Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#181 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 27 November 2011 - 04:55 PM

Vezi postareazoazorel, la 27 November 2011 - 12:58 PM, a spus:

Cred ca da! Doar e...drojdie de bere, nu? Incearca s-o faci turtite cu faina si s-o usuci.Bunica mea facea asa cu drojdia de vin.Apoi o hidrata si-o folosea la aluaturi.Avea un usor iz de vin...dar...Merita sa incerci!


tizo, multumesc, :pupic:
daca am chef incerc in seara asta, eu ma gandeam s-o folosesc asa, in stare lichida...hmm...o sa fac experiente si asa si asa
sa vad ce rezultate obtin
fiica dacilor

#182 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 November 2011 - 05:03 PM

Vezi postareabristena, la 27 November 2011 - 04:55 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 27 November 2011 - 12:58 PM, a spus:

Cred ca da! Doar e...drojdie de bere, nu? Incearca s-o faci turtite cu faina si s-o usuci.Bunica mea facea asa cu drojdia de vin.Apoi o hidrata si-o folosea la aluaturi.Avea un usor iz de vin...dar...Merita sa incerci!


tizo, multumesc, Imagine postata
daca am chef incerc in seara asta, eu ma gandeam s-o folosesc asa, in stare lichida...hmm...o sa fac experiente si asa si asa
sa vad ce rezultate obtin


Tizo? 'ai sa te Imagine postata
Incearca si sa zici rezultatul! Cred ca merge si lichid, dar asa se pun in saculet de panza si se pot pastra mai mult timp! Incearca! Oricum aruncai, asa, o mana de faina...
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#183 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2011 - 07:56 PM

Buna seara! ;)
Pana la urma am facut un tort Sacher 100% vegetal!
Blat ca la "Tort de ciocolata fara oua" cu lapte de soia, dulceata de caise si glazura de ciocolata (100 ml de cafea,200g de zahar si 200g de ciocolata amaruie).
Glazura de ciocolata o iesit cam moale, nush de ce, iar blatul nu prea o crescut... nush de ce.
Dar a placut! ;)
Va multumesc pentru ajutor! :((

#184 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2011 - 07:59 PM

Vezi postareamoatza, la 27 November 2011 - 11:59 AM, a spus:

Cristina, bine ca te-ai intors intreaga si nevatamata ;) !
Succes cu tortu'!
Atasament pupici.gif


Motzulica, draga mea! :((

#185 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 November 2011 - 10:51 PM

Vezi postareaCristinica, la 29 November 2011 - 07:56 PM, a spus:

Buna seara! :)
Pana la urma am facut un tort Sacher 100% vegetal!
Blat ca la "Tort de ciocolata fara oua" cu lapte de soia, dulceata de caise si glazura de ciocolata (100 ml de cafea,200g de zahar si 200g de ciocolata amaruie).
Glazura de ciocolata o iesit cam moale, nush de ce, iar blatul nu prea o crescut... nush de ce.
Dar a placut! :D
Va multumesc pentru ajutor! :lol:

Bine ca a fost bine, la glazura mi se pare cam prea mult lichid pentru cantitatea aceea de ciocolata, adica cafeaua.

#186 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2011 - 05:44 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 November 2011 - 10:51 PM, a spus:

Vezi postareaCristinica, la 29 November 2011 - 07:56 PM, a spus:

Buna seara! :hungry:
Pana la urma am facut un tort Sacher 100% vegetal!
Blat ca la "Tort de ciocolata fara oua" cu lapte de soia, dulceata de caise si glazura de ciocolata (100 ml de cafea,200g de zahar si 200g de ciocolata amaruie).
Glazura de ciocolata o iesit cam moale, nush de ce, iar blatul nu prea o crescut... nush de ce.
Dar a placut! :)
Va multumesc pentru ajutor! :headbang:

Bine ca a fost bine, la glazura mi se pare cam prea mult lichid pentru cantitatea aceea de ciocolata, adica cafeaua.


Reteta am luat-o de pe Giallozzzzzz... stii tu care :)

#187 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 30 November 2011 - 07:06 PM

Hai sa va intreb si eu ceva. Da promiteti ca nu radeti,da? Am mers si eu la supermarketu relativ nou din sat si am luat si eu ca taranul niste branza. Fara sa stiu ce e de fapt,crezand ca e branza. Cand colo ce sa vezi de fapt? E o chestie puturoasa care mai e si mucegaita! :notworthy: Si cica e nobil! Pai buna mea, Dumnezeu s-o odihneasca o dadea la porci un doi. Si eu am dat cativa banuti pe ea. Acu intrebarea e: sa nu mor tampa, imi spuneti si mie cum ar putea cineva inghiti dihania asta? Pe eticheta scrie CAMEMBERT . Poate stiti voi o reteta si se va transforma ca si ratusca in lebada, in ceva delicios. Merci frumos, cu anticipatie si va rog sa iertati ignoranta. O mai tin 2 zile si ii fac vant daca nu gasesc o reteta pentru ea.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#188 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2011 - 07:14 PM

Pai daca nu vrei s-o maninci asa natur ai putea face Tartiflette

http://artaculinara....hl__tartiflette

#189 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 30 November 2011 - 07:15 PM

Vezi postareagloxinia, la 30 November 2011 - 07:06 PM, a spus:

Hai sa va intreb si eu ceva. Da promiteti ca nu radeti,da? Am mers si eu la supermarketu relativ nou din sat si am luat si eu ca taranul niste branza. Fara sa stiu ce e de fapt,crezand ca e branza. Cand colo ce sa vezi de fapt? E o chestie puturoasa care mai e si mucegaita! :notworthy: Si cica e nobil! Pai buna mea, Dumnezeu s-o odihneasca o dadea la porci un doi. Si eu am dat cativa banuti pe ea. Acu intrebarea e: sa nu mor tampa, imi spuneti si mie cum ar putea cineva inghiti dihania asta? Pe eticheta scrie CAMEMBERT . Poate stiti voi o reteta si se va transforma ca si ratusca in lebada, in ceva delicios. Merci frumos, cu anticipatie si va rog sa iertati ignoranta. O mai tin 2 zile si ii fac vant daca nu gasesc o reteta pentru ea.

In francia, haleam dracie de asta taiata bucati relativ mici, cu un pic de paine si-o boaba de strugure alaturi. Cam asa se halesc branzeturile nobile.
Dar poti incerca cu rosii, ardei sau castraveti. Oricum, cam simpla se consuma. Eventual incalzita. Stiu ca se fac si ceva sosuri, dar n-am incercat niciodata.
Cand vrei s-o arunci, da de stire, ca sa stau sub geam! :tongue3:

#190 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 November 2011 - 07:25 PM

Vezi postareagloxinia, la 30 November 2011 - 07:06 PM, a spus:

Hai sa va intreb si eu ceva. Da promiteti ca nu radeti,da? Am mers si eu la supermarketu relativ nou din sat si am luat si eu ca taranul niste branza. Fara sa stiu ce e de fapt,crezand ca e branza. Cand colo ce sa vezi de fapt? E o chestie puturoasa care mai e si mucegaita! :notworthy: Si cica e nobil! Pai buna mea, Dumnezeu s-o odihneasca o dadea la porci un doi. Si eu am dat cativa banuti pe ea. Acu intrebarea e: sa nu mor tampa, imi spuneti si mie cum ar putea cineva inghiti dihania asta? Pe eticheta scrie CAMEMBERT . Poate stiti voi o reteta si se va transforma ca si ratusca in lebada, in ceva delicios. Merci frumos, cu anticipatie si va rog sa iertati ignoranta. O mai tin 2 zile si ii fac vant daca nu gasesc o reteta pentru ea.



eu as face o mamaliga moale si buna as turna-o peste branza bucatita si curatita de coaja (curatita asa, ca sa nu iti fie cah! de mucegaiul ala; coaja o dai unui cunoscator :tongue3: )
astepti 5 minute sa se racoreasca mamaliga si apoi treci la atac cu furculita :lol:
Bafta si sa ne zici cum a fost!

#191 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 30 November 2011 - 07:31 PM

Merci pentru promptitudine. Deci o gramada de ciudati sunt in lumea asta daca branza asta se manca goala :notworthy: :tongue3:
Daca ati merge la tzara ati vedea ca taranu nostru o arunca daca prinde mucegai, oricat de nobil ar fi el :lol:
O sa ii mai dau o sansa, cu niste struguri. Nu cred ca ma risc sa stic mamaliga cu ea :lol:) Prefer branza clasica de burduf si smantana =))
Merciii!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#192 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 November 2011 - 10:20 PM

Vezi postareagloxinia, la 30 November 2011 - 07:06 PM, a spus:

Poate stiti voi o reteta si se va transforma ca si ratusca in lebada, in ceva delicios.



Acorda-i o sansa, merita :notworthy: taie feliute micute si maninc-o asa cum e, cu ceva fructe, struguri, pere... o sa devii dependenta

#193 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 December 2011 - 12:25 AM

Vezi postareagloxinia, la 30 November 2011 - 07:31 PM, a spus:

Merci pentru promptitudine. Deci o gramada de ciudati sunt in lumea asta daca branza asta se manca goala :notworthy: :D
Daca ati merge la tzara ati vedea ca taranu nostru o arunca daca prinde mucegai, oricat de nobil ar fi el :D
O sa ii mai dau o sansa, cu niste struguri. Nu cred ca ma risc sa stic mamaliga cu ea :D) Prefer branza clasica de burduf si smantana ;)
Merciii!


Si eu fac parte dintre ciudatii care asteapta sub fereastra sa prinda Camembertul aruncat de tine.

Fiica-mea mi-a spus ca face un fel de "fondue" din rotite mici de Camemebert intepate cu furculita la partea superioara si date la cuptorul cu microunde pe putere medie-mica. Apoi cu bucatele de paine toastate si struguri intinde in tochitura.
Mie mi se pare insa o barbarie sa piarda prin incalzire vre-o molecula din divina puturoshenie :D


http://blog.hotelclu...stinky-cheeses/


Cel mai frecvent imi cumpar Limburger si autohtonul Nasal de care sunt iremediabil adict.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#194 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 December 2011 - 10:15 AM

Vezi postareagloxinia, la 30 November 2011 - 07:06 PM, a spus:

Hai sa va intreb si eu ceva. Da promiteti ca nu radeti,da? Am mers si eu la supermarketu relativ nou din sat si am luat si eu ca taranul niste branza. Fara sa stiu ce e de fapt,crezand ca e branza. Cand colo ce sa vezi de fapt? E o chestie puturoasa care mai e si mucegaita! :notworthy: Si cica e nobil! Pai buna mea, Dumnezeu s-o odihneasca o dadea la porci un doi. Si eu am dat cativa banuti pe ea. Acu intrebarea e: sa nu mor tampa, imi spuneti si mie cum ar putea cineva inghiti dihania asta? Pe eticheta scrie CAMEMBERT . Poate stiti voi o reteta si se va transforma ca si ratusca in lebada, in ceva delicios. Merci frumos, cu anticipatie si va rog sa iertati ignoranta. O mai tin 2 zile si ii fac vant daca nu gasesc o reteta pentru ea.

Ha ha ! Draga Gloxy chiar zilele trecute vb. cu fetele la han ca am dat nas in nas cu camembertul

Poza de pe net ...

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-405-13227268713794.jpg

Si inca una...

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-405-1322726890449.jpg

Faza e nici eu nu am mancat daia habar n-am cum ar fi dar daca spui ca e inputzacioasa rau nu cred ca mi-ar place nici mie .

Pozele sunt luate de pe net si spune ca se poate face pe gratar,sau baga in cuptor chiar in cutiuta ei de lemn sau invelita in folie de aluminiu,poate asa filanta o fi chiar buna ma gandesc,una are deasupra ceapa caramelizata ,se serveste alaturi de fructe, struguri (dar poate merge si pere sau nuci ma gandesc,sau dulceata de merisoare,afine (oare dulceata de ceapa ?!)eu zic sa nu o arunci si sa incerci totusi pe oleaca de mamaliguta macar vezi daca-ti place ...sau pizza quatro formaggi (4 tipuri de branza)pui niste mozza ,si cascaval ,in felul asta poate ii mai tai din elan'' si poate o fi chiar buna ma gandesc ...
Cum am zis eu habar n-am ,n-am mancat si coincideanta era ca eram chiar curioasa,abea astept sa-mi spui ce ai facut cu ea... :D

#195 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 December 2011 - 12:21 PM

eu o ador, o mananc fara boaba fara nimic si mananc toata rotita fara sa clipesc daca imi pun in cap. s-a mai intamplat :notworthy:

#196 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2011 - 04:44 PM

Gloxi, da' n-ai mai gustat pana acuma Camembert? ce se gaseste la noi nici nu e prea puturos. de care a fost? eu am facut pane ultima data si a fost mi-nu-nat!
daca nu suporti miresmele astea, sa nu incerci niciodata nasal. e cea mai puturoasa branza pe care am mancat-o vreodata, dar f buna!

#197 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 03 December 2011 - 10:10 PM

Vezi postareamoatza, la 02 December 2011 - 04:44 PM, a spus:

Gloxi, da' n-ai mai gustat pana acuma Camembert? ce se gaseste la noi nici nu e prea puturos. de care a fost? eu am facut pane ultima data si a fost mi-nu-nat!
daca nu suporti miresmele astea, sa nu incerci niciodata nasal. e cea mai puturoasa branza pe care am mancat-o vreodata, dar f buna!


Oooo Nasal!!! Vorbesti de lucruri sfinte! Bine ca am stomacul capsat ca altfel as manca singura o cutie intreaga!! :occasion14:

#198 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 December 2011 - 12:00 AM

Vezi postareagloxinia, la 30 November 2011 - 07:06 PM, a spus:

Acu intrebarea e: sa nu mor tampa, imi spuneti si mie cum ar putea cineva inghiti dihania asta? Pe eticheta scrie CAMEMBERT . Poate stiti voi o reteta si se va transforma ca si ratusca in lebada, in ceva delicios. Merci frumos, cu anticipatie si va rog sa iertati ignoranta. O mai tin 2 zile si ii fac vant daca nu gasesc o reteta pentru ea.


La Camembert nu ma bag,ca nici mie nu-mi place tot din cauza mirosului,dar in cazul in care totusi vrei sa prietenesti cu genurile astea de branza,poate incerci cu un brie,ala are mai putin miros sau chiar deloc,dar contine si mucegai din ala alb.Iar topit pe niste bucati de mamaliga...mmmm.
Nu tin minte daca a fost Camemebert ce-am avut o data sau nu(ca de-atunci mi-e cam frica sa cumpar astfel de branzeturi daca tot nu le pricep),dar la fel de mirositor,si ca sa nu-l arunc,am umplut niste ciuperci si-am dat la cuptor.N-a fost rau si nici miros n-avea.

#199 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 12:59 PM

Spuneti-mi si mie va rog frumos daca se poate face crema ganache din frisca vegetala.
Care e proportia frisca ciocolata? Tot 1:1?

#200 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 December 2011 - 01:30 PM

Eu am facut mereu.
Am procedat la fel ca la frisca normala.

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi