Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#601 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 30 September 2019 - 12:06 PM

Vezi postareablack_cat, la 30 September 2019 - 10:32 AM, a spus:

Am niste champignons salbatice, nu de crescatorie. Cum sa le gatesc cat mai simplu, fara prea multe ingrediente si condimente in asa fel incat sa se simta preponderent gustul si aroma lor. Grill sau cuptor cu un strop de unt in palarie imi vine acum in minte. Alte sugestii?


Cel mai simplu e cum zici tu, sau innabusiti in tigaie 15 minute cu un strop de ulei sau unt. La sfarsit pus usturoi dupa gust!

#602 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 30 September 2019 - 04:28 PM

Vezi postareamino, la 30 September 2019 - 12:06 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 30 September 2019 - 10:32 AM, a spus:

Am niste champignons salbatice, nu de crescatorie. Cum sa le gatesc cat mai simplu, fara prea multe ingrediente si condimente in asa fel incat sa se simta preponderent gustul si aroma lor. Grill sau cuptor cu un strop de unt in palarie imi vine acum in minte. Alte sugestii?


Cel mai simplu e cum zici tu, sau innabusiti in tigaie 15 minute cu un strop de ulei sau unt. La sfarsit pus usturoi dupa gust!

Cred ca asa fac :crying:
brain loading....please wait....

#603 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 01 October 2019 - 07:38 AM

Vezi postareablack_cat, la 30 September 2019 - 04:28 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 30 September 2019 - 12:06 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 30 September 2019 - 10:32 AM, a spus:

Am niste champignons salbatice, nu de crescatorie. Cum sa le gatesc cat mai simplu, fara prea multe ingrediente si condimente in asa fel incat sa se simta preponderent gustul si aroma lor. Grill sau cuptor cu un strop de unt in palarie imi vine acum in minte. Alte sugestii?


Cel mai simplu e cum zici tu, sau innabusiti in tigaie 15 minute cu un strop de ulei sau unt. La sfarsit pus usturoi dupa gust!

Cred ca asa fac :crying:


Am luat iar azi champignons de la Lidl, ca duminica i-au placut sotuluu si el nu prea mănâncă din astea si i-am innabusit doar cu lingura de ulei sare si la sfarsit usturoi!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2019/post-343-0-82042000-1569908321.jpg


#604 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 October 2019 - 11:34 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 September 2019 - 10:49 AM, a spus:


N-am auzit niciodata ca champignonii ar fi si altfel decit de crescatorie.


Cea mai frumoasa amintire olfactiva si gustativa din copilarie sunt champignoanele culese la bunici din poiana din spatele casei si coapte pe plita sobei cu sare. =))

#605 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 October 2019 - 01:09 PM

da, si noi aveam o babuta care venea la birou si ne vindea champignoanele crescute pe locul unei foste stane de oi. f diferite aroma si consistenta fata de cele din magazin!

#606 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 October 2019 - 02:36 PM

Vezi postareaEataly, la 08 October 2019 - 11:34 AM, a spus:

Cea mai frumoasa amintire olfactiva si gustativa din copilarie sunt champignoanele culese la bunici din poiana din spatele casei pe deal, unde păștea ciurda satului si coapte pe plita sobei cu sare si o bucatică de slănină =))

+1

#607 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 28 November 2019 - 10:01 AM

Ajutor! Vreau să pregătesc un chec „tematic” de ziua României să îl ducă fetița cea mare la școală. Întrebare de baraj, din partea cuiva care a glazurat doar biscuiți și, ocazional, torturi. Pot să pun colorant alimentar de la Dr Oetker într-o glazură de ciocolată albă? Ca să decorez cu albastru, galben și roșu. Ar fi mai bine să folosesc marțipan (tot cu colorant)? Am marțipan din acesta, oare merge?

https://www.ikea.com...zipan-70218779/

Mulțumeeeesc

Aceasta postare a fost editata de Oana Adriana: 28 November 2019 - 10:01 AM


#608 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 November 2019 - 10:43 AM

daca ii mai pui si martipan deasupra nu risti sa devina prea uscat? tine cont ca daca decizi sa colorezi martipanul, e un picut galben si o sa modifice un pic culoarea finala
eu as ramine pe ciocolata alba sau pur si simplu pe o glazura facuta din apa si zahar praf (amestecul ala numit improriu ciocolata alba mie nu-mi place deloc :) )
nu stiu cum sint colorantii de la dr Oetker, praf, pasta, lichid?
tine cont de faptul ca, daca sint lichizi si ii adaugi, o sa subtieze un pic amestecul initial

#609 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 28 November 2019 - 01:38 PM

Cum fac glazura din apa și zahăr praf?
Colorantul e lichid, la tub.

#610 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 28 November 2019 - 01:53 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 28 November 2019 - 01:38 PM, a spus:

Cum fac glazura din apa și zahăr praf?
Colorantul e lichid, la tub.


Din ce stiu eu (am facut o singura data) e cam asa:

Intr-un bol pui 100 g zahar pudra si adaugi 2 linguri de apa fierbinte amestecand energic pana devine o crema lucioasa pe care o poti colora cu colorant. Cu aceasta glazura ungi suprafata de tort sau biscuit sau chrc, depinde ce vrei sa faci!

