Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#281 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2012 - 10:56 PM

Vezi postareaDexter, la 04 March 2012 - 10:55 PM, a spus:

de ce râdeţi bre de năcazu' omului? :)


Halal nacaz :) !

#282 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 March 2012 - 08:21 AM

Vezi postareaDexter, la 04 March 2012 - 08:55 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 04 March 2012 - 08:07 PM, a spus:

beeeeton a mers dupa perioada de detox

curat beton! :)

ca principiu, nu mă tem de grăsimile naturale, mai nasoale sunt mîncărurile cu 0% grăsimi. porcul era de la fermă, cu pedigree :D iar porţioara mea a fost cam 6 jumări şi 5 centimetri cubi de guşă, restul garnituri.

zoazo, mai e jumate, ţi-l trimit să te oripilezi la maxim, plus ceva miros la sticlă, că miroase şi azi, zici că a venit crăciunu' :)

Da' si mieeeeeeeeee!!!!!!!!! :D Chiar ca arata de belea.... parca si simt mirosu'... :D

#283 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 March 2012 - 06:18 PM

Eh, abia acu pricepui io de ce se detoxifiase Dexter, activitati prealabile capului de porc. Acu' te mai apuci de o tura de detox? :tongue3:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#284 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 March 2012 - 07:34 PM

Dar eu am priceput altfel.DEX face totul cu dexteritate si ca la carte!Daca-i detox,e drastic,dar si daca nu,tot e drastic. :toothy6:

No si noi acuma...doar a recunoscut ca nu prea s-a atins,ci ca a fost pentru prieteni mai mult. :tongue3:

Eu unica la ce m-am gandit atunci cand zi intrebat cum sa prepari capul,era toba,dar era prea tarziu,caci tu-l executasei deja in cuptor.Important ca v-a placut si fara mare bataie de cap, ca la toba.

#285 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2012 - 01:05 PM

Fetelor, am si eu o nelamurire ?!

Am cumparat mazare congelata (de la Auchan) si am pus-o frumos la fiert, am fiert-o aproape 6 ore si tot nefiarta este, se simte cand o mananci, a ramas bobul tare. La gust este foarte buna si arata de iti vine sa salivezi.
I-am pus si putin bicarbonat de sodiu, cum a zis mama ca la fasolea boabe, dar tot degeaba.
Voi ati patit asa cu mazarea, ce ati facut in aceasta situatie?!?!
GEORGIA

#286 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2012 - 01:19 PM

E foarte ciudat sa ii trebuiasca atit de mult, eu am fiert/gatit si fasole congelata si mazare proaspata congelata de mine si niciuneia nu i-a trebuit atit de mult, e ceva necurat la mijloc :occasion14:

#287 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2012 - 01:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 March 2012 - 01:19 PM, a spus:

E foarte ciudat sa ii trebuiasca atit de mult, eu am fiert/gatit si fasole congelata si mazare proaspata congelata de mine si niciuneia nu i-a trebuit atit de mult, e ceva necurat la mijloc :occasion14:


Nici mie nu mi s-a parut normal, sa fi fost mazare din aceea furajera, aia am auzit ca se fierbe greu, dar banuiesc ca totusi se fierbe, nu ramane bobul tare. Nu stiu ce sa mai zic!
Oricum de acolo nu mai cumpar legume congelate, asta este clar.
Exact, mazarea congelata, pe care am pus-o noi asta vara, a fost OK, dar s-a terminat, a fiert foarte bine si a fost gustoasa. Nici asta nu pot sa zic ca nu este gustoasa, dar a ramas tare bobul.
GEORGIA

#288 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 March 2012 - 02:13 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 27 March 2012 - 01:34 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 27 March 2012 - 01:19 PM, a spus:

E foarte ciudat sa ii trebuiasca atit de mult, eu am fiert/gatit si fasole congelata si mazare proaspata congelata de mine si niciuneia nu i-a trebuit atit de mult, e ceva necurat la mijloc :occasion14:

Nici mie nu mi s-a parut normal, sa fi fost mazare din aceea furajera, aia am auzit ca se fierbe greu, dar banuiesc ca totusi se fierbe, nu ramane bobul tare. Nu stiu ce sa mai zic!
Oricum de acolo nu mai cumpar legume congelate, asta este clar.
Exact, mazarea congelata, pe care am pus-o noi asta vara, a fost OK, dar s-a terminat, a fiert foarte bine si a fost gustoasa. Nici asta nu pot sa zic ca nu este gustoasa, dar a ramas tare bobul.

De obicei, daca e prea sarata zeama sau sunt puse rosii / bulion inainte sa fie fierte legumele, ramane tare bobul. Dar in rest..... nu pricep ce-a fost. Doar cu varza am patit asa, dar vorbim de aia scortoasa, fierbi o luna la ea si tot tare ramane.

#289 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2012 - 02:26 PM

Vezi postareaFoxyy, la 27 March 2012 - 02:13 PM, a spus:

De obicei, daca e prea sarata zeama sau sunt puse rosii / bulion inainte sa fie fierte legumele, ramane tare bobul. Dar in rest..... nu pricep ce-a fost. Doar cu varza am patit asa, dar vorbim de aia scortoasa, fierbi o luna la ea si tot tare ramane.


Iti dai seama ca nu am pus nici sare, nici rosii (am pus din acelea de la cutie decojite) inainte sa fie fiarta mazarea. Astea le-am pus dupa aproximativ 6 ore de fierbere. Si bobul tot tare a ramas. Cred totusi ca asa este soiul mazarei.
GEORGIA

#290 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 March 2012 - 05:44 PM

Dupa ce prepari mancarea mai las-o sa se raceasca acoperita cu un capac poate prin racire mai absoarbe si se mai fragezeste...nici eu nu am patit asa ceva decat cu fasolea f. veche :occasion14:

#291 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 March 2012 - 07:10 PM

Intrebare pentru fetele care fac friptura (macare)din carme de vita.
Folositi vita argentiniata? Ca eu am cumparat sa fac un osobucco si dupa ce am tinut-o 3 ore pe foc tot talpa a ramas....

#292 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2012 - 03:00 PM

Vezi postareaGeany, la 27 March 2012 - 05:44 PM, a spus:

Dupa ce prepari mancarea mai las-o sa se raceasca acoperita cu un capac poate prin racire mai absoarbe si se mai fragezeste...nici eu nu am patit asa ceva decat cu fasolea f. veche :notworthy:


Asa am facut, pana s-a racit complet cu capacul pus si... tot degeaba.
Concluzia clara, de acolo nu mai cumpar never mazare.
GEORGIA

#293 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 March 2012 - 04:48 PM

Iulia, eu folosesc vita de Argentina cand si cand, insa nu am avut patanii din astea. Cel mai sfant insa e sa cumperi produse de provenienta locala. Sunt in orice caz mai proaspete, mai sigure si mai eco-friendly. Eu am inceput sa boicotez produsele venite de pe cealalta jumatate a planetei.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#294 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 March 2012 - 05:36 PM

Mazare verde, fie congelata sau proaspata, cu sau fara sare, rosii da ori ba, eu mai mult de juma de ceas n-o gatesc si e moale. Nu mi s-a întîmplat niciodata sa fie tare. Gio, aia sigur a avut ceva... o fi fost batrîna rau.
Mazarichea din gradina mea, cum am scos-o din pastaie am bagat-o cruda într-un amestec de orez fiert si morcov + ou, verdeturi, condimente etc, am format chiftele, le-am rumenit olecuta, si mazarea a fost "papă" de moale.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#295 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 March 2012 - 12:03 AM

Giorgiana, mama, 6 ore?nici fasolea nu o fierb atata..Tb sa te duci sa le dai cu punga in cap alora.


Iulia, eu mai iau vita argentiniana,dar pt frituri si intotdeauna am nimerit-o buna.Cred ca vita ta se pierduse pe drum si a imbatranit cautand un abator :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#296 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 March 2012 - 08:08 AM

Giorgi, eu am auzit ca daca o fierbi prea mult impietreste, da' nici chiar asa n-am crezut.
Cumpar frecvent mazare congelata, cum o pun in oala - cum e gata!

Iulia, daca-i asa cum zicea Dani, 90euro/kilu de bou arjentin, poa' sa stea mult si bine, ca nu-i de mine!

#297 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 March 2012 - 08:23 AM

Fetelor, niciodata nu am patit asa ceva cu mazarea. Aia care o pun eu proaspata la congelator pentru iarna, fierbe imediat, ce am cumparat la punga (uncle Bens sau mai stiu eu care), tot asa fierbe imediat. Asta, nu stiu ce a avut.
Vorba lui Ioana, ar fi trebuit sa ma duc sa le dau cu mazarea in cap. Dar nici nu mai cumpar de acolo mazare congelata varsata si al meu a zis ca se duce la supermarket si le lipeste un bilet mare pe cutia frigorifica: Atentie! Fraierilor, nu cumparati, ca este beton si nu fierbe!
Sau eventual trebuia sa ne ducem la protectia consumatorului.
GEORGIA

#298 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 April 2012 - 01:34 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 28 March 2012 - 03:00 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 March 2012 - 05:44 PM, a spus:

Dupa ce prepari mancarea mai las-o sa se raceasca acoperita cu un capac poate prin racire mai absoarbe si se mai fragezeste...nici eu nu am patit asa ceva decat cu fasolea f. veche :toothy9;


Asa am facut, pana s-a racit complet cu capacul pus si... tot degeaba.
Concluzia clara, de acolo nu mai cumpar never mazare.


Giorgiana, încearca sa folosesti apa o apa minerala neutra la fiert, ceva fara mult calcar. Cînd cumperi mazarea congelata, cauta sa o alegi extrafina.
În regiunile în care apa de robinet este calcaroasa, fiertul legumelor în apa minerala este singura solutie.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#299 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2012 - 02:14 PM

Vezi postareaAlexandru, la 03 April 2012 - 01:34 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 28 March 2012 - 03:00 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 March 2012 - 05:44 PM, a spus:

Dupa ce prepari mancarea mai las-o sa se raceasca acoperita cu un capac poate prin racire mai absoarbe si se mai fragezeste...nici eu nu am patit asa ceva decat cu fasolea f. veche :D


Asa am facut, pana s-a racit complet cu capacul pus si... tot degeaba.
Concluzia clara, de acolo nu mai cumpar never mazare.


Giorgiana, încearca sa folosesti apa o apa minerala neutra la fiert, ceva fara mult calcar. Cînd cumperi mazarea congelata, cauta sa o alegi extrafina.
În regiunile în care apa de robinet este calcaroasa, fiertul legumelor în apa minerala este singura solutie.


Alexandru, asta era singura mazare congelata care o avea in frigiderul respectiv, in rest avea alte legume congelate. Numai cumparasem niciodata mazare congelata varsata si nu stiam cum este, dar nu m-am asteptat sa nu fiarba. Nu am patit niciodata. De aceea am si scris aici, ca sa nu mai pateasca si altcineva ca mine sau daca cineva a trecut prin asa ceva sa-mi dea un sfat, ceva. Cand cumpar mazare ambalata ma uit pe punga sa vad sa scrie extrafina, dar fiind varsata nu aveam ce sa vad, asta era, asta cumparai. Intelegi!
GEORGIA

#300 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 April 2012 - 02:16 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2012 - 02:14 PM, a spus:

Alexandru, asta era singura mazare congelata care o avea in frigiderul respectiv, in rest avea alte legume congelate. Numai cumparasem niciodata mazare congelata varsata si nu stiam cum este, dar nu m-am asteptat sa nu fiarba. Nu am patit niciodata. De aceea am si scris aici, ca sa nu mai pateasca si altcineva ca mine sau daca cineva a trecut prin asa ceva sa-mi dea un sfat, ceva. Cand cumpar mazare ambalata ma uit pe punga sa vad sa scrie extrafina, dar fiind varsata nu aveam ce sa vad, asta era, asta cumparai. Intelegi!

De unde anume ziceai ca ai cumparat-o? Ca sa nu luam de acolo!
Edit: am vazut de unde....... N-am ajuns acolo pana acum, dar vazusem in Cora ca au adus congelatoare. M-a batut un gand, dar cred ca ma las pagubasa de sportul numit mazare congelata....

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi