Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#541 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2016 - 03:16 PM

brava, Giani, si io zic ca-i mai bine ca n-ai folosit perlele. parca nu s-ar fi potrivit consistentei eclerului.

#542 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 March 2016 - 04:09 PM

Vezi postareamoatza, la 17 March 2016 - 03:16 PM, a spus:

brava, Giani, si io zic ca-i mai bine ca n-ai folosit perlele. parca nu s-ar fi potrivit consistentei eclerului.

Iti multumesc mult pt. sfat draga Motz' :) ;) Ce m-asi face eu fara tine?!..ce m-asi face eu fara voi?! :love7:

Acuma ma gandesc,ca puteam sa iau un plic de fistic si sa maruntesc sa presar ashea' o dunga pe mijloc la cele cu glazura caramel si umplute cu crema de fistic ...Eh' data aviatoare...las' ca si asa ,ce-i prea mult strica !

Laponel (in cazul in care intri pe aici),am pus dovada doveditoare' asa cum am promis ,e pe pagina anterioara :)

#543 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 March 2016 - 04:12 PM

Boonn!! am trecut de faza cu eclerurile',acum ma bantuie alta :) ,imi doresc sa ''efectuez'' ,un papricas,inca nu stiu daca de pui sau porc,cu galuste, si inca nu stiu daca sa fac (desi ma intriga mult mult de tot) in varianta in care se adauga si smantana :)

Cine are o reteta buna si incercata sa-mi spuna si mie ?! ... =))(+ sfaturi tipsuri jmecherii'!)... dau o bere :)

P.S Papricasul lui Simo' ,Kitchen si a lui Maya ,vazut,placut ,bagat la capatzanos' :) ,ma gandesc daca mai aveti alte sfaturi in plus pt. un papricas bun cu galuste si varianta cu smantana,m-ar ineresa mai mult..

#544 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 March 2016 - 01:23 PM

Facut dupa cum ma taie capul :) am imbinat reteta lui Simo',a lui Kitchen Hannah si Maya =))

Am pus in ceaun ulei si ceapa la calit,am adaugat ardei gras rosu si galben,bucatile de pui ,parpalit bine amestecand mereu,pus boia la greu lasat inca un min. si apoi adaugat apa cat sa cuprinda tot,pus pasta de ardei iute,lasat sa fiarba bine ,spre sf.pus smantana si putina faina desfacuta cu lapte si in loc de galuste sau cuburi de cartofi ,eu am pus gnochi(ca Maya ca am luat super ieftini de la lidl)

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14590772204538.jpg

Rezulta Domnu Geany super fericit :)

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14590774630441.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14590774845238.jpg

Cand se caleste ceapa cu ardeiul si boiaua se simte un parfum inconfundibil ,asta e toata aroma ,e mai lichida decat se vede in poza dar asa am pus eu in farfurie ca altfel nu se distingeau toate ''elementele'',oricum eu sunt f. multumite de rezultat,mi-am facut si damblaua asta :) vedem ce-mi mai trece prin cerebel ...

#545 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 June 2016 - 11:56 AM

Hristos s-a-naltat!

Vreau sa fac pe deseara reteta asta a Mayei http://mayas-esprit....mozzarella.html eu am paine toast,oare sa o prajesc putin inainte sau sa o pun asa proaspata?! :thumleft:

#546 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 June 2016 - 12:30 PM

Vezi postareaGeany, la 09 June 2016 - 11:56 AM, a spus:

Hristos s-a-naltat!

Vreau sa fac pe deseara reteta asta a Mayei http://mayas-esprit....mozzarella.html eu am paine toast,oare sa o prajesc putin inainte sau sa o pun asa proaspata?! :thumleft:


Nu cred ca merge prajita (dar e drept ca n-am incercat); reteta asta e un fel de "french toast" imbunatatit, la cuptor :thumleft: . E drept ca iese mai buna din paine "de casa", nu din aia pufoasa, dar merge si toast daca n-ai alta. Eu mai fac cu painea taiata cuburi si amestecata cu ou+lapte+branza+sunca+broccoli+ceapa verde+.... ce mai am prin frigider (eu prima data am gasit si am facut reteta sub denumirea "strata").

#547 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 June 2016 - 12:39 PM

Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2016 - 12:30 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 09 June 2016 - 11:56 AM, a spus:

Hristos s-a-naltat!

Vreau sa fac pe deseara reteta asta a Mayei http://mayas-esprit....mozzarella.html eu am paine toast,oare sa o prajesc putin inainte sau sa o pun asa proaspata?! :thumleft:


Nu cred ca merge prajita (dar e drept ca n-am incercat); reteta asta e un fel de "french toast" imbunatatit, la cuptor :headbang: . E drept ca iese mai buna din paine "de casa", nu din aia pufoasa, dar merge si toast daca n-ai alta. Eu mai fac cu painea taiata cuburi si amestecata cu ou+lapte+branza+sunca+broccoli+ceapa verde+.... ce mai am prin frigider (eu prima data am gasit si am facut reteta sub denumirea "strata").

Hmmm!!... merci de raspuns ! :headbang:

Nu o sa o mai prajesc atunci ,am de gand sa pun si niste ciupercute si niste jambon crud-uscat si ceva marar(ca astea am resturi)

Altadata,merge cu paine veche oare?! :thumleft:

#548 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 June 2016 - 12:47 PM

Vezi postareaGeany, la 09 June 2016 - 12:39 PM, a spus:


Nu o sa o mai prajesc atunci ,am de gand sa pun si niste ciupercute si niste jambon crud-uscat si ceva marar(ca astea am resturi)

Altadata,merge cu paine veche oare?! :thumleft:


Eu intotdeauna fac "strata" cu paine veche :thumleft: , cand imi raman resturi si nu le mai mananca nimeni.

#549 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 June 2016 - 12:56 PM

Stratata,adica pui mai multe straturi de paine una peste alta?!...nu iese moale?! in sensul de fleshcaita?! ca asta e teama mea..

Edit: am comis-o e f. buna,am pus si ciupercute si jambon crud uscat si marar,dar nu am mai avut hartie de copt asa ca am uns tava abundent cu unt,cu toate astea mi s-a cam lipit,am scos-o pe bucati cu paleta,dar hunilor le-a placut f. mult !

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14654968129169.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14654968200124.jpg

Si cu niste sos dulce de ardei iute..

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14654968249471.jpg

Data viitoare o sa pun hartie de copt si o sa folosesc si cascaval afumat !

#550 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 June 2016 - 11:44 PM

Vezi postareaGeany, la 09 June 2016 - 12:56 PM, a spus:

Stratata,adica pui mai multe straturi de paine una peste alta?!...nu iese moale?! in sensul de fleshcaita?! ca asta e teama mea..

Edit: am comis-o e f. buna,am pus si ciupercute si jambon crud uscat si marar,dar nu am mai avut hartie de copt asa ca am uns tava abundent cu unt,cu toate astea mi s-a cam lipit,am scos-o pe bucati cu paleta,dar hunilor le-a placut f. mult !



Data viitoare o sa pun hartie de copt si o sa folosesc si cascaval afumat !


Ce buna trebuie sa fi fost :thumleft: !
Eu o pun de obicei intr-un vas de sticla, termorezistent, uns cu unt, se lipeste un pic dar cu un cutit se poate scoate frumos.
Nu stiam de la ce vine numele, dar niciodata nu am pus painea in straturi, doar cuburi, apoi amestecate cu mixtura de oua+lapte+mustar, la cantitatile din reteta mea se combina perfect, nici prea uscata, nici flescaita. Dar intotdeauna mi s-a parut mult mai buna cand am pus (pe langa branza si ceapa) si afumatura prajita in ulei, cu ulei cu tot. Iar ideea ta cu cascaval afumat e minunata :thumleft: !

#551 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 June 2016 - 07:57 AM

:thumleft: :thumleft:

#552 Useril este offline   floricica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 26 August 2016 - 03:39 AM

Ulei de samburi de bostan caut. Se gaseste in Romania prin magazinele cu distributie larga (Metro, carfour, penny etc )?
Multumesc frumos
The more I see, the less I know.

#553 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 26 August 2016 - 07:45 AM

Vezi postareafloricica, la 26 August 2016 - 03:39 AM, a spus:

Ulei de samburi de bostan caut. Se gaseste in Romania prin magazinele cu distributie larga (Metro, carfour, penny etc )?
Multumesc frumos


Odata vazusem, dar e pe la Plafarele astea mai procopsite:
https://www.google.r...de+dovleac+pret

http://ofery.ro/cata...CFRATGwodxKADng
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#554 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 26 August 2016 - 08:57 AM

Vezi postareazoazorel, la 26 August 2016 - 07:45 AM, a spus:

Vezi postareafloricica, la 26 August 2016 - 03:39 AM, a spus:

Ulei de samburi de bostan caut. Se gaseste in Romania prin magazinele cu distributie larga (Metro, carfour, penny etc )?
Multumesc frumos


Odata vazusem, dar e pe la Plafarele astea mai procopsite:
https://www.google.r...de+dovleac+pret

http://ofery.ro/cata...CFRATGwodxKADng

Eu am vazut la Mega Image.

#555 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2017 - 09:50 AM

Da' frunzele de hrean se maninca? :thumleft: ca-s frumusele
sau daca le maninc nu mai creste hreanul dedesubt?
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14906010205799.jpg

#556 Useril este offline   DoReMi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 27-March 12

Postat 27 March 2017 - 10:23 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 March 2017 - 09:50 AM, a spus:

Da' frunzele de hrean se maninca? :thumleft: ca-s frumusele
sau daca le maninc nu mai creste hreanul dedesubt?
Atasament foglierafano.jpg


Bunica mea facea sarmalute in frunza de hrean .. bune bune .. un pic iuti .
Din cate imi aduc eu aminte se pune si in kimchi.

#557 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2017 - 11:16 AM

Vezi postareaDoReMi, la 27 March 2017 - 10:23 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 27 March 2017 - 09:50 AM, a spus:

Da' frunzele de hrean se maninca? :snorting: ca-s frumusele
sau daca le maninc nu mai creste hreanul dedesubt?
Atasament foglierafano.jpg


Bunica mea facea sarmalute in frunza de hrean .. bune bune .. un pic iuti .
Din cate imi aduc eu aminte se pune si in kimchi.


Confirm!! :thumleft:

Creste, creste si-ti cresc altele.

#558 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2017 - 11:32 AM

Ok, mersi, o sa incerc atunci sa fac niste sarmalute.
Lili am comandat pe ebay seminte de leurda, sa vedem daca am noroc cu ele :thumleft:

#559 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2017 - 02:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 March 2017 - 11:32 AM, a spus:

Ok, mersi, o sa incerc atunci sa fac niste sarmalute.
Lili am comandat pe ebay seminte de leurda, sa vedem daca am noroc cu ele :thumleft:


Si Ramo vroia sa le comande.
Eu i-am cumparat sambata de la Collegno(Follia in Fiore), plantuta asta.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-9-14906183771026.jpg

Domnul care mi-a vandut-o m-a sfatuit sa o plantam la umbra(sottobosco), niciodata la soare plin.
Speram sa prinda si sa se inmulteasca.

Anul trecut i-am cumparat leustean, pare ca-i inca viu.

#560 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2017 - 09:50 AM

Bine ca mi-ai spus ca eu as fi pus-o in gradina unde e soare, asa o sa pun in spatele casei unde e mereu umbra

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi