Lasagna cu diferite umpluturi
#21
Postat 05 March 2011 - 09:24 PM
in prima varianta, pt. umplutura lasata sa fiarba la foc mic 15', am pus: 1 ardei capia tocat + 3 cepe verzi + 300 g carne de pui tocata + 200 ml suc de rosii + 1 lg miere + sare/piper dupa gust + 1/2 lg oregano uscat + 1 foaie de dafin
am uns o forma termorezistenta cu putina margarina fluida (merge si cu ulei) si am tapetata-o cu pesmet; am pus un strat cu felii de dovlecel, taiate pe lung cu feliatorul de cascaval
apoi am pus un strat de umplutura
si am presarat cu putina mozzarella rasa
am dat un bisssss: felii de dovlecel + umplutura + mozzarella, incheiind cu felii de dovlecel + cascaval ras, iar dupa 35' cit a stat pe treapta cea mai de jos a cuptorului (preincalzit la 190°C cu ventilatie) era gata de atac !
si-o felie sa aveti pofta !
fiindca ne-a placut enoooorm, azi am refacut-o: numai ca in loc de ardei capia am pus 1 morcov ras
excelenta si varianta asta !
(v-am convins ? )
#22
Postat 06 March 2011 - 12:31 AM
#23
Postat 27 March 2011 - 10:19 PM
#24
Postat 02 June 2011 - 01:43 PM
adica:
- tava unsa cu un strat subtire de ulei
- strat de foi proaspete de lasagna
- strat de ragu (ceapa, carne macinata, sos de rosii,sare si piper)
- strat de sos bechamel (lapte, unt, faina)
- strat de parmigiano ras
si tot asa pina cind se termina ingredientele
coapta la 200°C pina e gata
#25
Postat 02 June 2011 - 07:22 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#26
Postat 24 October 2011 - 10:43 PM
Am prajit deoparte cirnatii de pui si porc mi se pare, in alta tigaie dovleacul taiat bucatele apoi am asemblat lasagna: strat de pasta, sos bechamel, cirnati si dovleac, parmigiano ras abundent si tot asa
#27
Postat 25 October 2011 - 01:33 PM
uptown girl, la 05 March 2011 - 09:24 PM, a spus:
Super! abia acum am vazut ca ai postat reteta mea ! asa o fac si eu ori cu foi de lasagna ori vinete/dovlecel. o nebunie! si eu ma joc cu raggu in care mai adaug cand morcov/ardei/ciupercute/capia/telina ...iese mai bun cu ceva leguma, asa-i? Super poze, nu te dezminti! si tava imi place si ca de obicei prezentarea si modul de servire
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#28
Postat 19 April 2012 - 08:08 PM
Daniella, la 25 October 2011 - 01:33 PM, a spus:
uptown girl, la 05 March 2011 - 09:24 PM, a spus:
Super! abia acum am vazut ca ai postat reteta mea ! asa o fac si eu ori cu foi de lasagna ori vinete/dovlecel. o nebunie! si eu ma joc cu raggu in care mai adaug cand morcov/ardei/ciupercute/capia/telina ...iese mai bun cu ceva leguma, asa-i? Super poze, nu te dezminti! si tava imi place si ca de obicei prezentarea si modul de servire
Daniella, cu vinete iese ca o musaca. si sincer, nu ma dau in vint decit dupa cea cu cartofi.
intr-adevar adaosul de legume la ragu ii da un gust si un parfum deosebit. ca drept dovada, am refacut lasagna cu dovlecel inca de 2x pina acum. de ce ? se face rapidescu cind am musafiri si e buna
#34
Postat 11 November 2015 - 01:55 PM
#36
Postat 11 November 2015 - 10:07 PM
Am mancat lasagna la mama ei, la Bologna, la un restaurant traditional get beget, unde mananca localnicii....cu recomandari...
pana apuc eu sa mai postez pe la calatorii..., Vreau sa va arat cum arata lasagna, pt ca mi s a parut deosebita (nu prin foile verzi), respectiv avea un besamella extrem de lejer si fff putin...nici nu se simtea si aproape nici nu se vedea. De asemenea, si cantitatea de sos bolognez era destul de mica, dar in schimb avea muuuulte foi. Buna, buna! Din pacate pozele nu prea elocvente...., dar in restaurante nu am curaj sa scot magaoaia...
In realitate arata destul de asemanator cu a Adrianei de la post #24
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#37
Postat 12 November 2015 - 11:50 AM
Daniella, la 11 November 2015 - 10:07 PM, a spus:
Data viitoare sa nu-l ratezi! O sa iesi cu plasa plina.
Uite chiar ma gandeam ca pentru cine nu suporta bechamell-ul, combinatia asta, unde e amestecat la pireul de dovleac, nici nu se simte!
#38
Postat 02 August 2018 - 10:12 PM
Cu dovleceoi dintr-aia mari pe care nimeni nu-i vrea i-am copt in prealabil cu crispul noii jucarii MO
#39
Postat 29 October 2018 - 09:50 PM
#40
Postat 31 October 2018 - 04:38 PM
propo de lasagna, mai acu vreo doua saptamani, cu ciuperci si bechamel (fara rosii)