Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#501 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 October 2015 - 06:36 AM

Cu placere Dex,chiar o sa-mi mai fac si eu un borcanel.

Inca o chestie interesanta zic eu pe care am vazut-o pe tv. paprika(nu-mi mai amintesc daca era Jamie sau Gordon),pt. a scoate semintele din ardeii iuti(ele dand prea multa iuteala,atunci cand avem nevoie doar de pulpa ardeiului)batea de cateva ori ardeiul iute de masa de bucatarie,apoi taia cotorul indepartandu-l,si mai batea ardeiul de cateva ori de masa de bucatarie asa fara cotor,apoi deasupra unui castronel scutura ardeiul de seminte batandu-l de degetul aratator si semintele se scuturau din el.

Eu am retinut tipsul....

#502 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 23 January 2016 - 12:54 AM

Buna seara!

Caut o reteta, sunt aproapre sigura ca de aici am luat reteta cand am mai facut-o...
E vorba de un chec, pandispan cu visine (probabil se poate face si cu altceva), ceva cu galbenusurile frecate cu apa fierbinte
...atat imi amintesc :wub: .
Nu radeti de mine, va rog.... :wacko:

Multumesc!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#503 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 January 2016 - 11:28 AM

Titi, mie imi vine in minte asta:

aici.

#504 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 23 January 2016 - 02:32 PM

Vezi postareaEataly, la 23 January 2016 - 11:28 AM, a spus:

Titi, mie imi vine in minte asta:

aici.



Multumesc frumos Eataly. Desi arata bine, nu-i asta...Stiu sigur ca se frecau galbenusurile cu apa fierbinte. Mi se pare ca pe la Moatza vazusem reteta.....nu mai stiu. Rau e sa fi asa prostanac intr-ale bucataritului...
adevarul e ca as fi putut sa o salvez pe undeva..... :wub:
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#505 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 January 2016 - 12:43 PM

Draga Tiri' regret ca nu te pot ajuta cu reteta care vrei tu..e posibil sa fi vazut doar un mesaj de-al moatzei postat la o alta reteta(deci nu un topic cu reteta ei) sau s-a pierdut pe la ce dulciuri gatim azi sau ceva de genul,sau sa-l fi vazut pe celalalt forum ..dar tu baga cautare prajitura cu apa fiarta si o sa vezi ca gasesti o gramada de retete si cu visine si cu cirese,eu am gasit care se freaca galbenusele cu linguri de apa fiarta(una e pe blogul unei fete de pe celalat forum Gecutza,de exemplu ,dar vezi tu mai multe retete si poate o gasesti si pe cea care o vrei tu,baga mai multe cautari cu gogu' si vezi tu ,sper sa gasesti)

#506 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 January 2016 - 06:35 PM

Asta? http://artaculinara....tura-cu-visine/

#507 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 24 January 2016 - 06:46 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 23 January 2016 - 12:54 AM, a spus:

Buna seara!

Caut o reteta, sunt aproapre sigura ca de aici am luat reteta cand am mai facut-o...
E vorba de un chec, pandispan cu visine (probabil se poate face si cu altceva), ceva cu galbenusurile frecate cu apa fierbinte
...atat imi amintesc :thumleft: .
Nu radeti de mine, va rog.... :beer2:

Multumesc!


Gogu mi-a dat asta:
http://www.prajituri...-cu-apa-fiarta/
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#508 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 24 January 2016 - 10:48 PM

Multumesc frumos! :thumleft:

Am gasit-o! Nu aici, desi eram convinsa ca de aici am luat-o....
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#509 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 January 2016 - 11:00 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 24 January 2016 - 10:48 PM, a spus:

Multumesc frumos! :hug:

Am gasit-o! Nu aici, desi eram convinsa ca de aici am luat-o....

Oooo!! ce ma bucur ca ai gasit-o :-* (si mie mi se intampla de multe ori sa ma confuzez :thumleft: )daca o faci si iese asa de faina,poate pui reteta si la noi pe forum :hug: pana atunci am retinut-o pe cea a lui Eataly cu sirop ,e super faina,aia mie imi scapase...hhmm!!! :beer2:

#510 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 February 2016 - 02:09 PM

Măi fetelor, era pe-aici o rețetă simplă de saleuri, sărățele...Ceva cu ”câtă brânză, atâta făină” .Eram convinsă c-am salvat-o, dar...
Dacă mă puteți ajuta...Imagine postataImagine postataImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#511 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 February 2016 - 03:15 PM

Vezi postareazoazorel, la 28 February 2016 - 02:09 PM, a spus:

Măi fetelor, era pe-aici o rețetă simplă de saleuri, sărățele...Ceva cu ”câtă brânză, atâta făină” .Eram convinsă c-am salvat-o, dar...
Dacă mă puteți ajuta...Imagine postataImagine postataImagine postata


Asta?! http://artaculinara....pateuri-rapide/ :occasion15:

#512 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 29 February 2016 - 07:21 PM

Vezi postareaGeany, la 28 February 2016 - 03:15 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 28 February 2016 - 02:09 PM, a spus:

Măi fetelor, era pe-aici o rețetă simplă de saleuri, sărățele...Ceva cu ”câtă brânză, atâta făină” .Eram convinsă c-am salvat-o, dar...
Dacă mă puteți ajuta...Imagine postataImagine postataImagine postata


Asta?! http://artaculinara....pateuri-rapide/ :unsure:


Mulțumesc mult, Geany! Da, pe-asta o căutam!Dar, fiind cu puține ingrediente și poza lui Manu, o căutam la Eataly!
Imagine postata, vigilentă mică!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#513 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 February 2016 - 07:42 PM

Vezi postareazoazorel, la 29 February 2016 - 07:21 PM, a spus:

Imagine postata, vigilentă mică!


:71: Ma bucur cand pot fi de ajutor! :unsure: :-*

#514 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 02 March 2016 - 01:09 PM

Vezi postareaGeany, la 29 February 2016 - 07:42 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 29 February 2016 - 07:21 PM, a spus:

Imagine postata, vigilentă mică!


:71: Ma bucur cand pot fi de ajutor! :71: :cheers:


Un real ajutor! Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#515 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2016 - 11:29 PM

Am si eu nevoie de un sfat.M-a incaltat doamna iar sa-i fac niste praji' pt. un eveniment la scoala(pica fix de ziua mea :-* ) am hotarat sa-i fac niste mini eclere ca-s rapide ieftine si stiu ca-mi ies f. bine.Cum mie imi place sa-mi complic viata(numa' d-zeu stie de ce? :floare: ) vreau sa fac jumatate cu creme fiarta de vanilie,jumatate cu creme de ciocolata.Pe cele cu vanilie asi dori sa le glazurez cu glazura de zahar pudra.Aici vine intrebarea mea,sa fac cu zahar pudra si zeama de lamaie? sau,am vazut eu pe undeva,ori pe emisiunea mea ''prova del cuoco'' ori pe tv. paprika,ori cine stie pe unde ,glazura alba facuta dintr-un albus de ou cu zahar pudra ,la rece si lasat sa se zvante ca si cea cu lamaie...a mai facut cineva?..sau ce glazura sa folosesc?!...oricum daca nu-mi iese le pudrez cu zahar pudra si ciau-ciau',asa ca oricum ma scot,dar asi vrea sa incerc o glazura alba!

#516 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2016 - 11:58 PM

Eu am facut cu zahar pudra si zeama de lamaie,a fost OK!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#517 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2016 - 12:11 AM

Vezi postareazerda, la 09 March 2016 - 11:58 PM, a spus:

Eu am facut cu zahar pudra si zeama de lamaie,a fost OK!

Merci mult de raspuns :-* ma gandeam daca e vreo glazura alba pt. eclere si ceva mai groasa ,sa fie si aspectuoasa si sa nu crape etc...acum mi-a venit in minte si cioco' alba,dar asta mi se pare ca e cam cu sclepsis,sa nu se zahariseasca ,cu ce sa o topesc ? lapte?putina smantana? in ce cantitati macar aproximativ..abar' n-am!..deja ma complic nu-i asa? :floare:

#518 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 March 2016 - 08:24 AM

La prăjitura Snickers pentru stratul alb se topește ciocolată albă cu puțin ulei, iese cremoasă și lucioasă. La 2 ciocolăți de 100 de grame fiecare, am pus 30 ml ulei, parcă. Dacă te hotărăști, mă uit mai exact.

#519 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2016 - 08:33 AM

Vezi postareaCarmella, la 10 March 2016 - 08:24 AM, a spus:

La prăjitura Snickers pentru stratul alb se topește ciocolată albă cu puțin ulei, iese cremoasă și lucioasă. La 2 ciocolăți de 100 de grame fiecare, am pus 30 ml ulei, parcă. Dacă te hotărăști, mă uit mai exact.

Da,te rog! merci Carmella!..sunt inca tare nehotarata :floare:

#520 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 March 2016 - 08:55 AM

zice 350g ciocolată albă + 30 ml ulei. Reduci proporțional, că ție nu-ți trebuie atîta, deci 100g (o ciocolată) + 10 ml ulei.

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi