Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#241 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 February 2012 - 12:32 AM

Vezi postareaAngel, la 03 February 2012 - 05:33 AM, a spus:

fasole verde la abur cu usturoi pisat si frecat cu ulei de masline pe ea
legume la cuptor (dovleac, ceapa, varzuci, dupa gusturi)
salata de varza sau alta salata dupa preferinta
eu cu astea servesc, rar cu cartof (doar la cerere)

Legumele la cuptor necesita ceva condimente, mirosenii sau proceduri speciale de preparare? Sau doar tai dovleacul (te referi la cel portocaliu?), cepele, varzuci (varza Bruxelle nu?) intr-o tava si presupun stropesc cu ulei de masline?

Ideea e ca am 2 musafiri tare mofturosi de fire. Nu tu fructe, nu tu chestii neincercate - mergand pe principiul "Nu-mi place dar, nici macar n-au incercat vreodata :violent6: ".
Si am zis ca vreau sa prepar ceva ce n-au mai mancat si cat de cat sa ma incadrez in lista de mofturi. Ziceam de cartofi in ideea in care ei mananca totul cu cartofi....m-am saturat eu de cat i-am auzit ca mananca cartofi :scratch:

Vezi postareaAlexandru, la 03 February 2012 - 03:05 PM, a spus:

Ciuperci sotate, arpagic glasat, gulii rosii glasate.
Sau poti sa faci un amestec de legume de iarna glasate, gulie, morcov, pastîrnac, telina.
Mai poti face un piureu de castane, sau de conopida.


Poti te rog sa detaliezi fiecare exemplu in parte. Suna asa bine toate.

Stiti, imi vine sa ma pup toata ca m-am inscris in cele 2 forum-uri. Mi-am cultivat
papilele in schimb altii (adica ce-i ce stiu spune doar "nu-mi place")au ramas doar la zama de colompiri (supa de cartofi) si etc......

Multumesc voua dragi prieteni pentru tot ceea ce mi-ati aratat, spus. :tongue3:

#242 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 04 February 2012 - 05:16 AM

Vezi postareayoyo, la 03 February 2012 - 02:36 AM, a spus:

Dati-mi va rog idee de garnitura pentru un muschiulet: exclus cartofii.


Incearca o caponata la cuptor. :violent6:
http://artaculinara....nata-la-cuptor/
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#243 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 04 February 2012 - 08:43 AM

eu doar stropesc cu ulei de masline si un pic de sea salt. atat. sin usturoi si ce ramane pe fundul tavii la carne si la legume fac sos si folosesc (asta in care nu am musafiri multi si fac sos instant) ....
daca raman legume coapte le amestec cu cuscus si pui si fac salata a doua zi....

si mie imi place cum suna ce a zis Alexandu. eu ciuperci sotate numesc ciupercile pus ein tigaie pana isi lasa apa cu ce condimente imi vine si atat. astept sa vad cum le face el.
nu am pretentiosi si cand am musafiri nu am auzit sa se planga vreunul :)

#244 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 February 2012 - 10:39 AM

Nici la mine nu s-a plans pana acum lumea.
Sunt curioasa daca o sa o faca :) dar, putin imi pasa.

#245 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 04 February 2012 - 01:01 PM

Glasajul este o operatie simpla : cureti legumele, le tai (daca e cazul) în bucati egale, de marimea unei îmbucaturi.
Arpagicul si castanele, doar le cureti.

Petru gulii, morcov, arpagic, telina (radacina sau ramuri), le rumenesti usor cu unt si un praf de sare, adaugi doua prafuri de zahar, acoperi cu zgîrcenie totul cu apa sau zeama de care ai, pasare, legume, nu conteaza, poate sa fie facuta si din cuburi.
Mai poti adauga o ramura de cimbru, una de rozmarin, eventual o foaie de dafin. Desigur, ai grija la sfîrsit sa le arunci.
Tai un cerc de diametrul cratitei, din hîrtie pergament în care ai facut o gaura cît unghia degetului mic la mijloc, si îl asterni peste legume, în contact cu lichidul.
Cînd s-a evaporat cea mai mare parte din lichid si nu mai ramîn decît doua trei linguri din el, de consistenta aproape siropoasa, opresti focul. Legumele au capatatat un aspect stralucitor si sînt gata pentru degustare, de îndata ce ai rectificat asezonarea (sare, piper)

Mai poti glasa dupa aceeasi metoda andive, varza de bruxelles (atentie, nu mai mult de 5-6 minute de fierbere, dupa care scoti varza si lasi sosul sa scada), fenicul.

Ciupercile se glaseaza la fel, doar ca înlocuiesti zaharul cu o lingura de zeama de lamîie. Poti glasa împreuna ciuperci si arpagic, combinatia este si mai reusita.

Pentru piureul de castane, pe care îti recomand sa le cumperi gata curatate, la borcan, este suficient sa le încalzesti în sosul fripturii lungit cu un pic de zeama de pasare, facuta din cuburi. Facultativ, ramura de cimbru, cea de rozmarin pe care le arunci la sfîrsitul operatiei.
Scurgi zeama într-un castronel, pasezi castanele, la nevoie mai adaugi sos ca sa obtii consistenta unui piureu mai fluid.

Cît despre piureul de conopida (sau de brocolis, sau de romanesco, etc), doar fierbi conopida (la aburi de preferinta) si o pasezi cu unt si un pic de smîntîna.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#246 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 February 2012 - 06:36 PM

Multu!!!!!!!!!!

Abia astept sa le pregatesc :toothy9; :) .

Parca piure de conopida am mai facut...tot am zis ca imi fac un jurnal cu ce gatesc si ne place ca uit de preparate bune rau si e pacat....(n-am crezut ca voi ajunge perioada ca o sa umblu cu jurnalu dupa mine; de nu scriu pa si pu e ca si uitat :director:)

Is curioasa unde gasesc castane la borcan? Apropo daca nu le gasesc pot sa le fierb eu?

Cum de mi-a scapat reteta ta Ria?

#247 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 February 2012 - 06:42 PM

Vezi postareayoyo, la 04 February 2012 - 06:36 PM, a spus:

Is curioasa unde gasesc castane la borcan? Apropo daca nu le gasesc pot sa le fierb eu?


sunt la carrefour, in niste borcane inalte si fara zeama si coaja. la noi sunt in continuarea raftului cu produse asiatice.

#248 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 February 2012 - 01:32 AM

Baiu e ca in Dj-ul asta n-am numai Real, Auchan, Lidl si Kaufland =)).

#249 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 05 February 2012 - 03:43 AM

intrebare cam ciudata: pt tortul lu' peste cu ce as putea inlocui somonul si crema de branza sa poata sa fie pregnancy safe? ...am 3 prietene in vizita in vreo 2 saptamani si ma gandeam sa fac asa ceva insa somonul si crema de branza nu e indicata. nu stiu cu ce as putea inlocui. si niste idei de straturi ar fi binevenite =))

mersi mult

#250 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 05 February 2012 - 10:35 AM

Vezi postareayoyo, la 05 February 2012 - 01:32 AM, a spus:

Baiu e ca in Dj-ul asta n-am numai Real, Auchan, Lidl si Kaufland :sad4:.


Aproape sigur gasesti la Auchan.

Poti, desigur sa le fierbi tu si sa le cureti, doar ca e cam (prea) multa munca.
Bineînteles, înainte de orice operatie le speli si le crestezi adînc.

Daca te hotarasti sa le fierbi, pune-le la congelator minim 2h înainte de a le arunca în apa clocotita. Socul termic dezlipeste imediat coaja de pe fruct.

O alta modalitate este sa le bagi într-un sac de plastic închis ermetic si sa le pui la microunde pret de cîteva zeci de secunde, în functie de puterea cuptorului si de cantitate.
Este de preferat sa faci cantitati mai mici, în mai multe rînduri.

Daca ai friteoza, poti sa le fierbi în ulei înainte de a le curata, ies mai bune decît în apa.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#251 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 05 February 2012 - 10:39 AM

Vezi postareaAngel, la 05 February 2012 - 03:43 AM, a spus:

intrebare cam ciudata: pt tortul lu' peste cu ce as putea inlocui somonul si crema de branza sa poata sa fie pregnancy safe? ...am 3 prietene in vizita in vreo 2 saptamani si ma gandeam sa fac asa ceva insa somonul si crema de branza nu e indicata. nu stiu cu ce as putea inlocui. si niste idei de straturi ar fi binevenite :sad4:

mersi mult


Somonul, hai, mai înteleg, dar crema de brînza ce cusur are? =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#252 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 February 2012 - 10:48 AM

Eu nu ma pricep la ce se maninca sau nu in sarcina, ca "pe vremea mea" se minca orice, dar ma gindesc ca brinza de vaci e permisa si daca o inmoi cu niste smintina dulce obtii consistenta cremei de brinza. Stratul de peste afumat in poti face cu peste fiert, dar banuiesc ca va fi insipid, asa ca mai bine introduci o leguma colorata pasata in loc de peste, parca Adriana a folosit sfecla rosie o data. Iar la ornare foloseste multe salate crete de diverse culori, castraveti, masline, ridichi, chivas, etc.
Parerea mea sincera e ca fara somon, peste afumat, creveti si ce are el in varianta originala, nu mai are aceeasi savoare si ca mai bine renunti temporar la el, urmind sa-l faci cind toata lumea poate minca orice :sad4:

#253 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 05 February 2012 - 10:55 AM

Vezi postareaAlexandru, la 05 February 2012 - 10:39 AM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 05 February 2012 - 03:43 AM, a spus:

intrebare cam ciudata: pt tortul lu' peste cu ce as putea inlocui somonul si crema de branza sa poata sa fie pregnancy safe? ...am 3 prietene in vizita in vreo 2 saptamani si ma gandeam sa fac asa ceva insa somonul si crema de branza nu e indicata. nu stiu cu ce as putea inlocui. si niste idei de straturi ar fi binevenite :sad4:

mersi mult


Somonul, hai, mai înteleg, dar crema de brînza ce cusur are? =))



cica e periculoasa dom'le (desi toata e pasteurizata, nu gasesc proaspata aici) da, ma duc si eu cu valul ce sa fac. =))
ca o paranteza, cand se naste pupaza cheese platter are ordin sa-mi aduca la spital si cold meats :)...nu stau la discutii.

#254 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 05 February 2012 - 10:58 AM

Vezi postareaCarmella, la 05 February 2012 - 10:48 AM, a spus:

Eu nu ma pricep la ce se maninca sau nu in sarcina, ca "pe vremea mea" se minca orice, dar ma gindesc ca brinza de vaci e permisa si daca o inmoi cu niste smintina dulce obtii consistenta cremei de brinza. Stratul de peste afumat in poti face cu peste fiert, dar banuiesc ca va fi insipid, asa ca mai bine introduci o leguma colorata pasata in loc de peste, parca Adriana a folosit sfecla rosie o data. Iar la ornare foloseste multe salate crete de diverse culori, castraveti, masline, ridichi, chivas, etc.
Parerea mea sincera e ca fara somon, peste afumat, creveti si ce are el in varianta originala, nu mai are aceeasi savoare si ca mai bine renunti temporar la el, urmind sa-l faci cind toata lumea poate minca orice =))



nu a mers sa dau citare multipla asa ca raspund pe rand: ai dreptate, nu ar mai fi tortul lu' peste si eu asta vreau. mai bine mai astept putin si fac ce trebuie.
au vazut pe un site asa ceva si glumeau ca eu as fi in stare sa fac , ele nu. le-am zis ca stiu cum se face si o sa intreb daca se poate inlocui.
mersi oricum :sad4:

#255 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 February 2012 - 02:01 AM

Merci Alexandru.

Imi spuneti va rog cum se face sfecla coapta? Ce condimente ii adaug? Cat o tin?

Si pentru ca de cam juma de an imi e gandul tot la sfecla rosie coapta...PLS...spuneti-mi cum sa o fac =))

Acum si eu ca Angel imi e gandul tot la produsul ....neinterzis deocamdata (in cazul meu)=)).

#256 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 February 2012 - 07:13 AM

Vezi postareayoyo, la 06 February 2012 - 02:01 AM, a spus:

...Imi spuneti va rog cum se face sfecla coapta? Ce condimente ii adaug? Cat o tin?...


Nici un condiment. O înfasori în folie de aluminiu si o bagi la cuptor 180°C între 1h si 1h30, în functie de dimensiunile sfeclei.
Dupa ce se raceste poti face salata, supa sau ce alta preparatie doresti.
Sfecla se combina minunat cu hrean, dar si cu chimen proaspat macinat.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#257 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2012 - 10:37 AM

Vezi postareayoyo, la 06 February 2012 - 02:01 AM, a spus:

Merci Alexandru.

Imi spuneti va rog cum se face sfecla coapta? Ce condimente ii adaug? Cat o tin?

Si pentru ca de cam juma de an imi e gandul tot la sfecla rosie coapta...PLS...spuneti-mi cum sa o fac :occasion15:

Acum si eu ca Angel imi e gandul tot la produsul ....neinterzis deocamdata (in cazul meu):-*.

Uite Yoyo http://artaculinara....rosie-cu-hrean/ :D

#258 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 February 2012 - 11:14 AM

E decis...azi sfecla coapta mancam, fac reteta ta:headbang:.

Merci.

Geany sa stii ca sfecla din reteta respectiva mi-o place tare mult (o primesc de la mama si socrella) dar, acum aveam piticul cu sfecla coapta :occasion15:.
Multam, am pus-o la ctastif si asta.

#259 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2012 - 01:30 PM

Avem pe forum o placinta cu ceapa?! Sau am visat eu ,ca nu mai gasesc :tongue3:

#260 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 February 2012 - 01:39 PM

Vezi postareaGeany, la 06 February 2012 - 01:30 PM, a spus:

Avem pe forum o placinta cu ceapa?! Sau am visat eu ,ca nu mai gasesc :((


Geany, placinta nu stiu, dar cred ca a pus Maya reteta de Flamenkuche (tarta flambata cu ceapa - piept afumat - smîntîna).
Daca nu gasesti, îti dau reteta mea de tarta :tongue3:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi