Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#461 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 April 2015 - 08:53 AM

Vezi postareazerda, la 08 April 2015 - 05:26 PM, a spus:

Eu daca nu as fi libera le-as fierbe cand pot si as face drobul, poti sa-l pui la congelator si sa-l scoti seara de sambata cand vii acasa.Duminica o sa fie numai bun, poti sa-l mai incalzesti in cuptor putin. Mie-mi place drobul rece, dar stiu oameni care-l mananca cald!
Oricum daca toate sunt fierte, nu ia mult restul, dar la congelator, chiar nu se strica gustul, pe verificate!Il faci cand ai tu timp si il scoti cu o zi inainte sa se dezmorteasca.



si noua ne place rece.daca ma simt in stare si gasesc ce-mi trebuie fac azi, daca nu vad eu.ori imi prepara al meu tot si mi le aduce la pat sa le pregatesc, ori zicem pas.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#462 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2015 - 02:07 PM

Fetelor, spuneti-mi si mie cum faceti umplutura cu cacao de la cozonaci?
Nu cu nuca, doar cacao!

#463 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 05 May 2015 - 06:42 PM

Vezi postareaEataly, la 25 April 2015 - 02:07 PM, a spus:

Fetelor, spuneti-mi si mie cum faceti umplutura cu cacao de la cozonaci?
Nu cu nuca, doar cacao!


Am intrebat o vecina priceputa in ale cozonacilor,si mi-a zis ca ea pune cacao amestecata cu zahar tos.Cate linguri de cacao,tot atatea de zahar, amestecate,apoi presarate peste aluat.Sper ca am fost de ajutor. :)
Prietenii advarati sunt rari

#464 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2015 - 11:56 PM

Adriana, fetele din IT, sau cine cunoaste... la ce retete se poate folosi bottarga? Mi-a picat un borcanel in mana...
Multumesc :105:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#465 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 June 2015 - 03:37 AM

spaghetti alla bottarga - eu asta am mincat și am asistat și la execuție: pastele fierte + un sosuleț de ulei și coajă de lămîie + bottarga rasă deasupra
dă un search că-s mai multe variante de pasta alla bottarga

#466 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2015 - 08:11 AM

In genere si eu am auzit-o si folosit-o mereu pe paste sau tartine.
Uite aici alte citeva idei
http://www.sutianusa...rdi/ricette.asp

#467 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 June 2015 - 02:37 PM

Super! Multumesc Dex si Adriana :105:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#468 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 June 2015 - 08:16 PM

Se pot face paste si cu carnat uscat? Aveti, va rog, vreo reteta?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#469 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 June 2015 - 09:25 PM

Eu cred ca se pot face...Eu asi folosi fie reteta fara suc de rosii de paste alla gricia http://ricette.giall...lla-gricia.html inlocuind acea pancetta sau guanciale cu carnatul uscat,fie reteta de paste alla amatriciana care e cu sos de rosii pe acelasi principiu http://ricette.giall...matriciana.html,cu siguranta poti face si un ''curcubeu ''cu legume ca a lui Peter de la topicul ''ce ati gatit azi ''la care adaugi si carnatul tau uscat taiat rondele sau bucatele/cuburele cum vrei si apoi le imprietenesti cu pastele tale asa albe fara sos de rosii sau cu sos dupa preferinta.
Nu stiu daca ti-am fost de vreun folos ,dar eu asa asi face..

#470 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 June 2015 - 11:24 PM

Multumesc frumos, Giany! :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#471 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 June 2015 - 11:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 June 2015 - 11:24 PM, a spus:

Multumesc frumos, Giany! :hug:

Cu placere,sunt sigura ca Bea le va savura oricum le-ai face.Chiar sunt curioasa ce reteta vei alege pana la urma ,sa-mi povestesti impresii ca sunt curioasa :hug:

Carnatul uscat e de cel tip crud uscat?! banuiesc,ca da..

#472 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 June 2015 - 10:10 PM

Vezi postareaGeany, la 21 June 2015 - 11:32 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 21 June 2015 - 11:24 PM, a spus:

Multumesc frumos, Giany! :-*

Cu placere,sunt sigura ca Bea le va savura oricum le-ai face.Chiar sunt curioasa ce reteta vei alege pana la urma ,sa-mi povestesti impresii ca sunt curioasa :)

Carnatul uscat e de cel tip crud uscat?! banuiesc,ca da..

Nuu, uscat, adica nu proaspat (carne cruda), ci genul cabanos, dar de la Moieciu...e o taraba/magazin...in Piata Obor... Pana la urma, de data asta, l-am facut simplu si pastele cu manatarci.... Next time...merci :-*
P-aia crud uscati nu mi place sa i tratez termic... Iese grasimea din ei si raman f sarati si tarisori.... Imi plac asa simpli, taiati suuuubtiri .... ca foaia de calc...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#473 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 June 2015 - 10:22 PM

Aa!! pai daca era tip cabanos mai bine ca nu ai facut cu paste ca nu prea se preteaza.
Eu am crezut ca e ceva crud uscat tip chorizo

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-405-14352635794523.jpg

Asta ar merge dar nu prajit in tigaie ca e si sarat si se intareste doar incalzit putin si aruncat pastele peste ...

Mmmm!! pastele cu manatarci cred ca au fost super Yamii!! de unde ai luat manatarci si cat costau?! :-*

#474 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 June 2015 - 09:13 PM

Da, nu am rezonat prea bine cu ideea de cabanos cu paste..., desi intalnesc carnatul asta in paste/pizza la localurile noastre...., insa mereu ocoleesc preparatele care-l contin, ca nu-s fun carnati. :) Cred ca ar fi mers feliute subtiri trase doar o parere la tigaie, cu sos rosu de paste (rosii cu evo si busuioc).
Am zis manatarci, dar erau funghi porcini, pt ca eu cred ca sunt acelasi lucru. Am luat din Italia, pulpa in putin ulei la o caserola micuta circa 250-300g. Nu retin cat costau, in jur de 2-3 eur si ajung pt o portie generoasa de paste x3 pers.
Imi plac salamurile crud uscate italiene, in schimb cu corizo si nici cu carnatii uscati de la noi eu nu rezonez... :)
Multumesc, Geany. :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#475 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 June 2015 - 09:57 PM

Nu ai pt. ce :) :) nu am facut altceva decat sa-mi dau si eu cu opinia :) mna'! ca acu' mi-e pofta de paste cu ciuperci :)

#476 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 July 2015 - 12:35 PM

Hello!
Daca am luat caracatita congelata, si o fac la grill, mai trebuie fiarta inainte, la fel ca si cea proaspat/cruda?
Cine stie, va rog? Multumesc

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#477 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 July 2015 - 02:25 PM

Intre timp, m-am apucat. Am fiert cele 5 tentacule in o ceasca de vin (1 frunza de dafin si 5 boabe de piper - 3 verzi si 2 negre). In curand intra la grill cu un mazglavais de usturoi/EVO/zeama de lamaie/patrunjel proaspat.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#478 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 July 2015 - 10:28 PM

Cum e iesit? Dar la fiert ai pus-o congelata sau ai decongelat-o inainte.
N-as fi stiut ce sa-ti zic pentru ca n-o cumpar niciodata decongelata, cea pe care o cumpar e decongelata de ei, probabil e congelata pe vapoare dupa ce o prind, si eu cind o cumpar tre s-o gatesc imediat.

#479 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 July 2015 - 10:35 PM

a iesit f bine, am gasit o reteta cu ea congelata, care scria procedura. Scriu cum am executat/o la poza de la topic pesti, poate mai intereseaza pe cineva ... vreodata ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#480 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 12 August 2015 - 08:19 PM

Mmmmm, cautam o prajitura cu multe banane "maturizate". :thumleft:

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi