Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#161 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 October 2011 - 09:36 AM

Maria ,

Vezi ca am editat si am adaugat la sos si cele 2 linguri de smantana de care am uitat .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#162 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 October 2011 - 11:24 AM

Mersi Piscotel!

#163 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 October 2011 - 04:02 PM

Maria, uite explicat perfect de Carmella si cu imagini:
http://artaculinara...._0

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#164 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 November 2011 - 08:47 PM

Asa deci,si prin urmare.Tre' sa fac un tort de dat, cu banana si vreau sa pun bucatile de banane pe crema atunci cand voi unge foile.Stiti vreun secret cum sa le fac sa nu se innegreasca pana a doua zi?
M-am gandit sa le stropesc cu suc de lamaie,metoda merelor,dar nu stiu daca e buna metoda.Mi-e frica sa devina tortul acru pana cand va trebui mancat. :floare:

#165 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 November 2011 - 10:28 PM

....nu stiu dar as incerca sa tai felii si sa le dau repede prin ciocolata topita, eventual "stropite" cu ceva alune zdrobite
pe un site italienesc am vazut ca facea segmente de banane date prin ciocolata si presarate cu ...arahide sarate :Demon:

http://arabafelicein...a.blogspot.com/ /banana pops al ciocolatoe arachidi salate :floare:

#166 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 November 2011 - 09:13 AM

Vezi postareaEllani, la 16 November 2011 - 08:47 PM, a spus:

Asa deci,si prin urmare.Tre' sa fac un tort de dat, cu banana si vreau sa pun bucatile de banane pe crema atunci cand voi unge foile.Stiti vreun secret cum sa le fac sa nu se innegreasca pana a doua zi?
M-am gandit sa le stropesc cu suc de lamaie,metoda merelor,dar nu stiu daca e buna metoda.Mi-e frica sa devina tortul acru pana cand va trebui mancat. :biggrin:

Draga Ella' eu din criza de timp am facut un tort diplomat de ziua lui bub' si neavand timp de ornat ,l-am ornat cu fructe bobite de strugure si felii de portocale si piersici,ca sa nu se oxideze fructele le-am dat rapid cu tort gelle incolor pliculete de la dr. oetker ,in felul asta ele sunt sigilate intr-o pelicula fina de gelatina si nu mai oxideaza...

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13215139287472.jpg

Asa era tortul...

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13215139630427.jpg

Si fructele...Asta a doua zi ca-l facusem de cu seara...

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13215139495391.jpg

Nu stiu daca ti-am fost de ajutor ... =))

#167 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 November 2011 - 09:15 AM

Tort gelle e un pliculet mic ,ca cel de zahar vanilat si costa putin cam 1 ron se gaseste peste tot se dizolva conform instructiunilor de pe plic cu o cana de apa calda... :biggrin:

#168 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 17 November 2011 - 10:25 PM

Stella,multumesc de idee si link :floare: ,m-am uitat pe site si-am gasit la sectiunea de ciocolatoase,desi nu stiu italiana.E idee buna pentru decorat(ceea ce mie mi-a scapat,ca nu stiu de ce nu m-am gandit la decor deloc) ,dar nu stiu cum ar iesi daca sa le pun si intre foi,mai ales ca ma gandeam la o crema alba.

Geany,multumesc si tie :floare: Stiu ca va suna ciudat,dar am mari dubii c-as gasi asa ceva aici (nu sunt in RO)
In schimb ,mi-ai dat ideea ca poate sa dau bucatelele prin ceva solutie slaba de galtina. :scratch:

Daca mai aveti si alte variante,eu le astept,pentru ca am luat-o din timp cu intrebatul.

#169 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 22 November 2011 - 09:43 PM

intrebare: se poate folosi reziduul de drojdie ramas de la facutul berii la un aluat dospit? daca da, cum se procedeaza?
fiica dacilor

#170 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 25 November 2011 - 09:53 PM

Buna seara si bine v-am regasit! :tongue3:
Tre' sa fac un tort de post.
Ma gandeam sa fac un blat de negresa, sa-l umplu cu o crema, dulceata, budinca, capsuni (congelate) si sa-l acopar (decorez) cu o crema de ciocolata amaruie.
Asadar, dilemele sunt urmatoare:
1. Care ar fi cantitatile pentru un blat de negresa facut intr-o tortiera normala (24 cm)?
2. Cu ce as putea sa umplu tortul? Crema? Dulceata? Ce as putea face cu capsunile?
3. Cum sa fac o crema de ciocolata amaruie, fluida cu care sa imbrac tortul?

Situatia e cu caracter urgent. :blink: Va multumesc!

#171 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 25 November 2011 - 10:34 PM

Oare sa fac o crema... frisca Hulala cu capsuni? Cine ma invata cum se face?
Crema genache as putea sa o fac cu Hulala.

Doamne, al'data eram mai inspirata. Am uitat tot! :tongue3:

#172 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2011 - 11:17 PM

Cri Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13222547738872.gif
Un aluat "normal" de negresa daca il ai merge intr-o forma de 24, fa mai intii unul si daca ti se pare prea mic faci doua si apoi le tai frumos si iti tii discurile care sunt taiate bine si egale.
Pentru umplut nu stiu ce crema se poate adapta de post dar fiind negresa deja cu ciocolata in ea cred ca un strat de dulceata e bine venit, eventual daca ai una gen de visine, un pic acruta, nu dulce tare, ca sa contrasteze cu dulceata negresei, si peste ea asezi capsunile taiate subtire in felii.
Ca sa acoperi tortul poti topi ciocolata amaruie si ii pui un pic de unt si ulei sau faci o ganasce cu putina smintina.

#173 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 26 November 2011 - 04:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 November 2011 - 11:17 PM, a spus:

Cri Atasament securedownload.gif
Un aluat "normal" de negresa daca il ai merge intr-o forma de 24, fa mai intii unul si daca ti se pare prea mic faci doua si apoi le tai frumos si iti tii discurile care sunt taiate bine si egale.
Pentru umplut nu stiu ce crema se poate adapta de post dar fiind negresa deja cu ciocolata in ea cred ca un strat de dulceata e bine venit, eventual daca ai una gen de visine, un pic acruta, nu dulce tare, ca sa contrasteze cu dulceata negresei, si peste ea asezi capsunile taiate subtire in felii.
Ca sa acoperi tortul poti topi ciocolata amaruie si ii pui un pic de unt si ulei sau faci o ganasce cu putina smintina.


Multumesc Adriana! =))
Dar as putea sa cumpar un borcan de ciocolata Valsoia, vegetale si sa o folosesc pe post de crema, apoi decorez cu capsuni =))

Oare capsunile trebuie sa le decongelez inainte de a le folosi??

Mai am o idee!!!! budinca de vanilie si capsuni, pe post de crema! Ce zici??? Sau budinca de ciocolata?

Am editat pentru ca am scris incorect :beer2:

#174 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 November 2011 - 06:34 PM

pai la crema merge ce iti place, ori crema ori budinca
capsunile daca le pui congelate o sa lase apa daca nu e o problema le poti pune daca nu tre sa le scongelezi, sa le usuci un pic de apa si sa le tai

#175 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 26 November 2011 - 11:06 PM

Post ortodox ori catolic? Daca-i ortodox n-ai voie oua, lapte, smantana, unt, frisca, gelatina, etc ai voie doar chestii de origine vegetala. :)

#176 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2011 - 11:12 AM

Post ortodox =))
Hai cu Doamne-ajuta! Ma apuc de blat. =))

#177 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2011 - 11:20 AM

Stie careva daca se poate face genache cu frisca lichida hulala (vegetala)?
Adriana, stii o ciocolata fondente buna la topit?
Multumesc!

#178 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 November 2011 - 11:47 AM

In principiu cred ca se poate face, eu n-am folosit-o niciodata.
Eu de regula folosesc Lindt la ganasche si la prajituri, am cea mai mare incredere in ea =))

#179 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 November 2011 - 11:59 AM

Cristina, bine ca te-ai intors intreaga si nevatamata =)) !
Succes cu tortu'!
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-100-13223879414635.gif

#180 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 November 2011 - 12:58 PM

Vezi postareabristena, la 22 November 2011 - 09:43 PM, a spus:

intrebare: se poate folosi reziduul de drojdie ramas de la facutul berii la un aluat dospit? daca da, cum se procedeaza?


Cred ca da! Doar e...drojdie de bere, nu? Incearca s-o faci turtite cu faina si s-o usuci.Bunica mea facea asa cu drojdia de vin.Apoi o hidrata si-o folosea la aluaturi.Avea un usor iz de vin...dar...
Merita sa incerci!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi