Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#401 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 June 2014 - 07:20 PM

Vezi postareaaura, la 12 June 2014 - 05:59 PM, a spus:

Cat timp pot sa tin un tort gata asamblat (e un "padurea neagra") in frigider? Vreau sa-l fac in avans cu cateva zile, dar vreau sa stiu cate zile il pot tine in frigi.


Trei-patru zile(maximum patru, ca- virgula - cade frisca)asi spune eu. Dar! Sa nu fie nimic mirositor in frigider si sa fie temperatura totusi la vreo 2-4 C°.
Nu dati cu pietre; am mai tinut trei zile(numai bucati, nu tot tortul) asa si nu avea nici pe dra... :occasion14:
Dar nu mai este chiar asa proaspat.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#402 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 June 2014 - 07:36 PM

Merci Peter. Bucati de tort am mai tinut si eu in frigider si parca erau chiar mai bune. Dar nu era frisca. De asta mi-e frica, ca frisca e mai delicata. In plus sunt si visinile...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#403 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 13 June 2014 - 10:13 AM

Eu as face blatul cu cateva zile inainte, l-as lasa sa se raceasca, apoi la frigi invelit in cling film si l-as umple in dimineata zilei cand se consuma. Eventual in seara de dinainte, dar as avea emotii mari

Cele cu crema se pot tine fara probleme, dar frisca e mai sensibila
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#404 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 June 2014 - 08:54 PM

Multumesc Alpha, cred ca asa am sa fac.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#405 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2014 - 09:37 PM

Mai mult de 2 zile neinceput nu l-as tine. Frisca in contact cu visinile tinde sa-si schimbe usor textura, insa depinde daca e frisca simpla sau un mousse. Mai bine faci blatul dinainte si il umpli cu o seara inainte ca sa aibe timp sa-si traga aromele etc.
Imagine postata

#406 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 June 2014 - 03:05 AM

Merci Olguta. Ma gandeam eu ca frisca in contact cu visinele nu rezista mult timp...Tortul e pentru maine, blatul l-am facut ieri iar in seara asta il umplu.

Multumesc tuturot pentru sfaturi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#407 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 June 2014 - 07:15 AM

Aura, eu nu prea le am cu torturile...dar cred ca poti face blatul in avans si sa pui frisca si sa-l asamblezi cu cateva ore inainte...
parerea mea .ooups...nu citisem sfaturile doamnelor specialiste ...dar vad ca ne potrivim :angryfire:

#408 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 20 July 2014 - 10:45 AM

Am in gradina 4 plante de dovlecei, de fapt squash, nu stiu cum ii cheama in romana.Cu vremea de aici, o saptamana ploaie una canicula produc o multime de roade. In familie sunt singura care ii agreez. Am tot facut chiftelute, drob, grilati, umpluti, I-am pus in supe sau ghiveci, am sotat cu branzeturi si mancat fie ca o garnitura langa carne fie reci ca o salata.
Stiu ca avea Adriana un topic cu dovlecei in toate felurile dar nu cum sa ii mai gatesc ma intereseaza. Intrebarea mea e daca ati congelat vreodata? Se pastreaza ok? Ma gandesc ca iarna pot fi pasati intr-o supa sau sotati.
Sa ii congelez cruzi sau sa ii oparesc un pic? Idei?
Merci frumos ????

#409 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 July 2014 - 11:57 AM

google zice ca ar fi asta
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-4-14058502539651.jpg
deci e dovleac nu dovlecel?

Mesajul ala cu dovlecei e aici
http://artaculinara....e-retete-cu-ei/
cre' ca tre sa-l mai actualizez cu niste linkuri mai recente

Eu as congela portii de mincare gata facuta ca e cel mai comod, gen daca faci umpluti ii congelezi asa pe cei care-ti ramin, in felul asta cind ii decongelezi ii pui numai putin in cuptor si ai imediat un fel de mincare gata.

Daca sunt dovlecei si ii congelezi fie cruzi fie opariti parerea mea e ca la decongelat sunt moi si ii poti folosi in supe creme. Ori i-ai putea opari si taia ca pentru umpluti si ii congelezi asa gata de umplut si terminat de gatit cu umplutura in ei.

Daca e dovleac curatat cuburele si pus in pungi si apoi il poti folosi direct din congelator tot asa la ciorbe, creme sau risotto.

#410 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 July 2014 - 04:12 PM

Vezi postareaKiva, la 20 July 2014 - 10:45 AM, a spus:

Am in gradina 4 plante de dovlecei, de fapt squash, nu stiu cum ii cheama in romana.Cu vremea de aici, o saptamana ploaie una canicula produc o multime de roade. In familie sunt singura care ii agreez. Am tot facut chiftelute, drob, grilati, umpluti, I-am pus in supe sau ghiveci, am sotat cu branzeturi si mancat fie ca o garnitura langa carne fie reci ca o salata.
Stiu ca avea Adriana un topic cu dovlecei in toate felurile dar nu cum sa ii mai gatesc ma intereseaza. Intrebarea mea e daca ati congelat vreodata? Se pastreaza ok? Ma gandesc ca iarna pot fi pasati intr-o supa sau sotati.
Sa ii congelez cruzi sau sa ii oparesc un pic? Idei?
Merci frumos ????


Kiva, salut!
Mama ii taie cubulete, ii opareste intr-un clocot si-i congeleaza.Iarna-s buni in ciorbe, mancarica... Rondele pentru pane n-am incercat.Asta daca-s dovlecei, adica de-astia:
Imagine postata

Dar si pe placintari, de care a pus Adriana poza, ii poti congela.Rasi, pentru placinta sau supa-crema.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#411 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 July 2014 - 11:59 AM

Vezi postareazoazorel, la 20 July 2014 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaKiva, la 20 July 2014 - 10:45 AM, a spus:

Am in gradina 4 plante de dovlecei, de fapt squash, nu stiu cum ii cheama in romana.Cu vremea de aici, o saptamana ploaie una canicula produc o multime de roade. In familie sunt singura care ii agreez. Am tot facut chiftelute, drob, grilati, umpluti, I-am pus in supe sau ghiveci, am sotat cu branzeturi si mancat fie ca o garnitura langa carne fie reci ca o salata.
Stiu ca avea Adriana un topic cu dovlecei in toate felurile dar nu cum sa ii mai gatesc ma intereseaza. Intrebarea mea e daca ati congelat vreodata? Se pastreaza ok? Ma gandesc ca iarna pot fi pasati intr-o supa sau sotati.
Sa ii congelez cruzi sau sa ii oparesc un pic? Idei?
Merci frumos ????


Kiva, salut!
Mama ii taie cubulete, ii opareste intr-un clocot si-i congeleaza.Iarna-s buni in ciorbe, mancarica... Rondele pentru pane n-am incercat.Asta daca-s dovlecei, adica de-astia:

Dar si pe placintari, de care a pus Adriana poza, ii poti congela.Rasi, pentru placinta sau supa-crema.


Multumesc frumos, Adriana Si Zoazo.

Am taiat cuburi si pus in pungi direct la congelator. Am avut zucchini rotunzi si galbeni, nu dovleac pentru placinta. Azi am mai pus un mix din ce am mai gasit print gradina: fasole verde, rosii mititele si zucchini. Fie pentru ciorbe sau baza de tacanite. Trag pe ultima suta de metri si adun ce mai e print gradina inainte sa vina pe lume in 2sapt Neghinita noastra. Apoi nu ma mai bazez pe timp de gradinarit sau conservarit.... :occasion15:

#412 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 30 July 2014 - 02:19 PM

Vezi postareaKiva, la 30 July 2014 - 11:59 AM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 20 July 2014 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaKiva, la 20 July 2014 - 10:45 AM, a spus:

Am in gradina 4 plante de dovlecei, de fapt squash, nu stiu cum ii cheama in romana.Cu vremea de aici, o saptamana ploaie una canicula produc o multime de roade. In familie sunt singura care ii agreez. Am tot facut chiftelute, drob, grilati, umpluti, I-am pus in supe sau ghiveci, am sotat cu branzeturi si mancat fie ca o garnitura langa carne fie reci ca o salata.
Stiu ca avea Adriana un topic cu dovlecei in toate felurile dar nu cum sa ii mai gatesc ma intereseaza. Intrebarea mea e daca ati congelat vreodata? Se pastreaza ok? Ma gandesc ca iarna pot fi pasati intr-o supa sau sotati.
Sa ii congelez cruzi sau sa ii oparesc un pic? Idei?
Merci frumos ????


Kiva, salut!
Mama ii taie cubulete, ii opareste intr-un clocot si-i congeleaza.Iarna-s buni in ciorbe, mancarica... Rondele pentru pane n-am incercat.Asta daca-s dovlecei, adica de-astia:

Dar si pe placintari, de care a pus Adriana poza, ii poti congela.Rasi, pentru placinta sau supa-crema.


Multumesc frumos, Adriana Si Zoazo.

Am taiat cuburi si pus in pungi direct la congelator. Am avut zucchini rotunzi si galbeni, nu dovleac pentru placinta. Azi am mai pus un mix din ce am mai gasit print gradina: fasole verde, rosii mititele si zucchini. Fie pentru ciorbe sau baza de tacanite. Trag pe ultima suta de metri si adun ce mai e print gradina inainte sa vina pe lume in 2sapt Neghinita noastra. Apoi nu ma mai bazez pe timp de gradinarit sau conservarit.... :occasion15:


Nastere usoara! Sa fiti sanatosi/oase si sa va bucure viata! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#413 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 July 2014 - 07:35 PM

Vezi postareaKiva, la 30 July 2014 - 11:59 AM, a spus:

inainte sa vina pe lume in 2sapt Neghinita noastra.

Ce veste frumoasa, nastere usoara si cind ai un pic de timp te asteptam se ne spui cum e :-*

#414 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 July 2014 - 11:23 AM

Ma bucur din suflet pt tine si familia ta, Kiva! Nastere usoara, bebe sanatos si cu noroc! Recuperare usoara dupa nastere! Numai bucurii si viata fericita sa aveti draga mea!
PS: fetitele sunt adorabile, daca nu ai inceput deja, pregateste-te ca peste doi ani sa incepi sa cumperi intens rochite/conduri/accesorii si gateli de printesa :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#415 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 August 2014 - 10:25 PM

Vezi postareaKiva, la 30 July 2014 - 11:59 AM, a spus:

Fie pentru ciorbe sau baza de tacanite. Trag pe ultima suta de metri si adun ce mai e print gradina inainte sa vina pe lume in 2sapt Neghinita noastra. Apoi nu ma mai bazez pe timp de gradinarit sau conservarit.... :occasion15:

Nastere usoara si recuperare grabnica! :hug:

#416 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 05 August 2014 - 05:44 PM

Multumesc frumos de gandurile bune, avem mai putin de o saptamana pana la termen. ????

Dani, e baietel, numele de botez in burtica e neghinita, eu mereu m-am gandit la neghinita ca avand o conotatie masculina :)

PS imi cer scuze de devierea de la subiect. Iertare.

#417 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 January 2015 - 09:22 PM

avem pe forum sau are cineva o rețetă (incercată) de cirnați de porc? mă interesează condimentarea și metoda (dacă trebuie frămintată carnea, etc)

am luat carne pe care vreau să o fac "cîrnați", dar fără să o bag in mațe, vreau să o congelez așa condimentată.

#418 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2015 - 09:49 PM

Nu stiu daca avem pe forum, dar scrie PM Mayei, ca ea are o reteta, am vazut pe fb acum de Craciun, fiind satisfacuta de rezultat. Poate o fi reteta si pe blogul ei?

Din ce am auzit de la bucatari "grei" un tips f important la carnati este sa pui stock brown (din oase de vita cu maduva, fierte pana se topeste maduva si devine o zeama lipicioasa, scazuta bine) pt amalgamarea compozitiei si nu apa.
Am un lapsus acum, nu mai stiu cum se cheama brown stock asta, ca mai are o denumire mai larg uzitata si e stockul care se foloseste in bucatariile restaurantelor la mai toate sosurile... Cred ca stii despre ce vorbesc...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#419 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 January 2015 - 11:21 PM

Mie cirnatii mi se pare ca trebuie sa fie, ca si alte mincaruri, dupa gustul personal, si nu dupa o reteta anume.
Iau cu copy/paste ce am scris pe blogul meu la capitolul cirnati:

"După gustul meu, cîrnații trebuie să conțină un amestec echilibrat de condimente (piper, ienibahar, dafin, cuisoare, scortisoară, coriandru și musai nucșoară). Echilibrat înseamnă și între ele, condimentele, adică să nu fie unul atît de mult cantitativ încît să le acopere pe toate celelalte, dar echilibru înseamnă, pentru mine, și proporția condimente / cantitate de carne folosită. Am mîncat cîrnați care erau făcuți din mai mult usturoi și piper decît carne. De-aia zic de gust și obiceiuri. Oricît ar fi de neplăcut, cînd fac compoziții de carne tocată pun limba pe compoziție ca să simt cît e de sărată și usturoiată și o miros ca să văd dacă are suficiente condimente."

Completez cu alte citeva mentiuni: carnea trebuie sa fie echilibrat de grasa, o proportie de 25% grasime din totalul de carne mi se pare foarte potrivita. NU as pune nimic lichid in ea, cum ar fi zeama aia de oase de care zice Daniela, mai degraba i-as pune (cum am si facut) niste boia dulce si iute. Cind are un lichid apos in ea, compozitia de carne tocata mai mult se fierbe, pe cind lasata doar cu propria grasime, se coace, se prajeste si are consistenta mai placuta.

La capitolul pregatire iau iar cu copy/paste de pe blog:

"După ce au stat la aerisit / uscat cîteva zile se pun în vasul cu untură la cuptor. Agreez metoda asta pentru că se fac uniform, nu se sparg, nu trebuie să îi înțep ca să li se scurgă tot lichidul din ei care îi tine zemoși și savuroși, nu miroase a prăjeală + toate celelalte avantaje de mai sus."

Vasul cu untura amintit este vasul in care am facut jumarile, adica unde am pus la topit bucati de slanina... uite link direct la blog sa vezi ce zic:

http://www.gardaculi...un-partea-a-2a/

#420 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 January 2015 - 11:44 PM

carmella, mulțumesc, mă duc să studiez

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi