AJUTOR ! - Intrebari culinare.
#521
Postat 10 March 2016 - 10:04 AM
#523
Postat 10 March 2016 - 12:30 PM
moatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:
Merci mult Motz'! (fix de asta ma temeam si eu cu ciocolata alba)
Mai are cineva alta varianta faina de glazura alba pt. eclere?!
#524
Postat 10 March 2016 - 12:32 PM
Geany, la 10 March 2016 - 12:30 PM, a spus:
moatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:
Merci mult Motz'! (fix de asta ma temeam si eu cu ciocolata alba)
Mai are cineva alta varianta faina de glazura alba pt. eclere?!
Glazura din comert, de la punga! Pe bune, eu am gasit de lamaie!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#525
Postat 10 March 2016 - 12:38 PM
zoazorel, la 10 March 2016 - 12:32 PM, a spus:
Geany, la 10 March 2016 - 12:30 PM, a spus:
moatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:
Merci mult Motz'! (fix de asta ma temeam si eu cu ciocolata alba)
Mai are cineva alta varianta faina de glazura alba pt. eclere?!
Glazura din comert, de la punga! Pe bune, eu am gasit de lamaie!
E buna? se usuca fain(sa nu ramana lipicioasa sau sa nu se crape)..de la ce firma ai luat tu dr. oetqer sau ce?
#529
Postat 11 March 2016 - 01:20 PM
Geany, la 10 March 2016 - 12:38 PM, a spus:
zoazorel, la 10 March 2016 - 12:32 PM, a spus:
Geany, la 10 March 2016 - 12:30 PM, a spus:
moatza, la 10 March 2016 - 10:04 AM, a spus:
Merci mult Motz'! (fix de asta ma temeam si eu cu ciocolata alba)
Mai are cineva alta varianta faina de glazura alba pt. eclere?!
Glazura din comert, de la punga! Pe bune, eu am gasit de lamaie!
E buna? se usuca fain(sa nu ramana lipicioasa sau sa nu se crape)..de la ce firma ai luat tu dr. oetqer sau ce?
Da, Dr.Oetker.Se comporta fix ca cea cu cacao.Nu s-a crapat, nu s-a spart!
Ai vazut tortul meu trei ciocolate? Ciocolata alba e ciocolata menaj! Nu s-a taiat! Dar e buna si cea de Primola
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#530
Postat 11 March 2016 - 03:53 PM
#531
Postat 11 March 2016 - 08:59 PM
Eataly, la 11 March 2016 - 12:45 PM, a spus:
Si eu ti-o recomand cu drag pe asta, pentru ca e cea clasica de cofetarie. Atata doar ca trebuie sa te misti rapid cu ea, ca se intareste imediat. Cel putin asa se comporta cea cu cacao, pe care o fac mereu la amandine. Bafta!
#532
Postat 11 March 2016 - 10:24 PM
Lapona Enigel, la 11 March 2016 - 08:59 PM, a spus:
Eataly, la 11 March 2016 - 12:45 PM, a spus:
Si eu ti-o recomand cu drag pe asta, pentru ca e cea clasica de cofetarie. Atata doar ca trebuie sa te misti rapid cu ea, ca se intareste imediat. Cel putin asa se comporta cea cu cacao, pe care o fac mereu la amandine. Bafta!
Merci! dar eu vreau glazura alba ca o sa fac si minieclere cu vanilie,si cea alba imi da mie dureri de cap(ma complichez' stiu... )
#533
Postat 12 March 2016 - 01:15 AM
#534
Postat 15 March 2016 - 03:07 PM
Lapona Enigel, la 12 March 2016 - 01:15 AM, a spus:
Momentan sunt in punctul asta .. astea sunt gogoselele pt. minieclere,le-am facut din timp(ca s-a amanat pt. vineri)ca le vreu uscatele si crocante,eu zic ca mi-au iesit bine,reteta mea cu o cana de apa chioretes un praf de sare,1/3 cana ulei,1 cana de faina,facut mamaliguta in ceauna pe foc frecata cu telul para pana se desprinde de pe peretii ceaunelului,lasat sa se racoreasca pana e doar calduta si tot cu telul para incorporat unul cate unul 5 oua intregi ca le-am avut mici de data asta,daca sunt mari merg si doar 4 in opinia mea,puse in tava cu seringa cea mai ieftina din plastic fara dui si taiat mereu cu foarfeca ..
Crema vreau si vanilie si altele cu cioco,la fel si glazura...daca nu-mi iese ,am arsenal cumparat si perlute pt. decor etc...sper sa-mi iasa frumoase
#535
Postat 15 March 2016 - 05:37 PM
#536
Postat 15 March 2016 - 07:59 PM
moatza, la 15 March 2016 - 05:37 PM, a spus:
Multumesc draga Motz' ,o sa probez si sunt sigura ca vor fi tari asa ca mai mult ca sigur nu o sa pun(ma gandisem eu sa pun la cele albe cate una intr-un colt pe ici pe colo).Tot ce e in poza e doar de proba sa vaz ce si cum,(ca ma suna draga de Zoaza' si ma lua la baza i-am zis ca si pudingul o sa-l fac pe ala verzui de fistic sa vad cum e si la culoare si la gust dar parca vad ca nu o sa-mi placa si o sa fac ,clasica ,crema fiarta,pudingul o sa mearga la catzelul casei aka domnu' Geany )la fel glazura alba incerc pe unul daca nu, o sa mai incerc o glazura de zahar pudra,ca pt. cele cu ciocolata e usor alea oricum le fac cu creme fiarta cu rom si glazura din ciocolata.
#537
Postat 15 March 2016 - 09:50 PM
#538
Postat 16 March 2016 - 11:10 PM
#539
Postat 16 March 2016 - 11:15 PM
Lapona Enigel, la 16 March 2016 - 11:10 PM, a spus:
Nici nu ma gandeam sa va lasa asa in aer maine ma joc cu ele iti dai seama daca erau pt. huni ma durea la teneshi',dar chiar vreau sa-mi iasa fatzoase ca de cofetarie acum ...maine sunt ''home alone'',domnu' Geany e de scarbici ,asa ca ma destrabalez in voie:''Pppaarrttyy!!!'' ...
#540
Postat 17 March 2016 - 02:59 PM
Cele cu glazura alba(ce ma interesa pe mine ) am facut cu praful de la plic ,dar am nimerit-o cam subtire ca devenise stravezie,am mai pus zahar pudra si ajunsese la consistenta justa,dar intre timp,m-am jucat cu una presarand-o cu fulgi de ciocolata alba si mi-a placut tare mult asa...puteam sa le mai dau un strat cu glazura groasa dar nu am vrut ,ca am mi-au placut asa sa iasa mozaic,leopardate ashea' ...Perlute am pus numai de poza ca sa explic cam ce voiam eu,dar in rest nu am pus,ca desi am gustat si sunt crantzanibile nu vreau sa am pe cunostinta de cauza clontzisorii nimanui
Asa arata,sunt nostime zic eu..
Cele cu glazura de caramel si umplute cu crema puding de fistic..
Si cele de ciocolata cu rom
Asta fu' aventura aventuroasa,multumesc mult de sfaturi,cand o sa fac pt. huni(ca astia ai mei mananca tot) o sa incerc glazurile pe care mi le-ati recomndat si o sa ma mai specializez...
Oricum ma declar multumita