Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#521 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2016 - 10:04 AM

Giani, da' vezi sa fie o ciocolata alba mai buna, nu chiar d-aia clasica de menaj c-aia se taie aproape sigur, e plina de grasime proasta.

#522 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2016 - 12:29 PM

Vezi postareaCarmella, la 10 March 2016 - 08:55 AM, a spus:

zice 350g ciocolată albă + 30 ml ulei. Reduci proporțional, că ție nu-ți trebuie atîta, deci 100g (o ciocolată) + 10 ml ulei.

Merci mult Carmella!

#523 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2016 - 12:30 PM

Vezi postareamoatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:

Giani, da' vezi sa fie o ciocolata alba mai buna, nu chiar d-aia clasica de menaj c-aia se taie aproape sigur, e plina de grasime proasta.

Merci mult Motz'! (fix de asta ma temeam si eu cu ciocolata alba) :-*

Mai are cineva alta varianta faina de glazura alba pt. eclere?! :floare:

#524 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 10 March 2016 - 12:32 PM

Vezi postareaGeany, la 10 March 2016 - 12:30 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:

Giani, da' vezi sa fie o ciocolata alba mai buna, nu chiar d-aia clasica de menaj c-aia se taie aproape sigur, e plina de grasime proasta.

Merci mult Motz'! (fix de asta ma temeam si eu cu ciocolata alba) :-*

Mai are cineva alta varianta faina de glazura alba pt. eclere?! :floare:


Glazura din comert, de la punga! Pe bune, eu am gasit de lamaie!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#525 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2016 - 12:38 PM

Vezi postareazoazorel, la 10 March 2016 - 12:32 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 March 2016 - 12:30 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:

Giani, da' vezi sa fie o ciocolata alba mai buna, nu chiar d-aia clasica de menaj c-aia se taie aproape sigur, e plina de grasime proasta.

Merci mult Motz'! (fix de asta ma temeam si eu cu ciocolata alba) :-*

Mai are cineva alta varianta faina de glazura alba pt. eclere?! :floare:


Glazura din comert, de la punga! Pe bune, eu am gasit de lamaie!


E buna? se usuca fain(sa nu ramana lipicioasa sau sa nu se crape)..de la ce firma ai luat tu dr. oetqer sau ce?

#526 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 March 2016 - 07:00 PM

Vezi postareamoatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:

Giani, da' vezi sa fie o ciocolata alba mai buna, nu chiar d-aia clasica de menaj c-aia se taie aproape sigur, e plina de grasime proasta.


Eu am folosit Schogetten, de-aia deja porționată, a fost mișto.

#527 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 March 2016 - 12:45 PM

Glazura fondanta de la amandine, reteta postata de Livia dupa reteta Natashei-postul numarul 19.In loc de cacao pui o lingura in plus de zahar pudra.

#528 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2016 - 12:57 PM

Vezi postareaEataly, la 11 March 2016 - 12:45 PM, a spus:

Glazura fondanta de la amandine, reteta postata de Livia dupa reteta Natashei-postul numarul 19.In loc de cacao pui o lingura in plus de zahar pudra.

Merci! :occasion14:

#529 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 March 2016 - 01:20 PM

Vezi postareaGeany, la 10 March 2016 - 12:38 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 10 March 2016 - 12:32 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 March 2016 - 12:30 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:

Giani, da' vezi sa fie o ciocolata alba mai buna, nu chiar d-aia clasica de menaj c-aia se taie aproape sigur, e plina de grasime proasta.

Merci mult Motz'! (fix de asta ma temeam si eu cu ciocolata alba) :blackeye:

Mai are cineva alta varianta faina de glazura alba pt. eclere?! :occasion14:


Glazura din comert, de la punga! Pe bune, eu am gasit de lamaie!


E buna? se usuca fain(sa nu ramana lipicioasa sau sa nu se crape)..de la ce firma ai luat tu dr. oetqer sau ce?


Da, Dr.Oetker.Se comporta fix ca cea cu cacao.Nu s-a crapat, nu s-a spart!
Ai vazut tortul meu trei ciocolate? Ciocolata alba e ciocolata menaj! Nu s-a taiat! Dar e buna si cea de Primola
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#530 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2016 - 03:53 PM

Merci Zoazo,si fetelor! o sa vad la ce ma hotarasc si sper sa-mi iasa bine sa nu ma fac de bafta :occasion14:

#531 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 March 2016 - 08:59 PM

Vezi postareaEataly, la 11 March 2016 - 12:45 PM, a spus:

Glazura fondanta de la amandine, reteta postata de Livia dupa reteta Natashei-postul numarul 19.In loc de cacao pui o lingura in plus de zahar pudra.


Si eu ti-o recomand cu drag pe asta, pentru ca e cea clasica de cofetarie. Atata doar ca trebuie sa te misti rapid cu ea, ca se intareste imediat. Cel putin asa se comporta cea cu cacao, pe care o fac mereu la amandine. Bafta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#532 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2016 - 10:24 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2016 - 08:59 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 11 March 2016 - 12:45 PM, a spus:

Glazura fondanta de la amandine, reteta postata de Livia dupa reteta Natashei-postul numarul 19.In loc de cacao pui o lingura in plus de zahar pudra.


Si eu ti-o recomand cu drag pe asta, pentru ca e cea clasica de cofetarie. Atata doar ca trebuie sa te misti rapid cu ea, ca se intareste imediat. Cel putin asa se comporta cea cu cacao, pe care o fac mereu la amandine. Bafta!

Merci! dar eu vreau glazura alba ca o sa fac si minieclere cu vanilie,si cea alba imi da mie dureri de cap(ma complichez' stiu... :occasion14: )

#533 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 March 2016 - 01:15 AM

Am inteles eu ce vrei tu. De asta spun ca glazura respectiva -reteta cu cacao- se intareste. Nu stiu cum o fi fara cacao, daca s-o intari la fel de rapid. :occasion14: Oricum o fi, eclere , mmmmmmmmm.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#534 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2016 - 03:07 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 March 2016 - 01:15 AM, a spus:

Am inteles eu ce vrei tu. De asta spun ca glazura respectiva -reteta cu cacao- se intareste. Nu stiu cum o fi fara cacao, daca s-o intari la fel de rapid. :105: Oricum o fi, eclere , mmmmmmmmm.

Momentan sunt in punctul asta .. :thumleft: astea sunt gogoselele pt. minieclere,le-am facut din timp(ca s-a amanat pt. vineri)ca le vreu uscatele si crocante,eu zic ca mi-au iesit bine,reteta mea cu o cana de apa chioretes :unsure: un praf de sare,1/3 cana ulei,1 cana de faina,facut mamaliguta in ceauna pe foc frecata cu telul para pana se desprinde de pe peretii ceaunelului,lasat sa se racoreasca pana e doar calduta si tot cu telul para incorporat unul cate unul 5 oua intregi ca le-am avut mici de data asta,daca sunt mari merg si doar 4 in opinia mea,puse in tava cu seringa cea mai ieftina din plastic fara dui si taiat mereu cu foarfeca ..

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14580469293344.jpg

Crema vreau si vanilie si altele cu cioco,la fel si glazura...daca nu-mi iese ,am arsenal cumparat :o si perlute pt. decor etc...sper sa-mi iasa frumoase :105:

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14580469234773.jpg

#535 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 March 2016 - 05:37 PM

vezi ce faci cu perlutele alea ca ai sanse sa-ti rupi dintii-n ele. probeaza-n masele :thumleft: macar una.

#536 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2016 - 07:59 PM

Vezi postareamoatza, la 15 March 2016 - 05:37 PM, a spus:

vezi ce faci cu perlutele alea ca ai sanse sa-ti rupi dintii-n ele. probeaza-n masele :105: macar una.

Multumesc draga Motz' :unsure: ,o sa probez si sunt sigura ca vor fi tari asa ca mai mult ca sigur nu o sa pun(ma gandisem eu sa pun la cele albe cate una intr-un colt pe ici pe colo).Tot ce e in poza e doar de proba sa vaz ce si cum,(ca ma suna draga de Zoaza' si ma lua la baza :thumleft: i-am zis ca si pudingul o sa-l fac pe ala verzui de fistic sa vad cum e si la culoare si la gust dar parca vad ca nu o sa-mi placa si o sa fac ,clasica ,crema fiarta,pudingul o sa mearga la catzelul casei aka domnu' Geany :o )la fel glazura alba incerc pe unul daca nu, o sa mai incerc o glazura de zahar pudra,ca pt. cele cu ciocolata e usor alea oricum le fac cu creme fiarta cu rom si glazura din ciocolata.

#537 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2016 - 09:50 PM

Crantzanii!!! nu-s tari de sa rupa dintzii :unsure: crocante dar crantzanibile :thumleft:

#538 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 March 2016 - 11:10 PM

Cool! Daca nu uiti, sa ne arati si finalul glorios :thumleft:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#539 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 March 2016 - 11:15 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 March 2016 - 11:10 PM, a spus:

Cool! Daca nu uiti, sa ne arati si finalul glorios :105:

Nici nu ma gandeam sa va lasa asa in aer :o maine ma joc cu ele :o iti dai seama daca erau pt. huni ma durea la teneshi',dar chiar vreau sa-mi iasa fatzoase ca de cofetarie acum :thumleft: ...maine sunt ''home alone'',domnu' Geany e de scarbici ,asa ca ma destrabalez in voie:''Pppaarrttyy!!!'' :o ... :unsure: :105:

#540 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 March 2016 - 02:59 PM

Ma declar multumita! :) ...O pozica de grup cu platoul de minieclere(mai lipsesc din poza ca sunt inca umede si nu vreau sa le suprapun,ca le mazgalesc)

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14582190032842.jpg

Cele cu glazura alba(ce ma interesa pe mine ) am facut cu praful de la plic ,dar am nimerit-o cam subtire ca devenise stravezie,am mai pus zahar pudra si ajunsese la consistenta justa,dar intre timp,m-am jucat cu una presarand-o cu fulgi de ciocolata alba si mi-a placut tare mult asa...puteam sa le mai dau un strat cu glazura groasa dar nu am vrut ,ca am mi-au placut asa sa iasa mozaic,leopardate ashea' ;) ...Perlute am pus numai de poza ca sa explic cam ce voiam eu,dar in rest nu am pus,ca desi am gustat si sunt crantzanibile nu vreau sa am pe cunostinta de cauza clontzisorii nimanui :)

Asa arata,sunt nostime zic eu..

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-1458219040083.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14582190082369.jpg

Cele cu glazura de caramel si umplute cu crema puding de fistic..

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14582190490643.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-1458219017219.jpg

Si cele de ciocolata cu rom

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14582190547147.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-405-14582190231308.jpg

Asta fu' aventura aventuroasa,multumesc mult de sfaturi,cand o sa fac pt. huni(ca astia ai mei mananca tot) o sa incerc glazurile pe care mi le-ati recomndat si o sa ma mai specializez...

Oricum ma declar multumita :love7:

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi