Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#421 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2015 - 11:49 PM

Eu, pregatesc termic carnatii doar in cuptor, pozitionati mai sus, aproape sub grill, in tava antiaderenta, fara nici un pic de grasime si neintepati. Nu se sparg si lasa destula grasime din ei, chiar daca sunt cu max 25% grasime vizibila in compozitie. Dar asta si pentru ca personal nu agreez carnea grasa/untura ... si asa numai bine mai iese o parte de grasime din ei. Chestiune de gust. Nici la alte carnuri, cu exceptia pestelui slab, coapte in cuptor nu mai folosesc de ani buni grasime/ulei, lasa ele o multime.

...dar pana la pregatire, sa vedem cum ii face...

personal, nu am preparat compozitie de carnati, dar am mancat preparata de alte persoane din familie, sau prieteni. Am constatat ca nu sunt aposi (ca nu se consuma imediat dupa preparare), lichidul ala din stockul de oase, se evapora in cele 24 de ore cat stau carnatii la zvantat, pentru ca nu se pune decat o cantitate f. mica (1 cana de zeama la 10kg de carne), pentru emulsionarea compozitiei si pt gust. Nu-mi dau seama cum boiaua poate sa faca omogenizarea ... Posibil, ca de fapt sa nu fie necesara emulsionarea ... asa cum spui tu. Si eu nu as fi crezut, pana nu am incercat, ca o mancare cu carne careia nu-i adaugi deloc ulei, nu este deloc mai putin gustoasa la gust decat cea cu care suntem obisnuiti, in care calim carnea/legumele in ulei. Sau eliminarea rantasurilor, pentru cei inversunati, este inacceptabila, dar gustul chiar nu sufera, ba din contra. Deci orice varianta incercata cu succes e buna, depinde de gust.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#422 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 January 2015 - 12:31 AM

Nu stiu ce sa se emulsioneze... eu iti spun ca e suficienta 25% grasime si ies minunati. Daca nu-ti place grasimea, nu te apuca sa fac cirnati, decit cirnati de porc slabi, mai bine niste de-aia orientali din carne de oaie sau vita, dar aia e altceva...

#423 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2015 - 10:39 AM

Uite Dex! http://artaculinara....r-si-mirodenii/

Deabea astept sa vad ce crosetezi... :)

La socrela mea (d-zeu sa o odihneasca)se faceau pe vremuri carnati tare buni,punea sare piper usturoi si fulgi de ardei iute ca si condimente si stiu tot asa ca framanta carnea ca pe aluat...

P.S Si aici: http://artaculinara....orcu-anul-asta/
Si bunica mea ii facea la bloc...ii intindea la zvantat pe o coada de lemn(cum e cea de la mop de exemplu ) :P

#424 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 January 2015 - 04:59 PM

Daniela, boiaua era pentru putina culoare, ziceam eu, plus ca ii mai face si picanti, nu ziceam ca ar fi in locul lichidului :thumleft:

#425 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 January 2015 - 08:19 PM

facem carnati in casa de cand ma stiu, iar de cand m-am maritat fac cu omu' cei mai buni carnati din cati am mancat oriunde :thumleft:
Dex, daca tu intentionezi sa tii carnea in congelator, fara sa faci carnati din ea, nu pune niciun lichid. oricum isi va lasa o multime de zeama cand se va dezgheta. Iar usturoi nu as pune decat sub forma de usturoi praf. celalalt, romanesc sau chinezesc, mi se pare ca cocleste amestecul tinut in congelator. parere personala, faci cum crezi. de altfel, in multe retete de carnati e recomandat sa pui in amestec doar mujdeiul concentrat si strecurat.
ptr gust, poti face cate o chifteluta mica in timpul diferitelor etape ale pregatirii si astfel corectezi gustul dupa cum iti convine. tine cont ca dupa ceva timp, la prepararea carnii scoase din congelator in cazul tau, gusturile se mai estompeaza. nu te teme sa pui condimente cu nadejde. la fel, nu as pune alte condimente decat cele pe care le-am incercat pana acum, ptr ca orice gust strain de cel cu care esti obisnuita s-ar putea sa nu-ti placa.

ptr carnati si eu framant carnea cu zeama de carne, devine maleabila, intra mai bine in matz si asa am pomenit la mine in familie - argument suprem!

#426 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 January 2015 - 08:20 PM

Sigur ca Boiaua e ok, majoritatea o folosesc ca si condiment la carnati. :D

Putinul Lichid, constand in zeama de carne (altii folosesc vin, in industrie apa) este din ce mi s-a spus un "secret" (la fel ca si stockul ce se adauga la compozitia de mici), care schimba in mod decisiv produsul rezultat intr-unul superior, ca aroma si textura, si nu doar pentru a face compozitia mai omogena si usor de lucrat, dar mai ales pt gust, brown stock e declarat cel mai aromat si gustos dintre stock-urile de carne. Anyway, e de incercat si o varianta si alta pe o "bucatica din productie". La carnati e clar, fiecare face dupa gustul propriu compozitia, de aceea, mai mult ca la alte preparate, e importanta o buna documentare privind proportiile si mirodeniile si adaptarea la propriile papile. O seara placuta =))

Da, asa stiu si eu ca se pot gusta, prajind o biluta/chifteluta, dupa care ajustezi gustul. Eu n-as putea sa gust tocatura cruda...

Moatza, nu dai si o reteta? :thumleft:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#427 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 January 2015 - 09:48 PM

geany și moața, mulțumesc de linkuri și tips, am făcut planul de atac, să vedem ce iese :thumleft:

#428 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 January 2015 - 10:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 January 2015 - 08:20 PM, a spus:

Moatza, nu dai si o reteta? :thumleft:


io fac numai la ochi, carne amestec porc-vita, carne buna, fara pielite, zgarciuri, sare, piper, boia dulce-iute, cimbru, usturoi granulat si zeama de carne in care am facut mujdei, atat.

#429 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 January 2015 - 10:35 AM

Ca si Carmella eu spun ca nu exista o reteta stas.Eu fac dupa gustul meu.Am o cantitate de carne si condimentez dupa gust.De exemplu anul asta am avut 2 kg carne macra de pe spate, 1,5 kg carne de pe burta(fleica) si 1 kg grasime.Al meu e cel care gusta, eu pun nu supa de oase ci pur si simplu apa calduta, boia dulce si iute.Ingredientele sunt sare, piper, boia dulce si iute,usturoi, iar anul asta al meu a vrut si cimbru uscat.
Apa pun pe parcurs cand framant ca imi dau seama cand e destul.
In primul an cand am facut dat fiind faptul ca nu a mers masina care o imprumutasem(apoi mi-am cumparat ca sa nu mai am surprize) am congelat inclusiv cu usturoi proaspat si apa in ea.Au iesit niste carnati bestiali.
De atunci eu in fiecare an fac 10m de mate o parte mancam proaspeti, o parte congelez si o parte afum sau las la uscat si fac un fel de babic.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#430 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2015 - 10:58 PM

scuze, dubla

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#431 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2015 - 11:01 PM

moatza, deci tu nu pui slanina deloc? Suna f bine!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#432 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 January 2015 - 02:48 PM

nu pun slanina ca atare, dar pun carne grasa de porc. altfel n-au niciun farmec.
am o multime de sunci pregatite si nu stiu ce sa fac cu ele. io zic la slanina -sunca, c-a mai fost discutia asta.

#433 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2015 - 02:53 PM

Vezi postareamoatza, la 13 January 2015 - 02:48 PM, a spus:

nu pun slanina ca atare, dar pun carne grasa de porc. altfel n-au niciun farmec.
am o multime de sunci pregatite si nu stiu ce sa fac cu ele. io zic la slanina -sunca, c-a mai fost discutia asta.


La congelator pune mamitza mea sunca! :-*
GEORGIA

#434 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2015 - 03:29 PM

Vezi postareamoatza, la 13 January 2015 - 02:48 PM, a spus:

nu pun slanina ca atare, dar pun carne grasa de porc. altfel n-au niciun farmec.
am o multime de sunci pregatite si nu stiu ce sa fac cu ele. io zic la slanina -sunca, c-a mai fost discutia asta.


Adica pulpa/piept/fleica/spata? Am vazut la topicul de carnati ca au mai incercat fetele doar cu carne mai grasuta de porc in amestec de vita. Mie asa imi plac si sa fie picanti. Na... , gusturi!

Si eu am facut o slaninuta cruda anul trecut, dupa retetele de pe forumul nostru a iesit foarte bine ca aspect/miros/consistenta, dar un pic cam tare daca nu o taiai fff subtirica. Dar cum noi nu ne inghesuim la slanina, mai mult de o gustare de 3 ori pe an, am impartit la 4 si am oferit-o celor dragi din familie: parintii si fratii nostri. Altminteri, o poti congela si folosi la varza..., fasole si alte mancaruri care potrivesc ... De aia te intrebam ce faci cu atatea animale in decembrie ... :-*


A propos de sfaturi: a incercat cineva - se poate congela salata boeuf?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#435 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 04:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 January 2015 - 03:29 PM, a spus:

A propos de sfaturi: a incercat cineva - se poate congela salata boeuf?

N-as face-o, mie teama ca maioneza o sa devina o mare brinza (cu tot respectul pentru brinzeturi) :-*

Am cumparat amestec congelat de morcovi si cartofi taiati bucatele amestecate cu mazare, acu nu mai tin minte daca a iesit decent dar in orice caz un amestec de genul asta l-as gati mai intii la tigaie cu nimic in el, desi pe instructiuni scrie ca se fierb in apa, si apoi l-as amesteca cu carne si maioneza si castraveciori in otet. Pentru economisit timp am aligatorul ala care taie cuburele si se face ceva mai repede. Dar tot ar trebui sa fierb carnea asa ca daca tot pun carnea la fiert ce mi-e sa pun si cartofii si morcovii
Aici se mai gasesc si la borcan tot astea in apa, ca mazarea, am facut o data si cu asta dar tot o mare brinza a iesit, prea moi si apoase.

Asa ca eu o fac cind am timp de ea si pot sa o fac cum imi place mie, daca n-am timp n-o fac, si oricum citeva zile tine la frigider fara probleme.

#436 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2015 - 04:36 PM

aha, merci :-* ! ma gandeam si eu!
am o casoleta, mi-a dat-o mama duminica la pachet, in ciuda insistentelor mele de a o pastra ea. Eu la detox de ieri, ai mei nu mananca. Asa ca maine o aduc colegilor si imi iau de o grija ... Mai am si un cozonac si le asigur pranzul :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#437 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2015 - 05:16 PM

Adriana, eu iau bucatelele congelate de legume pentru salata de beof.Ca-i fac rapid lui Manu, adora salata asta.
Dar le fac la vapori, asa nu intra in contact cu prea multa apa. :-*

#438 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 07:01 PM

Si ce mai pui? Le amesteci doar cu maioneza? Eu le mai cumpar de tinut de urgente in congelator dar le mincam ca legume de garnitura, acu cind am facut-o cu ele nu-mi amintesc cum a iesit. Dar cind am facut-o cu cele la conserva Stefano a zis sa nu ma mai tin de experimente dintr-astea :-*

#439 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 07:03 PM

Daniella, de dragul stiintei congeleaza o lingura, apoi ne zici cum e :-*

#440 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2015 - 07:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 January 2015 - 07:01 PM, a spus:

Si ce mai pui? Le amesteci doar cu maioneza? Eu le mai cumpar de tinut de urgente in congelator dar le mincam ca legume de garnitura, acu cind am facut-o cu ele nu-mi amintesc cum a iesit. Dar cind am facut-o cu cele la conserva Stefano a zis sa nu ma mai tin de experimente dintr-astea :-*


Pun si castraveti murati, sau ton cand vrea Manu.

Si normal ca nu se mai cheama beouf, stiu, nu ma certati. :-*

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi