Forum Culinar: Lasagna - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lasagna cu diferite umpluturi

#21 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 March 2011 - 09:24 PM

Pt. cine nu suporta bechamelu' propun o lasagna cu dovlecel (idee ce m-a pocnit de la o reteta mai veche de a Adrianei, si pt. care ii multumesc :rolleyes: :hello: ).

in prima varianta, pt. umplutura lasata sa fiarba la foc mic 15', am pus: 1 ardei capia tocat + 3 cepe verzi + 300 g carne de pui tocata + 200 ml suc de rosii + 1 lg miere + sare/piper dupa gust + 1/2 lg oregano uscat + 1 foaie de dafin

Imagine postata

Imagine postata

am uns o forma termorezistenta cu putina margarina fluida (merge si cu ulei) si am tapetata-o cu pesmet; am pus un strat cu felii de dovlecel, taiate pe lung cu feliatorul de cascaval

Imagine postata

apoi am pus un strat de umplutura

Imagine postata


si am presarat cu putina mozzarella rasa

Imagine postata

am dat un bisssss: felii de dovlecel + umplutura + mozzarella, incheiind cu felii de dovlecel + cascaval ras, iar dupa 35' cit a stat pe treapta cea mai de jos a cuptorului (preincalzit la 190°C cu ventilatie) era gata de atac ! :scratch:

Imagine postata

si-o felie sa aveti pofta ! :-*

Imagine postata


fiindca ne-a placut enoooorm, azi am refacut-o: numai ca in loc de ardei capia am pus 1 morcov ras

Imagine postata

excelenta si varianta asta ! :appl:


Imagine postata

(v-am convins ? Imagine postata)

Imagine postata



#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2011 - 12:31 AM

Waw, o tin minte pentru la vara cind n-o sa stiu ce sa mai fac cu dovleceii :drool:

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2011 - 10:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 February 2011 - 06:12 PM, a spus:

Lasagna con pomodoro e mozzarella = Lasagna cu rosii si mozzarella

la cererea publicului a trebuit sa o refac azi, cind am cumparat foile le-am gasit si pe astea
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13012570251857.jpg
asa ca a iesit in dungi :P
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13012571667009.jpg

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2011 - 01:43 PM

Lasagna clasica
adica:
- tava unsa cu un strat subtire de ulei
- strat de foi proaspete de lasagna
- strat de ragu (ceapa, carne macinata, sos de rosii,sare si piper)
- strat de sos bechamel (lapte, unt, faina)
- strat de parmigiano ras
si tot asa pina cind se termina ingredientele
coapta la 200°C pina e gata :lol:
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13070149938729.jpg

#25 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 02 June 2011 - 07:22 PM

Wow, arata bestial :) Ce dor imi e de o lasagna...cum ajung acasa prestez una ca aici n-am cuptor :)
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2011 - 10:43 PM

Lasagna con zucca e salsiccia
Am prajit deoparte cirnatii de pui si porc mi se pare, in alta tigaie dovleacul taiat bucatele apoi am asemblat lasagna: strat de pasta, sos bechamel, cirnati si dovleac, parmigiano ras abundent si tot asa
Imagine postata

#27 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2011 - 01:33 PM

Vezi postareauptown girl, la 05 March 2011 - 09:24 PM, a spus:

Pt. cine nu suporta bechamelu' propun o lasagna cu dovlecel (idee ce m-a pocnit de la o reteta mai veche de a Adrianei, si pt. care ii multumesc :love7: :love7: ).


Super! abia acum am vazut ca ai postat reteta mea ;) ! asa o fac si eu ori cu foi de lasagna ori vinete/dovlecel. o nebunie! si eu ma joc cu raggu in care mai adaug cand morcov/ardei/ciupercute/capia/telina ...iese mai bun cu ceva leguma, asa-i? Super poze, nu te dezminti! si tava imi place si ca de obicei prezentarea si modul de servire :love7:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#28 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 April 2012 - 08:08 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2011 - 01:33 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 05 March 2011 - 09:24 PM, a spus:

Pt. cine nu suporta bechamelu' propun o lasagna cu dovlecel (idee ce m-a pocnit de la o reteta mai veche de a Adrianei, si pt. care ii multumesc :) :) ).


Super! abia acum am vazut ca ai postat reteta mea B) ! asa o fac si eu ori cu foi de lasagna ori vinete/dovlecel. o nebunie! si eu ma joc cu raggu in care mai adaug cand morcov/ardei/ciupercute/capia/telina ...iese mai bun cu ceva leguma, asa-i? Super poze, nu te dezminti! si tava imi place si ca de obicei prezentarea si modul de servire :floare:


Daniella, cu vinete iese ca o musaca. si sincer, nu ma dau in vint decit dupa cea cu cartofi. :)

intr-adevar adaosul de legume la ragu ii da un gust si un parfum deosebit. ca drept dovada, am refacut lasagna cu dovlecel inca de 2x pina acum. de ce ? se face rapidescu cind am musafiri si e buna :)




Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata






#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 April 2012 - 01:05 PM

Astept cu nerabdare dovleceii :biggrin:

#30 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 January 2013 - 03:01 PM

Clasica, la cererea lui Manu( si bucuria noastra):

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13581684945125.jpg

#31 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 January 2013 - 08:58 AM

Si lasagna mea cu branza si suc de rosii:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-88-13583195183079.jpg
GEORGIA

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 March 2013 - 11:46 AM

Lasagne cu somon.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13626495408859.jpg

Somonul aburit lejer si sos bechamel.

#33 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 March 2013 - 12:24 PM

Super!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#34 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 November 2015 - 01:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 October 2011 - 10:43 PM, a spus:

Lasagna con zucca e salsiccia


Eu am facut un sos bechamel mai lichid cu ulei de masline si faina de orez si l-am adaugat la pireul de dovleac copt la cuptor.
Carnatul de vita(salsiccia Bra) l-am calit lejer cu un praz rondele si stopit cu vin alb.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14472428857651.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14472429227054.jpg

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 November 2015 - 08:47 PM

Aoleu ce buna tre' sa fie

#36 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 November 2015 - 10:07 PM

Minunat suna reteta ta, Eataly! By the way am vazut magazin de al tau la Bologna in centru, dar eram pe vteza nu am putut intra....

Am mancat lasagna la mama ei, la Bologna, la un restaurant traditional get beget, unde mananca localnicii....cu recomandari...
pana apuc eu sa mai postez pe la calatorii..., Vreau sa va arat cum arata lasagna, pt ca mi s a parut deosebita (nu prin foile verzi), respectiv avea un besamella extrem de lejer si fff putin...nici nu se simtea si aproape nici nu se vedea. De asemenea, si cantitatea de sos bolognez era destul de mica, dar in schimb avea muuuulte foi. Buna, buna! Din pacate pozele nu prea elocvente...., dar in restaurante nu am curaj sa scot magaoaia...
In realitate arata destul de asemanator cu a Adrianei de la post #24

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2015/post-685-14472724082594.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2015/post-685-14472724171086.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 November 2015 - 11:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 November 2015 - 10:07 PM, a spus:

Minunat suna reteta ta, Eataly! By the way am vazut magazin de al tau la Bologna in centru, dar eram pe vteza nu am putut intra....




Data viitoare sa nu-l ratezi! :hello: O sa iesi cu plasa plina. :105:

Uite chiar ma gandeam ca pentru cine nu suporta bechamell-ul, combinatia asta, unde e amestecat la pireul de dovleac, nici nu se simte!

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 August 2018 - 10:12 PM

Lasagna cu dovlecei
Cu dovleceoi dintr-aia mari pe care nimeni nu-i vrea :thumleft: i-am copt in prealabil cu crispul noii jucarii MO :love7:
Imagine atasata: monthly_08_2018/post-4-15332407208187.jpeg

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2018 - 09:50 PM

Aici a inceput sezonul lasagnelor de congelat pentru studenti, doua pentru ei, una pentru noi
Imagine atasata: monthly_10_2018/post-4-0-96676600-1540842631.jpg

#40 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 31 October 2018 - 04:38 PM

Lasagna cu ciuperci
propo de lasagna, mai acu vreo doua saptamani, cu ciuperci si bechamel (fara rosii)

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-142-0-09520700-1540996453.jpg
fiica dacilor

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi