Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#381 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 December 2012 - 12:28 PM

Vezi postareamoatza, la 17 December 2012 - 06:18 PM, a spus:


Uite, acuma sunt pregatita cu de-asta de la K, sunt f bune amandoua






Linistita sunt foarte bune amandoua.

#382 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 December 2012 - 12:46 PM

Eu am noroc,ca mi se bate cea varsata de la magazin :toothy9; la noi se gaseste de cumparat varsata si cu peste 30% grasime,daca e pt. ornat ma mai ajut de pliculet de intaritor de la dr. oetqer :tongue3: alte discutii au ai fost si aici http://artaculinara....e-intrebatoare/ :floare:

#383 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 December 2012 - 12:49 PM

Vezi postareaGeany, la 18 December 2012 - 12:46 PM, a spus:

Eu am noroc,ca mi se bate cea varsata de la magazin :floare: la noi se gaseste de cumparat varsata si cu peste 30% grasime,daca e pt. ornat ma mai ajut de pliculet de intaritor de la dr. oetqer :toothy9; alte discutii au ai fost si aici http://artaculinara....e-intrebatoare/ :floare:

Smantana pentru frisca, ce se poate cumpara din anumite magazine de lactate la vrac e lichida. Si la mine se bate, numai ca nu gasesc prea des smantana din asta, din pacate. La mama acasa se gaseste mereu, da' in Bucale - mai greu! :tongue3:

#384 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 December 2012 - 09:29 PM

Carmella, din ce stiu eu cei de la Dorna au schimbat deja ambalajul de la smantana lor din" pt frisca" in "de gatit" pt ca nu se mai preteaza la frisca.

Din fericire la noi se gaseste in lantul de magazine Produs in Buvovina smantana cu procentaj mare de grasime care merge de minune pt frisca sau tot asa, la vrac prin diverse magazine.

Is bune si cele postate de Moata, numai ca daca nu ma insel astea sunt "ajutate" cu caragenan, adica un E pe post de agent de ingrosare. Oricum,decat Meggle sau alte prafuri e preferabil :pupic:
Am mai vazut in cateva hipermarket-uri pe aici a smantana aparuta de la Sanlacta. Nu mai retin daca avea sau nu caragenan sau nu, arata asa:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-115-13558589107012.jpg

#385 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2012 - 11:43 PM

sa stii ca si pe mine ma cam zgaria pe creier caragenanul asta.
pana am auzit la paprika tv, la enrique lanlard - un cofetar celebru, gateste numa' ptr vedete- ca-i un aditiv permis in UE si se extrage dintr-o alga.el chiar adauga dintr-o cutie.
iote aici.

#386 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 December 2012 - 12:54 AM

Vezi postareacerra, la 18 December 2012 - 12:25 PM, a spus:

are alta tinuta si nu se lasa, iar multa lume o foloseste cea vegetala ptr ca pe timp de vara nu se acreste daca sta pe masa de ex nunta, botez, diferite mese festive unde nu poti zice musafirilor hai repede ca tre sa duc la rece ca se acreste). La gust normal ca nu se compara cu cea naturala.


Nu se lasa, dar se usuca si poti s-o iei cu mina s-o dai deoparte :rolleyes:

#387 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 02 May 2013 - 09:27 AM

Ajutor!

Nu gasesc tortul aperitiv a lui any_annette din branza si biscuiti digestiv...vag imi aduc aminte ce avea in compozitie.

#388 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 May 2013 - 09:36 AM

Nu e cumva asta a lui Dany?! http://artaculinara....730-cheesecake/ :)


Apoi mai e Asta

Dar astea sunt torturi cu biscuiti digestivi si branza...

Vad ca ai scri tort aperitiv cu branza si biscuiti digestivi,era sarat?!

Poate-l gasesti pe blogul lui Any,sau poate a fost facut de altcineva si de aceea nu-l gasesti!

#389 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 May 2013 - 12:46 PM

Vezi postareayoyo, la 02 May 2013 - 09:27 AM, a spus:

Ajutor!

Nu gasesc tortul aperitiv a lui any_annette din branza si biscuiti digestiv...vag imi aduc aminte ce avea in compozitie.



e cumva vorba de cheesecake-ul cu gorgonzola ?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#390 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 May 2013 - 01:39 PM

Vezi postareayoyo, la 02 May 2013 - 09:27 AM, a spus:

Ajutor!

Nu gasesc tortul aperitiv a lui any_annette din branza si biscuiti digestiv...vag imi aduc aminte ce avea in compozitie.

Mai are Any o tarta sarata. O fi asta? :)

#391 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 02 May 2013 - 11:13 PM

Multumesc pentru ajutor fete dragi =)) !

Cheesecake-ul cu gorgonzola era ceea ce am cautat.

#392 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 May 2013 - 07:03 AM

Vezi postareayoyo, la 02 May 2013 - 11:13 PM, a spus:

Multumesc pentru ajutor fete dragi =)) !

Cheesecake-ul cu gorgonzola era ceea ce am cautat.

Ma bucur ca ai gasit! :) probabil tu nu reuseai sa-l mai gasesti pt. ca te-au dus in eroare biscuitii,tu cautai cu biscuiti digestivi si acesta e cu crekers.Asa patesc si eu deseori!

#393 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 03 May 2013 - 04:47 PM

:occasion15:) asa patesc si eu Geany

#394 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 12 May 2013 - 11:01 AM

buna dimineata tuturor!
intreb si aici, ca poate e cineva mai treaz :) - dati-mi un sfat/reteta de fondue 100% reusita, dar nu de fitze, ca m-a lasat inspiratia
multumesc anticipat cui isi pierde o bucatica de duminica cu mine

#395 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 July 2013 - 04:00 PM

Cit sa tin si eu la fiert un porumb nici prea moale nici prea tare? Am gasit informatii ca de la 15 minute la 3 ore, ambele mi se par extreme, salvati-ma :rolleyes:

#396 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 July 2013 - 04:24 PM

Carmela, daca porumbul e in lapte 3 ore e cam mult.. fa testul cu furculita sau o scobitoare... cand intra usor in bob e gata ! :rolleyes:

#397 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 July 2013 - 04:36 PM

daca e porumb "modern" din ăla modificat, "peaches and cream" cu boabele galbene și albe, in 20-30 de minute e gata. dacă e din ăla ca pe vremuri, ia mult mai mult.

#398 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 July 2013 - 05:13 PM

Eu am cumparat porumb (nu soi dulce) in lapte si il fierb la oala cu presiune ,il las 20 de min' de cand incepe sa fluiere/fasaie oala (semn ca a dat in clocot)si apoi ii las acolo in apa aia fierbinte pana se racoreste(cand sunt calduti numai buni de mancat fara sa ma friga) si sunt optimi,daca ar fi mai incatraniti,i-asi intepa cu furculita sa vad si daca nu-mi convine mai dau drumul la foc si-i mai las o tura.

Ii fierb in apa cu sare cu cateva panuse(frunzele lor alea fragede chiar de pe langa stiulete) si matasea de-a lor(ii face mai gustosi),astea le pun la fundul oalei si deasupra lor.

Sunt in lapte daca atunci cand intepi cu unghia o bobita iese ''laptele''zeama aia alba din ei,daca nu iese nu mai sunt in lapte si fierb greu,astia se cresteaza cu cutitul si dupa fierbere boabele sunt inflorite ca sa spun asa acolo unde a fost facuta crestatura cu cutitul.
Chiar azi mi-am mai facut o tura,a treia sau a patra pe anul asta ;)

P.S Cat e cald imi place sa-l ung cu o bucatica de unt si apoi il mai presar cu sare mare :rolleyes:

P.S DE P.S :lol: si porumb cum m-a invatat Yandira uns cu maio si dat prin branza http://artaculinara....page__st__20900

#399 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 July 2013 - 10:38 PM

L-am tinut vreo 45 de minute si a iesit perfect. Va multumesc :105:

#400 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 June 2014 - 05:59 PM

Cat timp pot sa tin un tort gata asamblat (e un "padurea neagra") in frigider? Vreau sa-l fac in avans cu cateva zile, dar vreau sa stiu cate zile il pot tine in frigi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi