AJUTOR ! - Intrebari culinare.
#581
Postat 24 June 2019 - 11:45 AM
#584
Postat 24 June 2019 - 03:44 PM
bristena, la 24 June 2019 - 11:45 AM, a spus:
IMG_20190624_113545824.jpg
Cred ca le incerc si eu maine, doar ca am niste paste fundite. Are importanta forma pastei?
#585
Postat 24 June 2019 - 05:56 PM
mino, la 24 June 2019 - 03:44 PM, a spus:
bristena, la 24 June 2019 - 11:45 AM, a spus:
IMG_20190624_113545824.jpg
Cred ca le incerc si eu maine, doar ca am niste paste fundite. Are importanta forma pastei?
Nu, doar sa fie paste scurte (penne, fusilli, farfalle etc), nu lungi... cel putin eu numai asa am facut si vazut
#586
Postat 02 August 2019 - 04:13 PM
Toate marcile din magazine, indiferent ca sunt proaspete sau congelate sunt cu margarina (Linco, Bella, Morarita etc).
Exista si vreunul cu unt?
#587
Postat 02 August 2019 - 05:15 PM
#588
Postat 02 August 2019 - 10:16 PM
Acum depinde și pentru ce îl cauți, nu sînt fan margarină, dar în unele cazuri am folosit foietaj cu margarină, de exemplu la beef Wellington făcut pentru o masă în familie, nu de mare gală, sau la brie en croute, cînd foietajul e doar un ambalaj pentru ceva mult mai savuros.
Am o variantă foarte simplă de imitație de foietaj pe care o folosesc la plăcinte sau sărățele, cred că am mai scris-o undeva pe-aici.
Ingrediente:
150 g brînză Cheddar;
150 g unt (sau grăsime de porc);
600 g făină;
250 ml apă rece;
o linguriță de sare;
(Principiul de bază al preparării aluatului este să se folosească 300 g de materie grasă (fie că e unt, untură sau brînză Cheddar) la 600 g făină și 250 ml apă rece. Deci puteți varia proporțiile între grăsimi, avînd grijă să rămînă un total de 300 g.)
Mod de preparare:
În făina cernută se pun untura sau untul, brînza Cheddar tăiată cubulețe mici, lingurița de sare și apa rece.
Băgăm mîna și începem să fărîmițăm și să frămîntăm totul, să mărunțim brînza și să omogenizăm compoziția. Nu exagerăm cu mărunțirea, e perfect dacă rămîn cîteva bucățele mai mari de brînză. Împachetăm aluatul într-o folie alimentară și îl punem la frigider jumătate de oră. Din aluatul format se iau bucăți și se întind foi de 4-5 mm grosime, pe masa presărată cu puțină făină.
Se poate folosi ca bază sau capac pentru plăcinte cu diverse umpluturi de carne, sau se ung cu ou, se presară chimen, cașcaval, parmezan etc., se taie fîșii și se fac sărățele.
#592
Postat 05 August 2019 - 12:45 PM
Tre sa pui aceeasi cantitate de brinza si unt si dublu de faina.
Cel mai bine dupa parerea mea iese cu brinze care se intind gen philadelphia.
#593
Postat 05 August 2019 - 02:43 PM
Adriana, la 05 August 2019 - 12:45 PM, a spus:
Tre sa pui aceeasi cantitate de brinza si unt si dublu de faina.
Cel mai bine dupa parerea mea iese cu brinze care se intind gen philadelphia.
Daca si tu si Carmella ziceti, o sa incerc acest aluat, mai ales la placinte, tarte.
Dar, dupa capul meu, croissant ca la Paris n-o sa obtin, nu-i asa?
#595
Postat 05 August 2019 - 04:42 PM
bellamama, la 05 August 2019 - 12:29 PM, a spus:
Cred că te sperie foietajul pentru că lumea are talentul să exagereze efortul în bucătărie cînd e vorba mai ales de aluaturi, altfel au impresia că lumea nu ar aprecia rezultatele muncii lor
Aluatul de foietaj începe cu un aluat de apă cu făină foarte, foarte puțin frămîntat, în care împachetezi niște unt și întinzi cu sucitorul în diverse direcții, nu mai ungi nimic pe tot parcursul pregătirii lui, doar că trebuie să-l răcești, într-adevăr. După părerea mea nu ai ce să ratezi și efortul este minim. Cînd o să simți mirosul de unt copt cu faină în bucătărie, o să îți dai seama că merită efortul
#596
Postat 04 September 2019 - 04:43 PM
bellamama, la 05 August 2019 - 12:29 PM, a spus:
Am citit "linge" la final
Bella, ca sa scurtezi efortul, lasa untul peste noapte afara si il intinzi rapid. Iese super si cu osanza.
#597
Postat 30 September 2019 - 10:32 AM
#598
Postat 30 September 2019 - 10:49 AM
N-am auzit niciodata ca champignonii ar fi si altfel decit de crescatorie.
#599
Postat 30 September 2019 - 11:03 AM
#600
Postat 30 September 2019 - 11:38 AM
sau intr-un risotto
sau daca vrei asa puri, cum ziceai inainte la cuptor cu o nuca de unt si brandy