Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#481 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 August 2015 - 08:57 PM

Inghetata dintr-un singur ingredient, a lui Dexter, o stii?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#482 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 12 August 2015 - 09:29 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 August 2015 - 08:57 PM, a spus:

Inghetata dintr-un singur ingredient, a lui Dexter, o stii?


Nop! O caut! Multumesc!

#483 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 August 2015 - 09:36 PM

Uite si asta http://artaculinara....e-si-ciocolata/ mai caut...

http://artaculinara....ananelevantica/


http://artaculinara....colate-cupcake/

http://artaculinara....lata-si-banane/

http://artaculinara....anane-si-cacao/

http://artaculinara....-bio-de-banane/

Si inghetata lui Dex http://artaculinara....gur-ingredient/

La retetele de la mufins eu cred ca poti coace si sub forma de chec,respectand reteta sau in forma de tort rotunda,ii pui niste frisca in cap si ai o super praji,poti deasemeni respecta reteta dar fara sa pui cacao sa-l faci blond,pui in loc de cantitatea de cacao faina sau amidon alimentar...dar astea sunt doar idei alla je' ca eu mi-s curajoasa <_< asi incerca de exemplu si pe asta in loc de pere pui banane http://artaculinara....-si-nuci-geany/,sau cum am zis o reteta din mufinsi si faci asa rotunda sau sub forma de chec..

Sper sa-ti fi fost de ajutor :cheers: stiu ca am comis si eu si cupcakes cu banane si un chec dar le-am pus pe la ce dulciuri gatim azi,nu mai stiu ce reteta exact am folsit :thumleft:

#484 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 August 2015 - 10:26 PM

si mai erau clatite din 2 ingrediente: banane si ou (optional mirodenia). Nu stiu daca sunt aici pe forum :thumleft: Ai nevoie de: 2 banane, 2 oua, scortisoara. Blenduite toate si le coci in tigaie, mai groase si mai micute, ca alea americane, (circa 3_5 min pe fiecare parte).

Geany, bine ca ai scos muffinsurile aici, ca nu stiam ca sunt atatea retete cu banane si eu am aruncat vreo cateva la inceputul verii, dupa care am decis ca vara nu mai cumpar banane, ca se tot mananca alte fructe de sezon.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#485 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 August 2015 - 04:27 PM

http://www.thekitchn...e-kitchn-218658

#486 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 13 August 2015 - 06:21 PM

Geany nu da gres niciodata! :71:
Am facut una din retetele recomandate de ea si am consumat 4 banane. Voi pune pozele aici

4 banane au sfarsit in congelator pentru reteta recomandata de Daniella.

Vazand ca am sirop de artar care imi place mult, maine fac si reteta recomandata de Carmella!

Multumesc de ajutor, fetelor!

Mai am vreo 10 banane maturizate =))

#487 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 August 2015 - 11:43 PM

Ma bucur nespus daca am fost cat de cat de ajutor :71: ''Geany nu da gresh niciodata!!'' =)) (dicat' din cand in gand' da' sa nu mai spuneti la nimeni' :-* )

#488 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 August 2015 - 04:12 PM

Salutare fetelor,

Saptamana asta am avut 3 sarbatoriti: Edi care a implinit un anisor, Maica-mea care e la noi in vizita si Sotul care are ziua de nastere duminica. CUm am inceput serviciul nu am avut timp sa fac pentru fiecare cateceva asa ca am decis sa ii serbam pe toti duminica.

O sa fac un tort sarat - gen voileipäkakku, straturi de paine lipite cu creme inter ele - si un tort dulce.

Cum nu am timp prea mult sa caut va cer voua parerea. Vreau sa fac un tort simplu, de vara, racoros cu blat de pandispan insa nu stiu ce crema sa ii pun. Vroiam sa fie ceva de frisca cu vanilie si fructe de padure. Aveti sugestii pentru o reteta de crema, cu cantitati exacte, etc?

multumesc anticipat :hug:

#489 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 August 2015 - 11:16 PM

Tortuletul asta are un mus cu fructe de padure http://artaculinara....ucte-de-padure/

Asta a lui Maya e cu mascarpone si zmeura dar cred ca poti inlocui cu fructe de padure http://artaculinara....pone-si-zmeura/

Mai multe cred ca poti gasi la musuri...

Muss petu'...http://artaculinara....883 e tot cu zmeura dar poti ilocui..

#490 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 August 2015 - 11:19 PM

Vezi postareaKiva, la 14 August 2015 - 04:12 PM, a spus:

Salutare fetelor,

Saptamana asta am avut 3 sarbatoriti: Edi care a implinit un anisor, Maica-mea care e la noi in vizita si Sotul care are ziua de nastere duminica. CUm am inceput serviciul nu am avut timp sa fac pentru fiecare cateceva asa ca am decis sa ii serbam pe toti duminica.

O sa fac un tort sarat - gen voileipäkakku, straturi de paine lipite cu creme inter ele - si un tort dulce.

Cum nu am timp prea mult sa caut va cer voua parerea. Vreau sa fac un tort simplu, de vara, racoros cu blat de pandispan insa nu stiu ce crema sa ii pun. Vroiam sa fie ceva de frisca cu vanilie si fructe de padure. Aveti sugestii pentru o reteta de crema, cu cantitati exacte, etc?

multumesc anticipat :Demon:


Eu cu fructe de padure fac bavareza - pe celalalt forum culinar a pus Adriana "Bavareza cu fructe de padure", numai ca eu o pun intre 2 blaturi simple de pandispan.

Nu stiu unde e reteta mea (o aveam de la altcineva, dar ideea e aceeasi, si cantitatile par asemanatoare, in afara gelatinei care aici este doar sub forma de granule, eu cred ca pun un pliculet de 7 grame).

Se decongeleaza 750 gr de fructe de pădure.
Se incalzeste sucul pe care l-au lăsat dizolvindu-se cu 150 de grame de zahăr, apoi se topeste in el 17 gr de gelatină foi.
Se toarna peste fructe si apoi se adauga incet-incet 400 g frisca batuta, se lasa la frigider (eventual pana a 2a zi).

Amestecul curge pana ce se intareste gelatina, nu este ca o crema, daca se face sub forma de tort trebuie pus in forma cu pereti si apoi se rastoarna pe platou dupa ce s-a intarit.

Eu am facut in Romania din fructe de padure dar erau si coazaze, nu mi-au placut ca erau amarui-acrisoare, imi place amestecul zmeura-mure-afine-capsuni (dar capsunile le scot dupa ce lasa zeama, ca nu-mi place consistenta lor).

Stiu ca mai erau niste retete cu iaurt, dar nu le-am incercat niciodata.

La multi ani sarbatoritilor :hug: !

#491 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 August 2015 - 09:26 PM

Vezi postareaadi_edi, la 14 August 2015 - 11:19 PM, a spus:

Eu cu fructe de padure fac bavareza - pe celalalt forum culinar a pus Adriana "Bavareza cu fructe de padure", numai ca eu o pun intre 2 blaturi simple de pandispan.

e si pe blog
https://adriananicol...ucte-de-padure/

#492 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2015 - 09:19 PM

Hello!
Intr-o zi parca m-am impiedicat de o reteta de Kurtoskolac pe-aici pe undeva...
Sau ma lasa si memoria?
Imi amintesc vag ca una din fete a incercat sa-i faca in casa... si-i arotola pe coceni.
Ma gandeam sa ma apuc sa-i fac, vazand ca e anotimpul...

#493 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 September 2015 - 08:07 AM

Vezi postareaCristinica, la 18 September 2015 - 09:19 PM, a spus:

Hello!
Intr-o zi parca m-am impiedicat de o reteta de Kurtoskolac pe-aici pe undeva...
Sau ma lasa si memoria?
Imi amintesc vag ca una din fete a incercat sa-i faca in casa... si-i arotola pe coceni.
Ma gandeam sa ma apuc sa-i fac, vazand ca e anotimpul...


Nu aici ai vazut, Criatinica! Pe celalalt forum!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#494 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 20 September 2015 - 08:13 PM

Ma gandeam eu ca ma lasa si memoria...
Multumesc Zozo...

#495 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 September 2015 - 09:13 PM

Cristi' eu i-am facut pe sticle de la bulion/sos de rosii

poza borcanului e de pe net..stii tu forma,ala tip vechi de pe vremuri nu astea gatuite de acum..

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-405-1442776060487.jpg

Am mai vazut cu doze de la bere goale infasurate in staniol,sau tuburi goale de la servete de hartie alea prosoape de bucatarie de carton si alea infasurate in staniol(doar ca alea ies prea subtiri ca si forma,dozele de bere sunt mai scurte,in fine,la mine au mers sticlele astea de-ti spusei)aluat de cozonac fasii infasurat pe sticla unsa cu ulei f. putin ca altfel aluneca arcul ala de aluat la vale,si aluatul facut olea' mai vartos asa,infasurat sub forma de arc pe sticla si presarat pe planseta zahar tos si rulate sticlele asa cu aluatul pe ele inainte si inapoi prin zahar ...eu asa am facut a iesit .f.bine..
Sunt curioasa daca faci sa ne spui cum ti-a iesit :)

#496 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 22 September 2015 - 12:09 AM

La asta treba curaj, nu gluma...
Vroiam sa-i fac impreuna cu o italianca, foarte curioasa si pofticioasa, blogarita, i-o vazut la un targ de mestesugari (artizani), la Milano... si m-am dat rotunda, ca eu stiu despre ce e vorba si cum se face... da' mi-e sa nu ma fac de cacao... :tongue3:
Hai ca vad eu daca ma puc, va arat si voua :-*

#497 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 September 2015 - 11:29 AM

Mie mi-au iesit bine,mai cauta si tu cu gogu' ca sunt o gramada (din pacate nu pot sa-ti dau linkuri ca nu avem voie)si vezi daca poti sa te incumeti sau nu,dar nu e chiar asa de greu sau complicat.

#498 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 October 2015 - 05:28 PM

am un plăsoi de ardei iuți bio și i-aș conserva cumva in ulei, aveți vreo rețetă încercată care vă place?

#499 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 October 2015 - 09:43 PM

Draga Dex' scuze de intarzaiere(ca fusei ocupata,prin vizete'acu' picai' :-* )apoi am cautat pe forum de mi-au sarit capacele ca fix cam aceeasi intrebare o pusesem si eu Aici (in josul paginii).... sunt multe discutii interesante in continuare si am facut in sf. experimentul de care am fost f. multumita pe o pagina urmatoare tot acolo asa: http://artaculinara....ta/page__st__60,citeste si ce a zis Alexandru acolo si ceilalti si poate ti-o fi de vre-un folos sau macar te-o inspira :floare: (grija mare cu iutzarii,sa folosesti manusi chirurgicale si geam deschis ,sa nu te freci la ochi etc...stii tu)

#500 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 October 2015 - 12:21 AM

geany, mulțumesc frumos, sună bine rețeta pe care ai încercat-o tu!

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi