Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#301 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2012 - 02:37 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 April 2012 - 02:16 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2012 - 02:14 PM, a spus:

Alexandru, asta era singura mazare congelata care o avea in frigiderul respectiv, in rest avea alte legume congelate. Numai cumparasem niciodata mazare congelata varsata si nu stiam cum este, dar nu m-am asteptat sa nu fiarba. Nu am patit niciodata. De aceea am si scris aici, ca sa nu mai pateasca si altcineva ca mine sau daca cineva a trecut prin asa ceva sa-mi dea un sfat, ceva. Cand cumpar mazare ambalata ma uit pe punga sa vad sa scrie extrafina, dar fiind varsata nu aveam ce sa vad, asta era, asta cumparai. Intelegi!

De unde anume ziceai ca ai cumparat-o? Ca sa nu luam de acolo!
Edit: am vazut de unde....... N-am ajuns acolo pana acum, dar vazusem in Cora ca au adus congelatoare. M-a batut un gand, dar cred ca ma las pagubasa de sportul numit mazare congelata....


Asa sa si faci, sa te lasi pagubasa, mazarea la punga este foarte buna sau am nimerit-o eu buna. Iar pe cea de la tarani o verific pastaia cand o cumpar. Este greu pana o cureti, ca altfel aia este cea mai buna, parerea mea!
GEORGIA

#302 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 April 2012 - 02:43 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2012 - 02:37 PM, a spus:

Asa sa si faci, sa te lasi pagubasa, mazarea la punga este foarte buna sau am nimerit-o eu buna. Iar pe cea de la tarani o verific pastaia cand o cumpar. Este greu pana o cureti, ca altfel aia este cea mai buna, parerea mea!

Asta-vara, alde nepot-miu si cu ma-sa, au injumatatit recolta la hectar a unei matusi, halind mazarea cruda.... :D
Biata femeie era asa vesela ca are motafiri, ca nici nu i-a pasat ca ramane fara recolta.... :D I se lumina toata fata cand se ducea puslamaluta la ea si-i zicea: Matusa, pot sa ma duc in livada sa mai culeg mazare??? Du-te si ia-o pe toata, daca vrei, ii raspundea... :D

#303 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2012 - 02:52 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 April 2012 - 02:43 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2012 - 02:37 PM, a spus:

Asa sa si faci, sa te lasi pagubasa, mazarea la punga este foarte buna sau am nimerit-o eu buna. Iar pe cea de la tarani o verific pastaia cand o cumpar. Este greu pana o cureti, ca altfel aia este cea mai buna, parerea mea!

Asta-vara, alde nepot-miu si cu ma-sa, au injumatatit recolta la hectar a unei matusi, halind mazarea cruda.... :D
Biata femeie era asa vesela ca are motafiri, ca nici nu i-a pasat ca ramane fara recolta.... =)) I se lumina toata fata cand se ducea puslamaluta la ea si-i zicea: Matusa, pot sa ma duc in livada sa mai culeg mazare??? Du-te si ia-o pe toata, daca vrei, ii raspundea... :notworthy:


Hai, ca m-am amuzat! Dar mie cruda nu imi place, ca gust un bob sa vad cum este, bine! dar mai mult, nu! :appl:
GEORGIA

#304 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 April 2012 - 12:00 AM

m-am întîlnit cu un tufiş mare de leurdă (15 legături) pe care l-am strămutat la domiciliu şi aş vrea să-l conserv cumva.
am citit reţeta de pesto dar parcă aş face (şi) ceva mai simplu, pot să le blendui numai cu sare şi ulei şi să le bag la borcan/congelator pentru posteritate? heeelp!!!

#305 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 April 2012 - 11:27 AM

Vezi postareaDexter, la 22 April 2012 - 12:00 AM, a spus:

m-am întîlnit cu un tufiş mare de leurdă (15 legături) pe care l-am strămutat la domiciliu şi aş vrea să-l conserv cumva.
am citit reţeta de pesto dar parcă aş face (şi) ceva mai simplu, pot să le blendui numai cu sare şi ulei şi să le bag la borcan/congelator pentru posteritate? heeelp!!!

Sa le toci maruntel de tot, sa le amesteci cu unt frecat spuma, sa le invelesti in film alimentar de plastic si sa pui la congelator.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#306 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 April 2012 - 04:18 PM

Vezi postareaDexter, la 22 April 2012 - 12:00 AM, a spus:

m-am întîlnit cu un tufiş mare de leurdă (15 legături) pe care l-am strămutat la domiciliu şi aş vrea să-l conserv cumva.
am citit reţeta de pesto dar parcă aş face (şi) ceva mai simplu, pot să le blendui numai cu sare şi ulei şi să le bag la borcan/congelator pentru posteritate? heeelp!!!


Asa tine mama leusteanul pe iarna:in borcan, blenduit cu sare si ulei.Dar la frigider.Nu i s-a stricat!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#307 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 23 April 2012 - 07:29 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2012 - 02:14 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 03 April 2012 - 01:34 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 28 March 2012 - 03:00 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 March 2012 - 05:44 PM, a spus:

Dupa ce prepari mancarea mai las-o sa se raceasca acoperita cu un capac poate prin racire mai absoarbe si se mai fragezeste...nici eu nu am patit asa ceva decat cu fasolea f. veche :(

Asa am facut, pana s-a racit complet cu capacul pus si... tot degeaba.
Concluzia clara, de acolo nu mai cumpar never mazare.

Giorgiana, încearca sa folosesti apa o apa minerala neutra la fiert, ceva fara mult calcar. Cînd cumperi mazarea congelata, cauta sa o alegi extrafina.
În regiunile în care apa de robinet este calcaroasa, fiertul legumelor în apa minerala este singura solutie.

Alexandru, asta era singura mazare congelata care o avea in frigiderul respectiv, in rest avea alte legume congelate. Numai cumparasem niciodata mazare congelata varsata si nu stiam cum este, dar nu m-am asteptat sa nu fiarba. Nu am patit niciodata. De aceea am si scris aici, ca sa nu mai pateasca si altcineva ca mine sau daca cineva a trecut prin asa ceva sa-mi dea un sfat, ceva. Cand cumpar mazare ambalata ma uit pe punga sa vad sa scrie extrafina, dar fiind varsata nu aveam ce sa vad, asta era, asta cumparai. Intelegi!

la spartul targului si eu da ce sa fac daca citesc cand pot? :)
e mazare chinezeasca pun pariu. am luat si eu aici si am ras de am lesinat ca socrul are proteza si ii crontzanea aia in dinti, am aruncat-o si nici ca mai iau asa ceva. mai tot ce vine de acolo e slab calitativ. m-am pacalit odata nu ma mai prinde.

#308 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 23 April 2012 - 07:32 AM

Vezi postareaFoxyy, la 03 April 2012 - 02:43 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2012 - 02:37 PM, a spus:

Asa sa si faci, sa te lasi pagubasa, mazarea la punga este foarte buna sau am nimerit-o eu buna. Iar pe cea de la tarani o verific pastaia cand o cumpar. Este greu pana o cureti, ca altfel aia este cea mai buna, parerea mea!

Asta-vara, alde nepot-miu si cu ma-sa, au injumatatit recolta la hectar a unei matusi, halind mazarea cruda.... :(
Biata femeie era asa vesela ca are motafiri, ca nici nu i-a pasat ca ramane fara recolta.... :( I se lumina toata fata cand se ducea puslamaluta la ea si-i zicea: Matusa, pot sa ma duc in livada sa mai culeg mazare??? Du-te si ia-o pe toata, daca vrei, ii raspundea... :)



Sara scoate mazarea din sosuri sau altceva dar o haleste congelata ca snack. adica direct din congelator :(...bine ea mananca si seaweed , paste crude si alte chestii dar nu am mai vazut copil sa manance mazarea asa inghetata

#309 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 23 April 2012 - 07:39 AM

Vezi postareaAngel, la 23 April 2012 - 07:32 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 03 April 2012 - 02:43 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2012 - 02:37 PM, a spus:

Asa sa si faci, sa te lasi pagubasa, mazarea la punga este foarte buna sau am nimerit-o eu buna. Iar pe cea de la tarani o verific pastaia cand o cumpar. Este greu pana o cureti, ca altfel aia este cea mai buna, parerea mea!

Asta-vara, alde nepot-miu si cu ma-sa, au injumatatit recolta la hectar a unei matusi, halind mazarea cruda.... :(
Biata femeie era asa vesela ca are motafiri, ca nici nu i-a pasat ca ramane fara recolta.... :( I se lumina toata fata cand se ducea puslamaluta la ea si-i zicea: Matusa, pot sa ma duc in livada sa mai culeg mazare??? Du-te si ia-o pe toata, daca vrei, ii raspundea... :)

Sara scoate mazarea din sosuri sau altceva dar o haleste congelata ca snack. adica direct din congelator :(...bine ea mananca si seaweed , paste crude si alte chestii dar nu am mai vazut copil sa manance mazarea asa inghetata

Congelata.... inca n-am vazut / auzit nici eu. Bine ca putea s-o rontaie fara sa-i inghete dintii / limba.

#310 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 April 2012 - 02:42 PM

am blenduit o parte cu ulei şi sare şi am pus-o la păstrare in frigi, multumesc de indrumări :-*

#311 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 April 2012 - 05:00 PM

eu am blebduit cu unt sarat si bagat la congi...o sa parfumez niscai orez fiert natur cu el, sau barabiul...:-*

#312 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 April 2012 - 08:42 PM

Am 3 cartofi dulci marisori. ce pot face cu ei?
Mentionez ca nu am mai mancat niciodata....

#313 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 23 April 2012 - 09:49 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 23 April 2012 - 08:42 PM, a spus:

Am 3 cartofi dulci marisori. ce pot face cu ei?
Mentionez ca nu am mai mancat niciodata....


Imi plac mult cartofii dulci. Se prepara ca si cartoful clasic, adica prajiti, piuré, la cuptor, etc. Cand vreau sa ma alint ii fac asa: ii pun cu coaja in apa rece si cand incep sa fiarba ii las vreo 25-30 min la foc mediu. Ii scot, ii curat de coaja, tai felii mai grosute si ii rumenesc pe ambele parti intr-o tigaie cu margarina sau unt incins. E mai caloric, dar e delicios.

Pentru piuré cartofii dulci se fierb doar in coaja cca 30-40 min, se verifica cu furculita. Dupa ce au fiert au o consistenta mai apoasa, parca n-au la fel de mult amidon ca si ceilalti. De aceea se zdrobesc frumos cu furculita si se adauga doar unt si sare dupa gust.

Cartofii dulci prajiti se fac ca si-n videoul urmator:

http://www.youtube.c...h?v=Ik_rwv6Rpkk

Doamna a curatat cartoful de coaja, eu am vazut si prajiti cu tot cu coaja (bine spalata), ideea e ca trebuie taiati fin.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13352102716114.jpg

Daca te intereseaza sa prepari din ei ceva dulce da semnal si-ti traduc o reteta de budinca. :)

#314 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 24 April 2012 - 03:11 AM

Vezi postareaFoxyy, la 23 April 2012 - 07:39 AM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 23 April 2012 - 07:32 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 03 April 2012 - 02:43 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2012 - 02:37 PM, a spus:

Asa sa si faci, sa te lasi pagubasa, mazarea la punga este foarte buna sau am nimerit-o eu buna. Iar pe cea de la tarani o verific pastaia cand o cumpar. Este greu pana o cureti, ca altfel aia este cea mai buna, parerea mea!

Asta-vara, alde nepot-miu si cu ma-sa, au injumatatit recolta la hectar a unei matusi, halind mazarea cruda.... :D
Biata femeie era asa vesela ca are motafiri, ca nici nu i-a pasat ca ramane fara recolta.... :D I se lumina toata fata cand se ducea puslamaluta la ea si-i zicea: Matusa, pot sa ma duc in livada sa mai culeg mazare??? Du-te si ia-o pe toata, daca vrei, ii raspundea... :D

Sara scoate mazarea din sosuri sau altceva dar o haleste congelata ca snack. adica direct din congelator :)...bine ea mananca si seaweed , paste crude si alte chestii dar nu am mai vazut copil sa manance mazarea asa inghetata

Congelata.... inca n-am vazut / auzit nici eu. Bine ca putea s-o rontaie fara sa-i inghete dintii / limba.



nu ii ingheata, mananca si cuburi de gheata ea :D

#315 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 24 April 2012 - 04:38 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 23 April 2012 - 08:42 PM, a spus:

Am 3 cartofi dulci marisori. ce pot face cu ei?
Mentionez ca nu am mai mancat niciodata....


Iulia, eu ii mai fac la cuptor, cu rosmarin (cel mai des garnitura langa un file de somon).
Ii curat de coaja, ii tai in sferturi pe lung si ii pun intr-un bol. Adaug 2 -3 linguri de ulei, sare, piper, rosmarin si amestec bine cu mainile. Cateodata mai adaug boia afumata sau alte ierburi.
Ii asez apoi intr-o tava cu hartie de copt avand grija sa nu se suprapuna bucatile de cartof si pun tava in cuptorul incalzit la aprox. 180 C.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#316 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2012 - 08:09 AM

Vezi postareaAngel, la 24 April 2012 - 03:11 AM, a spus:

nu ii ingheata, mananca si cuburi de gheata ea :)

Ea e pregatita genetic pentru era glaciara ce chipurile sta sa vina...... :D

#317 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 April 2012 - 09:57 AM

Laura, Ria multumesc frumos !
ma gandesc sa-i fac un piure, ca am niste ficatei....

#318 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2012 - 09:27 AM

Vezi postareaAngel, la 23 April 2012 - 07:29 AM, a spus:

la spartul targului si eu da ce sa fac daca citesc cand pot? :thumleft:
e mazare chinezeasca pun pariu. am luat si eu aici si am ras de am lesinat ca socrul are proteza si ii crontzanea aia in dinti, am aruncat-o si nici ca mai iau asa ceva. mai tot ce vine de acolo e slab calitativ. m-am pacalit odata nu ma mai prinde.


Angel, deci nu sunt singura care s-a pacalit cu o mazare care nu fierbe, deci mazare chinezeasca spui tu, asa o fi! acolo oricum nu scria si de unde provine mazarea si la fel ca tine, m-am pacalit odata, nu ma mai prinde... de client.
GEORGIA

#319 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 13 May 2012 - 06:07 PM

Pentru ca aveti experienta cu carul,rog si eu sa-mi spuneti ce-i faceti la bezea sa iasa ca lumea?
Nu ma refer la macaronsi,blat de Pavlova sau bezele,ci la bezeaua de pe prajitura?

Pe scurt,am facut o reteta la care se pune albus batut de-asupra.Reteta scrie ca se pune direct blatul cu albus la 160 C timp de 40 min.Ei, eu ma gandeam ca va ramane necopt blatul si l-am dat mai intai la cuptor vreo 15 min.Dupa care i-am pus albusurile batute foarte bine,iar cand sa le scot s-a lasat stratul de albus, :thumleft: deci no way sa-mi iasa ca lumea.Clar c-a trebuit sa tin si mai mult la cuptor,pentru ca nu se cocea blatul nicidecum.
Ce sa-i fac sa iasa bine?

#320 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 May 2012 - 08:25 PM

Ellani, io nu-s prea experta, da' fac o prajitura care pe net am vazut ca se cheama dinti de negru, iar la mine-n caietu' cu retete mostenire de familie se cheama pinguin. un blat gen negresa fara albusuri-bezea deasupra- si-o glazura de ciocolata peste toate. in reteta zice ca albusurile alea, fiindca nu se mai coc, se bat pana devin lucioase pe baie de abur. operatia asta le coace cumva si le mentine in strat ferm atat timp cat rezista si prajitura. io zic ca-i o metoda buna.

ieri am facut tarta cu migdale si ciocolata by Lili si-am batur albusurile cu fructoza+un praf de sare+cateva picaturi de lamaie. m-a impresionat cat de ferme si lucioase s-au facut. si repede!

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi