Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#1 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 March 2010 - 06:36 PM

Am si eu nevoie de opinia voastra, am cumparat niste felii de somon si as vrea sa-l pregatesc mai "altfel". Adica mi-a suras reteta lui Pansy de AICI, dar se cere ton. Oare merge acest mod de preparare si la somon (sosul acela de mustar... :appl: )??? :)

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2010 - 06:38 PM

Laura, si Maya si Dana au niste retete superbe cu somon, te-ai uitat la ele in subforumul cu retete de peste?

#3 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 March 2010 - 06:45 PM

Ma duc sa mai studiez, da' iti zic drept ca sosul ala de mustar m-a dat gata! Tre' sa iasa ceva mirobolant ca azi barbata-miu a vrut fileuri de merlucius, eu am zis un NU raspicat si am luat somon (era cu pret buuun), iar el s-a imbufnat si s-a cam suparat pe mine. Acum trebuie sa-l dau gata cu ceva gustos. :)

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 March 2010 - 06:55 PM

Laura, eu una il fac in mod simplu de tot.
ori la abur ori pe gril , si alaturi un mic sos din smantana un pic de unt sare si piper. poti pune si mustar daca vrei
las sa dea un clocot amestecul, adaug cateva capere sau marar tocat dupa ce am la indemana :) si servesc ori cu cartofi natur, ori cu orez tot natur.

#5 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 08 March 2010 - 02:28 PM

Mersi frumos de raspuns fetelor, somonul era programat pentru azi, dar m-a invitat sotiorul sa iesim undeva. Asa ca ramane pe maine. Diseara il pun la murat .:hungry:

#6 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 11:19 AM

Vreau sa fac ravioli pentru o petrecere. Ideea e ca fac o petrecere cu meniu de paste: lasagna, ravioli, tagliatelle, si ceva tarte. Ca atare, fac ravioli din timp. Ii congelez? Cum se pastreaza mai bine? Sau doar refrigerez? Cu cit timp inainte de party pot sa ii fac?

PS. astept si sfaturi pentru umplutura, de preferat fara carne, ca nu prea imi plac :pupic:
raluca elena

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2010 - 11:38 AM

Vezi postarearaluca elena, la 15 March 2010 - 11:19 AM, a spus:

Vreau sa fac ravioli pentru o petrecere. Ideea e ca fac o petrecere cu meniu de paste: lasagna, ravioli, tagliatelle, si ceva tarte. Ca atare, fac ravioli din timp. Ii congelez? Cum se pastreaza mai bine? Sau doar refrigerez? Cu cit timp inainte de party pot sa ii fac?

PS. astept si sfaturi pentru umplutura, de preferat fara carne, ca nu prea imi plac :D

In nici un caz refrigerat ca se inmoaie, congelat e perfect. Asa ii faci din timp fara probleme si ii arunci in apa fierbinte direct congelati, atentie la cantitate, daca sunteti multi ar fi bine sa ii fierbi in 2 oale ca sa nu pui prea multi intr-o oala pentru ca virgula coboara temperatura apei prea mult si pina ce incep sa fiarba stau prea mult in apa si se flescaiesc :P
Fara carne poate fi cu peste, cu cartofi si varza, cu mortadella sau prosciutto cotto, cu spanac si urda, umpluturi pot fi jdemii. Ar trebui sa ii umpli cu ceva ce nu e in sosul de la tagliatelle sau in lasagna ca sa nu te repeti si sa fie un meniu echilibrat, parerea mea :)

#8 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 12:07 PM

Da Adriana, asa ma gindeam si eu: lasagna fac cu rosii si brinza, tagliatelle cu carne si rosii, deci cred ca ravioli fac cu ciuperci, poate un duxelle...Cred ca sintem multi, fierb in vreo 4 rinduri. Ce sos ar merge la umplutura de ciuperci?
raluca elena

#9 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 March 2010 - 12:29 PM

:) Cum conserv busuiocul? Nu vreau sa il bag in congelator ca nu imi place rezultatul si nici pesto nu vreau sa il fac. Oare merge pus doar in ulei? Sau trebuie sa il usuc apoi sa il pun in ulei? Multumesc!!

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2010 - 12:36 PM

Was ist das duxelle?
La o umplutura de ciuperci eu as pune un sos simplu cu smintina si un strop de brinzica doar cit sa il lege.
Eu as face o lasagna mai ciudata, cu anghinare, sau o alta leguma care sa mearga cu un cascaval afumat, eu facusem radicchio dar nu stiu daca il gasesti tu si nici nu vreau sa te pun sa cauti chestii ciudate. N-as repeta rosiile, de aceea, dar tu faci cum vrei :)

#11 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 15 March 2010 - 12:40 PM

Vezi postarearaluca elena, la 15 March 2010 - 12:07 PM, a spus:

Da Adriana, asa ma gindeam si eu: lasagna fac cu rosii si brinza, tagliatelle cu carne si rosii, deci cred ca ravioli fac cu ciuperci, poate un duxelle...Cred ca sintem multi, fierb in vreo 4 rinduri. Ce sos ar merge la umplutura de ciuperci?


Ma bag si eu ca musca-n lapte, mie ciupercile imi plac mult cu sos alb, eu fac un soi de bechamel de smantana dulce in amestec cu smantana acra, cu usturoi si marar/patrunjel si cu piper negru, proaspat macinat. :)

#12 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 12:40 PM

Adriana, duxelle e o pasta de ciuperci, sotate cu ceapa, usturoi, verdeturi, buna pentru ingrosat sosuri, umplut pateuri....

Daca ma aprovizionez din timp, gasesc si radichio, si andive, tre doar sa umblu nitel dupa ele. Lasagna o fac cu brinza si rosii, ca acolo cerinta e fixa, dar pot improviza orice la tagliatelle, imi place anghinarea la nebunie, as incerca ceva nou :)
raluca elena

#13 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 12:41 PM

Vezi postarealaura_lala, la 15 March 2010 - 12:40 PM, a spus:

Vezi postarearaluca elena, la 15 March 2010 - 12:07 PM, a spus:

Da Adriana, asa ma gindeam si eu: lasagna fac cu rosii si brinza, tagliatelle cu carne si rosii, deci cred ca ravioli fac cu ciuperci, poate un duxelle...Cred ca sintem multi, fierb in vreo 4 rinduri. Ce sos ar merge la umplutura de ciuperci?


Ma bag si eu ca musca-n lapte, mie ciupercile imi plac mult cu sos alb, eu fac un soi de bechamel de smantana dulce in amestec cu smantana acra, cu usturoi si marar/patrunjel si cu piper negru, proaspat macinat. :D


gata, s-a marcat, suna tare bine!
:)
raluca elena

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2010 - 12:43 PM

Atunci la tagliatelle fa un sos cu anghinare, le sotezi daca vrei si cu o baza de ceapa si cind sunt gata daca vrei poti adauga un pic de smintina ca sa legi totul si parmigiano, si vor fi minunate.
Insist si te rog sa ma ierti pe umpluturi diferite, vazind ca in toate ai acelasi ingredient de baza care e pasta.
Nu e deloc un meniu usor de echilibrat dar cu ideile astea cred ca o sa iasa ceva fain.

#15 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 15 March 2010 - 12:46 PM

Hai ca m-ati facut sa salivez cu pastele voastre! :) Spor la treaba Raluca!

#16 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 12:50 PM

Gata, am facut deja planul in cap, imi place cum arata masa :)

Sar'na de idei!
raluca elena

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2010 - 12:54 PM

Vezi postarearaluca elena, la 15 March 2010 - 12:50 PM, a spus:

Gata, am facut deja planul in cap

Pai si mie nu mi-l zici ca sa am ce comenta? :)

#18 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 01:41 PM

Ok :D

Paste:

- lasagna ramine cu brinza si rosii, ca asa e cererea iegzpresa :P

- ravioli cu ciuperci si sos alb

- tagliatelle cu anghinare si rosii in sos de busuioc - or merge?

Pizza:

- quatro formagi - asta pentru mine :)

Tarte:

- cu sunca si rucola

- cu vinete

Dulciuri:

- Milch Schnitte - la cerere

- Prajitura cu furnici

- Patrate marmorizate

Nush daca sa mai fac tort....desi ar trebui....daca fac, o sa fie ciocolatos!
raluca elena

#19 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 March 2010 - 01:49 PM

Raluca,
Eu nu-ti dau sfaturi,dar vreau sa-ti doresc spor la gatit
si te rog dupa chefImagine postata sa postezi retetele si meniul,
ca tare bine suna ce vrei sa faci.
Spor si Inspiratie!
Salud Y Trabajo !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#20 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 01:57 PM

Pisko, abia WE urmator :D
Pina atunci fac research :))
raluca elena

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

24 useri citesc topicul
0 membri, 24 vizitatori, 0 utilizatori anonimi