Lasagna cu diferite umpluturi
#1
Postat 23 November 2009 - 09:54 AM
Ingrediente:
- foi de lasagna proaspete, cele care aici se gasesc in frigider la supermarket
- sos alb (besciamella)
- spanac (spinaci)fiert
- brinzeturi: urda (ricotta), telemea (feta) si un cascaval mai picant (provolone piccante) in cazul meu dar fiecare poate pune ce doreste, important e ca printre ele sa fie o brinza gen ricotta care sa lege compozitia
-parmigiano reggiano ras
In forma unsa cu putin ulei am asezat mai intii un strat de paste, apoi sosul alb, un pic de spanac amestecat cu ricotta si resturile brinzeturilor aruncate pe ici pe colo
si tot asa pina ce s-au terminat pastele, ultimul strat fiind: paste, sos alb si mult parmigiano ras
Am copt la 200°c pentru 30 de minute
si sectiunea
#3
Postat 23 November 2009 - 10:51 PM
stella a spus:
Stella, daca maica-mea care e destul de traditionalista a ramas extaziata, iti dai seama, important e ca pe linga urda care e cam nesemnificativa ca gust, sa pui 2-3 brinzici mai puternice, stii tu
#4
Postat 23 November 2009 - 11:28 PM
#5
Postat 23 November 2009 - 11:36 PM
Bunny a spus:
Tot nu se gasesc paste dintr-astea proaspete? Daca nu poti incerca cu cele uscate, faci besciamella mai lichida.
#6
Postat 24 November 2009 - 12:10 AM
Adriana a spus:
Bunny a spus:
Tot nu se gasesc paste dintr-astea proaspete? Daca nu poti incerca cu cele uscate, faci besciamella mai lichida.
Se gasesc, dar ajung mai greu la magazinele unde au si lasagne, pe langa mine aduc mai mult tortelini si alte treburi asemanatoare. Oricum, nu se compara cu cele facute in casa
#7
Postat 07 December 2009 - 06:18 AM
a făcut-o nevastă-mea ieri, dar nu cred că a citit partea cu "resturile brinzeturilor aruncate pe ici pe colo", a pus o mulţime că nu se mai vedea spanacul
... mai este o bucăţică, mică, mică
#8
Postat 10 December 2009 - 12:44 PM
Ma bucur mult ca v-a placut.
#9
Postat 13 December 2009 - 03:25 AM
#10
Postat 29 January 2010 - 11:30 PM
Imagini atasate
#11
Postat 09 April 2010 - 11:06 PM
Am facut o lasagna tare simpla si tare buna.
Am folosit o cutie de paste proaspete, mi se pare ca are 250 de gr, sos bechamel facut cu un litru de lapte, 50 de gr de unt, 100 de gr de faina, sare, piper, nucsoara (12 minute, 90°C, viteza 4 in Thermomix), 2 scamorze afumate mici si 6 mozzarelle de 100 de gr.
Am facut in tava straturi, in aceasta ordine, de pasta, sos bechamel, felii de scamorza si felii de mozzarella
Am copt acoperind tava cu foaie de staniol la 200°C pentru jumatate de ora, apoi am coborit temperatura pentru ca trebuia sa incalzesc mincarea si n-am mai lasat sa se rumeneasca deasupra. E foarte buna
#12
Postat 08 February 2011 - 11:06 AM
Ingrediente:
- foi de lasagna proaspete, cele care aici se gasesc in frigider la supermarket
- sos alb/beschamel (besciamella)
- cirnat, eu am folosit de vitel si de porc (salsiccia)
- brinzeturi: scamorza afumata (scamorza affumicata)
- praz (porro)
- parmigiano reggiano ras
Am facut sosul bechamel in Thermomix, doza clasica: 1 litru de lapte, 100 de gr de unt si 100 de gr de faina, sare, piper, nucsoara. Pentru ca vroiam sa fac 2 tavi de lasagna am mai subtiat sosul cu lapte rece. Acum fiecare isi regleaza consistenta dupa bunul plac, ori micsoreaza untul si faina, ori adauga mai mult lapte.
Am taiat brinza scamorza afumata felii.
Am scos intestinul de la ambele tipuri de cirnat, le-am dezmembrat in bucatele cit mai mici si le-am pus la foc mic sa lase grasimea
Am dat cirnatii la o parte si in grasimea pe care au lasat-o am inmuiat la foc mic prazul, am mai adaugat un pic de apa.
Am trecut la asamblatul lasagnei: strat de foi, strat de bechamel, aruncat ici colo cirnat, praz si brinza
Si tot asa pina la sfirsit, pe ultimul strat imi place sa pun mult parmigiano ca sa se formeze o cojita crocanta
Avind 2 tavi le-am copt la 200°C prima jumatate de ora acoperite cu folie de aluminiu, apoi inca un sfert de ora descoperita, timpul e indicativ pentru ca depinde de cuptor, de marimea tavii, de cit de multa umplutura avem, s.a.m.d.
A fost foarte buna, daca va place combinatia cirnat praz si brinza afumata e excelenta
#13
Postat 12 February 2011 - 06:12 PM
inspirata de reteta stellei de aici
http://artaculinara....h__1
am asamblat astfel straturile: foi de lasagna, besciamella, mozzarella, rosii cuburi direct din conserva, parmigiano reggiano ras si tot asa
foarte buna
#14
Postat 12 February 2011 - 09:40 PM
Am sa o incerc si eu, ca pe aia clasica cu carnita cind o fac nu are prea mult succes.
#16
Postat 12 February 2011 - 10:19 PM
#17
Postat 13 February 2011 - 07:27 AM
Lizura, la 12 February 2011 - 09:40 PM, a spus:
Am sa o incerc si eu, ca pe aia clasica cu carnita cind o fac nu are prea mult succes.
Lizura, daca esti ca mine no fan de bechamel in lasagna, incearca varianta doar cu rosii si mozzarella.
nu ramane niciodata nimic in tava
Adriana, eu as vrea sa incerc una cu carciofi...dar nu stiu ce sa pun intre , ca nu mi-s deloc prietena cu bechamelul
#18
Postat 13 February 2011 - 01:04 PM
#19
Postat 13 February 2011 - 11:52 PM
stella, la 13 February 2011 - 07:27 AM, a spus:
Lizura, la 12 February 2011 - 09:40 PM, a spus:
Am sa o incerc si eu, ca pe aia clasica cu carnita cind o fac nu are prea mult succes.
Lizura, daca esti ca mine no fan de bechamel in lasagna, incearca varianta doar cu rosii si mozzarella.
nu ramane niciodata nimic in tava
Adriana, eu as vrea sa incerc una cu carciofi...dar nu stiu ce sa pun intre , ca nu mi-s deloc prietena cu bechamelul
nici eu nu sunt prietena deloc cu bechamelul si fac tot fara, dar cu mozzarella din abundenta. Eu nu mai puneam la lasagna si alte branzeturi decat parmezan ras! Nu staim ca se pun si altele decat mozza si parmezan, dar am sa incerc si cu alte 2 variante de branzeturi extra.
cred ca se poate pune si smantana amestecatacu nucsoara, in loc de mozzarella, ca la cartofii frantuzesti ai lui Alexandru.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#20
Postat 13 February 2011 - 11:56 PM
Adriana, la 13 February 2011 - 01:04 PM, a spus:
pe mine ma deranjeaza faina si untul din bechamel + pastele - iese prea fainos si prea greu pentru gustul meu
chiar am facut saptaman trecuta dupa mult timp pe reteta clasica, cu bechamel si am concluzionat ca nu mai fac bechamel ca mi-a acoperit tot gustul bun de raggu si structura/consistenta aia de branza care se face fire pe care o da mozza
dar ...sunt si multi fun mozza, care o folosesc si in multe alte preparate ... des gustibus ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!