.dupa ce a fost dizolvata,niciodata direct pe flacara... :tongue3:
Foxy ai toata dragostea mea ;) :P


;) Ma fastacesc complet! :P
Pai la mine nu s-a branzit crema niciodata! De aia am si zis ca se pune gelatina rand pe rand! Intr-adevar, stiam si eu ceva de genul: gelatina nu se fierbe, pentru ca se-ntampla nu-stiu-ce. Da' la tortul asta mereu am urmat procedeul descris si n-am avut niciodata nici cea mai mica problema / surpriza! :P Multam pentru idei, chiar o sa-ncerc sa fac asa cum ai zis tu, cu prima ocazie! ;)

Foxule am auzit chiar de la fetele de pe aici ca s-ar putea ca insusi gelatina(chiar si aceeasi marca pe care o folosesti de obicei)sa fie proasta.... :P
Deaia eu am o frica de gelatinaaa..ca...ala de tamaie... :P

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2010 - 01:45 PM

Asta arata într-un extraordinar de maaare fel!Îmi place la nebunie! Merci de reteta! :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 March 2010 - 01:48 PM

Vezi postareaMaya, la 04 March 2010 - 01:45 PM, a spus:

Asta arata într-un extraordinar de maaare fel!Îmi place la nebunie! Merci de reteta! :pupic:


Cu placere! :hug:

#9 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 04 March 2010 - 07:37 PM

Asta da tort de portocale! Am mai incercat ceva cu branza Philadelphia si portocale, dar nu ne-a placut prea mult!

La asta s-ar putea sa am succes!

Foarte reusit ! Felicitari!

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 March 2010 - 08:43 PM

Vezi postareaclaudia-andi, la 04 March 2010 - 07:37 PM, a spus:

Asta da tort de portocale! Am mai incercat ceva cu branza Philadelphia si portocale, dar nu ne-a placut prea mult!
La asta s-ar putea sa am succes!
Foarte reusit ! Felicitari!


Multumesc! :appl: Dupa ce-l faci, te-astept cu impresii, critici ori comentarii! Toate-s bine-venite! :)

#11 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 05 March 2010 - 10:31 AM

Sectiunea arata intr-un mareeee fel! :floare:
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 March 2010 - 04:51 PM

Vezi postareaMIMI, la 05 March 2010 - 10:31 AM, a spus:

Sectiunea arata intr-un mareeee fel! :notworthy:

Sectiunea ca sectiunea, dar gustul.... e sublim! :thumleft:

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 November 2011 - 10:26 PM

Am recidivat zilele trecute, cu ocazia unei aniversari..... :floare:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-46-13213023937588.jpg

#14 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 15 November 2011 - 09:08 PM

E EXACT pe gustul meu, minus vanilia.De rest...Imagine postata
Primesti comenzi?

Mie, cel mai tare, imi place cana!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 November 2011 - 09:19 PM

Vezi postareazoazorel, la 15 November 2011 - 09:08 PM, a spus:

E EXACT pe gustul meu, minus vanilia.De rest...Imagine postata
Primesti comenzi?
Mie, cel mai tare, imi place cana!Imagine postata

Depinde de comanda... ;) Si de cine da comanda! :o
In loc de vanilie poti pune rom, ca-i da un parfum frumos! ;)
Si mie imi placea cana! Da' a ramas in nemtia, ca nu era a noastra, ci a proprietarei. Daca as gasi pe aici, as lua!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi