AJUTOR ! - Intrebari culinare.
#161
Postat 27 October 2011 - 09:36 AM
Vezi ca am editat si am adaugat la sos si cele 2 linguri de smantana de care am uitat .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#163
Postat 27 October 2011 - 04:02 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#164
Postat 16 November 2011 - 08:47 PM
M-am gandit sa le stropesc cu suc de lamaie,metoda merelor,dar nu stiu daca e buna metoda.Mi-e frica sa devina tortul acru pana cand va trebui mancat.
#165
Postat 16 November 2011 - 10:28 PM
pe un site italienesc am vazut ca facea segmente de banane date prin ciocolata si presarate cu ...arahide sarate
http://arabafelicein...a.blogspot.com/ /banana pops al ciocolatoe arachidi salate
#166
Postat 17 November 2011 - 09:13 AM
Ellani, la 16 November 2011 - 08:47 PM, a spus:
M-am gandit sa le stropesc cu suc de lamaie,metoda merelor,dar nu stiu daca e buna metoda.Mi-e frica sa devina tortul acru pana cand va trebui mancat.
Draga Ella' eu din criza de timp am facut un tort diplomat de ziua lui bub' si neavand timp de ornat ,l-am ornat cu fructe bobite de strugure si felii de portocale si piersici,ca sa nu se oxideze fructele le-am dat rapid cu tort gelle incolor pliculete de la dr. oetker ,in felul asta ele sunt sigilate intr-o pelicula fina de gelatina si nu mai oxideaza...
Asa era tortul...
Si fructele...Asta a doua zi ca-l facusem de cu seara...
Nu stiu daca ti-am fost de ajutor ...
#167
Postat 17 November 2011 - 09:15 AM
#168
Postat 17 November 2011 - 10:25 PM
Geany,multumesc si tie Stiu ca va suna ciudat,dar am mari dubii c-as gasi asa ceva aici (nu sunt in RO)
In schimb ,mi-ai dat ideea ca poate sa dau bucatelele prin ceva solutie slaba de galtina.
Daca mai aveti si alte variante,eu le astept,pentru ca am luat-o din timp cu intrebatul.
#169
Postat 22 November 2011 - 09:43 PM
#170
Postat 25 November 2011 - 09:53 PM
Tre' sa fac un tort de post.
Ma gandeam sa fac un blat de negresa, sa-l umplu cu o crema, dulceata, budinca, capsuni (congelate) si sa-l acopar (decorez) cu o crema de ciocolata amaruie.
Asadar, dilemele sunt urmatoare:
1. Care ar fi cantitatile pentru un blat de negresa facut intr-o tortiera normala (24 cm)?
2. Cu ce as putea sa umplu tortul? Crema? Dulceata? Ce as putea face cu capsunile?
3. Cum sa fac o crema de ciocolata amaruie, fluida cu care sa imbrac tortul?
Situatia e cu caracter urgent. Va multumesc!
#171
Postat 25 November 2011 - 10:34 PM
Crema genache as putea sa o fac cu Hulala.
Doamne, al'data eram mai inspirata. Am uitat tot!
#172
Postat 25 November 2011 - 11:17 PM
Un aluat "normal" de negresa daca il ai merge intr-o forma de 24, fa mai intii unul si daca ti se pare prea mic faci doua si apoi le tai frumos si iti tii discurile care sunt taiate bine si egale.
Pentru umplut nu stiu ce crema se poate adapta de post dar fiind negresa deja cu ciocolata in ea cred ca un strat de dulceata e bine venit, eventual daca ai una gen de visine, un pic acruta, nu dulce tare, ca sa contrasteze cu dulceata negresei, si peste ea asezi capsunile taiate subtire in felii.
Ca sa acoperi tortul poti topi ciocolata amaruie si ii pui un pic de unt si ulei sau faci o ganasce cu putina smintina.
#173
Postat 26 November 2011 - 04:23 PM
Adriana, la 25 November 2011 - 11:17 PM, a spus:
Un aluat "normal" de negresa daca il ai merge intr-o forma de 24, fa mai intii unul si daca ti se pare prea mic faci doua si apoi le tai frumos si iti tii discurile care sunt taiate bine si egale.
Pentru umplut nu stiu ce crema se poate adapta de post dar fiind negresa deja cu ciocolata in ea cred ca un strat de dulceata e bine venit, eventual daca ai una gen de visine, un pic acruta, nu dulce tare, ca sa contrasteze cu dulceata negresei, si peste ea asezi capsunile taiate subtire in felii.
Ca sa acoperi tortul poti topi ciocolata amaruie si ii pui un pic de unt si ulei sau faci o ganasce cu putina smintina.
Multumesc Adriana!
Dar as putea sa cumpar un borcan de ciocolata Valsoia, vegetale si sa o folosesc pe post de crema, apoi decorez cu capsuni
Oare capsunile trebuie sa le decongelez inainte de a le folosi??
Mai am o idee!!!! budinca de vanilie si capsuni, pe post de crema! Ce zici??? Sau budinca de ciocolata?
Am editat pentru ca am scris incorect
#174
Postat 26 November 2011 - 06:34 PM
capsunile daca le pui congelate o sa lase apa daca nu e o problema le poti pune daca nu tre sa le scongelezi, sa le usuci un pic de apa si sa le tai
#175
Postat 26 November 2011 - 11:06 PM
#177
Postat 27 November 2011 - 11:20 AM
Adriana, stii o ciocolata fondente buna la topit?
Multumesc!
#178
Postat 27 November 2011 - 11:47 AM
Eu de regula folosesc Lindt la ganasche si la prajituri, am cea mai mare incredere in ea
#179
Postat 27 November 2011 - 11:59 AM
Succes cu tortu'!
#180
Postat 27 November 2011 - 12:58 PM
bristena, la 22 November 2011 - 09:43 PM, a spus:
Cred ca da! Doar e...drojdie de bere, nu? Incearca s-o faci turtite cu faina si s-o usuci.Bunica mea facea asa cu drojdia de vin.Apoi o hidrata si-o folosea la aluaturi.Avea un usor iz de vin...dar...
Merita sa incerci!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!