AJUTOR ! - Intrebari culinare.
#541
Postat 17 March 2016 - 03:16 PM
#542
Postat 17 March 2016 - 04:09 PM
moatza, la 17 March 2016 - 03:16 PM, a spus:
Iti multumesc mult pt. sfat draga Motz' Ce m-asi face eu fara tine?!..ce m-asi face eu fara voi?!
Acuma ma gandesc,ca puteam sa iau un plic de fistic si sa maruntesc sa presar ashea' o dunga pe mijloc la cele cu glazura caramel si umplute cu crema de fistic ...Eh' data aviatoare...las' ca si asa ,ce-i prea mult strica !
Laponel (in cazul in care intri pe aici),am pus dovada doveditoare' asa cum am promis ,e pe pagina anterioara
#543
Postat 26 March 2016 - 04:12 PM
Cine are o reteta buna si incercata sa-mi spuna si mie ?! ... (+ sfaturi tipsuri jmecherii'!)... dau o bere
P.S Papricasul lui Simo' ,Kitchen si a lui Maya ,vazut,placut ,bagat la capatzanos' ,ma gandesc daca mai aveti alte sfaturi in plus pt. un papricas bun cu galuste si varianta cu smantana,m-ar ineresa mai mult..
#544
Postat 27 March 2016 - 01:23 PM
Am pus in ceaun ulei si ceapa la calit,am adaugat ardei gras rosu si galben,bucatile de pui ,parpalit bine amestecand mereu,pus boia la greu lasat inca un min. si apoi adaugat apa cat sa cuprinda tot,pus pasta de ardei iute,lasat sa fiarba bine ,spre sf.pus smantana si putina faina desfacuta cu lapte si in loc de galuste sau cuburi de cartofi ,eu am pus gnochi(ca Maya ca am luat super ieftini de la lidl)
Rezulta Domnu Geany super fericit
Cand se caleste ceapa cu ardeiul si boiaua se simte un parfum inconfundibil ,asta e toata aroma ,e mai lichida decat se vede in poza dar asa am pus eu in farfurie ca altfel nu se distingeau toate ''elementele'',oricum eu sunt f. multumite de rezultat,mi-am facut si damblaua asta vedem ce-mi mai trece prin cerebel ...
#545
Postat 09 June 2016 - 11:56 AM
Vreau sa fac pe deseara reteta asta a Mayei http://mayas-esprit....mozzarella.html eu am paine toast,oare sa o prajesc putin inainte sau sa o pun asa proaspata?!
#546
Postat 09 June 2016 - 12:30 PM
Geany, la 09 June 2016 - 11:56 AM, a spus:
Vreau sa fac pe deseara reteta asta a Mayei http://mayas-esprit....mozzarella.html eu am paine toast,oare sa o prajesc putin inainte sau sa o pun asa proaspata?!
Nu cred ca merge prajita (dar e drept ca n-am incercat); reteta asta e un fel de "french toast" imbunatatit, la cuptor . E drept ca iese mai buna din paine "de casa", nu din aia pufoasa, dar merge si toast daca n-ai alta. Eu mai fac cu painea taiata cuburi si amestecata cu ou+lapte+branza+sunca+broccoli+ceapa verde+.... ce mai am prin frigider (eu prima data am gasit si am facut reteta sub denumirea "strata").
#547
Postat 09 June 2016 - 12:39 PM
adi_edi, la 09 June 2016 - 12:30 PM, a spus:
Geany, la 09 June 2016 - 11:56 AM, a spus:
Vreau sa fac pe deseara reteta asta a Mayei http://mayas-esprit....mozzarella.html eu am paine toast,oare sa o prajesc putin inainte sau sa o pun asa proaspata?!
Nu cred ca merge prajita (dar e drept ca n-am incercat); reteta asta e un fel de "french toast" imbunatatit, la cuptor . E drept ca iese mai buna din paine "de casa", nu din aia pufoasa, dar merge si toast daca n-ai alta. Eu mai fac cu painea taiata cuburi si amestecata cu ou+lapte+branza+sunca+broccoli+ceapa verde+.... ce mai am prin frigider (eu prima data am gasit si am facut reteta sub denumirea "strata").
Hmmm!!... merci de raspuns !
Nu o sa o mai prajesc atunci ,am de gand sa pun si niste ciupercute si niste jambon crud-uscat si ceva marar(ca astea am resturi)
Altadata,merge cu paine veche oare?!
#548
Postat 09 June 2016 - 12:47 PM
Geany, la 09 June 2016 - 12:39 PM, a spus:
Nu o sa o mai prajesc atunci ,am de gand sa pun si niste ciupercute si niste jambon crud-uscat si ceva marar(ca astea am resturi)
Altadata,merge cu paine veche oare?!
Eu intotdeauna fac "strata" cu paine veche , cand imi raman resturi si nu le mai mananca nimeni.
#549
Postat 09 June 2016 - 12:56 PM
Edit: am comis-o e f. buna,am pus si ciupercute si jambon crud uscat si marar,dar nu am mai avut hartie de copt asa ca am uns tava abundent cu unt,cu toate astea mi s-a cam lipit,am scos-o pe bucati cu paleta,dar hunilor le-a placut f. mult !
Si cu niste sos dulce de ardei iute..
Data viitoare o sa pun hartie de copt si o sa folosesc si cascaval afumat !
#550
Postat 09 June 2016 - 11:44 PM
Geany, la 09 June 2016 - 12:56 PM, a spus:
Edit: am comis-o e f. buna,am pus si ciupercute si jambon crud uscat si marar,dar nu am mai avut hartie de copt asa ca am uns tava abundent cu unt,cu toate astea mi s-a cam lipit,am scos-o pe bucati cu paleta,dar hunilor le-a placut f. mult !
Data viitoare o sa pun hartie de copt si o sa folosesc si cascaval afumat !
Ce buna trebuie sa fi fost !
Eu o pun de obicei intr-un vas de sticla, termorezistent, uns cu unt, se lipeste un pic dar cu un cutit se poate scoate frumos.
Nu stiam de la ce vine numele, dar niciodata nu am pus painea in straturi, doar cuburi, apoi amestecate cu mixtura de oua+lapte+mustar, la cantitatile din reteta mea se combina perfect, nici prea uscata, nici flescaita. Dar intotdeauna mi s-a parut mult mai buna cand am pus (pe langa branza si ceapa) si afumatura prajita in ulei, cu ulei cu tot. Iar ideea ta cu cascaval afumat e minunata !
#552
Postat 26 August 2016 - 03:39 AM
Multumesc frumos
#553
Postat 26 August 2016 - 07:45 AM
floricica, la 26 August 2016 - 03:39 AM, a spus:
Multumesc frumos
Odata vazusem, dar e pe la Plafarele astea mai procopsite:
https://www.google.r...de+dovleac+pret
http://ofery.ro/cata...CFRATGwodxKADng
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#554
Postat 26 August 2016 - 08:57 AM
zoazorel, la 26 August 2016 - 07:45 AM, a spus:
floricica, la 26 August 2016 - 03:39 AM, a spus:
Multumesc frumos
Odata vazusem, dar e pe la Plafarele astea mai procopsite:
https://www.google.r...de+dovleac+pret
http://ofery.ro/cata...CFRATGwodxKADng
Eu am vazut la Mega Image.
#555
Postat 27 March 2017 - 09:50 AM
sau daca le maninc nu mai creste hreanul dedesubt?
#556
Postat 27 March 2017 - 10:23 AM
Adriana, la 27 March 2017 - 09:50 AM, a spus:
sau daca le maninc nu mai creste hreanul dedesubt?
foglierafano.jpg
Bunica mea facea sarmalute in frunza de hrean .. bune bune .. un pic iuti .
Din cate imi aduc eu aminte se pune si in kimchi.
#557
Postat 27 March 2017 - 11:16 AM
DoReMi, la 27 March 2017 - 10:23 AM, a spus:
Adriana, la 27 March 2017 - 09:50 AM, a spus:
sau daca le maninc nu mai creste hreanul dedesubt?
foglierafano.jpg
Bunica mea facea sarmalute in frunza de hrean .. bune bune .. un pic iuti .
Din cate imi aduc eu aminte se pune si in kimchi.
Confirm!!
Creste, creste si-ti cresc altele.
#558
Postat 27 March 2017 - 11:32 AM
Lili am comandat pe ebay seminte de leurda, sa vedem daca am noroc cu ele
#559
Postat 27 March 2017 - 02:40 PM
Adriana, la 27 March 2017 - 11:32 AM, a spus:
Lili am comandat pe ebay seminte de leurda, sa vedem daca am noroc cu ele
Si Ramo vroia sa le comande.
Eu i-am cumparat sambata de la Collegno(Follia in Fiore), plantuta asta.
Domnul care mi-a vandut-o m-a sfatuit sa o plantam la umbra(sottobosco), niciodata la soare plin.
Speram sa prinda si sa se inmulteasca.
Anul trecut i-am cumparat leustean, pare ca-i inca viu.
#560
Postat 28 March 2017 - 09:50 AM