Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#561 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 March 2017 - 01:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 March 2017 - 09:50 AM, a spus:

Bine ca mi-ai spus ca eu as fi pus-o in gradina unde e soare, asa o sa pun in spatele casei unde e mereu umbra


Adriana, pune-o intr-un loc in care nu planifici sa gradinaresti. Daca ii prieste locul, se inmulteste ca nebuna.

Vecina mea din dreapa fermei are pe marginea drumului ca un covor. Vreau zilele asta sa ma duc sa iau niste bulbi si sa ii transplantez la mine, afara din curte, ca mi-e teama ca nu mai scap de ea dupa aceea. :rolleyes:

#562 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2017 - 04:34 PM

Pai ma gindeam sa o pun in spatele casei unde nu se planteaza nimic si e umbra, sa speram ca va iesi.

#563 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2017 - 11:01 AM

Vezi postareaDoReMi, la 27 March 2017 - 10:23 AM, a spus:

Bunica mea facea sarmalute in frunza de hrean .. bune bune .. un pic iuti .
Din cate imi aduc eu aminte se pune si in kimchi.

Vezi postareaEataly, la 27 March 2017 - 11:16 AM, a spus:

Confirm!! :occasion15:

Creste, creste si-ti cresc altele.

Facute, foarte bune, multumesc
http://artaculinara....post__p__241929

#564 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 May 2017 - 08:55 PM

Am facut si omleta desi mai bine spus ar fi frunze cu oua si smintina pentru ca era enorma cantitatea de frunze pe linga oua, dar e buna si asa.

#565 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 August 2017 - 06:19 PM

A congelat cineva salata de vinete gata facuta?

#566 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 26 August 2017 - 11:06 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 August 2017 - 06:19 PM, a spus:

A congelat cineva salata de vinete gata facuta?


Lasa apa dupa decongelare, nu-i rea, dar ... numai in caz de estrema urgenta as mai congela

Ca idee de reciclare, se poate transforma in zacusca, nu am incercat, dar poate fi o solutie
Alta idee ar fi sa pui tahina (sau cum ii spune), dar nici asta nu am incercat
fiica dacilor

#567 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2017 - 12:46 AM

Atunci o sa ne straduim sa o terminam, din fericire ne place mult tuturor. Azi la prinz cind am facut-o dintr-un kg (coapte) mi se parea multa, deja s-a redus binisor :D
Mersi :hungry:

#568 Userul este online   Fragola 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 12 February 2018 - 12:51 PM

Buna fetelor! As vrea sa fac sarmale dar imi lipseste oala adecvata, adica o oala pe care sa o pun si pe aragaz iar apoi sa o bag la cuptor. A facut cineva doar sarmale fierte sau doar la cuptor? Multumesc :blackeye:

#569 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 February 2018 - 01:06 PM

Vezi postareaFragola, la 12 February 2018 - 12:51 PM, a spus:

Buna fetelor! As vrea sa fac sarmale dar imi lipseste oala adecvata, adica o oala pe care sa o pun si pe aragaz iar apoi sa o bag la cuptor. A facut cineva doar sarmale fierte sau doar la cuptor? Multumesc :blackeye:


Eu le fac DOAR fierte! Le pun pe ochiul cel mai mic, la flacara cea mai mica si le uit acolo, cu capacul ridicat pe lingura de lemn, vreo trei-patru ore. P-alea cu varza. Pe cele cu frunza de vita le tin mai putin.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#570 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 13 February 2018 - 10:17 AM

Vezi postareaFragola, la 12 February 2018 - 12:51 PM, a spus:

Buna fetelor! As vrea sa fac sarmale dar imi lipseste oala adecvata, adica o oala pe care sa o pun si pe aragaz iar apoi sa o bag la cuptor. A facut cineva doar sarmale fierte sau doar la cuptor? Multumesc :blackeye:

Eu am facut DOAR la cuptor, cand aveam prea multe oale pe aragaz.
Fara capac, cateva ore, pana sunt gata pe gustate.

#571 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 February 2018 - 11:28 AM

Din punctul meu de vedere sarmalutele se pot face si fie numai pe ochiul de la aragaz si fie numai la cuptor,fiecare cum poate...diferenta e ca la cuptor daca sunt lasate spre sf, descoperite,se rumenesc putin deasupra(cui ii place aspectul asta ) lucru ce doar pe flacara de la aragaz nu se intampla..logic...in rest ies la fel de bune indiferent cum le coci/fierbi... :blackeye:

#572 Userul este online   Fragola 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 13 February 2018 - 11:29 AM

Multumesc fetelor! :blackeye: Deci le pot incerca in ambele feluri.

#573 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 February 2018 - 12:21 PM

Vezi postareaFragola, la 13 February 2018 - 11:29 AM, a spus:

Multumesc fetelor! :sad3: Deci le pot incerca in ambele feluri.

Sigur ca da! :blackeye:

(Eu personal,avand posibilitatea de a folosi ambele variante,asta si fac :sad4:,de fiecare data eu incep fierberea pe flacara de la aragaz,pana forfotesc ele bine si chiar incep sa scada un pic,ca la inceput se cam umfla ele in pene,apoi incep sa se ''patuleasca'' ,asa ca trebuie tinut cont cand sunt puse in cratita sau ce vas se foloseste sa aiba loc,si dupa ce si-au facut ele damblaua si s-au dat maretze',s-au dat in stamba :71: ,le bag la foc mic la cuptor,tot le mai stropesc cu putin vin sa nu se supere =)) si cum in oala cu sarmale nu se poate amesteca ca se sfarama sarmalutele,sucit scurt de cratita stanga dreapta de cateva ori din cand in gand' )

#574 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 947
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 February 2018 - 07:33 PM

Intrebare: papanasii se pot incalzi?
Adica stiu ca se pot incalzi,de fapt intrebarea este daca sunt la fel de buni daca sunt reincalziti sa zice a doua zi ☺

#575 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 February 2018 - 09:21 PM

Vezi postareaclau_ash, la 14 February 2018 - 07:33 PM, a spus:

Intrebare: papanasii se pot incalzi?
Adica stiu ca se pot incalzi,de fapt intrebarea este daca sunt la fel de buni daca sunt reincalziti sa zice a doua zi ☺

Eu papanasi,ce-i drept,nu am incalzit,dar am reincalzit gogosi si placinte si erau f. bune !

#576 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 June 2019 - 09:25 AM

Aveti vreo reteta incercata de salata de paste rece (paste gen penne, oriecchette ca sa nu fie confuzii la ce ma refer) , de preferat fara carne ?
brain loading....please wait....

#577 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 24 June 2019 - 09:59 AM

Caprese, adica mozzarella, rosii, frunze de busuioc, sare, ulei
fiica dacilor

#578 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 June 2019 - 10:04 AM

Vezi postareabristena, la 24 June 2019 - 09:59 AM, a spus:

Caprese, adica mozzarella, rosii, frunze de busuioc, sare, ulei


Multumesc de idee, am cautat o reteta pe net, am vazut, suna si arata bine.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 24 June 2019 - 10:07 AM

brain loading....please wait....

#579 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 June 2019 - 10:17 AM

Eu fac des paste cu pește, cu sos de smântână sau iaurt gras, fără foc. Folosesc pește afumat (de obicei somon) sau pește din conservă (sardine).
Dacă fac cu somomn afumat atunci pun mărar și nucșoară în sosul de smântână.
Dacă fac cu pește din conservă atunci pun ceapă și cimbru.

Din cele de mai sus poate să lipsească peștele, eventual suplimentezi plantele artomatice.


Am una și fără pește, doar cu semințe, usturoi și o salată de frunze cum îți place ție. Pun în tigaie puțin ulei și prăjesc puțin semințele (eu folosesc un mix de semințe de floarea soarelui cu dovleac, in și susan), cand sunt gata zdrobesc usturoi deasupra și adaug pastele. După ce s-au răcit le ”arunc” într-o salată de frunze (salată verde, spanac, frunze de ceapă) pe care o aromatizez cu busuioc.

#580 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 June 2019 - 11:13 AM

Vezi postareaboni, la 24 June 2019 - 10:17 AM, a spus:

Eu fac des paste cu pește, cu sos de smântână sau iaurt gras, fără foc. Folosesc pește afumat (de obicei somon) sau pește din conservă (sardine).
Dacă fac cu somomn afumat atunci pun mărar și nucșoară în sosul de smântână.
Dacă fac cu pește din conservă atunci pun ceapă și cimbru.

Din cele de mai sus poate să lipsească peștele, eventual suplimentezi plantele artomatice.


Am una și fără pește, doar cu semințe, usturoi și o salată de frunze cum îți place ție. Pun în tigaie puțin ulei și prăjesc puțin semințele (eu folosesc un mix de semințe de floarea soarelui cu dovleac, in și susan), cand sunt gata zdrobesc usturoi deasupra și adaug pastele. După ce s-au răcit le ”arunc” într-o salată de frunze (salată verde, spanac, frunze de ceapă) pe care o aromatizez cu busuioc.


Multumesc Boni, si asta cu seminte suna bine, adica bine pentru ce caut eu.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 24 June 2019 - 11:14 AM

brain loading....please wait....

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi