Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#361 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 December 2012 - 04:24 PM

Iaras eu: vreau sa fac ganaj ca umplutura pentru tort, dar si pentru glazura.Ciocolata neagra. Frisca lichida Meggle.Idei? Multumesc!!=))

Mi-e frica!Tortul e de dus cadou! =))
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#362 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 December 2012 - 04:54 PM

Vezi postareazoazorel, la 16 December 2012 - 04:24 PM, a spus:

Iaras eu: vreau sa fac ganaj ca umplutura pentru tort, dar si pentru glazura.Ciocolata neagra. Frisca lichida Meggle.Idei? Multumesc!!=))

Mi-e frica!Tortul e de dus cadou! =))


Eu am facut ganajul cu Meggle si iese foarte bine.. Cantitati egale de frisca si ciocolata neagra. Infierbanti frisca, timp in care toci ciocolata bucatele. Cand frisca e la punctul de fierbere (nu trebuie sa fiarba) o iei de pe foc si adaugi ciocolata. Amesteci usor cu un tel pana se omogenizeaza, posibil sa arat mai ciudat la inceput insa pe masura ce amesteci se omogenizeaza frumos. O lasi sa se raceasca bine bine (chiar la frigider) apoi o bati cu mixerul ca pe frisca normala pana se intareste. Pentru glazura poti folosi tot ganaj insa nu il mai bati, il folosesti la temperatura camerei sau usor caldut, iar tortul sa fie rece cand ii pui glazura.

Edit: avea Adriana o glazura oglinda excelenta pe aici pe undeva :)
Imagine postata

#363 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 December 2012 - 05:02 PM

Meggle asta nu-i vegetala?
nu vreau sa supar pe nimeni, da' eu n-as folosi asa ceva. are tinuta, e-adevarat, dar gustul si compozitia...nu!

#364 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 December 2012 - 05:04 PM

Si eu o prefer naturala, tocmai pentru gust, in special cand vine vorba de interiorul unui tort... insa Zoazo intrebase de Meggle si vroiam sa zic ca se poate si asa =))
Imagine postata

#365 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 December 2012 - 05:33 PM

Vezi postareaOlguta, la 16 December 2012 - 05:04 PM, a spus:

Si eu o prefer naturala, tocmai pentru gust, in special cand vine vorba de interiorul unui tort... insa Zoazo intrebase de Meggle si vroiam sa zic ca se poate si asa =))


mie asta vegetala mi se pare ca are gust de sapun, zau! la cofetarii numai de-asta folosesc.
N-am vrut sa ofensez pe nimeni, zau! =))

#366 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 December 2012 - 05:43 PM

Vezi postareamoatza, la 16 December 2012 - 05:33 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 16 December 2012 - 05:04 PM, a spus:

Si eu o prefer naturala, tocmai pentru gust, in special cand vine vorba de interiorul unui tort... insa Zoazo intrebase de Meggle si vroiam sa zic ca se poate si asa :P


mie asta vegetala mi se pare ca are gust de sapun, zau! la cofetarii numai de-asta folosesc.
N-am vrut sa ofensez pe nimeni, zau! =))


Doamne, nu cred ca ai ofensat pe nimeni :) =))
Unde am facut eu practica foloseau naturala pentru creme/mousseuri, iar vegetala pentru mici decoruri :o
Imagine postata

#367 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 December 2012 - 08:09 PM

Motzulino, nu m-ai ofensat! Zau! Uite, te si pup!:drool: Cu d-asta vrea ma-sa copilului, cu asta fac! D-aia naturala si la 25 % grasime nici n-am de unde, ca ce-i in Braila la hala e subtiiire tare.Si cum n-am facut niciodata, intreb pe ce am.
Olgutza, :drool: mult! Am sa fac exact cum zici tu si sper sa-mi iasa si sa nu ma fac de ras! La glazura Adrianei nu ma bag.O stiu, dar la lipsa mea de talent... las-asa!.Multumesc inca odata.

Motzu, daca tu ai facut cu smantana naturala, zi si tu, ca poate ma mai incumet dac-o iesi asta.Cu de care smantana, ce, cat, cum...:drool: :drool:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#368 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 December 2012 - 08:24 PM

Nici mie nu mi-a placut cea vegetala,e pufoasa sta frumos dar nu are gust :drool: poate pt. ornat, facut moatze (nici o legatura cu motzulina =)) aka moatze cu duiul)stiu ca am vazut ca cineva a facut ganache si cu smantana mai slaba (mimi parca sau nu mai stiu cine) si spunea ca i-a iesit,totusi la ganaj' cu ciocolata amaruie,poate ca nu o sa se vada diferenta si cu smantana asta vegetala,spun si eu :drool: e doar o parere.

Sa pui esenta de rom sau de vanilie sa-l faci parfumat si insiropat,mai nou mie imi place sa pun pe blat inainte de crema si un strat de gem acrisor(de portocale sau ce o fi) apoi crema ,cred ca de la Cerulina mi se trage :71: mi s-a facut brusc dor sa fac o prajitura rapida alla je' :drool:

Oricum sunt sigura ca va iesi f. bine si va fi apreciat ,abea astept sa ne spui zoazo' cum ti-a iesit si cum a fost :drool:

Uite si pe aici http://artaculinara....ache-vs-mousse/


http://artaculinara....ucte-de-padure/

#369 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 December 2012 - 08:35 PM

Multumesc mult, fetelor!:drool: Tineti-mi pumnii.
Si care stiti, ziceti si reteta cu smantana naturala.Poate prind curaj! Am emotii.Daca se taie? Daca se mazareaza? Daca...Ooofff!
Sper sa fac rost de calculator si sa am si timp de poze! Oricum va zic cum a iesit!:drool:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#370 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 December 2012 - 08:44 PM

Vezi postareazoazorel, la 16 December 2012 - 08:35 PM, a spus:

Multumesc mult, fetelor!:drool: Tineti-mi pumnii.
Si care stiti, ziceti si reteta cu smantana naturala.Poate prind curaj! Am emotii.Daca se taie? Daca se mazareaza? Daca...Ooofff!
Sper sa fac rost de calculator si sa am si timp de poze! Oricum va zic cum a iesit!:drool:

Zoazo' nici eu nu sunt expert :drool: dar ca sa nu se branzeasca eu stiu ca nu trebuie sa o dai in clocot,ori pui la baie de aburi ori cum eu nu am rabdare ,am pus crtaicioara cu smantana pe foc(cata smantana tot atata ciocolata amaruie bucatalita) si am amestecat,am mai dat deoparte de pe foc ,iar am mai pus tot asa,ca sa nu dea in clocot,dar sa se topeasca ciocolata,apoi se da sa se racoreasca ,se da frigider(dar si aici se verifica ,ca sa nu se intareasca prea tare ca nu mai intra lingura in ea) cand s-a ingrosat ca o crema se mixeaza...Aici eu nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca suficient,asa ca era mai moale,am vazut mai tarziu ca ce-mi ramasese se ingrosase f. frumos!
Cam atata ma pricep si eu,mai mult nu stiu din pacate dar speram sa vina expertele sa ne mai spuna mai multe :drool:

#371 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 December 2012 - 09:50 PM

Zoazo, foloseste cu incredere smantana naturala, daca se poate.

O frisca buna iese din smantana cu procent intre 30-35% grasime.
Intr-un castron uscat bine o torni si o pui la congelator pana face aschii de gheata la suprafata,dupa care incepi sa o bati cu mixerul. Cand incepe sa capete volum si sa se intareasca adauga treptat zahar pudra. Succes garantat.
Poti sa mai ai pe langa tine si un intaritor de frisca, in caz d Doamne fereste!

O alta varianta de compromis e sa folosesti in procente diferite, smantata naturala cu de asta vegetala.

Se pare totusi ca frisca cea mai buna e cea cu 30-32 % grasime, ca sa poata sa iasa si aerata....

#372 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 December 2012 - 10:00 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 16 December 2012 - 09:50 PM, a spus:

Zoazo, foloseste cu incredere smantana naturala, daca se poate.

O frisca buna iese din smantana cu procent intre 30-35% grasime.
Intr-un castron uscat bine o torni si o pui la congelator pana face aschii de gheata la suprafata,dupa care incepi sa o bati cu mixerul. Cand incepe sa capete volum si sa se intareasca adauga treptat zahar pudra. Succes garantat.
Poti sa mai ai pe langa tine si un intaritor de frisca, in caz d Doamne fereste!

O alta varianta de compromis e sa folosesti in procente diferite, smantata naturala cu de asta vegetala.

Se pare totusi ca frisca cea mai buna e cea cu 30-32 % grasime, ca sa poata sa iasa si aerata....

Iulia ,Zoaza vrea sa faca crema ganache ,(stiu pt. ca ,copii pt. care vrea ea sa faca tortul nu vor frisca sunt ciocolatosi),asa ca spune-ne despre crema ganache,cum o faci tu?! :drool: :drool: ce fel de smantana folosesti?! ca zoaza doreste sa puna de la meggle ,eu nu am facut cu deaia decat frisca,nu ganaj,dar nu m-a incantat deloc(asta ca sa nu spun mai mult,sta frumos dar,la gust nu pt. ca nu are gust efectiv)

#373 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 December 2012 - 10:06 PM

Geany, eu acasa la toate dulciurile pe care le fac folosesc doar smantana, unt, etc.. nu cumpar de astea vegetale, margarina , budinci .... chiar daca nu ies frumos, gustul sa fie bun.

Eu crescuta in Bucovina cu oala de smantana la cap sa folosesc frisca vegetala mi se pare blasfemie.

Eu stiam ca la ganache si imparte smantana in doua, nu? Jumate o faci frisca, si jumatate o amesteci pe baie-marin cu ciocolata, lasi sa se raceasca si amesteci cu frisca... sau ma insel?

#374 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 December 2012 - 10:13 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 16 December 2012 - 10:06 PM, a spus:

Geany, eu acasa la toate dulciurile pe care le fac folosesc doar smantana, unt, etc.. nu cumpar de astea vegetale, margarina , budinci .... chiar daca nu ies frumos, gustul sa fie bun.

Eu crescuta in Bucovina cu oala de smantana la cap sa folosesc frisca vegetala mi se pare blasfemie.

Eu stiam ca la ganache si imparte smantana in doua, nu? Jumate o faci frisca, si jumatate o amesteci pe baie-marin cu ciocolata, lasi sa se raceasca si amesteci cu frisca... sau ma insel?

Aha! Eu nu am stiut, o sa retin si varianta ta ,ca mi se pare super faina :71: eu stiam doar ca se incalzeste cata smantana atata ciocolata amaruie,se lasa la racit si apoi se mixeaza!(mai stiam varianta 2 parti smantana o parte ciocolata,dar totul incalzit,nu asa o parte batuta frisca)
De revelion la tort cred ca o sa fac asa ca si tine (o sa incorporez si o parte de frisca batuta in ea) o sa vin sa-ti spun impresii,dar sigur-sigur o sa-mi placa! Merci! :drool:

Zoazo' sper ca nu te-am ametit prea mult,scuze ca m-am bagat in discutie,dar ma interesa si pe mine mult subiectul :drool: hai ca invatam impreuna aici :drool:

:drool:

#375 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 December 2012 - 10:31 PM

Geany, sper sa-i iasa bine.:drool:

Acuma e si o chestiune de gusturi, mie de exemplu nu-mi plac cremele greoaie....
Meditand asupra problemei, cred ca ceea ce am scris eu mai sus e mousse de cioco si nu ganache :drool: , adica o crema mai aerata...

#376 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 December 2012 - 10:38 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 16 December 2012 - 10:31 PM, a spus:

Geany, sper sa-i iasa bine.:drool:

Acuma e si o chestiune de gusturi, mie de exemplu nu-mi plac cremele greoaie....
Meditand asupra problemei, cred ca ceea ce am scris eu mai sus e mousse de cioco si nu ganache :drool: , adica o crema mai aerata...

Daa! :drool: oricum a fost o discutie constructiva ,eu am retinut ideea(e la cutia cu maimute'' cum imi place mie sa spun :71: ) cu siguranta o sa o pun in practica.

Merci :drool:

#377 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 17 December 2012 - 08:45 AM

Nu Geanny, nu m-ati ametit (ca eram deja!:) !) Suna bine si ce zice Iulia.Poate-asa-i fac sa manance frisca!:)

Dar, cum ziceam, eu n-am unde gasi smantana mai grasa de 20% De 30 nici vorba! Cu 20 % o merge?:drool:

Invatam impreuna, nu-ti mai cere scuze.Cat traim, invatam!:)
:scratch: Iulia! Ar fi bine sa am si eu smnatana de-aia, ca si mie-mi place frisca naturala, dar...ma adaptez la ce am!:drool:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#378 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 December 2012 - 06:18 PM

Zozo, eu am facut si cu smantana din piata - pe gustate, care-ti place! - si cu Milli, si cu Dorna si de la Lidl si de la Kaufland.
Uite, acuma sunt pregatita cu de-asta de la K, sunt f bune amandoua

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-100-13557609751699.jpg

pun proportii egale cioco+smantana, dar s-a intamplat sa pun si mai putina ciocolata si-am suplimentat cu cacao pudra cand a venit momentul sa bag mixerul in ganasul rece. tu ai ceva experienta, ai sa-ti dai seama cum s-o dregi daca dai in bara.
succes!

buey, ai ajuns la faza de-a face torturi la comanda?


#379 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 December 2012 - 08:50 PM

Eu am stricat vreo 4 cutii de smintina Dorna cu 32% grasime cind am incercat sa fac frisca din ea. Tot citeam ca din smintina dulce si grasa se face frisca, si nu intelegeam cum. Am luat si intaritor de frisca, bateam la smintina aia pina o faceam praf, numai frisca nu se facea. Pina cind, nu stiu cum am facut greseala, i-am pus zahar cind am inceput sa bat, si, minune, s-a facut o frisca misto de tot de nu mi-a mai trebuit niciodata de atunci frisca vegetala. Fara zahar n-am reusit sa fac frisca, nimeni nu ma invatase si nu citisem nicaeri chestia asta, eu credeam ca e ca la Hulala, bagi mixerul si se face frisca. Sau ca la bezea, desi n-aveau nicio legatura intre ele, ca intii bati albusurile, apoi pui zaharul...
Deci pentru reusita sigura a friscai, pune zaharul de la inceput. Daca cineva ma contrazice sa puna si ceva in loc, adica sa-mi spuna cum face ea / el frisca, ca eu stiu ca fara zahar nu iese.

#380 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 December 2012 - 12:25 PM

Vezi postareaCarmella, la 17 December 2012 - 08:50 PM, a spus:


Deci pentru reusita sigura a friscai, pune zaharul de la inceput. Daca cineva ma contrazice sa puna si ceva in loc, adica sa-mi spuna cum face ea / el frisca, ca eu stiu ca fara zahar nu iese.


Binenteles ca trebuie batuta smantana dulce grasa, rece cu zahar pudra si vanilie daca vrei sa iese frisca. Acum sa nu va speriati se bate putintel mai mereutz decat cea vegetala dar gustul nu se compara. Eu numai folosesc dorna de multa vreme ptr ca am dat chix cu ea si ma lasat balta nuami este ce a fost odata. Folosesc cea de la kaufland '' Vian'' 30% si sunt multumita. Cand nu gasesc, recurg la cea vegetala ptr ca ma gandesc ca nu o sa mor din cauza asta ca o folosesc din cand in cand si o mai folosesc atunci cand trebuie sa imbrac vreun tort ptr ca are alta tinuta si nu se lasa, iar multa lume o foloseste cea vegetala ptr ca pe timp de vara nu se acreste daca sta pe masa de ex nunta, botez, diferite mese festive unde nu poti zice musafirilor hai repede ca tre sa duc la rece ca se acreste). La gust normal ca nu se compara cu cea naturala.

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi