AJUTOR ! - Intrebari culinare.
#121
Postat 06 September 2011 - 12:37 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#122
Postat 06 September 2011 - 12:59 PM
da' io vroiam de pe forum, ca am incredere in oamenii de aici si stiam ca nu dau gres.
cred ca am visat si nu era pe aici nici o discutie despre asa ceva...

#123
Postat 06 September 2011 - 01:38 PM
#124
Postat 06 September 2011 - 02:02 PM
moatza, la 06 September 2011 - 01:38 PM, a spus:
Pentru prajeli, setezi în functie de temperatura de fierbere a uleiului, în general +/- 180°C
Fiertul domol în apa se face pe la 90°C.
#125
Postat 06 September 2011 - 07:38 PM
#126
Postat 06 September 2011 - 09:22 PM

eu am cifre de la 1-10, si foc domol e cam pe la 4-5 , foc foarte mic 2-3 ;daca vreau prajeala crocantoasa pun la 10 etc...
#128
Postat 16 September 2011 - 09:54 PM
#129
Postat 16 September 2011 - 10:27 PM
Dar ca sa fii linistita pune rulourile mai din timp la cuptor si le lasi la foc mai mic, oricum daca sunt rulouri presupun ca nu's foarte groase si se coc repede

#130
Postat 17 September 2011 - 04:56 PM


Acu', e musai sa intru in vorba, ca e ceva ce ma framanta demult. La o cofetarie in satu' meu am gasit o prajitura/tort, de care m-am indragostit iremediabil!! Ii zice Ricardo sau Richard. E ciocolatoasa raaaauuuu, si mor de dragul ei. Ceva imi spune ca facuta in casa ar fi si mai buna... dar am scofarlit netul in cateva seri si nu l-am gasit pe Ricardo/Richard. Nu l-a intalnit, absolut intamplator... una dintre voi??
#131
Postat 18 September 2011 - 09:55 AM
Mie nu-mi zice nimic numele, E cu foi? Cu crema? cu glazura?
#132
Postat 18 September 2011 - 12:17 PM
Adriana, la 16 September 2011 - 10:27 PM, a spus:
Dar ca sa fii linistita pune rulourile mai din timp la cuptor si le lasi la foc mai mic, oricum daca sunt rulouri presupun ca nu's foarte groase si se coc repede

Multumesc,cred ca puse in cuptor din timp ar fi o optiune,asa incat sa nu ma trezesc cu rulouri cu umplutura din silicon.
#133
Postat 18 September 2011 - 12:34 PM

Praji de care va zic e un tortulet de fapt, mie mi se pare a fi un blat de tip amandina, dar cu ceva samburi inauntru (nuci, alune, migdale...), taiat in trei, si umplut cu crema cicolatoasa, dar inainte de crema de ciocolata neagra (asa mi se pare a fi) este si o crema alba, subtire, despre care nu-mi dau seama defel, ce hram poarta...
Singura descriere pe care am gasit-o pe net despre onor Ricardo este asta
"Ricardo- Walnut meringue layered cake, dark cherry chocolate butter cream (SC)"
Hmm, eu n-as fi zis ca e buttercream, e mai buna decat un buttercream!
Deasupra cofetaria o glazureaza cu ciocolata si ii trantesc o capsunica drept mot.
#134
Postat 18 September 2011 - 06:48 PM
Ellani, la 16 September 2011 - 09:54 PM, a spus:
Adriana, la 16 September 2011 - 10:27 PM, a spus:
Dar ca sa fii linistita pune rulourile mai din timp la cuptor si le lasi la foc mai mic, oricum daca sunt rulouri presupun ca nu's foarte groase si se coc repede

Siliconul de cea mai buna calitate se poate folosi de la -60 pîna la +230°C maxim.
Nu stiu despre ce ruloruri vorbesti, dar daca e vorba despre rulouri de carne, nici nu le-as expune la temperatura mai mare de 200°C. Nu din cauza sforilor de silicon, ci din cauza lor

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#137
Postat 29 September 2011 - 12:36 PM
#138
Postat 29 September 2011 - 12:45 PM
#139
Postat 29 September 2011 - 05:10 PM
Se poate inlocui cu glucoza,malt de orez sau in lipsa....
Eu as face un sirop gros de zahar brun (sau alb).
Goden sirup e un zahar invertit .
Fierbi zaharul cu putina apa pana face bule si il folosesti .Poti sa pui si cateva picaturi de lamaie ,care nu permite zaharisirea siropului .
Cat zahar ? 80 % fata de cantitatea de sirop din reteta.
Pentru ca zaharul are putere de indulcire 100 % ,pe cand mierea,glucoza sau maltul au cam 80 % .
Pup .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#140
Postat 29 September 2011 - 08:58 PM

Am mai cautat si eu si l-au inlocuit si cu sirop de artar.
In fine, experimentez si dau de veste.
Multumesc!