Eu as testa si o bucățică mica de martipan cu un strop dr colorant sa vad cum iese!

#611 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 28 November 2019 - 02:03 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 28 November 2019 - 10:01 AM, a spus:

Ajutor! Vreau să pregătesc un chec „tematic” de ziua României să îl ducă fetița cea mare la școală. Întrebare de baraj, din partea cuiva care a glazurat doar biscuiți și, ocazional, torturi. Pot să pun colorant alimentar de la Dr Oetker într-o glazură de ciocolată albă? Ca să decorez cu albastru, galben și roșu. Ar fi mai bine să folosesc marțipan (tot cu colorant)? Am marțipan din acesta, oare merge?

https://www.ikea.com...zipan-70218779/

Mulțumeeeesc


Eu m-am jucat un pic cu ciocolata alba pentru torturile de ziua Thaliei. In general trebuie sa iei colorant pentru ciocolata- sunt coloranti gel.
Am incercat cu colorant normal si mi s-a stricat ciocolata.

#612 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 28 November 2019 - 02:26 PM

Mulțumesc! Încerc varianta cu zahăr pudră când ajung acasă, pare mai simplu.

#613 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 28 November 2019 - 09:51 PM

Așa a ieșit până la urmă:

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-2240-0-15105700-1574970359.jpg


Am avut multe sincope în realizare, se vede că fac un tort la 2 ani și glazurez doar biscuiți de Crăciun Imagine postata

Ar fi fost mult mai simplu dacă nu mă chinuiam să colorez glazura. În loc să cumpăr colorant lichid, am luat creioane pentru decor că arată tubul cam la fel și mă miram de ce nu se colorează. Apoi ca să fac albastru am combinat verde cu galben și mă miram de ce nu iese albastru Imagine postata

Ar fi trebuit, deci, să fac o glazură albă simplă cu zahăr și să dau culoarea din bombonele. Problema e că într-o pungă întreagă de M&M, jumătate erau verzi, un sfert albastre și restul maro, galbene și verzi.

Măcar e bun la gust Imagine postata

#614 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 November 2019 - 12:21 AM

bravo

#615 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 29 November 2019 - 08:50 AM

Hai ca a iesit bine in final!

#616 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 November 2019 - 10:33 AM

Eu știu glazura albă din zahăr pudră, zeamă de lămîie și apă. Eu l-aș fi lăsat în forma originală, cu ciocolată frumoasă pe el, și aș fi pus 2 bețe de frigăruie în margini, cu o panglică tricoloră legată de ele.

#617 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 29 November 2019 - 07:10 PM

Vezi postareaCarmella, la 29 November 2019 - 10:33 AM, a spus:

Eu știu glazura albă din zahăr pudră, zeamă de lămîie și apă. Eu l-aș fi lăsat în forma originală, cu ciocolată frumoasă pe el, și aș fi pus 2 bețe de frigăruie în margini, cu o panglică tricoloră legată de ele.


Da, bună idee! (și mai realizabil pentru un antitalent ca mine)

Oricum, nu-i mai înțelege nimeni pe copiii ăștia, anul trecut s-au plâns că nu au prea avut deserturi, decât niște amărâte de gogoși, anul ăsta s-au bătut pe murături, fasole bătută și cârnați Imagine postata

#618 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 29 November 2019 - 09:06 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 29 November 2019 - 07:10 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 29 November 2019 - 10:33 AM, a spus:

Eu știu glazura albă din zahăr pudră, zeamă de lămîie și apă. Eu l-aș fi lăsat în forma originală, cu ciocolată frumoasă pe el, și aș fi pus 2 bețe de frigăruie în margini, cu o panglică tricoloră legată de ele.


Da, bună idee! (și mai realizabil pentru un antitalent ca mine)

Oricum, nu-i mai înțelege nimeni pe copiii ăștia, anul trecut s-au plâns că nu au prea avut deserturi, decât niște amărâte de gogoși, anul ăsta s-au bătut pe murături, fasole bătută și cârnați Imagine postata


:bounce: :crying: :drool:

#619 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 November 2019 - 09:26 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 29 November 2019 - 07:10 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 29 November 2019 - 10:33 AM, a spus:

Eu știu glazura albă din zahăr pudră, zeamă de lămîie și apă. Eu l-aș fi lăsat în forma originală, cu ciocolată frumoasă pe el, și aș fi pus 2 bețe de frigăruie în margini, cu o panglică tricoloră legată de ele.


Da, bună idee! (și mai realizabil pentru un antitalent ca mine)

Oricum, nu-i mai înțelege nimeni pe copiii ăștia, anul trecut s-au plâns că nu au prea avut deserturi, decât niște amărâte de gogoși, anul ăsta s-au bătut pe murături, fasole bătută și cârnați Imagine postata


Simpatici copiii și gusturile lor :crying:

Tot nevoia m-a învățat și pe mine, ornamentul sau scrisul pe torturi nu au fost niciodată pasiunea și talentul meu. I-am făcut o dată feciorului un tort în care am agățat ca pe o sîrmă, cu cîrlige în miniatură, niște cîrpișoare tăiate în formă de pantaloni scurți, tricouri, rochii, pe care am scris cu marker-ul lma :bounce: era în epoca în care nu pozam orice, din păcate, dar a ieșit foarte simpatic.

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi