Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#441 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 January 2015 - 08:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 January 2015 - 03:29 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 13 January 2015 - 02:48 PM, a spus:

nu pun slanina ca atare, dar pun carne grasa de porc. altfel n-au niciun farmec.
am o multime de sunci pregatite si nu stiu ce sa fac cu ele. io zic la slanina -sunca, c-a mai fost discutia asta.


Altminteri, o poti congela si folosi la varza..., fasole si alte mancaruri care potrivesc ... De aia te intrebam ce faci cu atatea animale in decembrie ... :-*


ha, ha, ma faci sa rad! de idei de genul asta nu duc lipsa, crede=ma! de ex, io le-as vrea jumari mici si crocante, cel mai mult :-* si mancate cu paine neagra, cojoasa si cu ardei iute de la otet, ca asta era mancarea mea preferata de pe vremea cand eram gravida.
cre' ca n-am fost eu prea explicita. nush ce sa fac cu ele, adica nu stiu cum sa scap de ele fara sa le consumam noi. deja am cadorisit o colega si mai am in vizor cativa beneficiari.

#442 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2015 - 09:41 AM

Vezi postareamoatza, la 13 January 2015 - 08:36 PM, a spus:


ha, ha, ma faci sa rad! de idei de genul asta nu duc lipsa, crede=ma! de ex, io le-as vrea jumari mici si crocante, cel mai mult :-* si mancate cu paine neagra, cojoasa si cu ardei iute de la otet, ca asta era mancarea mea preferata de pe vremea cand eram gravida.
cre' ca n-am fost eu prea explicita. nush ce sa fac cu ele, adica nu stiu cum sa scap de ele fara sa le consumam noi. deja am cadorisit o colega si mai am in vizor cativa beneficiari.


AAAA, de asta era vorba, pune vreo doua bucati cu primul tren spre Bucuresti!!!! :-*
GEORGIA

#443 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 14 January 2015 - 10:14 AM

stati asa...ajung si eu...catre bucuresti...
omu meu e lesinat dupa slanina afumata si......ceva licoare....am ordin sa revin" incarcata" :toothy9;

#444 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 January 2015 - 02:22 AM

la cîrnați incă nu am ajuns, dar am făcut kaiser de casă. bun rău de tot :toothy9;

#445 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 January 2015 - 12:28 PM

Vezi postareaDexter, la 15 January 2015 - 02:22 AM, a spus:

la cîrnați incă nu am ajuns, dar am făcut kaiser de casă. bun rău de tot :thumleft:


numa' bun de detox :lol:
pofta buna!

#446 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 January 2015 - 03:02 AM

am și o juma' de cap, ăla pentru după :-*

#447 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 April 2015 - 10:55 AM

Vin si eu cu o intrebare.
De fel cozonacii eu ii fac cu o zi inainte( ca-i Pasti sau Craciun) ca asa-mi place sa fie mirosul proaspat in casa.
Anul asta din pacate din cauza anumitor factori as vrea sa-i fac mai devreme, asta insemnand joi.
Mama m-a sfatuit sa-i las la racit apoi sa-i pun la loc in tava si apoi sa-i invelesc cu un prosop.

Acum va intreb pe voi , a mai facut careva asa devreme, cum i-a pastrat?Cum se preteaza?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#448 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 April 2015 - 02:13 PM

Vezi postareaIoana, la 08 April 2015 - 10:55 AM, a spus:

Vin si eu cu o intrebare.
De fel cozonacii eu ii fac cu o zi inainte( ca-i Pasti sau Craciun) ca asa-mi place sa fie mirosul proaspat in casa.
Anul asta din pacate din cauza anumitor factori as vrea sa-i fac mai devreme, asta insemnand joi.
Mama m-a sfatuit sa-i las la racit apoi sa-i pun la loc in tava si apoi sa-i invelesc cu un prosop.

Acum va intreb pe voi , a mai facut careva asa devreme, cum i-a pastrat?Cum se preteaza?

Mama-i tine si-o saptamana, inveliti in hartie, iar pe deasupra pune si-un prosop... sa fie. Nu-i lasa in tava, pentru ca transpira.

#449 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 April 2015 - 02:28 PM

Ioana, cand faceam si eu cozonaci/pasca, tin minte ca ii faceam joia parca. Ii lasam sa se raceasca bine bine, apoi ii inveleam bine, asa cum procedezi tu cu painea ca sa se pastreze proaspata. Eu: prosop si apoi (punga sau) cutie speciala de paine.
De asemenea, retin ca bagam si cozonac/pasca de la Paste in congelator (impachetate cat mai ermetic sa nu ia vreun miros si le scoteam cu o zi inainte, apoi erau perfecte de ziua mea. Pareau proaspat facute).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#450 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 April 2015 - 02:49 PM

ca prin vis tin minte ca nu demult, de sarbatori ceva, Adriana a cadorisit pe Maya (parca) cu (o-doua ... habar n-am) tipsie de piatra din asta neagra (probabil refractara) de servit
la vremea acea nu le intalnisem si nu mi-au starnit interesul, acum insa le-am intalnit (prin restaurante) si a fost dragoste la prima vedere, asa ca as vrea si eu detalii, daca se poate va rog: de unde se cumpara, cum se c hema, ce cost este aproximativ, cum se comporta, le folositi adesea, merita?
ps: nu stiu daca e poza cu produsul bun (sau e un fals, dar cred ca ati inteles despre ce vorbesc

mulumesc:notworthy:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14284973594926.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#451 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 April 2015 - 03:37 PM

Vezi postareaFoxyy, la 08 April 2015 - 02:13 PM, a spus:


Mama-i tine si-o saptamana, inveliti in hartie, iar pe deasupra pune si-un prosop... sa fie. Nu-i lasa in tava, pentru ca transpira.



pai nu i-as lasa calzi in tava ca sa transpire.I-as scoate, lasat sa se raceasca pe un tocator, spalat tava si cand sunt reci inapoi in tava.De pus hartie de copt mai zicea mama sau ii las direct in tava(banuiesc ca sa fie protejati sa nu se usuce.

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2015 - 02:28 PM, a spus:

Ioana, cand faceam si eu cozonaci/pasca, tin minte ca ii faceam joia parca. Ii lasam sa se raceasca bine bine, apoi ii inveleam bine, asa cum procedezi tu cu painea ca sa se pastreze proaspata. Eu: prosop si apoi (punga sau) cutie speciala de paine.
De asemenea, retin ca bagam si cozonac/pasca de la Paste in congelator (impachetate cat mai ermetic sa nu ia vreun miros si le scoteam cu o zi inainte, apoi erau perfecte de ziua mea. Pareau proaspat facute).


am sa-i fac joi si o sa-i infofolesc bine.Imi ramane daca ma simt in stare duminica sa fac drob ca asta chiar nu vreau sa-l fac de joi:))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#452 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 April 2015 - 03:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2015 - 02:49 PM, a spus:

ca prin vis tin minte ca nu demult, de sarbatori ceva, Adriana a cadorisit pe Maya (parca) cu (o-doua ... habar n-am) tipsie de piatra din asta neagra (probabil refractara) de servit
la vremea acea nu le intalnisem si nu mi-au starnit interesul, acum insa le-am intalnit (prin restaurante) si a fost dragoste la prima vedere, asa ca as vrea si eu detalii, daca se poate va rog: de unde se cumpara, cum se c hema, ce cost este aproximativ, cum se comporta, le folositi adesea, merita?
ps: nu stiu daca e poza cu produsul bun (sau e un fals, dar cred ca ati inteles despre ce vorbesc

mulumesc:notworthy:


sunt placi din ardezie, da o cautare pe google si vezi unde gasesti la voi.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#453 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 April 2015 - 04:12 PM

Vezi postareaIoana, la 08 April 2015 - 03:37 PM, a spus:

am sa-i fac joi si o sa-i infofolesc bine.Imi ramane daca ma simt in stare duminica sa fac drob ca asta chiar nu vreau sa-l fac de joi:))


simplifica reteta si se face mai rapid. De ex, eu nu calesc nimic, pun totul crud. Ce se poate toc la robot (verdeturile: ceapa, usturoi, marar, patrunjel). Bat ouale cu mixerul. Amestec, pun in tava unsa si la copt. Merge relativ rpd, dar e mult pana cureti/speli/toci verdeata.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#454 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 April 2015 - 04:14 PM

Vezi postareaIoana, la 08 April 2015 - 03:45 PM, a spus:

sunt placi din ardezie, da o cautare pe google si vezi unde gasesti la voi.

m-ai luminat, merci!:mad:
ah, ce dragute sunt!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#455 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 April 2015 - 04:31 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2015 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 08 April 2015 - 03:37 PM, a spus:

am sa-i fac joi si o sa-i infofolesc bine.Imi ramane daca ma simt in stare duminica sa fac drob ca asta chiar nu vreau sa-l fac de joi:))


simplifica reteta si se face mai rapid. De ex, eu nu calesc nimic, pun totul crud. Ce se poate toc la robot (verdeturile: ceapa, usturoi, marar, patrunjel). Bat ouale cu mixerul. Amestec, pun in tava unsa si la copt. Merge relativ rpd, dar e mult pana cureti/speli/toci verdeata.



Crud nu pun nimic, fierb organele, de tocat merge repede nu-i bai ca -s obisnuita, nu-mi place sa fac chiar in ziua de pasti mancare, dar sambata imi v-a fi imposibil sa stau in picioare

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2015 - 04:14 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 08 April 2015 - 03:45 PM, a spus:

sunt placi din ardezie, da o cautare pe google si vezi unde gasesti la voi.

m-ai luminat, merci!:mad:
ah, ce dragute sunt!



cu placere
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#456 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 April 2015 - 05:26 PM

Eu daca nu as fi libera le-as fierbe cand pot si as face drobul, poti sa-l pui la congelator si sa-l scoti seara de sambata cand vii acasa.Duminica o sa fie numai bun, poti sa-l mai incalzesti in cuptor putin. Mie-mi place drobul rece, dar stiu oameni care-l mananca cald!
Oricum daca toate sunt fierte, nu ia mult restul, dar la congelator, chiar nu se strica gustul, pe verificate!Il faci cand ai tu timp si il scoti cu o zi inainte sa se dezmorteasca.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#457 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2015 - 06:31 PM

Daniella eu le-am luat de pe amazon, eu cumpar de pe toate si .it si .fr si .de
nu stiu daca e si cum functioneaza in romania
eu le-am folosit doar o data pe cele mici si una se patase putin de la grasimea din aliment, nu m-am mai uitat la ea sa vad daca s-a dus intre timp
eu le-am vazut vara trecuta in restaurant si la hotel in Franta si m-am indragostit de ele si le vad si intr-un restaurant unde merg sa maninc la prinz uneori

#458 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 April 2015 - 08:34 PM

Asa Adriana, deci Tineam bine minte ca tu ai spus de ele. Iti dau perfecta dreptate, dup ce le-am vazut live: Servirea pe ele, transforma preparatele in unele de f mare efect. Si eu tot la hotel cu doua restaurante le-am intalnit si se servea fiecare preparat pe alta forma de platou. O incantare! :(
Nu mai am spatiu sa depozitez nimic in bucatarie, asa ca de acum cumpanesc bine fiecare ac pe care ma gandesc sa l achizitionez.... :mad:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#459 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 April 2015 - 11:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2015 - 08:34 PM, a spus:

Asa Adriana, deci Tineam bine minte ca tu ai spus de ele. Iti dau perfecta dreptate, dup ce le-am vazut live: Servirea pe ele, transforma preparatele in unele de f mare efect. Si eu tot la hotel cu doua restaurante le-am intalnit si se servea fiecare preparat pe alta forma de platou. O incantare! :love7:
Nu mai am spatiu sa depozitez nimic in bucatarie, asa ca de acum cumpanesc bine fiecare ac pe care ma gandesc sa l achizitionez.... :rolleyes:


Atunci sa-ti zic sau nu unde le gasesti? :) decizi tu daca citesti mai jos :)


...am vazut la Bamboo ;)

#460 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 April 2015 - 07:44 AM

Vezi postareaCarmella, la 08 April 2015 - 11:47 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2015 - 08:34 PM, a spus:

Asa Adriana, deci Tineam bine minte ca tu ai spus de ele. Iti dau perfecta dreptate, dup ce le-am vazut live: Servirea pe ele, transforma preparatele in unele de f mare efect. Si eu tot la hotel cu doua restaurante le-am intalnit si se servea fiecare preparat pe alta forma de platou. O incantare! :)
Nu mai am spatiu sa depozitez nimic in bucatarie, asa ca de acum cumpanesc bine fiecare ac pe care ma gandesc sa l achizitionez.... :rolleyes:


Atunci sa-ti zic sau nu unde le gasesti? :) decizi tu daca citesti mai jos ;)


...am vazut la Bamboo ;)

Hihi ;) Cum prind ocazia ma duc sa le vad. :love7:

Merci fetelor ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi