AJUTOR ! - Intrebari culinare.
#481
Postat 12 August 2015 - 08:57 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#483
Postat 12 August 2015 - 09:36 PM
http://artaculinara....ananelevantica/
http://artaculinara....colate-cupcake/
http://artaculinara....lata-si-banane/
http://artaculinara....anane-si-cacao/
http://artaculinara....-bio-de-banane/
Si inghetata lui Dex http://artaculinara....gur-ingredient/
La retetele de la mufins eu cred ca poti coace si sub forma de chec,respectand reteta sau in forma de tort rotunda,ii pui niste frisca in cap si ai o super praji,poti deasemeni respecta reteta dar fara sa pui cacao sa-l faci blond,pui in loc de cantitatea de cacao faina sau amidon alimentar...dar astea sunt doar idei alla je' ca eu mi-s curajoasa asi incerca de exemplu si pe asta in loc de pere pui banane http://artaculinara....-si-nuci-geany/,sau cum am zis o reteta din mufinsi si faci asa rotunda sau sub forma de chec..
Sper sa-ti fi fost de ajutor stiu ca am comis si eu si cupcakes cu banane si un chec dar le-am pus pe la ce dulciuri gatim azi,nu mai stiu ce reteta exact am folsit
#484
Postat 12 August 2015 - 10:26 PM
Geany, bine ca ai scos muffinsurile aici, ca nu stiam ca sunt atatea retete cu banane si eu am aruncat vreo cateva la inceputul verii, dupa care am decis ca vara nu mai cumpar banane, ca se tot mananca alte fructe de sezon.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#486
Postat 13 August 2015 - 06:21 PM
Am facut una din retetele recomandate de ea si am consumat 4 banane. Voi pune pozele aici
4 banane au sfarsit in congelator pentru reteta recomandata de Daniella.
Vazand ca am sirop de artar care imi place mult, maine fac si reteta recomandata de Carmella!
Multumesc de ajutor, fetelor!
Mai am vreo 10 banane maturizate
#487
Postat 13 August 2015 - 11:43 PM
#488
Postat 14 August 2015 - 04:12 PM
Saptamana asta am avut 3 sarbatoriti: Edi care a implinit un anisor, Maica-mea care e la noi in vizita si Sotul care are ziua de nastere duminica. CUm am inceput serviciul nu am avut timp sa fac pentru fiecare cateceva asa ca am decis sa ii serbam pe toti duminica.
O sa fac un tort sarat - gen voileipäkakku, straturi de paine lipite cu creme inter ele - si un tort dulce.
Cum nu am timp prea mult sa caut va cer voua parerea. Vreau sa fac un tort simplu, de vara, racoros cu blat de pandispan insa nu stiu ce crema sa ii pun. Vroiam sa fie ceva de frisca cu vanilie si fructe de padure. Aveti sugestii pentru o reteta de crema, cu cantitati exacte, etc?
multumesc anticipat
#489
Postat 14 August 2015 - 11:16 PM
Asta a lui Maya e cu mascarpone si zmeura dar cred ca poti inlocui cu fructe de padure http://artaculinara....pone-si-zmeura/
Mai multe cred ca poti gasi la musuri...
Muss petu'...http://artaculinara....883 e tot cu zmeura dar poti ilocui..
#490
Postat 14 August 2015 - 11:19 PM
Kiva, la 14 August 2015 - 04:12 PM, a spus:
Saptamana asta am avut 3 sarbatoriti: Edi care a implinit un anisor, Maica-mea care e la noi in vizita si Sotul care are ziua de nastere duminica. CUm am inceput serviciul nu am avut timp sa fac pentru fiecare cateceva asa ca am decis sa ii serbam pe toti duminica.
O sa fac un tort sarat - gen voileipäkakku, straturi de paine lipite cu creme inter ele - si un tort dulce.
Cum nu am timp prea mult sa caut va cer voua parerea. Vreau sa fac un tort simplu, de vara, racoros cu blat de pandispan insa nu stiu ce crema sa ii pun. Vroiam sa fie ceva de frisca cu vanilie si fructe de padure. Aveti sugestii pentru o reteta de crema, cu cantitati exacte, etc?
multumesc anticipat
Eu cu fructe de padure fac bavareza - pe celalalt forum culinar a pus Adriana "Bavareza cu fructe de padure", numai ca eu o pun intre 2 blaturi simple de pandispan.
Nu stiu unde e reteta mea (o aveam de la altcineva, dar ideea e aceeasi, si cantitatile par asemanatoare, in afara gelatinei care aici este doar sub forma de granule, eu cred ca pun un pliculet de 7 grame).
Se decongeleaza 750 gr de fructe de pădure.
Se incalzeste sucul pe care l-au lăsat dizolvindu-se cu 150 de grame de zahăr, apoi se topeste in el 17 gr de gelatină foi.
Se toarna peste fructe si apoi se adauga incet-incet 400 g frisca batuta, se lasa la frigider (eventual pana a 2a zi).
Amestecul curge pana ce se intareste gelatina, nu este ca o crema, daca se face sub forma de tort trebuie pus in forma cu pereti si apoi se rastoarna pe platou dupa ce s-a intarit.
Eu am facut in Romania din fructe de padure dar erau si coazaze, nu mi-au placut ca erau amarui-acrisoare, imi place amestecul zmeura-mure-afine-capsuni (dar capsunile le scot dupa ce lasa zeama, ca nu-mi place consistenta lor).
Stiu ca mai erau niste retete cu iaurt, dar nu le-am incercat niciodata.
La multi ani sarbatoritilor !
#491
Postat 15 August 2015 - 09:26 PM
adi_edi, la 14 August 2015 - 11:19 PM, a spus:
e si pe blog
https://adriananicol...ucte-de-padure/
#492
Postat 18 September 2015 - 09:19 PM
Intr-o zi parca m-am impiedicat de o reteta de Kurtoskolac pe-aici pe undeva...
Sau ma lasa si memoria?
Imi amintesc vag ca una din fete a incercat sa-i faca in casa... si-i arotola pe coceni.
Ma gandeam sa ma apuc sa-i fac, vazand ca e anotimpul...
#493
Postat 20 September 2015 - 08:07 AM
Cristinica, la 18 September 2015 - 09:19 PM, a spus:
Intr-o zi parca m-am impiedicat de o reteta de Kurtoskolac pe-aici pe undeva...
Sau ma lasa si memoria?
Imi amintesc vag ca una din fete a incercat sa-i faca in casa... si-i arotola pe coceni.
Ma gandeam sa ma apuc sa-i fac, vazand ca e anotimpul...
Nu aici ai vazut, Criatinica! Pe celalalt forum!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#495
Postat 20 September 2015 - 09:13 PM
poza borcanului e de pe net..stii tu forma,ala tip vechi de pe vremuri nu astea gatuite de acum..
Am mai vazut cu doze de la bere goale infasurate in staniol,sau tuburi goale de la servete de hartie alea prosoape de bucatarie de carton si alea infasurate in staniol(doar ca alea ies prea subtiri ca si forma,dozele de bere sunt mai scurte,in fine,la mine au mers sticlele astea de-ti spusei)aluat de cozonac fasii infasurat pe sticla unsa cu ulei f. putin ca altfel aluneca arcul ala de aluat la vale,si aluatul facut olea' mai vartos asa,infasurat sub forma de arc pe sticla si presarat pe planseta zahar tos si rulate sticlele asa cu aluatul pe ele inainte si inapoi prin zahar ...eu asa am facut a iesit .f.bine..
Sunt curioasa daca faci sa ne spui cum ti-a iesit
#496
Postat 22 September 2015 - 12:09 AM
Vroiam sa-i fac impreuna cu o italianca, foarte curioasa si pofticioasa, blogarita, i-o vazut la un targ de mestesugari (artizani), la Milano... si m-am dat rotunda, ca eu stiu despre ce e vorba si cum se face... da' mi-e sa nu ma fac de cacao...
Hai ca vad eu daca ma puc, va arat si voua
#497
Postat 22 September 2015 - 11:29 AM
#498
Postat 17 October 2015 - 05:28 PM
#499
Postat 17 October 2015 - 09:43 PM
#500
Postat 19 October 2015 - 12:21 AM