Lasagna cu diferite umpluturi
#42
Postat 31 October 2018 - 06:01 PM
#43
Postat 01 November 2018 - 12:18 AM
Adriana, la 31 October 2018 - 05:58 PM, a spus:
Eh, mai ai o varianta de incercat
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#45
Postat 01 November 2018 - 11:19 AM
#46
Postat 01 November 2018 - 11:40 AM
#47
Postat 07 January 2019 - 12:55 AM
pentru mine cu emmental si jambon
#50
Postat 21 February 2019 - 11:03 PM
adica sos de carne tocata de vita si de porc
sos bechamel
o mozzarella
mi-a placut mult
#51
Postat 21 February 2019 - 11:08 PM
Luati si de la tati!
Luati si de la Basescu!
Pe asta o stiati?
Clasica lasagna bologneza
Paedon, nur clasica pt ca nu folosesc Bechamel, nu place nimanui la noi...
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Daniella: 21 February 2019 - 11:09 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#53
Postat 10 March 2019 - 11:59 PM
aveam mazare congelata pe care am copt-o in microunde
aveam sos bechamel cu resturi de brinzeturi prin el
asa ca am incropit-o adaugind si mozzarella printre straturi
#54
Postat 23 April 2019 - 01:24 PM
Lasagna cu legume diverse(varza, zucchine si radicchio).Sosul ne-bechamel facut cu legume fierte pasate ulei si ingrosat cu amidon.Muuuuult pecorino si ricotta sarata.Plus de gust de la prosciutto cubulete rapid prajit in tigaie.
Buna rau de repetat si experimentat cu alte legume.
Ps.
Foile de lasagne cumparate verzi cu spanac.
#56
Postat 14 September 2019 - 10:49 AM
#57
Postat 14 September 2019 - 07:38 PM
@Any, cand ai timp, povestesti si tu , te rog , cum o faci pe aia cu ciuperci? Suna tare tare bine...
#58
Postat 14 September 2019 - 10:01 PM
Ingrediente pentru 2 tavi (fiecare tava e de 28 cm x 18 cm, tava masurata la baza):
1,1 kg ciuperci mixte congelate
400 gr carnati proaspeti
150 gr branza afumata (tip cascaval)
sos besciamel
parmigiano razuit
ulei extravirgin de masline
4 catei de usturoi
lasagne
sare
Pentru sosul besciamel:
1 litru de lapte
60 gr faina
60 gr unt
1 lingurita de sare
un praf de nucsoara
Pentru sosul besciamel, se topeste untul cu faina intr-o cratita antiaderenta si se amesteca cu un tel asa incat sa nu se formeze cocolosi.
Se adauga laptele, sarea si nucsoara, se amesteca si se lasa la fiert cateva minute amestecind mereu. Sosul rezultat va fi lichid, deci nu ingrosat tare. Se lasa deoparte.
Ps. eu il fac la termomix si iese perfect fara sa stau sa amestec sau sa-i am de grija.
Se elimina matul de la carnati si se rup carnatii bucatele. Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si se lasa sa prinda culoare.
Se taie branza bucatele mici.
Intr-o alta tigaie se pun cateva linguri de ulei extravirgin de masline si cei patru catei de usturoi. Cand uleiul incepe a sfarai se adauga si ciupercile congelate, la foc mare. Cand se dezgheata ciupercile se adauga sarea si se lasa in continuare pe foc, pana cand se elimina aproape toata apa si ciupercile sunt gata. Se elimina cateii de usturoi.
Se pune pe fundul tavii sos besciamel pe care il intindem cu o lingura pe toata suprafata tavii, se pun 3 foi de lasagna aliniate (mie imi intra perfect trei foi intr-o tava cu dimensiunile date, eventual rupeti un pic din colturile de pe dreapata si din cele de pe stanga tavii), deasupra se pun ciuperci, bucatele de carnati, bucatele de branza afumata, sos besamel, parmigiano razuit.
Se repeta operatiunea de trei ori, iar pe ultimul strat se pune ceva mai mult parmigiano.
Deci am folosit 9 foi de lasagna pentru fiecare tava.
Se repeta procedeul pentru a doua tava, cum spuneam, mi-au iesit doua tavi din cantitatile date.
Se da la cuptor la 200 de grade (cuptor preincalzit) pentru circa 30 de minute.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 14 September 2019 - 10:51 PM
#59
Postat 15 September 2019 - 09:47 AM
Dar tu ce carnati folosesti? Italieni proaspeti?
#60
Postat 15 September 2019 - 10:52 AM
Lapona Enigel, la 15 September 2019 - 09:47 AM, a spus:
Dar tu ce carnati folosesti? Italieni proaspeti?
Carnati proaspeti de la macelarie.