Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#81 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 July 2010 - 09:03 AM

Vezi postarearaluca elena, la 16 July 2010 - 02:29 PM, a spus:

Eu i-as decortica, as pastra cojile si le-as fierbe, as scadea bine zeama, si as congela in cuburi de gheata. As folosi ulterior, ca sa aromatizez un orez, sau la un sos... ma rog.
Cu crevetii as face o salata, perpeliti 1 minut in tigaie.
Nu stiu cit timp au ca sa iti zic cit mai tin, asa ca i-as face repejor. Daca ai garantia ca nu au fost precongelati, ii poti congela, altfel nu te sfatuiesc.


Astfel pentru ca am fost plecata de cum am primit crevetii nu am avut timp sa ma ocup de ei insa stiu sigur ca au fost luati fresh miercuri seara si pusi intr-o punga lipita....adica nu au contact cu aerul insa nu sunt nici vidati.
O sa fac azi cum spui tu ca sincer ar fi pacat sa nu-i mai pot folosi ;).

Vezi postareaAlexandru, la 16 July 2010 - 04:47 PM, a spus:

[Rambol, cumva?
Imagine postata

Asta eeeeeeee branza! Mii de multumiri pentru cautare si pentru ce ai gasit.:pupic:
Deja am vorbit prin Beljica sa dea un search prin market-urile lor.

Vezi postareaAlexandru, la 16 July 2010 - 05:02 PM, a spus:

Cred ca sînt crevete gri, si s-ar putea sa fie fierte deja
Desfa una si vezi. Daca-s crude (carnea e translucida), trebuiesc oparite un minut, nu mai mult, în apa clocotita sarata. Socoteste 1.5l de apa pentru 500g de crevete.
Servesti cu maioneza. O data fierte, unii le decortica, altii zic ca-s foarte bune asa, cu carapacea. Eu unul le decortic.


Cand ajung acasa pe la 16 le fac poze sa vezi ce soi am :) ca eu aici in Romania am vazut doar de aceea roz, chair si cei de la gheata.Azi va fi ziua crevetilor....un pate, o salta....etc

Vezi postareastella, la 16 July 2010 - 06:28 PM, a spus:

Eu cand ajung prin Normandie, ii mananc cu totul, paine cu unt sarat si crevetii precum "semintele " :-*


Si sunt fierti doar sau putin trasi la tigaie cu unt?

Multumesc tare mult de ajutor :love3:

#82 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 July 2010 - 07:13 PM

Revin cu pozele ca sa vedeti si voi ce am in ograda...ca eu nu ma stiu la soiuri de astea :-*.

Acesta e soiul.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-64-127955952905.jpg

Aici e langa o linguritza sa aveti idee cat de mici sunt:
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-64-127955956237.jpg

Si inca unul decorticat:
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-64-127955959841.jpg

#83 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 20 July 2010 - 08:56 AM

Vezi postareayoyo, la 19 July 2010 - 07:13 PM, a spus:

Revin cu pozele ca sa vedeti si voi ce am in ograda...ca eu nu ma stiu la soiuri de astea :notworthy:.

Acesta e soiul.
Atasament DSC09951 1.jpg

Aici e langa o linguritza sa aveti idee cat de mici sunt:
Atasament DSC09952 1.jpg

Si inca unul decorticat:
Atasament DSC09957_resize.JPG


Deci confirm, este vorba de crevete gri si dupa cum arata decorticate, as zice ca sînt deja fierte.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#84 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 20 July 2010 - 01:52 PM

Dragilor dupa experienta de ieri si anume curatarea a 1,5 kg miny creveti sper ca sa-i pot manca cu la fel de mare pofta azi pentru ca m-au terminat psihic :) si m-au scos din pepeni ca a rezultat doar 200 gr produs finit.

Cica in Maroc curata intr-o ora 1 kg de produs finit...cred ca tanti aia nu vrea nici sa auda de ei dupa ce pleaca acasa...la ce viteza tre sa-i umble mainile 8 ore :) .

O fi facuti cei congelati cu amoniac da macar nu imi omor si ultimii 2 neuroni :).

Am facut supa concentrata a lui Raluca, i-am decorticat, i-am fiert (nu era ieri postarea ta Alexandru asa ca i-am mai pus 1 min in apa clocotinda precum ai zis), am lasat si pentru reteta lui stela si am facut cum ai zis si tu Alex. Urmeaza sa le pun in practica retetele voastre.

:) Multumesc de ajutor.

#85 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 26 July 2010 - 07:48 PM

Luuuuuuuuuuuuume! Luuuume!
Ia priviti:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-128016651897.jpg

Da, este ghimbirul plantat zilele trecute :D
raluca elena

#86 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 July 2010 - 08:10 PM

wooow Raluca! ce repede-a rasarit!
si mai ziceai ca n-ai 28 grade Imagine postata MINIM!

ma duc de-aici, sa nu-i fie de deochi
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#87 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 26 July 2010 - 08:49 PM

Sint incintata, acu mai ramine de vazut ce pot sa fac cu el :D
raluca elena

#88 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 03 August 2010 - 08:35 AM

Orice se poate face cu ghimbir! Inclusiv turta dulce! sa-ti traiasca si sa-ti creasca! Spor!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#89 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 25 September 2010 - 03:50 PM

Ooooh, si cand ma gandeam ca am rezolvat-o...
Uneori ma apuca rau dorul de bucate romanesti! Mai nou de chiftele cu sos , mancarica de pui sau ficatei cu ceapa... Pentru astea imi trebuia ienibahar. :P
M-am dus la supermarket si primul lucru pe care am pus mana a fost Ginepro (Ienupar). Semana un pic cu ienibaharul insa nu am putut sa-l miros. Acuma nush ce sa fac cu ginepro :(
Deci daca stiti ceva retete cu boabe de ienupar, sa-mi spuneti si mie.
Multumesc!

#90 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2010 - 04:23 PM

Prima idee care imi vine e la marinat fripturi.

#91 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 25 September 2010 - 04:49 PM

Multumesc, Adriana!

Acuma rontai un bob de ienupar... auzi, dupa gustul meu, eu as spune ca merge si la sosurile mele :(
Ar mai merge si la tocaturi... as aroma hamburgheri cu ienupar. Si fripturile le-as aroma. Mmmm, e bun! :(

Da` cum se spune la ienibahar in italiana? :P

#92 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 25 September 2010 - 05:00 PM

Am gasit... i se spune pimento. Insa eu nu-mi amintesc sa fi vazut prin supermarket...

#93 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 September 2010 - 05:41 PM

in engleza ii zice allspices , ienibahar ,Poivre de Jamaique, tout-épice, quatre épices Pepe di Giamaica Piment, Nelkenpfeffer, Jamaikapfeffer, Neugewürz, Englisches Gewürz, Viergewürz, Wunderpfeffer, Gewürzkorn szegfubor

http://www.google.ch...iw=1920&bih=965

#94 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2010 - 02:51 PM

Are cineva piatra refractara pentru cuptor(gatit).Daca da, merita?
Va multumesc.

#95 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 September 2010 - 08:29 PM

Vezi postareaEataly, la 28 September 2010 - 02:51 PM, a spus:

Are cineva piatra refractara pentru cuptor(gatit).Daca da, merita?
Va multumesc.

Daca nu vrei ceva fitzos ca aspect,o bucata de granit face treaba perfecta!
Eu am una slefuita fin,e de fapt pentru pus pe jos...sau sus :thumleft: ,si sînt extrem de multumita.

Uite-o aici : http://artaculinara....-tarte-flambee/
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#96 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 September 2010 - 08:39 PM

Vezi postareaMaya, la 28 September 2010 - 08:29 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 28 September 2010 - 02:51 PM, a spus:

Are cineva piatra refractara pentru cuptor(gatit).Daca da, merita?
Va multumesc.

Daca nu vrei ceva fitzos ca aspect,o bucata de granit face treaba perfecta!
Eu am una slefuita fin,e de fapt pentru pus pe jos...sau sus Imagine postata ,si sînt extrem de multumita.

Uite-o aici : http://artaculinara....-tarte-flambee/



Piatra refractara are 2,3 kg.
Placa de granit cat are ?E greu ?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#97 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 28 September 2010 - 08:52 PM

Vezi postareaEataly, la 28 September 2010 - 02:51 PM, a spus:

Are cineva piatra refractara pentru cuptor(gatit).Daca da, merita?
Va multumesc.


Am eu una, speciala pentru pizza.
Cînd se pateaza, nu mai scoti urmele decît cu dalta. :thumleft:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#98 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 September 2010 - 08:57 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 September 2010 - 08:39 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 28 September 2010 - 08:29 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 28 September 2010 - 02:51 PM, a spus:

Are cineva piatra refractara pentru cuptor(gatit).Daca da, merita?
Va multumesc.

Daca nu vrei ceva fitzos ca aspect,o bucata de granit face treaba perfecta!
Eu am una slefuita fin,e de fapt pentru pus pe jos...sau sus Imagine postata ,si sînt extrem de multumita.

Uite-o aici : http://artaculinara....-tarte-flambee/



Piatra refractara are 2,3 kg.
Placa de granit cat are ?E greu ?


A mea placa are 2,5 kg . Granitul este greu.O parte este slefuita fin ca oglinda,iar cealalta parte este poroasa.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#99 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 September 2010 - 09:02 PM

Vezi postareaAlexandru, la 28 September 2010 - 08:52 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 28 September 2010 - 02:51 PM, a spus:

Are cineva piatra refractara pentru cuptor(gatit).Daca da, merita?
Va multumesc.


Am eu una, speciala pentru pizza.
Cînd se pateaza, nu mai scoti urmele decît cu dalta. :thumleft:

Orice piatra se pateaza cu timpul.Chiar si aia de granit pe partea slefuita oglinda,daca se pateaza...se pateaza,dar asta nu influenteaza cu nimic aroma :tongue3: ,e vorba doar de aspect :violent6:

E adevarat ca aia de culoarea aia bej din linkul lui Lili,se face ca naiba.Dar cum ziceam,asta nu are importanta :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#100 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2010 - 10:30 PM

A mea cintareste 6 kg, e 40x30cm, eu o tin permanent pe fundul cuptorului, se murdareste imediat si cum zice mon cher numai ies in veci petele de pe ea. Cel mai mult si mai mult o folosesc dupa ce am terminat ceva de copt din categoria tartelor sau a unor chestii care deasupra s-au copt bine mi se pare ca fundul n-ar fi bine copt, sting cuptorul, las usa deschisa si pun tava pe piatra, in felul asta, de la caldura emanata de piatra se coace bine tot.
Stefano a cumparat-o la Castorama, cu siguranta sotul tau o gaseste prin vreun depozit si i-o poate taia de dimensiunea pe care o vrea pentru putini bani.
Initial e curata
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-12857056793.jpg
Dupa prima utilizare adio
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-128570577573.jpg
Am folosit-o de citeva ori ca sa termin de copt piinea pe ea.
Pizza nu fac pe ea pentru ca am fornetto Ferrari care e mai mult decit splendid pentru asta.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-128570579523.jpg
Cea din poza ta e asa de frumoasa, uita-te la ale mele ca sa vezi cum devine :pupic:

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi