Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2010 - 02:06 PM

 raluca elena, la 15 March 2010 - 01:41 PM, a spus:

- tagliatelle cu anghinare si rosii in sos de busuioc - or merge?

nu inteleg ce cauta in propozitie sosul de busuioc, eu as elimina rosiile pentru ca anghinarea are un gust puternic aparte
io ziceam in anghinarea asa cum ti-am zis mai sus sa arunci tagliatellele fierte, daca ai si vrei poti pune 2 frunze rupte de busuioc in farfurie apoi

 raluca elena, la 15 March 2010 - 01:41 PM, a spus:

Tarte:
- cu sunca si rucola

rucola sper ca nu vrei s-o coci ca iese nasoala

#22 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 02:23 PM

Tarta cu rucola este cea a Mayei.

Pai si atunci anghinare ramine, fara sos de rosii, dar cu mai ce?
raluca elena

#23 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 15 March 2010 - 04:41 PM

ravioli cu ricotta si nuci si tagliatelle cu anghinare
fiica dacilor

#24 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 March 2010 - 05:24 PM

Luanda , nu prea stiu cum sa pastrezi busuiocul, dar uite un link

http://www.supertoin...81/basilic.html

#25 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 March 2010 - 05:25 PM

Ralu , si dupa mine anghinarea nu se "pupa" cu rosiile.
anghinare saltata cu usturoi si mult patrunjel.
si gustul e puternic. tre sa fii sigura ca place la mosafiri :occasion14:

#26 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 05:31 PM

Pin' la musafiri nu-i place omului, eu mor dupa ea! Bine, atunci cu sos alb si patrunjel, parmezan... dar merge si carne? Ca el daca e cu carne maninca si bataie :occasion14:
raluca elena

#27 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 March 2010 - 10:37 PM

 Luanda, la 15 March 2010 - 12:29 PM, a spus:

:) Cum conserv busuiocul? Nu vreau sa il bag in congelator ca nu imi place rezultatul si nici pesto nu vreau sa il fac. Oare merge pus doar in ulei? Sau trebuie sa il usuc apoi sa il pun in ulei? Multumesc!!

Da' de ce vrei musai sa-l pui in ulei? Taica-miu aduce acasa buchetele culese de pe ogor si mama le atarna in balcon, cu capu'-n jos si le-nveleste in hartie, ca sa nu se prafuie prea rau. Cand are nevoie, taca paca scutura din bete si gata! Ori, cand are vreme (pardon, avea, ca acu' nepot-su' n-o mai lasa sa faca mare branza :)), le scutura usurel, apoi punea totul in caserole / cutiute. (ori cum s-or chema chestiile alea de tinut condimente - scudati, pardon, da' mi-s chiauna dupa ce-am facut ochisori la 6 dimineata si-am umblat creanga cu trenu' vreo 6 ore..... :P). Daca n-am fost destul de coerenta, revin, da' cand oi fi mai odihnita. :lol:

#28 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 March 2010 - 11:28 PM

 Luanda, la 15 March 2010 - 12:29 PM, a spus:

:lovestory: Cum conserv busuiocul? Nu vreau sa il bag in congelator ca nu imi place rezultatul si nici pesto nu vreau sa il fac. Oare merge pus doar in ulei? Sau trebuie sa il usuc apoi sa il pun in ulei? Multumesc!!

De ce nu îti place rezultatul?
Eu îl congelez în doza.Pun frunzele bine uscate,fara sa le îndes în doza...le las asa cum "cad"
Ramîn întregi,si nu-si schimba aroma.Cel macinat sau înghesuit nu-mi place nici mie.

Uite aici o imagine veche,cum arata frunzele mele congelate.
E bine sa pui în doze mici,sau sa manevrezi rapid treaba cu frunzele sa nu prinda prea multa umiditate,ca se formeaza zapada in doza :)
Astea erau înainte de folosire,deci nu mai conta zapada...

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126868842161.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 March 2010 - 12:18 AM

Raluca,anghinarea are un gust prea distinct ca sa poata fi amestecata cu ceva, eu as face sosul cum ti-am scris.
Daca vrei sa faci tagliatellele cu carne poti face un sos cu bucatele micute de cirnat dar nu afumat ci proaspat daca gasesti,le pui in tigaie sa lase grasimea, stropesti cu un pic de vin alb si vezi daca mai au nevoie de lichid ca sa se coaca si presari niste curcuma sau sofran si un pic de smintina, dar putin doar cit sa lege, dupa care arunci peste tagliatellele fierte, mai amesteci o data bine si servesti.
Adica asa
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126869166602.jpg

#30 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 16 March 2010 - 08:39 AM

Multumesc Adriana, si asta e o idee buna =))
raluca elena

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 March 2010 - 08:56 AM

 raluca elena, la 16 March 2010 - 08:39 AM, a spus:

Multumesc Adriana, si asta e o idee buna =))

Ma duc sa pun reteta pas cu pas la subiectul meu cu paste, esential pentru mine este sa se foloseasca un cirnat cit mai slab, adica cu putina grasime, daca insa cineva are un cirnat gras si nici o sansa sa gaseasca unul slab eu as sugera sa se arunce grasimea dupa ce s-a topit.
Acum raluca eu iti dau idei pe care le cunosc si pe unele mi le apar cu vehementa :D , dar tu evident vei face cum vrei si cum iti place. :P

#32 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 16 March 2010 - 09:10 AM

Taman cirnat slab am, facut de mine la Craciun, ma gindeam ca ar fi cazul sa ii consum, dar nu-mi dadeau in ecuatie =))
Acum gata! Haliti sint!
raluca elena

#33 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 26 May 2010 - 10:07 PM

Vreo idee unde as putea gasi frunze de banane (pentru gatit) in Bucuresti?
:biggrin:
raluca elena

#34 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 May 2010 - 07:31 PM

De care orez se foloseste la paella?
ca pina acum in 3 locuri diferite am gasit 3 informatii diferite: alb bob scurt, alb bob lung, si arborio... :hungry:
raluca elena

#35 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 May 2010 - 10:51 PM

Ralu, eu am facut mereu cu cel de risotto.
dar cred ca poti folosi de care ai, si de care vrei .

#36 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 30 May 2010 - 01:44 AM

Sarna Stelluta! Sincera sa fiu de ala mi-am cumparat, dar intrasem la idei :((
raluca elena

#37 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 01 June 2010 - 02:36 PM

 Adriana, la 16 March 2010 - 12:18 AM, a spus:

Raluca,anghinarea are un gust prea distinct ca sa poata fi amestecata cu ceva, eu as face sosul cum ti-am scris...


Ba pardon, în sudul Frantei se prepara anghinare "a la barigoule" cu ciuperci, morcovi, ceapa, usturoi, piept afumat, vin alb, cimbru, foaie de dafin si ulei de masline.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 June 2010 - 09:50 PM

Mamma mia, cite, poate asa mi-o place si mie ca singura nu prea ma atrage.

#39 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 June 2010 - 09:21 PM

Intrebare-ntrebautoare: se merita sa cumpar provolone cu 8 euro / kila? E oferta saptamana aviatoare pe aici, dar cum eu n-am cumparat / mancat / folosit niciodata branza de asta, nu stiu nici macar ce gust are. Ori la ce s-ar asorta / preta.
Ca pret, e relativ ieftina, fata de marea majoritate a branzeturilor (care sar lejer de 15 euro / kg :occasion14:).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri! :occasion14:

#40 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 June 2010 - 10:14 PM

Draga Foxule' nu te pot ajuta mare lucru,eu am mancat printre altele si provolone in Italia dar sporadic si printrre multe altele carora pe atunci nu le dadeam cine stie ce importanta,au trecut 9 ani de atunci,6 de cand m-am intors,deci am cam uitat si ce am stiut :occasion14: ,dar eu tot cred ca la pretul ala merita(in romanica atata e kilu' de cascaval mai fain ca sa zic asa),ce te pot ajuta eu e:cand cumperi un produs cu o denumire cunoscuta tre' sa fii atenta daca e scris corect,adica nu ''probolone''sau ceva de genu'''provolone ''e de origine''d.o.c(de origine controlata,sau d.o.p.de origine protecta,adica original''domne' :occasion14: ...
Mai stiu ca in general branzele inclusiv provolonu''tau pot fi :dulci sau stagionate(maturate),cele dulci sunt in general mai ieftine,cele maturate mai scumpe(de multe ori si mai''imputite''puturoase,dar in sensul bun al cuvantului,pt. cunoscatori...)dupa cum am mai spus nu ma pricep,dar asa cat sa-ti faci o parere,da si tu cu gogu''provolone''si-ti da imagini,detalii,calitate,preturi,retete,asta pana vin cunoscatorii nostri sa te lumineze...io' din nefericire atata stiu si te pot ajuta,in nestiinta mea..cert e ca io' l-asi achizitiona in momentu' unu si m-asi gandi dupaia(asa-s io') :hug: Te pupez dulce draga mea...
:notworthy: :D

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi