AJUTOR ! - Intrebari culinare.
#63
Postat 10 July 2010 - 10:50 AM
raluca elena, la 09 July 2010 - 08:34 AM, a spus:
Din cîte stiu, practic nici una din speciile de peste consumat curent în România nu are icre toxice. Circula o legenda cum ca icrele de somn nu ar fi bune, dar lipovenii rîd în barba cînd o aud. Desigur, nu toate icrele sînt utilizabile în salata, batute cu ulei, si aici sînt de acord : icrele de somn nu se preteaza la ganul asta de preparatie.
Deci nici o problema cu icrele de macrou.
În orice caz, icrele proaspete trebuiesc date la sare, eventual congelate, si asezonate din belsug cu lamîie la preparare, asta pentru eliminarea eventualilor paraziti.
#65
Postat 11 July 2010 - 10:12 PM
raluca elena, la 09 July 2010 - 05:42 AM, a spus:
Sarna
ii faci sera
...daca ma gandesc bine, mai bine-l cumperi
#66
Postat 12 July 2010 - 09:42 AM
#67
Postat 12 July 2010 - 10:39 AM
#68
Postat 12 July 2010 - 01:29 PM
#69
Postat 12 July 2010 - 01:58 PM
julix_2007, la 12 July 2010 - 01:29 PM, a spus:
Julix, a postat Pisoi cateva modalitati de conservare a maslinelor cu branza (printre altele).
Safu' a deschis un topic cu ceapa marinata, iar pe acolo se gasesc si cateva modalitati de-a marina si branza.
Sper sa-ti fie de folos!
#70
Postat 12 July 2010 - 04:11 PM
alpha, la 12 July 2010 - 10:39 AM, a spus:
Sar'na! Pina mai ieri, cit nu aveam eu acoperis, ploua in draci, acu ca am nu mai ploua, ba mai mult, cred ca trebuie sa racoresc jardiniera ca da in clocot pe terasa
#71
Postat 15 July 2010 - 12:51 PM
Daca aveti idee cum se numesc sa-mi spune-ti pentru a le cauta pe la noi prin ograda romaneasca sau prin curtea Ugariei, nu de alta da erau deliciuuuuuuuu.
#72
Postat 15 July 2010 - 01:27 PM
yoyo, la 15 July 2010 - 12:51 PM, a spus:
Daca aveti idee cum se numesc sa-mi spune-ti pentru a le cauta pe la noi prin ograda romaneasca sau prin curtea Ugariei, nu de alta da erau deliciuuuuuuuu.
Brînza cu nuci sigur venea din Franta, este o specialitate savoyarda.
#73
Postat 15 July 2010 - 08:20 PM
Alexandru, la 15 July 2010 - 01:27 PM, a spus:
yoyo, la 15 July 2010 - 12:51 PM, a spus:
Daca aveti idee cum se numesc sa-mi spune-ti pentru a le cauta pe la noi prin ograda romaneasca sau prin curtea Ugariei, nu de alta da erau deliciuuuuuuuu.
Brînza cu nuci sigur venea din Franta, este o specialitate savoyarda.
Alexandru nu stiu provenienta lor stiu ca in mijlocul formei de floare pe care o avea branza era o hartie pe care scria ceva ce incepea cu R si era verde cu putin alb.......dar, cum nu am tinere de minte de lunga durata pana am ajuns in camera sa notez am uitat .
Cea cu nuca a fost favoritaaaaaaa...un deliciuu si o finetzeeee de gusturi insa nici cea cu piper si mac nu era de lepadat desi branza cu mac era doar invelita in continutul respectiv.
Ce ma dispera e faptul ca nu gasesc imagini pe net cu branzele respective sa pot sa le identific pentru a sti ce anume sa comand si unde.
Merci oricum de numele dat de tine desi nici la asta nu imi da image cu produsul.
#75
Postat 16 July 2010 - 11:08 AM
stella, la 15 July 2010 - 09:04 PM, a spus:
Deja lacul de acumulare din mon bouche a iesit din matca si a inceput salivare numai uitandu-ma la poze .Asta eeeeee (nu asa avea forma cea mancata de mine dar decorul si interiorul erau la fel).
Acum intrebare intrebatoare ...aveti voi idee unde pot gasi astfel de branze, adica supermarketuri din afara tarii sau la anumite magazine de gen.Intreb deoarece la noi nu am vazut nimic de genul si asta pentru ca na la noi nu e ca in tarile europenizate unde exista di taatii.
#76
Postat 16 July 2010 - 02:07 PM
Tocmai ce am primit o punga mare de creveti mici care sunt necongelati..nu au fost never. SI pentru ca sunt maro cred ca nu au fost fierti. Intrebarile mele sunt:
- cat timp pot sa tin crevetii in frigider normal fara sa se strice
- recomandati sa-i fierb si apoi sa-i congelez
- sau sa incep procedeul decorticarea desi la cat de mici sunt cred ca ma apuca toamna tot la capitolul cu curatatul....
Zic de procedeul de decorticarea pentru ca una din fete zicea undeva ca a facut crevetii cu carapacea lor si parca sosul nu a ajuns asa bine la carne.
Va rog sa imi spuneti ce sa fac cu ei nu de alta dar ar fi pacat sa se strice.
#77
Postat 16 July 2010 - 02:29 PM
Cu crevetii as face o salata, perpeliti 1 minut in tigaie.
Nu stiu cit timp au ca sa iti zic cit mai tin, asa ca i-as face repejor. Daca ai garantia ca nu au fost precongelati, ii poti congela, altfel nu te sfatuiesc.
#78
Postat 16 July 2010 - 04:47 PM
yoyo, la 15 July 2010 - 08:20 PM, a spus:
Alexandru, la 15 July 2010 - 01:27 PM, a spus:
yoyo, la 15 July 2010 - 12:51 PM, a spus:
Daca aveti idee cum se numesc sa-mi spune-ti pentru a le cauta pe la noi prin ograda romaneasca sau prin curtea Ugariei, nu de alta da erau deliciuuuuuuuu.
Brînza cu nuci sigur venea din Franta, este o specialitate savoyarda.
Alexandru nu stiu provenienta lor stiu ca in mijlocul formei de floare pe care o avea branza era o hartie pe care scria ceva ce incepea cu R si era verde cu putin alb.......dar, cum nu am tinere de minte de lunga durata pana am ajuns in camera sa notez am uitat .
Cea cu nuca a fost favoritaaaaaaa...un deliciuu si o finetzeeee de gusturi insa nici cea cu piper si mac nu era de lepadat desi branza cu mac era doar invelita in continutul respectiv.
Ce ma dispera e faptul ca nu gasesc imagini pe net cu branzele respective sa pot sa le identific pentru a sti ce anume sa comand si unde.
Merci oricum de numele dat de tine desi nici la asta nu imi da image cu produsul.
Rambol, cumva?
#79
Postat 16 July 2010 - 05:02 PM
yoyo, la 16 July 2010 - 02:07 PM, a spus:
Tocmai ce am primit o punga mare de creveti mici care sunt necongelati..nu au fost never. SI pentru ca sunt maro cred ca nu au fost fierti. Intrebarile mele sunt:
- cat timp pot sa tin crevetii in frigider normal fara sa se strice
- recomandati sa-i fierb si apoi sa-i congelez
- sau sa incep procedeul decorticarea desi la cat de mici sunt cred ca ma apuca toamna tot la capitolul cu curatatul....
Zic de procedeul de decorticarea pentru ca una din fete zicea undeva ca a facut crevetii cu carapacea lor si parca sosul nu a ajuns asa bine la carne.
Va rog sa imi spuneti ce sa fac cu ei nu de alta dar ar fi pacat sa se strice.
Cred ca sînt crevete gri, si s-ar putea sa fie fierte deja
Desfa una si vezi. Daca-s crude (carnea e translucida), trebuiesc oparite un minut, nu mai mult, în apa clocotita sarata. Socoteste 1.5l de apa pentru 500g de crevete.
Servesti cu maioneza. O data fierte, unii le decortica, altii zic ca-s foarte bune asa, cu carapacea. Eu unul le decortic.
#80
Postat 16 July 2010 - 06:28 PM