Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#201 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 01:42 PM

Vezi postareaEataly, la 14 December 2011 - 01:30 PM, a spus:

Eu am facut mereu.
Am procedat la fel ca la frisca normala.


Perfect!!! Merci mult :lol: .

#202 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 02:02 PM

Eu nu :lol: , nu folosesc niciodata frisca vegetala , la fel ca si margarina, dar sunt piticii mei de pe cerebel.

#203 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 02:08 PM

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 02:02 PM, a spus:

Eu nu :lol: , nu folosesc niciodata frisca vegetala , la fel ca si margarina, dar sunt piticii mei de pe cerebel.


A, bine, normal ca asta vegetala nu-i chiar cea mai buna solutie, dar la "urgenta" cre ca merge :) .

#204 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2011 - 07:21 PM

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 02:02 PM, a spus:

Eu nu :) , nu folosesc niciodata frisca vegetala , la fel ca si margarina, dar sunt piticii mei de pe cerebel.

idem :)

Dar ma bucur sa aflu ca iese si cu cea vegetala, pentru cine alege sa o foloseasca.

#205 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 December 2011 - 07:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 December 2011 - 07:21 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 02:02 PM, a spus:

Eu nu :) , nu folosesc niciodata frisca vegetala , la fel ca si margarina, dar sunt piticii mei de pe cerebel.

idem :)

Dar ma bucur sa aflu ca iese si cu cea vegetala, pentru cine alege sa o foloseasca.


Da da da, nu-i problema.Se comporta bine si la copt.Ma refer in aluaturi.

#206 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 07:33 PM

Vreau sa va anunt ca mi-a iesit un ganache super si va invit Adriana si Stella la un fursec :) , sa nu cumva sa ma refuzati!

#207 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2011 - 07:45 PM

Pai accept cu mare drag, doar n-am vazut ce fel de frisca ai folosit :)

#208 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 07:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 December 2011 - 07:45 PM, a spus:

Pai accept cu mare drag, doar n-am vazut ce fel de frisca ai folosit :)


Maiiii stiam eu ca nu te superi, era ironica chestia.
Deci daca nu vede stanga ce face dreapata e ok :) .

#209 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2011 - 10:47 PM

doamne fereste cum sa ma supar :appl:

#210 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 02:14 PM

Spuneti-mi va rog frumos daca pot congela oasele pentru supa.
Am luat azi iepurii pentru Craciun, de data asta mi i-a dezosat macelarul si mi-a dat si oasele separat. Pot sa le congelez? Ca-mi trebuie supa pe cand il fac pe iepurila.

#211 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 02:17 PM

Nu stiu daca merg oasele, parca odata am congelat o bucata de os ca sa i-l fierb apoi lui Puffy.
Dar congelez frecvent supa asa ca eu te-as sfatui sa faci acum supa si sa o congelezi, esti si avantajata ca o ai atunci gata pregatita.

#212 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 02:17 PM, a spus:

Nu stiu daca merg oasele, parca odata am congelat o bucata de os ca sa i-l fierb apoi lui Puffy.
Dar congelez frecvent supa asa ca eu te-as sfatui sa faci acum supa si sa o congelezi, esti si avantajata ca o ai atunci gata pregatita.


Adrianaaaaaaaa!!!!!!! Uite ca la asta nu m-am gandit!
O fac si-o congelez si o sa economisesc si timp atunci ca am supa gata facuta!
Merci mult de tot :hungry: !

#213 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 06:45 PM

Eu fac mereu un oloi cind fac salata boeuf si apoi o congelez in sticle de plastic.

#214 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 06:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 06:45 PM, a spus:

Eu fac mereu un oloi cind fac salata boeuf si apoi o congelez in sticle de plastic.


Eu o s-o congelez in pungi din alea de facut gheata, Stella zisese odata ca face asa, pentru mine e mai comod, mai ales ca n-am loc prea mult in congelator.
Iepurii ii duc la socra in seara asta la lada ei frigorifica.

#215 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2011 - 09:21 PM

Eu asi dori sa fac o supa de legume gen minestrone,oare ce sa folosesc?!ceapa, morcov,tije de teline nu am dar o sa pun ceva feliute sau cuburi de radacina de telina,sa pun mazare si fasole pastai verzi congelate sau de la conserva?!,ce sa mai pun?!...la urma vreau sa pun in farfurie un fir de ulei maslinos si un pic de parmezan...Sa pun niste spaghete facute marunt?!(puse intr-un servet rasucit si ele devin cam de aceeasi marime ) :thumleft: dati-mi niste idei...

#216 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 10:36 PM

Ca sa fie gustoasa cum ii place sotului tau pune un strop de ulei in oala, pui o cepusoara, un morcovel daca ai, si un strop de usturoi daca va place, totul taiat marunt si calesti la foc mic cu capac, sa se inmoaie totul, nu sa se arda. Dupa care adaugi toate legumele pe care le ai, eu as face ori toate congelate, ori toate de la cutie, ori toate proaspete. Ideea e ca toate 3 au timpul de fiert diferit, daca pui de exemplu proaspete cu cele din cutie, cind cele proaspete vor fi fierte cele din cutie vor fi terci, dar si asta e chestie de gust pentru ca unii prefera sa paseze o parte ca sa devina crema si sa lase bucatele o alta parte. Deci, dupa ce ai terminat de calit si ai adaugat legumele, adaugi apa cit sa le acopere si lasi sa fiarba incetisor, la sfirsit sare piper si verdeata de care vrei.
Mie personal minestronele nu-mi place cu pasta dar daca tu vrei sa le pui tre sa la adaugi cind aproape legumele sunt fierte, fii atenta ca pastele absorb apa deci cind le pui minestronele tre sa fie destul de lichid.
In farfurie pui un fir de ulei si o lingura de parmezan si va fi excelent, desi nu stiu cit o sa-i placa sotului tau daca e mare carnivor :rolleyes:

#217 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 10:40 PM

Vezi postareaGeany, la 15 December 2011 - 09:21 PM, a spus:

Eu asi dori sa fac o supa de legume gen minestrone,oare ce sa folosesc?!ceapa, morcov,tije de teline nu am dar o sa pun ceva feliute sau cuburi de radacina de telina,sa pun mazare si fasole pastai verzi congelate sau de la conserva?!,ce sa mai pun?!...la urma vreau sa pun in farfurie un fir de ulei maslinos si un pic de parmezan...Sa pun niste spaghete facute marunt?!(puse intr-un servet rasucit si ele devin cam de aceeasi marime ) :rolleyes: dati-mi niste idei...



Poti sa mai pui praz, fasole boabe de la conserva, varza.
Eu pun tot spaghette in minestrone, mie imi place asa.
Nu te complica cu prosopul ca si asa nu masoare nimeni pasta cu cm. Eu fac asa: cantaresc spaghetti cat vreau sa pun si apoi le rup asa cu mana bucatele. Simplu :) .

#218 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2011 - 10:48 PM

Heii merci mult! :) Daca o sa-i placa sotului sau nu ma doare drept la tenesi ca eu si copii mancam (el intai spune vaaii ce bun ce gustos si dupaia spune ..da daca puneai niste pui?!...eu ii promit ca data aviatoare ii pun si gata :rolleyes: )mi-am amintit ca faceam pe vremuri pe alte melaguri,dar cumparam punga pe care scria pt. minestrone,deasta vreau sa fac aici dar nu stiam cum...Imi amintesc ca o ingrosam cu cartof fiert si zdrobit,o inroseam putin cu bulion de la tub si puneam spaghete maruntite cum am zis,pasajele astea nu stiu inca daca o sa le sar sau nu...Multumesc frumos inca o data o sa vin cu opera de harta' o data efectuata si cu impresii :)

#219 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 December 2011 - 12:37 AM

any, tu stai in sicilia nu-i aşa, faci cumva pasta con le sarde şi dacă da, e reţeta pe undeva?

#220 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 December 2011 - 12:46 AM

Vezi postareaDexter, la 16 December 2011 - 12:37 AM, a spus:

any, tu stai in sicilia nu-i aşa, faci cumva pasta con le sarde şi dacă da, e reţeta pe undeva?


Am eu una, ma duc sa caut pozele daca ai putintica rabdare

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi